Výsledky 1 až 25 z 123

Téma: Zvukovky a jejich projev na sluchatka

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Zvukovky a jejich projev na sluchatka

Tento thread neresi nejaky "jak na to" problem - je spis shrnutim dojmu a navnada na vase zkusenosti a nazory.

Asi pred mesicem sem koupil sluchatka Sennheiser HD555 (50 Ohm) a od te doby mi neda pokoj zvukova karta. Zvukovka v notebooku i Audigy2ZS nehrajou spatne, ale stejne mi to nedalo. Koupil sem M-Audio Transit a pak jeste na otestovani Asus Xonar DS. Tady jsou zhruba dojmy z kazde zvukovky.

Audigy 2ZS (WASAPI + resampling na 48kHz)
    Audigy nehraje zase tak spatne az na lehce zahuhlane vyssi basy a nepresvedcive (spinave) vysky. Ale jinak je zvuk relativne vyvazeny, delsi poslech neunavuje (spis nudi)

Crystal Codec v IBM x24(resampling na 48kHz)
    Podobny zvuk jako Audigy, mozna lehounce basovejsi. Vysky "sussi" - chybi trosku jiskra. Lepsi zvuk nez Xonar a mozna i Audigy. Dost sumi

M-Audio Transit (ASIO)
    nejspecifictejsi zvuk vubec. Naprosto dokonale podani vysek, mozna az moc vyrazne podani stredu ale bohuzel velmi slabe basy. Ne ze by chybely, ale jsou opravdu hodne slabe a neuderne. Zvukovka proto zni u nekterych skladeb "uskripane", delsi poslech je neprijemny.

Asus Xonar DS (WASAPI)
    Opravdu velike zklamani. Pochopitelne sem za 1300Kc necekal nejaky uchvatny zazitek, ale zvukovka je totalne mimo. Basu je zkratka moc, stredy zadne a sice ciste vysky jsou taktez schovane za basou. Zvuk je sice prijemny, ale absolutne schazi vsechny detaily, proste jak pod dekou.

A ted me dilema
    Nejvice mi v hlave lezi Transit. Nevim jestli nedostatek basu je zpusoben tim, ze proste takhle hraje, pripadne jestli nemuze byt problem v tom, ze by se impendancne nepohodl se sluchatky a to ovlivnilo jeho frekvencni charakteristiku. Zilla prislibil na Lanku dotahnout sluchatkovy zesilovac, takze uvidime.

Audigy je vicemene herni zvukovka ve stolnim pocitaci - "herne" dostacuje, ale mam s ni vice problemu softwaroveho razu ve Viste x64, proto sem vicemene chtel zkusit Xonara. Rozmyslim jestli by upgrade za lepsi X-Fi pripadne X-Fi auzentech mel cenu, preci jenom uz me hrani si s resamplery a neustale kontrolovani, zda neni zapnuty nejak "zlepsovac" zvuku nebavi.

Je tu i moznost si Audigy2 nechat (na hry a multimedia dostacuje) a koupit nejakou vylozene "hifi" zvukovku. Priznam se ale, ze nemam na slepo odvahu kupovat neco jako ESI Juli@ nebo Audiotrak prodigy hd2. Ma-li snad nekdo z okoli neco podobneho k dispozici na poslech, nevahal bych a se sluchatky a DVDckem FLACu k nemu vyrazil.

Diky za jakekoliv postrehy.
    Naposledy upravil Caleb; 14.07.2009 v 20:39.
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Věk
    42
    Vliv
    322

Standardní Re: Zvukovky a jejich projev na sluchatka

Nemam ted primeho porovnani, ale HD555 mam uz delsi dobu, vystridal jsem vice zvukovek a nejlepe mi k nim sedla Xfi Xtreme Music. Kodeky v notebooku/na desce jsou slabe (mel jsem ale jen Adi Soundmax a Realtek HD), dost me v tomto smeru zklamala i jinak vyborna E-MU 0202. Sluchatkovy vystup mi pripada na HD555 hodne slaby. XFi mi pripadla jako v pohode pouzitelne na ziveni techto sluchatek. Zvukovy projev je subjektivni, mam rad basy
    Jinak ale ted pouzivam soundmax kodek nebo emu a sluchatka pripojena pres vystup zesilovace.
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

Senior Member VIP Avatar uživatele DeeKay
    Vliv
    315

Slabej sluchatkovej vystup ma vetsina zvukovek. Ja jedu pres sluchatkovy zesik z ESI Juli@, pripadne primo z Echo Indigo z notasu.(kupodivu zatim co se tyka vykonu na moje HD580 nejlesi zvukovka)

Co se projevu tyka, ESI Juli@ je pomerne nekompromisni u mene kvalitnich nahravek (nemyslim ted jen male bitrate nebo spatne ripy, ale hodne je znat i nekvalitni mastering), projev ma pomerne hruby (nevyhlazuje), ale presny, pro lehce temne HD580/600 dle me dobra kombinace. Nevim zda pro HD555/595 uz to nebude moc agresivni, maji oproti HD580/600 vytazene basy a vejsky.

Echo Indigo je muj oblibeny kousek hardwaru. Mam jeste puvodni verzi s top AKM kodekem (dneska uz se nedela, misto ni jsou verze IO a DJ s jinymi kodeky) a je to radost poslouchat. Je mekkci nez ESI, muzikalnejsi, mene analyticka. Zvlada i HD580 k me spokojenosti.
    Nicmene zajimava vec, kdyz jsem mel na notasu Visty, zdal se jeji projev, nejspis diky ovladacum, mekkci a prijemnejsi nez nyni s XP. Bohuzel Visty na svem PC proste nesnesu, tak cekam na Win7 a doufam ze zvuk bude jako u vist.
    wrxtation: Intel Q9550@3.6G, Noctua UH-12P, 4GB OCZ LV RAM, Gigabyte EP45-UD3P, Powercolor HD5850 PCS+ 1GB, 1TB WD BLACK, .64TB WD Blue, Lian-Li PC-P50B (silenced), Scythe ESI Juli@, Gilmore Headamp, Sennheiser HD580, NEC 2090UXi-BK, HP LP2065, Wacom Graphire4, Logitech G15, Logitech G5...etc, Win XP Pro
    mobile:
    Lenovo Thinkpad R61 14", C2D T7250, 2GB RAM, GMA X3100, .5TB WD Blue, Echo Indigo PCMCIA, Sennheiser PX100, Ubuntu 9.10

CUT ME AND I'D BLEED IMPERIAL BLUE...

Bulharský mafián mince Avatar uživatele Zilla
    Vliv
    301

Ja taky pridam svoji trosku do mlyna:

Pokud nejakou kartu s cipem od Creative, tak rozhodne ne nic primo od teto firmy, maximalne neco od Auzentechu, kteri si nechavaji drivery upravovat.
    Meli jsme s DeeKayem moznost u me slyset posledni drivery na X-fi karty (upraveny inf pro beh na Prelude) a je to vazne maso - klasicka "vana" s vytazenymi basy a prehnanymi vyskami, pro nejake pohodove hi-fi poslouchani je to naprosto nevhodne.
    Naopak drivery pro Prelude musim po hudebni strance celkem pochvalit, i kdyz je vyrabi a pro Auzentech upravuje Creative, prijdou mi takove "vyrovnane", nesnazi se nic pridat ani zvyraznit. Asi je to zasluha Auzenu, prece jen se snazi vytvaret si image firmy pro audiofily.

Echo Indigo IO, kterou pouzivam u notasu, je co se tyce vystupu na sluchatka fakt prekvapenim, bez vetsich problemu dava i moje HD600, takze v tomhle musim DeeKayuv nazor potvrdit.

BTW jen mala technicka na zaver - jelikoz jsem pred par dny cetl, ze nami vsemi znamy Daniel K se rozhodl ukoncit moddovani creativackych driveru, rozhodne bych na nejake velke pokroky na tomto poli nesazel a spis ocekaval jednu pohromu za druhou. Takhle mel clovek alespon teoretickou sanci, ze se neco upravi nebo doladi, ovsem ted nas vsechny spis ceka navrat do doby temna...
    Stipendium peccati mors est
    Si peccasse negamus, fallimur, et nulla est in nobis veritas

Přesto, že bouře nad jezerem věští blízkost konce, pohyb nebes je plný síly!

No mne uz skutecnost, ze se drivery ovlivnuji vysledny zvuk, ve me nebudi duveru. Libi se mi filozofie Transitu, tj. bit-exact zvukovka bez zadnych DSP a resamplingu. Tj. z toho duvodu se Creativu bojim.

Nejhorsi je, ze mi neprijde, ze by kterakoliv zvukovka co jsem zkousel mela problemy sluchatka utahnout, spis me zarazi naprosto diametralni rozdil v barve zvuku. Pritom u reproduktoru sem vystridal mnoho zvukovek a vlastne i zesilovacu a rozdily byly opravdu nevyrazne.
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Moderátor Avatar uživatele Over
    Věk
    52
    Vliv
    312

Citace Původně odeslal Caleb Zobrazit příspěvek
    Nejhorsi je, ze mi neprijde, ze by kterakoliv zvukovka co jsem zkousel mela problemy sluchatka utahnout, spis me zarazi naprosto diametralni rozdil v barve zvuku. Pritom u reproduktoru sem vystridal mnoho zvukovek a vlastne i zesilovacu a rozdily byly opravdu nevyrazne.
    Na zabarvení zvuku, pokud jedeš přes analog má každým pádem asi největší vliv operční zesilovače osazené výrobcem a že jich je požehnaně druhů. To samozřejmě platí jen pokud je osazený i ostaní hw adekvátní kvality.

# Core i7 2600K # Noctua NH-D14 SE2011# ASUS P8Z68-V Pro # Kingston 8GB DDR3 1600CL9 LoVo # EVGA GTX670 FTW Sig2 # X-Fi Titanium (+LM4562) # SSD Intel X25-E 32GB # SSD Intel 320 Series 160GB
    #WD1001FALS+SILENTMAXX # Optirac AD-7200S # Enermax MODU87+ 800W # Chieftec Dragon BIG # fan control Sunbeam Rheobus # Logitech G15NEW + G5 # EIZO S2031W-E # Sennheiser HD555 (595mod) #

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. SE W300i a stock sluchatka
    Založil Reno v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 16.10.2006, 15:20
  2. 5.1 sluchatka vs stereo sluchatka ?
    Založil Aceh v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 22.11.2005, 22:13
  3. Praskanie na analog vstupe zvukovky Audigy 2ZS
    Založil nobody v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 18.11.2004, 23:52
  4. Sluchátka Speedlink Medusa 5.1 zkušenosti:
    Založil jfk v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 24.05.2004, 12:03
  5. Vystup na sluchatka na predni strane bedny...
    Založil Umbro v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 30.11.2002, 15:47

Pravidla přispívání