Tak este lepsi zpravy - z Promacz mi za 786kc (grrr, s postu a dobirkou) pred 30minutami doslo to vodni chlazeni, takze uz jen ho namontovat (a upravit pro beznou pokosku) a jde se fikat material
A lepit! A testovat
![]()
![]()
Tak este lepsi zpravy - z Promacz mi za 786kc (grrr, s postu a dobirkou) pred 30minutami doslo to vodni chlazeni, takze uz jen ho namontovat (a upravit pro beznou pokosku) a jde se fikat material
A lepit! A testovat
![]()
![]()
Taaaaak, vetsi update fotecek jenz znazornuji postup tadyhle:
http://ax2.old-cans.com/galerie.php?p=res&d=1&v=v2
...a slovne - I kdyz s lepenim se bude muset este cosi vymyslet (ty "prasklinky" co vznikaj na lepenych plochach se mi nelibi a nechci delat ghetto vysledky v zadnem pripade), tak to vypada, ze to je jen designova zalezitost - v testovaci verzi reservoaru mam uz, a na topeni nahrivam (viz fotecky) vodu dobre 3h a ani kapka...
...
![]()
Takze to jdu zapojit do okruhu, aby se ukazalo
Pripominam, ze chladim pasivne a teploty se dostavaji k 60-ti stupnumTakze pokud to vydrzi u me - vydrzi to u kazdeho - vetsi extremista nez ja snad byt nemuze
![]()
![]()
![]()
Drzte palecky a vychutnejte si fotecky![]()
Tak som si pozrel fotky a vyzera to uchvatne .. viac sa neoplati pisat, proste fakt krasa. Ak dobre vidim tak si asi myslel na mna a urobil si par kratkych trubiekA problem stym, ze kde presne chem mat umiestnene drziaky by nemali byt nie ?Tak testuj testuj a uz sa velmi tesim az ho zapojim do okruhu
Si manik .. CONGRATULATION !! Vies priblizne odhadnut cenu (staci velmi priblizne)
?
HP Compaq 8710p: T9300 | 4GB DDR2 | 250GB | Quadro NVS 320M @ 700/1730/950 |WSXGA+ 1680x1050 | Win7x64u ...
práda tak už bys mohl nahodit cenu a termín kdy by si to mohl začít prodávat ne![]()
![]()
AMD XP-M@2,6GHZ ,1GB RAM ,X1950GT@607,1580
http://casemod1.wz.cz
SONY Vaio VGN-CR11S/W
levné letenky do USA
Podival jsem se na ty fotky a pro jistotu uz rozbil prasatko. Takze staci jen napsat kdy a za kolik...![]()
Stipendium peccati mors est
Si peccasse negamus, fallimur, et nulla est in nobis veritas
Přesto, že bouře nad jezerem věští blízkost konce, pohyb nebes je plný síly!
pekna prace, presto si neodpustim nekolik poznamek...
Nadrzka je delana (ve vetsine pripadu) pro pripevneni na bok case, tak proc nejsou fitinky vyvedeny do boku, aby se tak hadice vedly primo do case a nemusely se ohybat.
Dalsi problem bych videl v prilis malem doplnovacim otvoru. Na dolevani vody je plne dostacujici, ale nasledne cisteni treba po rocnim provozu bude hodne obtizny.
()__()
(<'.'>)
(")_(")
S tema fitinkama do boku ma Pirs pravdu, dalo by se to nejak zaridit?
Diky Pirsi, ze jsi radeji nepsal vsechny chyby co tam jsou... Vim ze jich vidis vic, a nejenom ty...Původně odeslal Pirs
Ale cekam na cenu, chci se prekvapit...
janko_hrasko - dikA jo, vsim jsis spravne, jen jsem si v garazi nevzpomnel, jak dlouha chces ta tela tech dvou, takze...
Jen ty male, jsem si zatim pripravil
-martin- - ano, to bych mohl - mel a brzy. Ale nechces jeste vedet, esti to treba nepraskne?![]()
Zilla - snad to s tim prasatkem nebude tak zhavy
Pirs - dikyFitinky si tam muzes zasroubovat jake chces, na prani se da misto 1/4NPT udelat 1/4" BSP (G pro cechy) zavit
Mimochodem, ohnuti hadice je pro prutok znatelne lepi nez kolinko, uz proto bych se tomu vyhnul
Co se cisteni tyce, tak pokud clovek pouziva destilku + prisadu, tak ani po roce nema zadne nanosy, co by cisteni vyzadovalyDruha vec je, ze kdyz se clove rozhodne zmenit barvu prisady, nebo tak neco, tak je cisteni nutne. Nicmene to jde elegantneji, nez drhnutim vnitrku stetkou na kulate a dlouhe nadobi (jenz se otvorem zdela bezproblemu, i ta velka, protahne
) - 24h nechat v okruhu misto vody Coca-colu a mas to ciste, jako nove
![]()
...to neni vtip... PS. jen se s tim proboha nepokousejte chladit - okamzite se prudce zacinaj uvolnovat bublinky - ja to nezkusil, ale jeden amik jo
...a kdyb nezabrala Cola, tak fixinela - ale pochybuji, ze by nekdo mohl mit v okruho TAKOVY bordel, aby kolou nesel
KaRlOs[C] - nic neni bezchybne![]()
Shrnuti zatim ziskanych zkusenosti z provozu
Hadicky doporucuji nasazovat PRED prisroubovanim na mistoTy drzaky sice drzi fest, ale - urcite pri DOSTATECNEM mnozstvi sily rupnou
Protoze je to testing kus, tak jsem zkousel hadicky nasadit po pristoubovani - vydrzel, ale NEDOPORUCUJI
(predpokladam ze kazdy nasazuje tak, ze hadicku na 30sec namoci do temer vrici vody v rendliku, a pak ji, zmeklou, v pohode nasadi az do konce a nepotrebuje pak ani zadnou sverku - alespon ja jsem testovacne nedal a zatim ani kapka!)
Zavodneni systemu je jeste snazsi (dik nerestriktivnimmu prutoku), nez u Tank-O-Maticu. Proste nalejete vodu, az je expanzka skoro plna - nezasputnovavate - a pustite cerpadlo. Udelalo to buuuuuubly buuuuuubly, vyvalila se hromada vzdchu a od ty doby uz ani blblinka. Super(s Tank-O-Maticem to trvalo dyl, nez jsem se byblinek zbavil a s DangerDen round reservoarem to bylo na polamu pul dne...)
Teploty - iddle -5C a load -2C proti puvodnimu DangerDen reservoarku - prutok je prutok...jinak teploty me jdou k 60-ti stupnum, dik blbymu radiatoru a nic moc bloku, co me ale moc netizi a hlavne to poradne stresuje reservoar, takze pokud tyden vydrzi a nepraskne, tak (sand) vydrzi i ostatnim
Vetsi extremista snad nikdo neni - jo, este na to oteviram primo okno a ledovy vzduch poustim
![]()
Tak, a tady malinka fotecka - chtel jsem to nafotit az zmizi i vsechny ty micro-bublinky a ten kondenzat nahore, ale co uz -spechame![]()
![]()
moooc hezký za kolik to prodáváš?: )
Nemožné je jen silné slovo, které kolem sebe rozhazují malí lidé, kteří si myslí, že je snadnější žít ve světě, kde budou jen dostávat, místo toho, aby objevovali sílu, která to dokáže změnit. Nemožné není fakt. Je to postoj. Nemožné není tvrzení. Je to výzva. Nemožné je nevyužitá síla. Nemožné je dočasný stav. NEMOŽNÉ NEEXISTUJE. Muhamad ali
Pevne doufam, ze to nebude tak zhavy, ale to se teprve uvidi, ze?Původně odeslal trodas
Jinak Pirs (a potazmo i ja) mel zrejme na mysli to, ze fitinky by mohly byt vyvedeny stejne jako na originalnim Tank-o-maticu, protoze ackoliv je jasne, ze kolena snizuji prutok, uvedom si, ze kdyz tohle prisroubuju zezadu na case pod zdroj, tak bych byl rad, abych ty hadicky jeste dole vubec nekudy protahl...![]()
pekna prace, kolik si predstavujes cenu ? sla by udelat rekneme polovicni verze ?
e4400@3Ghz(def.v.+BOX),Gigabyte GA-965P-DS3P, 2x1024 ADATA 800mhz, 7600gt pasiv,2x80gb RAID0
Vodník v rekonstrukci, DIY repro ve výstavbě.
´Původně odeslal Klon
Jo sla .. pre mna ju tiez bude robit a robi to vlastne ako z jednej dve ale to je vlastne jedno ... tak si ich mozeme rozdelit ja jednu ty jednu hm ?
HP Compaq 8710p: T9300 | 4GB DDR2 | 250GB | Quadro NVS 320M @ 700/1730/950 |WSXGA+ 1680x1050 | Win7x64u ...
jeste si to promyslim, zalezi nacene![]()
e4400@3Ghz(def.v.+BOX),Gigabyte GA-965P-DS3P, 2x1024 ADATA 800mhz, 7600gt pasiv,2x80gb RAID0
Vodník v rekonstrukci, DIY repro ve výstavbě.
No uz by som privital nejake tie ceny a urcite aj dalsi ludia. Skus nam to spocitat a uz nas nenapinaj. Som velmi zvedavy na tu cenu.
Taky bych chtěl znát cenu. Chtěl bych ale poloviční velikost![]()
PROJECT: Digital Fantasy
Více projektů na mých www
Tak ty chyby napiste. Cim vic se jich najde, tim vic se jich odstrani a tim to bude lepsi. Muze to sice trochu vypadat jako hnidopisstvi, ale jde mi pouze o zkvalitneni vyrobku.Původně odeslal KaRlOs[C
| Solidní nadprůměrný počítač vhodný k běžné i pokročilé konstruktivní práci.
| Member of SPM, master of PET bottle
| Nikdy si nepleťte pohyb z činem.
Nelze nez souhlasit s Lugem
Jen se prosim omezte na nezodpovezene dotazy![]()
Chci tim rici, ze problem cisteni (CocaCola - pripadne fixinela - jde o ciste a hladke plexi, vsechny mozne nanosy (i vy bordelari!) z nej sjedou jak blesk) a kolinek (muzete si dolu naroubovat co chcete, jedine omezeni je delka pripojeni kolinka, ale predpoladam ze 12mm kazdemu na nasazeni hadice bude stacit
) bych videl jako vyreseny
I kdyz si neodpustim znovu zopakovat, ze kolinka zabijeji prutok a tim vam i zvysi teplotu - naproti tomu hadice, ohnuta o 90 stupnu v cca 6 - 8cm polomeru tyto negativni dopady na prutok a tim teploty NEMA
Ad, kalkulace - dodam brzy, slibujiJeste RadekB se musi vymnouknout, co vlastne za ty vrsky a spodky bude chtit
Jinak kdyz zanedbame ceny fitinek a vrsku (+ cca. 80Kc), tak jednoduchou kalkulaci jste si mohli udelat uz sami - trubky staly 1660Kc - vyjdou na 8ks 25cm reservoaru. (ta mala vyjde na 14ks, ale pri jeji cene to neudela vetsi rozdil) To je 207,5Kc v materialu. + vrsky a spodky + nejak odhadnout pocet kusu, ve kterych by se mi alespon mohly zaplatit investice do vyroby (zaviniky, pripravky, pokosovka, kotouc, vodni chlazeni...) - mno a radeji bych ani nemluvil o sve praci
![]()
![]()
Luge ma pravdu, s Karlosovej strany mi to prislo ako dmagogia. Pris to co videl skritizoval ale Karlos len skonstatoval aky je to sh!t a dal tam smajlika heh (takze by si mohol napisat co ta trapi) ... ale nexcem tu kritizovat ludi, ved tento dred je o expanzke![]()
Trodas : myslim ze cena s inymi konkurencnymi (komercnymi) vyrobami bude aj tak stale suprova takze sa uz velmi tesim az ich zacnes rozpredavat mlask![]()
PS: pokosovka, kotuc, chladenie ... tieto veci ti ostavaju doma (aj ked si ich kupoval hlavne kvoli tomu), tak dufam ze nam nebudes uctovat za nich plnu sumu![]()
![]()
![]()
Taky sem se uz namlsal preview a svadim vnitrni boj
Takze netrpelive cekam jaka bude cena a tim padem moznost obohatit rozvijejiciho se wodnicka
Jak to vypada s tim testovanim?
| Solidní nadprůměrný počítač vhodný k běžné i pokročilé konstruktivní práci.
| Member of SPM, master of PET bottle
| Nikdy si nepleťte pohyb z činem.
Nezjisten zadny defekt, ani kapka este neukapla![]()
![]()
Jsem prijemne potesen
Zadny jiny reservoar v mych podminkych (extremnich teplot pres 60C) jeste nevydrzel bez ztraceni-se vody z obehu - takze se da rici, ze je to uspech. Pokud neverite, tak rad nafotim prstence mikroprasklinek kolem vystupu trubek na DangerDen round reservoaru. Utikala mi z nej neustale voda...![]()
To samy z Tank-O-Maticu za 2500,-Kc, az praskl uplne a voda tekla curkem...![]()
Tod se ceka na RadkaB, kdy posle na 2nd pokusny vyrobek vrsky/spodky a s 0,1mm mensim prumerem, jenz by mel odstranit ten designovy lepsici problem se vznikem mikroprasklinek (prinejmensim/asi ve filmu lepidla, ci co to krucis je...![]()
Rozhodne by se mi nelibilo prodavat neesteticke veciA to je ten nejvetsi problem na praci s pexi - vse je pruhnedne a vse je videt. Uplne vse...
![]()
PS. po naplneni a nekolika teplotnich cyklech se vetsinou jeste, zavisi jak kvalitne mate navrzeny okruh a dobre odvzdusnujici reservoar, "ztrati" truchu vody z obehu. To je zpusobeno bublinkami, jenz vzdy nekde zustanou...V mem pripade voda klesla o necele 3mm - dukaz misto slibu co se tyce odvzdusnovacich schopnosti
Tank-O-matic daval kolem 5-7mm pokles po 2-3dnech provozu - jen se to pak nezastavovalo a pokracovalo tak milimetrem denne...DangerDen round reservoarek tak o centak po odvzdusneni a zhruba stejne tempo unikani vody nasledne...
)
Tak, a tady vam ukazu, jak ze dopadl po 6 mesicich pouzivani DangerDen round reservoarekJe fakt, ze moje teploty se blizi k 70C, ale zas by jeden rek, ze by na to mely byt reservoary pripraveny. Tank-O-Crap mi prasknul a DangerDen round res vlastne take, hledte!!!
http://ax2.old-cans.com/show.php?p=b...0&c=8&d=1&v=v2
Chtel bych upozornit, ze jsem to nejdrive nechal dotazene od vyrobce, pak jsem to trosku pritah, ale furt to bohuzel teklo, voda se ztracela a tak vubec me to stvalo uz sakra dlouho...![]()
Tady vidite, jak to dopadne, kdyz mate vysoke teploty a pouzijete na ne nevhodny material...
PS: ha! Nejsem sam, kdo kopiruje tank-o-matic design, jen mam starost o zdravy rozum techhle lidicek:
http://snt-systems.com/catalog/produ...products_id=96
...ono totiz pul metra je pul metra. To je fakt jen na super big towery a jak jsem psal, uz 280mm neprinasi zadne vyhody proti 240mm, takze...![]()
![]()
![]()
Len taka poznamka. Vacsina vyrobcov nepocita s tym, ze uzivatel bude mat teplotu 70°C vody...
Ale inac very good job za tu expanzku. Ak bude stat 500,- jedna (co predpokladam je good cena vzhladom na cenu materialu a ostatnych veci), tak by som ju zobral. Ale otazne je, ci mi to posles na Slovensko
JACKAR
AMD Barton 2500+ | Soltek 75FRN2-RL | DDR Samsung 512Mb cl2.5 | Sapphire RADEON 9600pro fireblade | Barracuda 7200.8 120Gb | Yamaha CDRW | Teac DVD | Fortron 350W performance
Antonyho pricíp sily: Nenamáhajte sa, zožeňte si väčšie kladivo...
http://casemod1.wz.cz
SONY Vaio VGN-CR11S/W
levné letenky do USA
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)