Stránka 4 z 6 PrvníPrvní 123456 PosledníPoslední
Výsledky 76 až 100 z 142

Téma: ICQ rozhovor s CC , -teď řešíme Alzasoft a monitor

Standardní

No ja nevim me vsichni prodejci plati naklady reklamace do posledni koruny vcetne ztraty casu.. a omluví se mi v případě reklamcí...,k soudu nebyl duvod... prodejci nejsou hloupi.. vi, že platit musi.. takaze jde o to jestli zaplati za cestovne obema smery+ztratu času reklamacetreba 550,- Kč

nebo

550,- Kč s urokem z prodleni + 600,- Kč soudní poplatek + 3.000+19% DPH odměna advokáta + 3x 75,- Kč + 19% DPH režijní paušál za 3 úkony (převzetí, sepis žaloby, účast na 1 jednání/víc jednání nepředpokládám, pokud vůbec nějaké bude/) + cestovné k soudu a zpět na jednání 3,50/Km + cena benzínu + 50 Kč za každou započatou půlhodinu strávenou cestou k soudu a zpět...advokátem

k tomu ještě

cestovné všech svědků 3,50/km + benzín (oběma směry) + ušlá mzda za dobu cesty tam a zpět (k soudu) za dobu jednání...

takže ve finále se 550 Kč tak vynásobí 15x-20x a prodejce může "být spokojen", jak to teda "vyhrál"... Samozřejmě, žeprodejce zaplatí ještě tak 10-15 tis svému advokátovi smluvně za obhajobu, protože v tomto stádiu už nebude asi zvládat obhajobu sám...

Opravdu doporučuji prodejcům maximální vstřícnost a VELMI, VELMI rychlou reakci, aby spotřebitel nemohl být jakkoliv poškozen... resp. ABY poškození bylo co možná nejmenší a vše bylo sanováno dodatečnými bonusy...nabídněte kupujícím bonusy, slevy apod.. aby nebyl důvod Vás žalovat... V případném sporu totiž nemáte mnoho šancí na výhru... pokud kupující budou postupovat striktně dle zákona a podrobných rad na tomto fóru.. vše si dokumetovat, dokladovat, svědecky prokázat... atd..

Jak říkám nepředpokládám, že jakýkoliv prodejce bude tak strašně hloupý, že se mu to stane... i když na www.epravo.cz už myslím byly některé judikáty zveřejněny.. pokud si nepletu zdroj...

ZB

Citace Původně odeslal Ogre
    Mno hloupi jsou ti co nevedi, ze jim prodejce proplati nutne naklady... trebas i tu postu (kdyz ne zrovna auto, ktere je podle par. 19,29 nevim kde jsem to cetl uz povazovano za odpovidajici a ZB uz to tu nekde zminoval).

Myslim ze lepsi nez teorie bude praxe, uz se tady mnohokrat resilo jak napsat dopis se zadosti na uhradu nakladu, ale nikdo to nedotahl do konce, takze uz to nekdo udelejte a dejte to k soudu, protoze jinak jsme jenom teoretici a prodejci s nama budou zametat ostosest.

Jo mimoto Evpropou by se prodejci nemuseli az tak ohanet, sice normy EU jsou prioritni, ale jak se zda tak prava spotrebitele jsou i tam na prvnim miste...

Standardní k nákladům reklamace

Podle mne lze proplatit vše co se prokaže a co je přiměřené.. cesta Vozidlem je přiměřená...

Co se týká zde zmiňované údajné "slušnosti kupujících", nevím jak Vy, ale já tedy povyžuji za naprosto neslušné, když se věc pokazí a já jako kupující mám s tím mít byť jediný telefonát.... TO je ze strany prodejce velmi neslušné mne takto obtěžovat a zdržovat... Samozřejmě co se týká komunikace je slušnost na místě. Jako slušné vnímám i náhradu "útrap", které budu mít a nebudu je vyčíslovat. Vy jste prodejce a máte z prodeje zisk, proto taky nesete riziko. Výmluvy na dodavatele jsou nejen právně irelevantní, ale podle mne značně neslušné, protože na méně zdatného kupujícího asi zabírají a jsou prodejci používány... No , čtenáře tohoto fora asi moc nedojmou. Tuhle na mne zkoušel jeden "chytrýsek", že fakt, že se ink catridge zničila a 1. den od koupě nefunguje.. není jeho chyba (prodal mi šmejd) a já mám být rád, že za mne reklamci zdarma z dodavatelem vyřídí ). TO je neskutečná neslušnost! Nebo mi jiný prodejce doporučil, jak mám balíkem poslat monitor do servisu (na záručáku nebylo uvedeno-bylo to geograficky dál, nebyl jsem tedy povinen jinam nez na prodejnu)... Kdyz jse se ho zeptal, jestli žertuje, tak se omluvil, že to byl omyl... tento typ monitoru odesílají přece oni ) heh.. no veselých příhod není nikdy dost...

Já ty pokusy prodejců krátit práva spotřebitelů naprosto chápu... ale je nutné je považovat za nemravné, nečestné a neslušné... Protože tím vlastní odpovědnost za náklady a škodu přenášejí nezákonně na kupujícího... který není osobou, jež má z prodeje zisk. Takové chování prodejce je tedy VELMI VELMI neslušné.. a mělo by být "odměněno" nějakou kulatou pokutou od ČOI - což se moc často nestane a obvykle skončí u nějakého napomenutí...

Pokud někdo (prodejce) vnímá pokusy kupujících domáhat se nákladů reklamace za neslušné.. je sám neslušný ještě více... SAmozřejmě vše by mělo být korektní bez emocí a vstřícné... to jistě... Z tohoto důvodu upřeďnostňuji písemnou formu doporučeným dopisem na sídlo k rukám statutárního orgánu... s podrobným, přehledným vyčíslením prokazatelných nákladů reklmace...

největší legrace jsou prcesory TRAY AMD (tj. neboxované), neznám jediného prodejceen, co by na to dal záruku 24 mesíců, resp. on si myslí, že ji nedává... přitom on se nemůže rozhodnout, jestli dá nebo nedá.. stejně tam ta záruka ze zákona je 24 měs.... Že mu to dodavatel po 12 měsících neuzná.. hmmm to je mi líto... ale nevím proč by mě to mělo zajímat...

Citace Původně odeslal Radim Štěpanec
    Oki, jste si tak jisty ze to nemuzu poslat pomoci PPL nebo DHL, u ktery mam vetsi jistotu ze uhradi skody a ze si vyzvedne zasilku primo u me, protoze jinak to musim dopravit na postu... a 30 kg v ruce nepotahnu, je jasny ze posta ma expresni balikovou sluzbu (jestli se tomu tak da rikat), ale prece jenom u DHL a PPL mam vesti jistotu.

Me spis slo o to, ze kdyz se budu soudit tak vas hodka sezeni u pravnika vyjde na 500 Kc, teda kdyz do toho nepujdete sam a kdyz vam daj skodu k nahrade tak se jiste odvolate, stejne tak bych se odvolal, kdyby mi ji neuznali a naklady stoupaji, az naklady vystoupaji dejme tomu na 10 tisic za meho pravnika (domluva o uctovani misto normalni sazby sazby zvysene) se na to vybodnu a necham si uznat treba jen telefonovani... mno a kdopak pak zaplati soud a moje naklady spojene se soudem, no prece prodejce... mno a ja se pak sabnu s pravnikem pul na pul a naklady se mi stejne proplatej. Mno vy v ten cas straveny u soudu nebudete moct obchodovat, nemateli naskok a jak si budu uzivat vasich penez... jo a naklady na vaseho pravnika... to je na vasi ucetni kam je da...

Uz jenom proto, bych se snazil jako prodejce proplatit cestu a domluvit si lepsi podminky s dodavatelem, vyrobcem, ale tam jste holt vazni Obch.Z. a ve smlouve muze byt skoro vse co clovek chce...
    Mejte se fajnove

Porad tu ale nikdo nevyhrabal prakticky pripad...?? Rozhodnuti soudu atd...
    vy to muzete poslat, cim chcete, treba PPL ( pokud mate s nimi smlouvu ).
    Ohledne soudu - Jde o to, co by Vam uznal soud a co ne. Ja to nevim, takovy pripad jsem nemel, ale me slo od zacatku o to, ze nelze proplatit cokoliv - proto je treba neadekvatni tech 2K za cestu, atd..

Standardní

ZB: myslim ze je to taky o tom, ze v obchode pravnika poznaji, takze si davaji vetsi bacha nez kdyz jde o nepravnika, s tim se pokusi to uhrat co nejniz, coz pak vede logicky k tomu, ze se zakaznik nastve. techle prikladu jsem uz dost videl...vcetne vymluv ze pracovnik reklamacniho oddeleni nema pravo to vzit do reklamace (jednalo se o nejaky scanner)...

takze to asi bude vypadat jak v USA, kde se ke vsemu chodi s pravnikem jinak to nemusi dopadnout ani trochu dobre...
    C2D Wolfheart stabilized...CoolingSys completed...Aurora 3D Black...full 120mm Wolfheart
    WinXP && Gentoo Powered Wolfheart http://img215.imageshack.us/my.php?i...pgentooqt2.jpg
    Intel Core2Duo E6300 1.86@3.2GHz cooled by Ninja Plus| Gigabyte DS4 | 1024MB Kingston 750@920MHz | sound | Gigabyte X1650Pro SilentPipe II | TEAC 40x & Toshiba DVD-RW | WD800JB 80GB | Logitech MX510 | Fortron 300W NP(PN) | MS Sidewinder Strategic Commander|Acer 1721hm
    C366 2@1,85V 32MB RAM, Slackware 9.1 router connected to Chello

Standardní

PPL ale verim ze je to to same co DHL, pres DHL to poslu normos jako normalni zakaznik (pravda smlouvu o preprave zasilky uzavru).
    KDyby mi soud neuznal plnou vysi nahrady skody, tak mi ale uzna urcite hoho pravnika a naklady na soud, do tech se pak da skryt hafo veci (jsme v CR).

Nekde jsem zazil idealni podobu reklamace, byla to firma z Pardubic, zavolas a informujes o zavade a oni si zaridej dopravu na dobu kdy tobe to vyhovuje... bud jejich autakem a nebo pomoci PPL. Takhle to funguje uz aspon 2 roky, cimpak to asi bude... dobrymi mravy prodejce??
    podobne to myslim dela i autorizovana opravna Toshiba (zvlast kdyz se jedna o Notebooky)...
    C2D Wolfheart stabilized...CoolingSys completed...Aurora 3D Black...full 120mm Wolfheart
    WinXP && Gentoo Powered Wolfheart http://img215.imageshack.us/my.php?i...pgentooqt2.jpg
    Intel Core2Duo E6300 1.86@3.2GHz cooled by Ninja Plus| Gigabyte DS4 | 1024MB Kingston 750@920MHz | sound | Gigabyte X1650Pro SilentPipe II | TEAC 40x & Toshiba DVD-RW | WD800JB 80GB | Logitech MX510 | Fortron 300W NP(PN) | MS Sidewinder Strategic Commander|Acer 1721hm
    C366 2@1,85V 32MB RAM, Slackware 9.1 router connected to Chello

Standardní

Cautu, malej dotaz na ZB, davas do odberatele na fakture titul a nebo jedes bez... ono jestli mas JUDra tak se lidi muzou leknout, dnes kdyz vylejzaj i z UK jen Mgr. tak uz to neni takovy, ale porad to ma vahu... uz se taky tesim na titul...

Mimoto po dnesni dalsi zkusenosti s resenim reklamace jsem ani nemel naladu nechavat si neco proplatit, uvedu vas do obrazu: 10.10.2002 jsem koupil mechaniku CD-RW, samo sebou se zarukou 6+18 mesicu, zarucak jsem k ni nedostal, i kdyz to byla povinnost prodejce, jen info o nejakym reklamacnim radu. V patek jsem ji odnesl na reklamacni rizeni s tim ze necetla, mno a hned mi rekli ze na to mrknou a v pondeli at se stavim bud pro onu mechaniku (kdby se zavada neprojevila) a nebo pro novou. Inu stavuju se pro novou, teda az dnes, v pondeli bylo malo casu, prodavacka mi oznamuje, ze mechaniku budou mit v oprave a ze si pockam a nebo ze mi da jinou, ale ze tam bude doplatek. Mno tak rikam, mesic bez mechaniky (dle rekl. radu 60 dni v prodlouzene zar. dobe), dalo by se to prezit, ale prece jenom kdyz uz to vymenej a daj novou zaruku tak proc ne... mimoto tu starou uz jsem nechtel. Takze ted se dostavame do toho problemu: pri vymene mi byl vystaven papir na doplatek, takze mam dve faktury, fakrturu na mechaniku za 2200 (dnes stoji kolem 700) a fakturu na 238 Kc s 19 %DPH. Tak ji rikam, ze to je docela dobry, jesti by to neslo nejak sepsat na jeden doklad a co ona na to doslova: "neni to potreba, protoze kdbyste ji stejne nekdy vracel a meli bysme vam vratit penize, tak by jsme vam vratili aktulani hodnotu v tu dobu..." mno tak se ji ptam jestli by me nerekla od ktery smlouvy bych pak odstupoval, jestli tu v ktery mam castku 2200 a nebo od ty na doplatek, mno co ona na to: "ze mi vratej to co bude stat mechanika v tu dobu" ale ze to se stejne nestane. Jsem nad tim chvili dumal a dosel k nazoru:
    Mechanika se posere tak po roce, pujdu na reklamaci, opet bude zadrhavat motorek, oni to opravej vymenou, tz. nova zaruka... mno a clovek se dostava do kolotoce kdy mu obchod bude upgradovat mechaniku jednou za rok.... Mno a hadat se s nima, ze mi nedali zaruni list, kde by byly podminky atd. nemelo cenu, protoze bych stejne nic nevyhadal, kazdopadne pekna bloncka v prodejne setvarila, ze je panem ona a jelikoz jsem si nechtel nechat zajit chut na dobrej obed, tak jsem se jen optal na to, jesli by mi nevystavila ted zarucni list (kdbych chtel mechaniku prodat pres inzerat a nechtel se uz starat o pripadne reklamace) tak mi bylo odpovezeno ze "nevystavi" (i kdyz jsem pozadal a byla povinna dle Obc.Z.) jo a jak rikam, na opravu (jestli to byla pravda) jsem cekat nemohl, protoze si ji nechci pucovat od bratra z PC... jo byl to OKcomputers v PCE a 238 Kc je pul dne na brigosce v Panasonicu.

Mimoto jeste jeden zazrak dnesnich zakonu a prodejci to respektuji: na mobilu se objevi neopravitelna zavada, jako laik to nejak poznate, mno nebo se dostanete do situace druha reklamace stejne vady... mno a co v tu chvili dela prodejce, zarcni servis... mno rekne ze vada byla opravitelna ale pro vysi nakladu pripadne opravy to bylo reseno vymenou... co tim chci rict, ze k treti stejne vade na vraceni penez nemuze snad ani dojit... jo k vraceni peneze muze dojit jen tehdy, kdyz uz danej kus nemuze prodejce vymenit, coz se nestava tak casto... uz jsem i v dnesni dobe videl "novou" sestnacti rychlostni CD mechaniku... byl to pro me sok... a takovejch zazraku se obcas najde ve skladech vic.

Co se tyce ty drive zminovane mysi tak prodejcem byl Digitronic, idealni prubeh reklamace je v R3 (Sladkovskeho ulice) protoze maj velkej sklad.

Mejte se bajo...[/b]
    AMD XP 25+ BOX Barton SOLTEK SL-75FRN3-L - nVidia nForce2 Ultra 400 ADATA 450 512 DDR GIGABYTE MAYA GV-R96P128DU 128MB orig. 500/600 Seagate 7200.7 80GB TOSHIBA Combo AOC 9K+ Microsoft Intellimouse Explorer 4.0A

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Co na to rict, ses hloupej. Nic osobniho, ale je to tak. Na tohleby bych reagoval asi tak, ze zvedam telefon, volam na COI, ze odmitaji splnit zakonou povinost, jestli by jim nechteli provest mensi kontrolu. Jsem zvedav, jak by se tvarila pak.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní

2 Ogre : Fakt je, zes to nemel vubec prebirat, v zaruce si nemel nic platit, pokud je vymena. Ale jako zarucni list slouzi i faktura, takze pokud na ni neni napsano neco jineho, mas novou zakonnou zaruku
    ASUS P5Q-SE, CD 5200@3,3Ghz 1,28V, 4GB DDR2, 1x Samsung F1 1TB, 2x640GB WDC AAKS, ASUS HD4850 1GB, Corsair HX520

Standardní

Caute, vim ze jsem nemel nic platit, byla to ale rozsirena zarucni lhuta a o podminkach jsem se nechtel hadat, protoze pak bych mohl cekat na mechaniku i 60 dni a co jsou to dva mesice bez mechaniky... mimoto zarucni list jsem nedostal, takze ty podminky ani neznam, a kdybych chtel nejakou retro verzi tak si tam prodejce napise co chce... (to vis ze jsem si nejdriv obehl kdo mi pujci nahradni). Mimoto mohli mi taky mechaniku vratit s tim ze tu vadu jsem si zpusobil sam a ja diky zapoctaku a zkouskovymu nemam ted cas psat nejakou zalobu, zadost o posudek atd. proste jsem za 238 Kc dostal aupgrade mechaniky, protoze jak prodejce rekl, za 60 dni mi vratej tu moji starou, opravenou... v listopadu bych ji pak mel dva roky a v prosinci bych uz pripadnou zavadu nemohl uplatnit. Takhle mam novou zaruku i kdyz s divnou fakturou, ale zas z principu neodstranitelne vady a 3 (4) odstanitelne vady a postupu ochvodniku se do teto situace, kdy by mi vratili penize nemuzu dostat. proste mi vzdy vymeni mechaniku za novou... (na sklade se da idnes najit stara 16x CD-ROM origos zabalenej) takze radsi jsem pristoupil "na
    upgrade"...
    AMD XP 25+ BOX Barton SOLTEK SL-75FRN3-L - nVidia nForce2 Ultra 400 ADATA 450 512 DDR GIGABYTE MAYA GV-R96P128DU 128MB orig. 500/600 Seagate 7200.7 80GB TOSHIBA Combo AOC 9K+ Microsoft Intellimouse Explorer 4.0A

Standardní

no driv vylejzali z fakulty taky promovani rpavnici bez titulu.. JUDr. byl vetsinou (stejne ta ted) az po rigorozni zk... jednu dobu se neudeloval vubec a kdysi se zase udeloval i na skole SNB po 2 letym studiu.

Jinak ten tvuj problem je zajimavy... podle me ta nova mechanika neni za tech 238 Kc... tedy je otazka za co těch 238 Kc je.. jestli ja si myslim, ze "za vymenu", to by slo posuzovat jednak jako poplatek za sluzbu nebo jako novace stare smlouvy kupni s doplatkem. Podle mne by ti meli pri reklmaci s neopravitelnou vadou vratit trzni hodnotu, kterou to melo v den koupe. takze bych si schoval nekam jejich aktualni cenik. tys tu mechaniku totiz koupil za penize, ktere stala ta puvodni + asi tech 238 Kc. Podle me je to nova kupni smlouva na te stare uz nezavisla. S tou povinnosti vydavaz na požadani zaruční lsit je to nejednoznačné, protože:

§ 620/3 in fine
    Umožňuje-li to povaha věci, postačuje namísto záručního listu vydat kupujícímu doklad o zakoupení věci obsahující uvedené údaje.

jinak to s tou aktualni hodnotou je nesmysl.. podle me si sami nabehli... ja bych ti jako prodejce nedal novou... po smluvni zaruce.. to bych musel byt nahlavu..

jo a jinak.. prodejem 2. osobe prava ze zaruky zanikaji.. ty svedci pouze kupujicimua nemuze je cedovat na nikoho jineho. Pouze snad se souklasem prodavajiciho. On to nikdo nezkouma, ale mohl a mel by. Proste rozhodne bych nikde netvrdil, ze jsem koupil vec se zarucakem.. vzdy sem koupil ja tu vec v obchode... Kdo kupuje opotrebovanou vec ma prava jen vuci tomu, kdo mu ji prodal.. ne vuci prodejci. Opravneni ze zaruky neprechazeji na osobu ktera kupuje od kupujícího (bazarové zboží). kupujici pouzite veci ma prava jen vuci osobe, ktera mu vec prodala (samozrejme zadan zaruka), ne vuci původnimu prodejci.

Cautu, malej dotaz na ZB, davas do odberatele na fakture titul a nebo jedes bez... ono jestli mas JUDra tak se lidi muzou leknout, dnes kdyz vylejzaj i z UK jen Mgr. tak uz to neni takovy, ale porad to ma vahu... uz se taky tesim na titul...

Mimoto po dnesni dalsi zkusenosti s resenim reklamace jsem ani nemel naladu nechavat si neco proplatit, uvedu vas do obrazu: 10.10.2002 jsem koupil mechaniku CD-RW, samo sebou se zarukou 6+18 mesicu, zarucak jsem k ni nedostal, i kdyz to byla povinnost prodejce, jen info o nejakym reklamacnim radu. V patek jsem ji odnesl na reklamacni rizeni s tim ze necetla, mno a hned mi rekli ze na to mrknou a v pondeli at se stavim bud pro onu mechaniku (kdby se zavada neprojevila) a nebo pro novou. Inu stavuju se pro novou, teda az dnes, v pondeli bylo malo casu, prodavacka mi oznamuje, ze mechaniku budou mit v oprave a ze si pockam a nebo ze mi da jinou, ale ze tam bude doplatek. Mno tak rikam, mesic bez mechaniky (dle rekl. radu 60 dni v prodlouzene zar. dobe), dalo by se to prezit, ale prece jenom kdyz uz to vymenej a daj novou zaruku tak proc ne... mimoto tu starou uz jsem nechtel. Takze ted se dostavame do toho problemu: pri vymene mi byl vystaven papir na doplatek, takze mam dve faktury, fakrturu na mechaniku za 2200 (dnes stoji kolem 700) a fakturu na 238 Kc s 19 %DPH. Tak ji rikam, ze to je docela dobry, jesti by to neslo nejak sepsat na jeden doklad a co ona na to doslova: "neni to potreba, protoze kdbyste ji stejne nekdy vracel a meli bysme vam vratit penize, tak by jsme vam vratili aktulani hodnotu v tu dobu..." mno tak se ji ptam jestli by me nerekla od ktery smlouvy bych pak odstupoval, jestli tu v ktery mam castku 2200 a nebo od ty na doplatek, mno co ona na to: "ze mi vratej to co bude stat mechanika v tu dobu" ale ze to se stejne nestane. Jsem nad tim chvili dumal a dosel k nazoru:
    Mechanika se posere tak po roce, pujdu na reklamaci, opet bude zadrhavat motorek, oni to opravej vymenou, tz. nova zaruka... mno a clovek se dostava do kolotoce kdy mu obchod bude upgradovat mechaniku jednou za rok.... Mno a hadat se s nima, ze mi nedali zaruni list, kde by byly podminky atd. nemelo cenu, protoze bych stejne nic nevyhadal, kazdopadne pekna bloncka v prodejne setvarila, ze je panem ona a jelikoz jsem si nechtel nechat zajit chut na dobrej obed, tak jsem se jen optal na to, jesli by mi nevystavila ted zarucni list (kdbych chtel mechaniku prodat pres inzerat a nechtel se uz starat o pripadne reklamace) tak mi bylo odpovezeno ze "nevystavi" (i kdyz jsem pozadal a byla povinna dle Obc.Z.) jo a jak rikam, na opravu (jestli to byla pravda) jsem cekat nemohl, protoze si ji nechci pucovat od bratra z PC... jo byl to OKcomputers v PCE a 238 Kc je pul dne na brigosce v Panasonicu.

Mimoto jeste jeden zazrak dnesnich zakonu a prodejci to respektuji: na mobilu se objevi neopravitelna zavada, jako laik to nejak poznate, mno nebo se dostanete do situace druha reklamace stejne vady... mno a co v tu chvili dela prodejce, zarcni servis... mno rekne ze vada byla opravitelna ale pro vysi nakladu pripadne opravy to bylo reseno vymenou... co tim chci rict, ze k treti stejne vade na vraceni penez nemuze snad ani dojit... jo k vraceni peneze muze dojit jen tehdy, kdyz uz danej kus nemuze prodejce vymenit, coz se nestava tak casto... uz jsem i v dnesni dobe videl "novou" sestnacti rychlostni CD mechaniku... byl to pro me sok... a takovejch zazraku se obcas najde ve skladech vic.

Co se tyce ty drive zminovane mysi tak prodejcem byl Digitronic, idealni prubeh reklamace je v R3 (Sladkovskeho ulice) protoze maj velkej sklad.

Mejte se bajo...[/b]

Standardní

Mno rekli mi ze na pripadnou reklamaci musim prijit s obema papiry.
    Kdyz prijdu tak mi mechaniku vymeni zase za novou a nebo ji opravej, tech 238 tam slouzilo jako rozdil mezi tou mechanikou co jsem dostal a mezi tou, ktera by jim prisla ze skladu (ze prej tu 40*10*40 nekde proste najdou a dle rekl. radu (vim ze zarucni list je spravne rekl. rad v zakone specifikovan neni)) a ze takhle vlastne dostavam upgrade. Diky tomu, co jim stvoril jejich sef jako reklamacni rad, bych pri pripadnem odstoupeni od smlouvy musel jit pres soud, protoze bych odstupoval od smlouvy na 2100 Kc a nova mechanika stoji dneska 1100 Kc. Tzn. spis by me meli penize davat oni. Ale jelikoz jsem musel respektovat ten nesmysl, kterymu rikaj rekl. rad, tak jsem proste nechtel cekat 60 dni na opravu (vymenu, po 60 dnech uz ale bez doplatku). Kdyz tak nad tim uvazuju, tak tech 238 Kc jsem zaplatil vlastne za expres vymenu (upgrade), kdybych to daval k sobe do ucetnictvi, tak bych tam daval doslova to co je ve fakture: "Doplatek za vymenu zbozi RMA 400756 v hodnote 200 Kc + 19% DPH)."
    Proste tak jak to OK Computers s.r.o. udelal, tak jsem na to pristoupil, protoze 60 dni bez mechaniky asi jen tak nejde (v extenzivni zarucni lhute bych si asi ani netrouf zadat o nutne naklady, protoze oni by me jiste ukazali potvrezny zarucni list rok a pul starej, kde jiste je, ze v extenzivni zarucni lhute nemam narok na uhrazeni nutnych nakladu a ze se budu urcite i nejakou castkou podilet...
    Tot vse, to jsou proste praktiky obchodniku a byl bych stejnej, i kdyz ja bych vse prodaval jako repasi, bazar, abych se vyvaroval reklamaci uplne... a ono byse to mozna i chytlo, protoze normalni lidi nemyslej na to, ze se neco posere, odejde...
    Mejte se fajnove

Senior Member
    Vliv
    274

Standardní

No, já teď budu reklamovat monitor u Alzasoftu, to bude asi boj. Monitor není ještě starší než 6 měsíců, chci proto nový. Zatím jsem jim napsal jen mejla co ten monitor dělá a zeptal jsem se jak to uděláme s dopravou a jestli mi půjčí náhradní. Byl jsem samo slušnej. Předpokládám že ho tam povezu nakonec autem nebo PPL kem . Je to asi 170 Km Co radíte dál, jak na ně aby to klaplo i s těma nákladama? Pojďme skusit takovou ukázkovou reklamaci. Na Alzasoft si sám netroufnu, i když to tu mám docela pročtený
    IBM ThinkPad T40

Standardní

Citace Původně odeslal Ištván
    No, já teď budu reklamovat monitor u Alzasoftu, to bude asi boj. Monitor není ještě starší než 6 měsíců, chci proto nový. Zatím jsem jim napsal jen mejla co ten monitor dělá a zeptal jsem se jak to uděláme s dopravou a jestli mi půjčí náhradní. Byl jsem samo slušnej. Předpokládám že ho tam povezu nakonec autem nebo PPL kem . Je to asi 170 Km Co radíte dál, jak na ně aby to klaplo i s těma nákladama? Pojďme skusit takovou ukázkovou reklamaci. Na Alzasoft si sám netroufnu, i když to tu mám docela pročtený
    Navrhuji poslat to PPL nebo Obchodním balíkem ČP. V průvodním dopise popiš závadu a odvolej se na paragraf, podle kterého máš nárok na nový kus. Dále požaduj proplacení nákladu na odeslání balíku ( viz. přiložená kopie účtenky ).

Dále ti asi poradí ZB
    ASUS P5Q-SE, CD 5200@3,3Ghz 1,28V, 4GB DDR2, 1x Samsung F1 1TB, 2x640GB WDC AAKS, ASUS HD4850 1GB, Corsair HX520

Senior Member
    Vliv
    274

Standardní

Nooo, tak mi napsaly z Alzasoftu todle:

Dobry den,
    bohuzel s reklamaci monitoru nemam skoro zadne zkusenosti. Zakaznici monitory reklamuji v autorizovanych servisnich strediscich, takze se k nam skoro zadne nedostanou. Poprosim Vas kontaktovat servisni stredisko Iiyama tel.: 800 103 435.

No IIyama má dobrý podmínky, ale novej monitor mi nedají, už jsem tam volal. Já si ale do něj šahat nenechám, když mám nárok na novej kus.

Tak mám poslat do Alzasoftu doporučenej dopis, že tímto reklamuji monitor a nachází se na adrese té a té?? Nebo ho tam poslat PPLkem jen tak Náhradní monitor doma mám, tak se ničeho nebojím Počítám, že mi ho naši za nějakejch 100Kč na den půjčí
    IBM ThinkPad T40

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    45
    Vliv
    328

Standardní

ze zakona vyplyva, ze:

1) prava z odpovednosti za vady uplatnujes v miste sidla prodavajiciho
    2) musis oznamit proadavajicimu jakou variantu chces: vymenu nebo opravu

takze ja bych jim poslal obchodnim balikem monitor s veskerym prislusenstvim na adresu jejich sidla. dal priloz doklad o zaplaceni (podle me postaci kopie) a dopis, ve kterym popises zavadu a ve kterym se s odvolavkou na § 616/3 vyjadris svuj pozadavek, aby tento rozpor s kupni smlouvou resili vymenou. jestli to budes povazovat za vhodny, napis taky, ze timto oplatnujes narok na nahradu vzniklych nakladu + jejich vycet.

po pravni strance zkratka musis zajistit, aby a) vadny predmet smlouvy, b) projev tve vule resit tento rozpor vymenou a c) uplatneni nahrady nakladu dorazily do sfery prodavajiciho

mozna by jeste stalo za to od nich mailem pred tim nezavazne zjistit, jestli maji ten typ monitoru na sklade, abys tim pozdeji treba mohl argumentovat pro rychlejsi vyrizeni (viz "bez zbytecneho odkladu")
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Standardní

Caute, odkazali ho na zarucni servis, tzn. mel by to poslat tam a pak pomoci podkladu ze zarucniho servisu zadat uhrazeni nakladu, prodavajici si muze dane okolnosti overit jednim telefonatem a nemel by otalet s uhrazenim nakladu...
    I kdyz to ze ma kontaktovat servisni stredisko by melo byt v zarucnim liste (ja to u AOC mam), tim se chteji prodejci asi dostat z obliga...
    Pokavad ale zarucni list nemas, nebo je to k prodejci bliz nez k servisu nebo je to pro tebe jednodussi, tak to posli prodejci a rovnou mu napis. "Uznate-li, ze dany monitor ma zavadu, zadam s ohledem na paragraf 622 Obc. Z. odstavec.... o rozporu s kupni smlouvou, o vymenu za novy kus. Dale zadam s ohledem na paragraf ... Obc. Z. o uhrazeni nutnych nakladu za zapujceni, dopravu atd. v celkove hodnote ... Kc.
    Zadost byla vypracovana na podkladu Obc.Z. cislo/rok ve zneni predpisu pozdejsich.
    Dekuji za brzke vyrizeni"
    S pozdravem ... a podpis

Drzim palce, tvrde na ne

Senior Member
    Vliv
    274

Standardní

Počkám na pár dalších odpovědí a uvidím. co jim pošlu
    IBM ThinkPad T40

Senior Member
    Vliv
    274

Standardní

Nikdo nic? Nechci udělat chybu.
    IBM ThinkPad T40

Senior Member
    Vliv
    274

Standardní

Nikdo nic? Nechci udělat chybu. Kupoval jsem ho 5:1 2004, tak mám na to cca 1měsíc.....
    IBM ThinkPad T40

Senior Member
    Vliv
    274

Standardní

Jde mi hlavně o to jak napsat ten dopis a jak poslat ten monitor. Jaké paragrafy uvést hned a jaké až na vymáhání nákladů.
    IBM ThinkPad T40

Standardní

Posli ho na svoje naklady bud do zarucniho servisu a nebo primo prodejci... az ti prijde z reklamace tak napises dopis: Na podkladu vami vyrizene reklamace, pri nic doslo k vymene (oprave) monitoru (dolozeno kopiemi dokumentu od vas nebo ze zarucniho servisu) zadam v ramci paragrafu toho a toho o uhradu nutnych nakladu ktere mi vznikly s reklamaci, a to suma .... Kč. Vznikle naklady dokladam na kopiich uctu """kde musi byt i castka za odeslani tohoto dopisu"""

Presne zneni paragrafu toho a toho, podle nejz uplatnuji nárok na uhradu nutnych nakladu:
    paragraf... odstavce co tam presne jsou

Castku prosim zaslete slozenkou nebo prevodem na ucet cislo...xxx.

V pripade nejasnosti me prosim kontaktujte na telefonu: cislo

Dekuji za brzke vyrizeni DATUM
    S pozdravem
    Podpis

Podpis svedka

Porid si nejlepe notarsky overenou kopii, tu bych si do nakladu nedaval, ale muzes... a poslat doporucene do rukou reditele... nebo co oni tam maj (jestli jich tam neni 5 reditelu jak v jinejch firmach) a hlavne na dorucenku, prosteaby ti prisel domu lsitek ze oni to prevzali....

Pak bcyh se ozval, tak po tydnu a uvidis co ti reknou, pokud mozno volej skrze nejaky nahravaci zarizeni (me tospolehlive obstara zaznamnik, kterej kazdecjh 10 s pipne a druha strana vi ze je nahravana) mno a kdyz ti reknou ze ti nic nedaj, tak jim popis to zo jsem psal ZB s odvolani na SOS (sruzeni ochrany spotrebitelu) a COI, od nichz jsi ziskal informace jak dal postupovat a co je to bude stat: 550,- Kč s urokem z prodleni + 600,- Kč soudní poplatek + 3.000+19% DPH odměna advokáta + 3x 75,- Kč + 19% DPH režijní paušál za 3 úkony (převzetí, sepis žaloby, účast na 1 jednání/víc jednání nepředpokládám, pokud vůbec nějaké bude/) + cestovné k soudu a zpět na jednání 3,50/Km + cena benzínu + 50 Kč za každou započatou půlhodinu strávenou cestou k soudu a zpět...advokátem

k tomu ještě

cestovné všech svědků 3,50/km + benzín (oběma směry) + ušlá mzda za dobu cesty tam a zpět (k soudu) za dobu jednání...

takže ve finále se 550 Kč tak vynásobí 15x-20x a prodejce může "být spokojen", jak to teda "vyhrál"... Samozřejmě, žeprodejce zaplatí ještě tak 10-15 tis svému advokátovi smluvně za obhajobu, protože v tomto stádiu už nebude asi zvládat obhajobu sám...

Uvidis sam, predpokladam ze to dojde k soudu...

Jo jeste pred odeslanim monitoru je nezapomen kontaktovat s dotazem jakou dopravu ti doporucej pouzit, jestli beznou postu a tak... balik si pak pekne pripojisti, protoze riskovat prece nebudes...

Maj sa

Senior Member
    Vliv
    274

Standardní

No, jde mi ještě i o to, že monitor je jen 5 měsíců starej a chci proto novej. No a jak to udělám, když mi domu pošlou ten samej ale oravenej? Nejraději bych to tam dovezl autem a řek bych jim to osobně. To dopisování je zdlouhavý. A když si půjčím monitor od našich, kolik je tak přiměřená cena na den?? A co uvést do smlouvy o půjčení nebo pronajmutí
    IBM ThinkPad T40

Standardní Ad puvodni post

Mno tak jsem si to cely zhruba procet a vyjadrim se jen k ty konverzaci mezi autorem a CC .. Ja bejt v CC tak bych te taky vyfuckoval U CC nakupuju uz pomerne dlouho a nikdy jsem s nima zadny problemy nemel, kdyz je clovek slusnej tak se s nima da dohodnout uplne na vsem, pomuzou i s tim co nemaj v popisu prace apod. pro me je CC nejlepsi obchod s VT v cechach :]
    Loading signature [ FAILED ]

Standardní

Některý věci mi připadají zcestný, ale nejsem právník (zeptám se na to svého právníka, až s ním budu mluvit). Nutné náklady na přepravu (čehokoliv - i dopravu lidí) jsou v pohodě, ale osobní zkušenost mám s tím, že je určená max. výše podle druhu, atd. - v okamžiku, kdy si vás soud pozve na svědectví a vezmete si taxíka, nebo jim dáte k proplacení cestu S-klassou včetně amortizace, tak to rozhodně neprojde

Na všechny výdaje je nutné mít věrohodné doklady a zajímalo by mně, jak asi od rodičů

Jen se cvičně zeptám (k tomu ohánění se dopisama, etc.) - k čemu je u reklamace svědek, co dosvědčuje To, že jsem to poslal, nebo že to bylo pokažený (to by asi musel být soudní znalec), nebo ...
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Standardní

Svedek je tam proto, kdyby nahodou dopis neprisel...
    mimoto rekl. lhuta se zacina pocitat od uplatneni reklamace (tzn, treba telefonicky) az po vyrizeni reklamace... a ne od te doby, kdy prijde vyrobek prodejci... (tohle je z www.spotrebitel.cz, radi tam pravnik, takze z my hlavy to neni)...
    Co se tyce tech nakaldu, tak je tam 3,50 Kc na km + prumerna spotreba dana TePr auta * prum. cena benzinu... zase dano metodickym pokynem, takze kdyz pojedes S-klasou, tak ti zaplatej jen to co jim dava k zapalceni zakon... (i S-klasa 400 CDi umi jet za 8 l/100km, takze cim pojedu bych neresil, narok mam na to co mi dava metodicky pokym min.financi pro rok 2004)... vyssi naklady muzu taky uplatnit, pokavad prokazu ze jsem musel vizt monitor Tatrovkou 815 s navesem..., ale logicky vinik mi nebude urcite platit ze jeste odvezu 20 tun jinyho nakladu.

Posles li to prodejci:
    K tomu dopisu... pri odeslani na reklamaci napises do protokolu o zavade: V ramci Obc.Z., paragrafu 622 VZPP (ve zneni predpisou pozdejsich) mam narok na vyber mezi opravou a vymenou za jiny kus. Jelioz toto rozhodnuti dle pargrafu 622 Obc.Z. nalezi me, zadam proto o vymenu za jiny kus (to muzes dat klidne tucne). Nebude-li vymena mozna, volim odstopeni od kupni smlouvy. (opet tucne)
    Spolu s pripadnym odstoupenim od kupni smlouvy zadam o uhrazeni nutnych nakladu, ktere mi vznikly spolu s reklamaci, v castce .... Kc, jez je tvorena zabalenim a odeslanim daneho vyrobku pomoci posty, PPL... atd.

Pripadne financni pleni prosim na ucet cislo XXX.... nebo postou na adresu.... jmeno, adresa.PSC...

Me rozhodnuti je zalozeno na paragrafu 622 Obc.Z., jehoz plne zneni je uvedeno nize:
    CTRL+C ... CTRL-V casti prislusneho zakona

V pripade nejakeho problemu, me prosim kontaktujte na telefonu..XXX..

Dekuji za brzke vyrizeni
    S pozdravem
    PODPIS

Hele ja nevim co vic napsat, chces li to poradne, tak si dojdi na COI ku a pokavad tam budou mit naladu, tak ti to poradej doslova... (zatim jsem narazil jen na dobry lidi, kteri mi radi pomohli...)

Cece kdyz se ti ten monitor sere, nemel bys ho z odeslat, protoze zavade se ma bez prodelni oznamit, a ty uz mas to prodleni aspon tyden....
    Ciao

Standardní

mimoto rekl. lhuta se zacina pocitat od uplatneni reklamace (tzn, treba telefonicky) az po vyrizeni reklamace... a ne od te doby, kdy prijde vyrobek prodejci... (tohle je z www.spotrebitel.cz, radi tam pravnik, takze z my hlavy to neni)...
    Ja ten článek četl, uplatnění reklamace znamená převzetí prodejcem.

Jinak je zajímavé, že pokud si objednáte na IČ, tak se na Vás nevztahuje 14 dní lhůty na vrácení zboží, pozor na to

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání