no kamos ma tiete "super" repro tieza zahada nebasovania wooferu sme trochu opatchovali tak ze sme setko ale vsetky netesnosti zapchali tlmiacim matrosom : nejaky molitan staci
- dieru na privod kablov k wooferu a pred.panelu
- dieru na privod 230V
- ten plastovy vylisok co je na vstup. konektoroch
moj nazor:
Ten trafacik lookuje tak na nejakych 120- 150W (zoberme ze je to "profitrafo" tak nech ma ucinnost 85% takze mozny dodany wykon je asi 100-120W co by mohlo aj stacit) dalej mame viac vetiev vystupneho napatia - kazda ma nejaky vykon ,12- predpokladam ze ide na korekcak a podobne blbosti (odpber cez 1A je neralny) takze tato vetva nam zozere 12W, potom mame 28V - asi center a ostatne repro - ich vykon typujem tak na 4x 7W + 2x5W center = 38W takze nam zostava na woofer asi okolo 50-70W [pri tych malich repracikoch som uvazoval ucinnost skoro 100%] u woofra zoberme ucinnost tak 80% takze moze dodat do repra sinus takych teoretickych 40-56W. - otazne je ako je vyrobcom doporucene zapojenie tych svabou a ako je to v skutosnosti ( a aj tam moze kopec suciastok chybat
)
takze wykon vyzera byt oq, skutocnost je vsak isto ina - zalezi od hrubky vodicov vetiev - aky prud su schopne dodat
ak su zle taksa to da opatchovat novym trafom ( najlebsie toroid - daju sa spravit aj na objednafku) alebo ako tu niekto spominal kvantom kondikov v zdroji )
co sa tyka velkosti ozvucnice tak ta cast kde je trafo a spol je dostacujuca (lebo je to otvorena cast - ale o tom, co je za nou sa da len smiat))))))))))))
(dobra kniha venovana tejto problematike je (REPRODUKTORY A REPRODUKTOROVE SOUSTAVY)
kable:
moj nazor ze, na kabli dlzky 40cm nemoze vznikat skreslenie signalu) iba ak by bol na <> kontakt na tych konektoroch co su primarne urcene na napajanie ventilatorov v PC
(alebo ak je zle zaletovany)