Stránka 6 z 15 PrvníPrvní ... 2345678910 ... PosledníPoslední
Výsledky 126 až 150 z 366

Téma: jaky receiver a repro za cca 20-25 tisic?

Senior Member mince Avatar uživatele Aliencz
    Věk
    58
    Vliv
    293

Standardní

Citace Původně odeslal Hooligan
    Avsak z duvodu rozebranych v threadu o kabelech me zatim nikdo nepresvedcil ze by kabel na fenomen jitteru mel vliv prevysujici vsechny ostatni prvky retezce digitalniho zpracovani signalu.
    Ale to je přesně proto, co tu neustále opakujem, nedá se to popsat technicky, protože nikdo tu nezná detailní parametry těch kabelů, na kterých se to testovalo. Přesvědčí tě jedině to, že si to prostě sám poslechneš. Ještě dodatek - nikdo tu ale nepsal, že kabely jsou hlavní/stěžejní a mají největší vliv z celého řetězce. To si pořád podsouváš sám, protože se tu mluví převážně o kabelech. Já to celé začal, tak to celé ukončím. Na dobře složené sestavě, kde by se dal jako nejslabší článek tipovat spíše reproduktorový kabel, se nečekaně projevily velmi slyšitelně použité propojovací kabely a to přímo optický Bandridge oproti koaxiálnímu Oehlbach v jasný neprospěch optického. Pro částečnou obhajobu optiky jsem dále připsal hypotézu rozdílů mezi přenosem digitálního signálu po optice a metalice - nechytla se. Nevím, co je na tom tolik nepochopitelného.
    PC: HD3870 SCS3 pasiv, AMD X2 5000@6400 BlackEd MA790X-DS4 UD2, 4GB/1066, Win7 64bit, WD Raptor 74GB+WD 250GB, Samsung 206BW 16:10, Maya 44 MKII

Senior Member
    Vliv
    288

Standardní

hmm, tuto diskusiu som nestihal citat celu, nebudem tu rozpisovat aky velky ci skor zanedbatelny vplyv maju kable... prihodim len malu poznamku - mozno trosku offtopic, ale je to zaujmave co dokaze "psychoakustika"
    ...pred par rokmi, ked este pre S&V pracoval aj p. Sykora (casto prispieval aj do Amaterskeho radia a pod.) tam robili porovnavaci test CD prehravacov v cenovej kategorii tusim okolo 10tis (+-2tis.). Testu sa zucastnilo viac ako 10pristrojov, boli postupne hodnotene a celkovo vysiel najslabsi "dobry" a najlepsi tusim dosiahol aj znamku "vyborny" (alebo min. "velmi dobry") a podla slovneho hodnotenia mal byt medzi nimi dost pocutelny rozdiel, ALE p. Sykora urobil na druhy den zaujmavy "cisto slepy" posluchovy test, ked zapojil ten najlepsi proti tomu najhorsiemu CD prehravacu a vsetci recenzenti s prekvapenim zistili, ze ich nedokazu spolahlivo rozlisit, ktory prave hra
    Abit NF7-S, XP1700+@2400+(10x200) 1,78V, pasiv Tt SilentTower, Sparkle 6600 +pasiv Tt Schooner, 2x512MB DDR400CL2,5 , 80GB Seagate Barracuda PATA, CDRW Teac552, DVD Teac, DVDRW NEC3520A, mod. Eurocase, mod.zdroj 400W+120cmFan, Eizo L568

Věk
    58
    Vliv
    293

Standardní

Citace Původně odeslal Marcelino
    hmm, tuto diskusiu som nestihal citat celu, nebudem tu rozpisovat aky velky ci skor zanedbatelny vplyv maju kable... prihodim len malu poznamku - mozno trosku offtopic, ale je to zaujmave co dokaze "psychoakustika"
    ...pred par rokmi, ked este pre S&V pracoval aj p. Sykora (casto prispieval aj do Amaterskeho radia a pod.) tam robili porovnavaci test CD prehravacov v cenovej kategorii tusim okolo 10tis (+-2tis.). Testu sa zucastnilo viac ako 10pristrojov, boli postupne hodnotene a celkovo vysiel najslabsi "dobry" a najlepsi tusim dosiahol aj znamku "vyborny" (alebo min. "velmi dobry") a podla slovneho hodnotenia mal byt medzi nimi dost pocutelny rozdiel, ALE p. Sykora urobil na druhy den zaujmavy "cisto slepy" posluchovy test, ked zapojil ten najlepsi proti tomu najhorsiemu CD prehravacu a vsetci recenzenti s prekvapenim zistili, ze ich nedokazu spolahlivo rozlisit, ktory prave hra
    To je v celku pochopitelné, CD přehrávače v kategorii do 10tis se nemají čím lišit, tak maximálně výbavou, ale nikoliv použitou elektronikou pro zpracování signálu (převodníky, procesory). Takže pokud jsi postavil proti sobě dva šmejdy za 10tis s tím, že ten první vyhrál, protože uměl MP3
    a JPEG a měl 3x víc výstupů a lepší dálkový ovládání, tak se není možné divit, že hrály stejně .... nemyslíš Stačí se podívat jak se porovnávají DVD přehrávače v časopisech. nedávno v jednom testu 20ti DVD přehrávačů DO 10TIS (ale již od 4tis) vyhrávaly s přehledem typické supermárketovky - a proč? Protože poslechový zvuk se nijak zvláš´t netestoval, důležitý byl obraz, výbava, přehratelnost medií ..... nejdražší ONKYO 501 v testu propadlo na poslední místa - co k tomu dodat.
    PC: HD3870 SCS3 pasiv, AMD X2 5000@6400 BlackEd MA790X-DS4 UD2, 4GB/1066, Win7 64bit, WD Raptor 74GB+WD 250GB, Samsung 206BW 16:10, Maya 44 MKII

Senior Member
    Vliv
    288

Standardní

Citace Původně odeslal Aliencz
    ...To je v celku pochopitelné, CD přehrávače v kategorii do 10tis se nemají čím lišit, tak maximálně výbavou, ale nikoliv použitou elektronikou pro zpracování signálu (převodníky, procesory). Takže pokud jsi postavil proti sobě dva šmejdy za 10tis s tím, že ten první vyhrál, protože uměl MP3
    a JPEG a měl 3x víc výstupů a lepší dálkový ovládání, tak se není možné divit, že hrály stejně .... nemyslíš Stačí se podívat jak se porovnávají DVD přehrávače v časopisech. nedávno v jednom testu 20ti DVD přehrávačů DO 10TIS (ale již od 4tis) vyhrávaly s přehledem typické supermárketovky - a proč? Protože poslechový zvuk se nijak zvláš´t netestoval, důležitý byl obraz, výbava, přehratelnost medií ..... nejdražší ONKYO 501 v testu propadlo na poslední místa - co k tomu dodat.
    mh, no vo vseobecnosti mas pravdu, ale v tomto teste bol aj zvukovy prejav popisovanu par vetami a ten najhorsi mal hrat "inak" ako najlepsi - aspom podla povodneho popisu... ale "ciste slepy" test ukazal , ze je to vsetko inak - tie "vyraznejsie pocutelne rozdiely" boli len dielom "psychoakustiky"
    Abit NF7-S, XP1700+@2400+(10x200) 1,78V, pasiv Tt SilentTower, Sparkle 6600 +pasiv Tt Schooner, 2x512MB DDR400CL2,5 , 80GB Seagate Barracuda PATA, CDRW Teac552, DVD Teac, DVDRW NEC3520A, mod. Eurocase, mod.zdroj 400W+120cmFan, Eizo L568

Věk
    58
    Vliv
    293

Standardní

... ale "ciste slepy" test ukazal , ze je to vsetko inak - tie "vyraznejsie pocutelne rozdiely" boli len dielom "psychoakustiky"
    Což je vlastně jen výsledek toho, co jsem napsal. CD přehrávače v ceně okolo 10tis. nemůžou mít nějak výrazně slyšitelné rozdíly. Výrazný skok nastane až v cenách zhruba od 30tis. a výše. Na zakázku dělané D/A převodníky a jejich řazení má na výsledek již podstatnější vliv, než u přístrojů, kde je použit jeden převedník standartní kvality.

Senior Member mince Avatar uživatele Halen
    Věk
    57
    Vliv
    299

Standardní

Teneto dred jen potvrzuje neustaly boj mezi "sluchari" a "merici" popripade "nulari/jednickari". Merici zarizeni nenameri zadne rozdily, presto "sluchari" slysi rozdily. Neustale budou hadky a JEDINY kdo na techto hadkach vydelava jsou vychcani vyrobci elektroniky, prodavajici EXTREMNE predrazenou HI-FI techniku. Zavedeny vyrobce dodava v pravidelnych intervalech sve, po technicke i vizualni strance dokonale zpracovane vyrobky k testum. A testeri jsou vesmes "sluchari", protoze merici zarizeni nameri zanedbatelne rozdily. Takze drahe vyrobky temer VZDY dostanou oznaceni typu "SPITZEN-KLASSE" a zakaznikum je husteno do hlevy, ze NEJDRAZSI zarizeni je VZDY lepsi nez zarizeni levnejsi. Priklad z osobni praxe, je to uz radka let, ale presto to mam v zive pameti. Porouchany casette deck Technics rady "100" - nejlacinejsi rada, bylo potreba pripajet upadly kablik prehravaci hlavy. Tak jsem to opravill a jako referencni zarizeni pro porovnani jsem pouzil deck stejneho vyrobce, rady "800". Osmistovka hrala bajecne, to se musi nechat. Pro zajimavost jsem tedy u stovky zmeril predmagnetizacni proud a zustal jsem v soku - byl nastaven (prebuzen) od vyrobce o 20% a navic byla spatne nastavena kolmost hlavy Co to udela s vyslednou charakteristikou je nadmiru jasne - vysky proste "stovka" nezvladala nahrat. Tak jsem si vzal k ruce osciloskop, NF generator a ten spatne nastaveny pristroj nastavil, jak to nejlepe slo. Pak jsem porovnaval nahravky za "osmistovky" s tou "stovkou" a jeste jsem pribral vynikajici kotoucovy magnetofon (bylo to v roce 1987). Jak prekvapujici zjisteni bylo, ze ta "stovka" hrala stejne dobre jako ta "osmistovka" pri poslechovem testu (a osciloskop to potvrdil, pokles o -3dB zacinal na 17,5KHz). Bohuzel ani jeden kazetak nehral tak solidne, jako kotoucak, coz je zcela logicke (4,76cm/sec VS 19,2cm/sec posunu pasku). Z toho vyplyva pro me jedine - lacine pristroje jsou bud a) spatne serizene nebo b) maji umyslne pouzity spatne soucastky, aby nekonkurovaly super drahym pristrojum za desitky tisic.
    AMD A64-7750-X2-BE 2700@3000MHz (15x200/1,3V) | AC Freezer Extreme | 4xArctic FAN Pro TC 80x80 | Gigabyte MA78G-DS3H | A-DATA 2x2GB 1066Mhz 5-5-5-15-2T | WD 320GB/16MB | Samsung 500GB/16MB | Samsung SH-S223F | SAMSUNG 226BW | SB X-Fi Fatal1ty Champion+Thomson DPL2000+HomeMade bedny+subwoofer 12" 30-125Hz (-3dB) | Leadtek PX8800GT default+AC Accelero+ AC fan 12-1000ot/m | Microsoft Intelli Mouse Explorer 3.0 | Chieftec MATRIX SILVER+ FORTRON Blue Storm 400W |
    3DMk01 3DMk03 3DMk05

Standardní

Což je vlastně jen výsledek toho, co jsem napsal. CD přehrávače v ceně okolo 10tis. nemůžou mít nějak výrazně slyšitelné rozdíly. Výrazný skok nastane až v cenách zhruba od 30tis. a výše. Na zakázku dělané D/A převodníky a jejich řazení má na výsledek již podstatnější vliv, než u přístrojů, kde je použit jeden převedník standartní kvality.
    Ocividne si nepochopil co sa ti snazil Marcelino naznacit. Ti testeri sa pokusali citatelom natrepat do hlavy ze poculi rozdiel v pristrojoch za 10tis... co je ako sa ukazalo nezmysel a presne take iste nezmysly dokazu ludia vyrobit aj u radovo drahsej elektroniky pod vplyvom sugescie. Ja som kedysi tiez cital clanky v S&V a snival o tych masinach... az som po rokoch skusenosti s roznymi pristrojmi zistil ze tie nadupane 100 000 masiny hraju sice o cosi lepsie nez "komercne" ale to cosi ma financnu hodnotu nanajvys tak +50%
    ..-.--.-.-..-.-.-....-.-.-.-..-.-.-

Standardní

K tej teme optika vs koax... nemal som nikdy moznost testovat kable ale napadla mi jedna vec... v skole nas ucili o urcitej chybovosti prenosu ktora je kompenzovana pridanim redundatnej informacie pri kodovani... nemohlo by prenosom v roznych kabloch dochadzat k urcitej strate informacii ktora sa trebars moze prejavit ako chybne reprezentovanie vzorky signalu? to netvrdim to sa pytam... a toto by vlastne mohla byt pricina ze nie je jednotka ako jednotka... a kabel hra inac
    ..-.--.-.-..-.-.-....-.-.-.-..-.-.-

Senior Member
    Vliv
    292

Standardní

viz thread vse o kabelech v audio technice.. data se prenaseji spravne, rozdil je pouze v jitteru..
    /// Dell Latitude D600 | Dothan 1.7GHz@1.05V~800MHz@0.70V | 1024MB DDR266@2-3-3-6 | 40GB Hitachi Travelstar 5K80 | Samsung CD-RW/DVD SN-324S | Mobility Radeon 9000 32MB | 14.1" SXGA+ 1400x1050 | Broadcom 570x Gbps LAN | Intel PRO/Wireless 2100B WLAN ///

Standardní

Popis S/PDIFu je treba tady http://www.belza.cz/digiaudio/spdif.htm
    k jeho prenosu se nepouziva zadny redundatni kodovani, predpokladem uspesnyho nasazeni at uz koaxu nebo optiky je bit-perfect prenos, na tom se shodnou i nekteri technicti bezverci. JEDINY vliv na kvalitu prenaseneho digitalniho streamu by "MOHL" mit kabelem pridany jitter (coto je si najdi v threadu o kabelech) tahle teorie vsak je podle me derava jak proutenej kos na noseni vody (zamyslel jsem se taktez v threadu o kabelech), takze jako jediny zduvodneni zbyva efekt placebo. Pravdepodobne se v blizke dobe odchylim od tematu moji dizertace a pozvu si par netopejru na slepy testy.

ad prehravace, o casopisech typu S&V si myslim svoje, zejmena pote co jsem se seznamil s kolegou ze skoly co jim pise recenze na zesiky recievery a prehravace. Kdyz mi licil bezne praxe v redakci, nevychazel jsem z uzasu no a neni to tak dlouho kdy jsem z pro me seriozniho zdroje cet o tom jak cd playery Sony v cenove hladine cca 50 litru mely zamerne zmrsenej zvuk (se stejnym original CD produkoval pokazde jinej digitalni datovej tok) tezko rict proc.. ze by cesta jak donutit audiofily k nakupu SACD playeru

Edit... tak nez jsem se vymack tak me Glass predbeh
    When you do things right, people won't be sure you've done anything at all.

Senior Member
    Vliv
    288

Standardní

...o casopisech typu S&V si myslim svoje, zejmena pote co jsem se seznamil s kolegou ze skoly co jim pise recenze na zesiky recievery a prehravace. Kdyz mi licil bezne praxe v redakci, nevychazel jsem z uzasu ...
    Prosiiiiim, mohol by si to tu podrobnejsie popisat - toto by ma fakt velmi zaujmalo...

Standardní

Radejc ne, slibil jsem ze se o tom nebudu moc sirit... Cteni a obrazky jsou pekny ale je treba to brat s rezervou.
    When you do things right, people won't be sure you've done anything at all.

Senior Member VIP Avatar uživatele Arteee
    Vliv
    294

Standardní

... Cteni a obrazky jsou pekny ale je treba to brat s rezervou.
    No jo, obálky udělají své, že ... Ale taky by mě docela zajímalo, japato chodí ....
    BA95 positive
    Jen mrtví poznají konec války. Platón

Standardní

Už jsem to leta nečet ale S&V bylo od asi 2let po začátku směšnej plátek k pročítání manuálů k "recenzovaným" přístrojům (co se odtrhla parta a utvořila Audio&Video). Později k tomu přidali více reklamy. Třeba se to zas změnilo k lepšímu... A to jsem se pod Dr Sýkorou (asi jmenovec) vochomejtal v nahrávacím studiu. Jeden z lidí který jsem choval ve vysoké profesionální úctě.
    doma: X2 4850+|Gigabyte 780g|tt7 @5v|4gb adata ddr800cl3|ati hd3200 + lg lcd 226wa|Hitachi250gb sata + seagate 500 gb esatal|case lian-li-black|black silent ps 550w|adsl
    experimenty: Celeron800 @ 1100|AOpen AX6BC&media: opteron @ 2,5| biostar 690|adata 1gb
    foto (systém): Pentax|těla:MeSuper+MZ5n+K100D|skla:Pentax fa 1,4/50+m 2,8/100+setový 18/55|Vivitar 1,9/28 S1+2,8/135+3,5/70-210|skener:canoscan 4200f

Věk
    58
    Vliv
    293

Standardní

Osobně používám časopisy SaV, HiEnd a podobné spíše jako vodítko. Detailní informace se dají lépe sehnat na netu. Výborný je pro Hi-Fisty amatéry webík www.gmx.cz , tam je snad všechno, co je potřeba vědět.

Věk
    58
    Vliv
    293

Standardní

Citace Původně odeslal Branik

Ocividne si nepochopil co sa ti snazil Marcelino naznacit. Ti testeri sa pokusali citatelom natrepat do hlavy ze poculi rozdiel v pristrojoch za 10tis... co je ako sa ukazalo nezmysel a presne take iste nezmysly dokazu ludia vyrobit aj u radovo drahsej elektroniky pod vplyvom sugescie. Ja som kedysi tiez cital clanky v S&V a snival o tych masinach... az som po rokoch skusenosti s roznymi pristrojmi zistil ze tie nadupane 100 000 masiny hraju sice o cosi lepsie nez "komercne" ale to cosi ma financnu hodnotu nanajvys tak +50%
    Myslím, že pochopil, hlavně jsem ale reagoval na výsledek p.Sýkory (slepý test) který prokázal to co jsem parafoval já, resp. naopak parafoval jsem jeho zjištění vlastními argumenty. Nemohu však souhlasit s tím, že na základě výsledku takového případu je třeba celý systém Hi-FI a audiofilství shrnout do jednoho bahna. To prostě nemůžu.

Ještě dodatek, to, že pánové při slepém testu nerozeznali, který přístroj je který, jetě neznamená, že hrály stejně. Ono jaksi nejde - si totiž zapamatovat zvuk a následně ho přiřadit k přístroji. Jde maximálně očíslovat jednotlivé poslechy stupněm subjektivní kvality a následně přiřadit ony čísla pořadí jednotlivým přístrojům. Tak fungují slepé testy.

Věk
    58
    Vliv
    293

Standardní

FINÁLE:

Tímto končím veškeré debaty a příspěvky na téma rozdíly mezi drahými a levnými přístroji a komponenty a kabely a budu se již striktně vyjadřovat pouze k původnímu tématu. Vidím, že to nemá cenu a že je to jen hloupé a zbytečné házení HRÁCHU NA STĚNU.

Věk
    58
    Vliv
    293

Standardní

Citace Původně odeslal Rob
    vidim ze thread co jsem kdysi zalozil se porad jeste drzi
    ja jsem sve dilema uz konecne vyresil, mam ted sluzebni cestu do Mnichova tak jsem si tam nechal poslat z webshopu Denona 1804 + Canton LE serii (2x109 / 105CM / 2x103), to vse za 949 euro + posta 40 euro. coz je asi 30 tisic , takze o 20 tisic mene , nez v CR. takze doporucuju nakupovat elektroniku venku, mimochodem dovoz az do Brna by stal 90 euro, takze by se to porad kralovsky vyplatilo.
    tady je link:
    http://www.hickmann-hifi.de/online-s...oducts_id=1200

maji to tak levne, protoze Denon 1804 uz je tam vybehovy model, zatimco u nas ho stale prodavaji jako aktualni, nove jsou ted Denony 1705 a 2105 s novym SHARC DSP 192Khz, hlavne ta 1705ka je conove hodne zajimava, a to dokonce i v CR.
    FUNGUJE TO SQELE. Kámoš si to objednal a teď mu to přišlo, celkem i s poštovným 1035,- Eur COŽ JE NAPROSTÁ BOMBA !!!!!

Standardní

Citace Původně odeslal Rob
    vidim ze thread co jsem kdysi zalozil se porad jeste drzi
    ja jsem sve dilema uz konecne vyresil, mam ted sluzebni cestu do Mnichova tak jsem si tam nechal poslat z webshopu Denona 1804 + Canton LE serii (2x109 / 105CM / 2x103), to vse za 949 euro + posta 40 euro. coz je asi 30 tisic , takze o 20 tisic mene , nez v CR. takze doporucuju nakupovat elektroniku venku, mimochodem dovoz az do Brna by stal 90 euro, takze by se to porad kralovsky vyplatilo.
    tady je link:
    http://www.hickmann-hifi.de/online-s...oducts_id=1200

maji to tak levne, protoze Denon 1804 uz je tam vybehovy model, zatimco u nas ho stale prodavaji jako aktualni, nove jsou ted Denony 1705 a 2105 s novym SHARC DSP 192Khz, hlavne ta 1705ka je conove hodne zajimava, a to dokonce i v CR.
    FUNGUJE TO SQELE. Kámoš si to objednal a teď mu to přišlo, celkem i s poštovným 1035,- Eur COŽ JE NAPROSTÁ BOMBA !!!!!

ja uz to mam taky doma , mel jsem akorat nizsi postovne, do Mnichova za 45 eur, takze celkem za 949+45 euro. uz tim bouram panelak
    AMD Sempron 2500+ 1750MHz | MB ASUS A7N8X-X | RAM Samsung+Kingmax 2x512MB 333DDR CL2 | Gigabyte RADEON 8500 Deluxe MAYA | Lynx L22 | Seagate Barracuda 120GB 7200rpm | DVD-RW LiteOn 812S | Enermax 365W | 17" LCD Acer AL732 | zvuk: Lynx L22+TOPDAC+DISPRE+3xDPA380SSE | ~ WaterCooled: CASCADE CPU blok by Radek-B, radiátor Opel Kadett '87, čerpadlo Eheim 1046 ~

Senior Member
    Vliv
    288

Standardní

no treba uznat, ze ako domace kino je to perfektna zostava - urcite by bol kazdy "normalny" posluchac spokojny...
    ...jedine na klasicky stereoposluch by som osobne potreboval samostatny stereo zosik , ten receiver by ma neuspokojil...(no teda uspokojil, len keby som nikdy v zivote nepocul priame porovnanie so kvalitnym stereozosikom )

Věk
    58
    Vliv
    293

Standardní

no treba uznat, ze ako domace kino je to perfektna zostava - urcite by bol kazdy "normalny" posluchac spokojny...
    ...jedine na klasicky stereoposluch by som osobne potreboval samostatny stereo zosik , ten receiver by ma neuspokojil...(no teda uspokojil, len keby som nikdy v zivote nepocul priame porovnanie so kvalitnym stereozosikom )
    No s touhle sestavou by byl slyšitelný jen opravdu velmi dobrý 2-line zesík. Ten Denon totiž není žádný máslo a ty bedny i když jsou fakt dost dobrý, tak jen VOCÁŤPOCÁŤ. V podstatě se nedá nesouhlasit, avšak min. 100% nárůst ceny přinese jen minimální zvukový přínos, takže by to volba pro opravdové nadšence-blázny. Protože např. zesik DENON PMA-655R za 10K ho tedy rozhodně "nezbourá" ....

Senior Member
    Vliv
    288

Standardní

...No s touhle sestavou by byl slyšitelný jen opravdu velmi dobrý 2-line zesík. ....Protože např. zesik DENON PMA-655R za 10K ho tedy rozhodně "nezbourá" ....
    hmm, nechcem rypat , zesik DENON PMA-655R za 10K, ale ved je som predsa napisal "kvalitny zosik"
    ...t.j. napr. ja mam tu cest porovnavat s NAD350 (neber te to prosim ako sproste machrovanie ) a to uz je troska "ina kategoria"

Věk
    58
    Vliv
    293

Standardní

.........ale ved je som predsa napisal "kvalitny zosik"
    ...t.j. napr. ja mam tu cest porovnavat s NAD350 (neber te to prosim ako sproste machrovanie ) a to uz je troska "ina kategoria"
    Neberu, blagadarju k NAD C350. Jen tím vlastně potvrzuješ to, že je potřeba vydat minimálně stejnou, avšak většinou vyšší částku ještě za zesik, což jsem vlastně sám parafoval ...... za mírné kvalitativní zvýšení je třeba hooodně připlatit. V případě volby např. NAD si taky rozhodíš design, když máš Receiver a DVD/CD jiné značky ..... (také je třeba klást důraz na DVD/CD přehrávač, většina běžných levnějších DVD přehrávačů stačí tak max. na domácí kino, v žádném případě na poslech hudby a-lá zesik NAD)
    U drtivé většiny posluchačů je to spíše nemyslitelné, že by vyhazovali takhle peníze, neboť kvalitní receiver už je přeci jen záruka velmi dobrého poslechu i stereofonní hudby.
    Ani já si nedovedu představit, že bych ke svému HKardonu AVR2550 měl ještě kupovat zesik HK675 za dalších 15K. ..... jen s vypětím všech sil bych rozeznal nějaký rozdíl.

Já s tebou souhlasím, avšak běžnému uživateli a ani sobě bych tuto variantu nedoporučoval, především kvůli afektivitě. Je to opravdu pro výrazné fajnšmekry, těm to ale není třeba nijak vysvětlovat, s těmi bychom si tu ani možná moc nepokecali )

Kua ať to beru z které koliv strany, tak pokud chceš opravdu kvalitně poslouchat muziku, musíš to brát z gruntu a sáhnout dost hluboko do kapsy a nic neošidit. . . . .. . .

P.S: co máš k tomu zesiku za přehrávač .... Nekecej že T550 ..??

Standardní

k tem Cantonum LE by se mi pro DVD hodil jeste subwoofer, protoze aby ty LE109 udelaly takovy tlak jako klasicky subwoofer , tak uz jsou docela nahlas, premyslim nad Canton AS 40 nebo AS 50, asi bych objednal tohle:

http://www.hickmann-hifi.de/online-s...oducts_id=1249

za 499 euro to ujde, akorat jeste si zjistim postovne protoze u nas uz kolem 19000kc taky je.
    AMD Sempron 2500+ 1750MHz | MB ASUS A7N8X-X | RAM Samsung+Kingmax 2x512MB 333DDR CL2 | Gigabyte RADEON 8500 Deluxe MAYA | Lynx L22 | Seagate Barracuda 120GB 7200rpm | DVD-RW LiteOn 812S | Enermax 365W | 17" LCD Acer AL732 | zvuk: Lynx L22+TOPDAC+DISPRE+3xDPA380SSE | ~ WaterCooled: CASCADE CPU blok by Radek-B, radiátor Opel Kadett '87, čerpadlo Eheim 1046 ~

Senior Member
    Vliv
    288

Standardní

P.S: co máš k tomu zesiku za přehrávač .... Nekecej že T550 ..??
    ..hmm, to nie na T550-ku som vtedy skutocne nemal peniaze - stala takmer 30tis. , tak som kupil T532-ku za cca 21tis. - ono vtedy NAD vyrabal len tieto 2 modely ...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání