Takže video zabralo - problém byl v té TV - prostě karta ji nenadetekovala.
Takže video zabralo - problém byl v té TV - prostě karta ji nenadetekovala.
KONEČNĚ!!!!(Doufám) Konečně se mi potvrdilo, co jsem si pořád myslel - ten krám jménem FUNAI (ač Japan made) nedokáže vybudit grafiku přes SCART, ač v zapojení SCARTu má jasně popsáno, že konektory VIDEO IN (č.20) maj impedanci 75 ohmů!!!!
Díky za to, že jste se podělili o vyřešení tohohle zajímavýho problému, teď už to snad konečně rozhejbu.Ještě jednou dík, chlapi!
Prosím Tě, až na to přijdeš, dej mi taky vědět !!
Tak prd - žel video má jen jeden SCART a RF výstup.Přes RF ven nic nejde a dvojitej SCART kabel + cinch nemám, ani nevím, jestli by to i tak bylo co platný, ačkoliv ve SCARTu je video in i out.Televize odolává, nepustí z compu nic a záložka TV furt mrtvá.Asi si koupím novou TV.
Ten 8 pinový výstup na ATI je vlastně k ATI ALL in Wonder kartam--
Tady je popis,ale proc to montujou na všechny
Minidin 8 Pin Female (On the ATI video card)
Signal ATI connector
Composite Video Signal (I/O) 1
Composite Video Ground 2
Audio Ground 3
Audio Right Signal (I/O) 4
Ground 5
Color (Chrominance) (I/O) 6
Audio Left Signal (I/O) 7
Intensity (Luminance) (I/O) 8
Shield Ground
Trable s TV-outem na FDX 8500LE maj (doufám - pokolikátý už?) vysvětlenío proměření redukce z s-videa na kompozitní cinch se ukázalo, že na redukci (originál přiložený ke kartě v balení) je ke konektoru cinch vyvedený signál z pinů č.4 (ground) a 6!!!!!(I2C SDA) - podle schémat,který jsou dostupný z odkazů tady ve fóru, to ale nemůže zaboha fungovat!Stejně tak by to vylučovalo použití 4pinového s-video kabelu, což je taky nesmysl, jak dokazují zkušenosti mnoha přítomných, kteří tento kabel bez potíží používají.Nemůžu si pomoct, ale pověst Herculese jako dodavatele kvalitních a renomovaných komponentů dostává aspoň v mých očích další trhlinu - chápu, že redukci odebírají,ale snad by aspoň proboha mohli kontrolovat její funkčnost - na nefunkčnost přiložených redukcí už jsem totiž narazil u více přispěvatelů na netu.
Nemohli byste někdo vyzkoušet správné zapojení na originál redukci s-video - cinch u FDX 8500LE, pokud ji někdo používáte a s úspěchem?Předem díky!
Uff - takže je to skutečně tak, jak jsem zmiňoval výše: nemajíc pohotově normální s-video kabel ,zkusil jsem jen tak zasunout do TV-outu dráty z telefonního čtyřžilového kabelu a to do obvodových pinů,tj.: 1,4,5,7 a do SCARTu v TV na 17 a 20 pin.(Z TV-outu 1 a 4 zem na 17 ve SCARTu TV a 5 a 7 video signál na 20 ve SCARTu)Neměl jsem ani kondenzátor, který se doporučuje zapojit na výstup z pinu č.5,kabel je pochopitelně nestíněný,délka cca 20 m - jak říkám, šlo pouze o zkoušku pro potvrzení či vyvrácení, že dodávaná redukce je vhodná tak k nasunutí zhotoviteli mezi hýždě.
Zapnul jsem TV,režim AV a světe div se,na TV byl najednou bez problémů,v barvě a přes celou obrazovku obraz z karty.Záložka s nastavením TV samozřejmě přístupná, vše v poho konfigurovatelný.Všechny trable se zprovozněním TV-outu tedy měla na triku ona geniálně zapojená redukce s-video x cinch, přibalovaná Herculesem ke kartě.Takže, kdo jste měli podobný problém s FDX 8500LE a redukcí, kupte hotový kabel či si spájejte svůj a myslím,že problém budete moct považovat za vyřešený.Tímto také dík všem diskutérům z fóra, díky jejichž postřehům jsem konečně svůj problém vyřešil!
Já bych spíš viděl cestu ke zkvalitnění obrazu směrem RGB, zkoušel to někdo? Já kdesi na netu (asi nějací rusové) trefil na TO JAK TO POVOLIT, ale hlava děraváA taky do jaké telfize to nakrmit
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)