Výsledky 1 až 25 z 63

Téma: fofrnet

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní fofrnet

tato firma zavadi pripojeni k internetu v jedne obci kde bydli ma pritelkyne a kam jezdim kazdy vikend a zatim sem byl nucen pouzivat modem a vytacene pripojeni takze tuto aktivitu vitam ale...

1) zajimal by me vas nazor na jejich smlouvu (nekterym castem moc nerozumim)

2) v prihlasce maji uvedeno ze se plati 350 kc za mesic + 50 kc za kazdy dalsi pc (!!!) -- nejdriv sem si blahove (spise naivne ) myslel ze to znamena ze za tech 50 kc se mi zvysi "garantovana rychlost" (viz cenik -- tj. jako by melo kazde pc svou linku) ale pro jistotu sem jim napsal email co presne to znamena (za co se plati) a po nekolika odpovedich sem z nich dostal toto: za to ze se vyuziva dalsi pc v siti

zatim zachovavam klid a diplomacii ale pokud sem z toho vedra nezblbl tak to znamena ze po mne chteji 50 kc za kazde dalsi pc co mam doma a ze ktereho se bude moct dostat na internet i kdyz budu pouzivat linku se stale stejnymi parametry?

podle me je to z jejich strany nemoralni (velice slusne receno)...

btw jak se tak divam na cenik na prihlasku a na tu smlouvu tak vidim ze ta klauzule je uvedena pouze v prihlasce -- ve smlouve ani v ceniku to neni takze vlastne maji smulu ze by to jen tak zkouseli kdo se chyti? nebo mala domu pro nejakeho vykuka ktery uz nevi koho by oblbl?
    Signature still in development... GPU/VPU collection: 3Dfx Voodoo2 PCI: 2x Diamond Monster in SLI (a.k.a. Megamonster), Creative 3D Blaster, A-Trend | 3Dfx Voodoo3 2000 PCI | 3Dfx Voodoo5 5500 PCI (single board SLI) | 3Dfx VoodooTV FM | ASUS Radeon X850XT (PE capable) | ATI 3D Rage IIC PCI | 2x Intel i810 (on-board) AGP | Jetway Radeon 9550XT AGP | nVidia Riva TNT2 M64 PCI | Quantum3D Obsidian X-24 PCI (single-slot Voodoo2 SLI) | Sapphire Radeon X550 PEG | SiS 6326 PCI | Trident TVGA8900 ISA

Senior Member Avatar uživatele MV
    Vliv
    303

Standardní Re: fofrnet

Ja bych to, byt tebou, moc neresil. Proste pokud chteji 50 za kazdy dalsi komp, tak plat 350kc/mes a porid si router s NATem
    Vzdycky muzes tvrdit, ze na net pouzivas 1 PC a ostatni jsou soucasti tve domaci soukrome site.
    PC1: Core i5 750 2.66 GHz @ 3.4 - 4 GHz | Asus P7P55D PRO | Zalman Reserator1 @V2 Water | 8GB DDR3-1333 Kingston | Gigabyte GF GTX660oc 2GB | Seagate MomentusXT 750GB + Samsung F3 1TB | Pioneer DVR-111 | Audigy2zs + DTT2200 | TerraTec Dual DVB-T PCI-e | LIAN-LI case | Delta 700W PSU | HP LP2475w | Ultraportable: Toshiba Portégé R100 Centrino | Pentium-M ULV 1.0 | 768MB DDR | 1.8" MicroIDE -> ZIF IDE -> mSATA SSD Samsung PM830 32GB | Trident Cyber XP4 32MB | 12.1" XGA | 1.09kg/1.4kg (2hod/6.5hod) | Lenovo R61, C2D T8100, 2.5GB DDR2, 160GB, 15.4" WSXGA+ | Dell XPS M1330, T9300, 4GB DDR2, MomentusXT 500GB, GF 8400MGS /w Coppermod, 13.3 WXGA | Dell Latitude E6220, Core i5-2520M, 8GB DDR3, Samsung PM830 128GB SATA3.0 SSD, backlit kbd, 12.5" WXGA | Misc: Routerboard RB133, 2x WLAN | D-Link ShareCenter DNS-320 + 2x 2TB WD Green WD20EZRX @ RAID1

2 mv: to mam v planu ale...

to si snad delaji srandu ne?

moje otazka: a rozhodujici je pocet pc pripojenych k ap?
    jejich odpoved: pocet pripojenych pc do site a routery nejsou povoleny
    Signature still in development... GPU/VPU collection: 3Dfx Voodoo2 PCI: 2x Diamond Monster in SLI (a.k.a. Megamonster), Creative 3D Blaster, A-Trend | 3Dfx Voodoo3 2000 PCI | 3Dfx Voodoo5 5500 PCI (single board SLI) | 3Dfx VoodooTV FM | ASUS Radeon X850XT (PE capable) | ATI 3D Rage IIC PCI | 2x Intel i810 (on-board) AGP | Jetway Radeon 9550XT AGP | nVidia Riva TNT2 M64 PCI | Quantum3D Obsidian X-24 PCI (single-slot Voodoo2 SLI) | Sapphire Radeon X550 PEG | SiS 6326 PCI | Trident TVGA8900 ISA

Junior Member
    Věk
    41
    Vliv
    231

tak jsem se tak koukal na tu smlouvu, a je docela legrace, že ve smlouvě chce 500 Kč za hardware k připojení a pak v ceníku jsou další varianty připojení samozřejmě už s reálnými cenami za WiFi klienta apod. jsem z toho takový zmatený...

pak ještě tu:
    c) výpovědí se zkrácenou výpovědní lhůtou 60-ti dnů;
    Výpověď se zkrácenou výpovědní lhůtou je možné podat pouze v případech v této smlouvě výslovně uvedených
    ... problém je, že jsem nikde nenašel uvedené případy, kdy lze utvořit zkrácenou výpovědní lhůtu... btw. výpovědní lhůta 6 měsíců je docela drastická...

d) za znovu připojení uživatele v případě, že jeho koncové zařízení narušuje chod služby;
    tak tuto pokutu chápu, ale když mám "zákaz" nastavovat cokoliv a za nastavení HW je zodpovědný on, tak jak to může dělat nějaký bordel ? ...

celkově jsem z tohoto takový nějaký zmatený...

EDIT: tak když nejsou povoleny routery, o proxy nikdo nemluvil je to tam někde jasně napsané, že jsou routery zakázány ?
    Usually the mistake is between the chair and the computer...

Citace Původně odeslal wlcheck
    tak jsem se tak koukal na tu smlouvu, a je docela legrace, že ve smlouvě chce 500 Kč za hardware k připojení a pak v ceníku jsou další varianty připojení samozřejmě už s reálnými cenami za WiFi klienta apod. jsem z toho takový zmatený...
    podle me je to tak ze zaplatis za hw a jeste pripojovaci poplatek

pak ještě tu:
    c) výpovědí se zkrácenou výpovědní lhůtou 60-ti dnů;
    Výpověď se zkrácenou výpovědní lhůtou je možné podat pouze v případech v této smlouvě výslovně uvedených
    ... problém je, že jsem nikde nenašel uvedené případy, kdy lze utvořit zkrácenou výpovědní lhůtu... btw. výpovědní lhůta 6 měsíců je docela drastická...
    uz sem se jich na to zeptal tak uvidime

EDIT: tak když nejsou povoleny routery, o proxy nikdo nemluvil je to tam někde jasně napsané, že jsou routery zakázány ?
    neni a taky sem jim to napsal... sem strasne zvedavy co z nich vyleze

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

nehodlam ty jejich placy cist, ale uz z toho co si napsal sem jde naprosto jednoznacne o podvodnika a nesolidni firmu.

Kdyz si koupim linku s parametrama XY, je ISPcku hovnajs po tom, jestli ji prodam klido jeste dalsim 50ti lidem. Nemluve o tom ze IMO te timto zpusobem proste nemuze omezovat v nakladani se sluzbou, kterou platis. Podle me jsou vsechna ujednani typu ze nesmis provozovat router, poskytovat net dal a podobne tak jako tak neplatna.

je to stejny, jako kdyby ti vodarna rekla, ze nemuzes napustit sousedovi bazen, protoze neni pripojenej na vodarnu. Tu vodu prece zaplatis a dal je to nema co zajimat, protoze v tom okamziku uz nakladas se svym majetkem - svoji vodou.

Totez plati u dat. Jakmile paket projde poslednim zarizenim ISP je tvuj a muzes s nim nalozit jak libo(s jistym omezenim - pokud neni urcen primo tobe, nesmis ho cist, jednalo by se o nezakony odposlech a bacha na vec, tohle se da uplatnit i v rodine na odposlouchavani deti trebas !), protoze v tom okamziku se stava tvym majetkem.

Jste tak te muzu omezit prave v manipulaci s koncovym zarizenim (pokud je moje jako ISP), a pripadne specifikovat rozhrani (jako trebas do telefoni site nesmis pripojit telefon bez prohlaseni o shode).
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání