Stránka 3 z 3 PrvníPrvní 123
Výsledky 51 až 58 z 58

Téma: Zkušenosti s deskou Gigabyte GA-K8N Ultra-9

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Zkusenosti

Ahoj, mam tuto desku a zjistil jsem nasledujici problemy. Zkuste si overit jestli Vam to funguje normalne.

1. Nefunguje korektne firewall od nVidie. Nejtragictejsi je to s poslednima oladacema od nVidie. Pokud je mam nainstalovany i s verzi s hardwarovym firewallem, tak jsou veci stazeny z netu poruseny. Nejlepe se to pozna na samorozbalovacim archivu, ktery pri rozbalovani hlasi CRC chyby. Mam na 100% zjisteno, ze to dela board a ne jina komponenta v pocitaci. Dale windows sem tam zkolabujou na BSOD s tim, ze vyhazuji chybu nvtcp, ntsys atd.
    Zkousel jsem instalovat ruzne verze (starsi) ovladacu pro desky a zjistil jsem, se situace do urcite miry zlepsi. Soubory uz chodi ok, ale stale sem tam BSOD (hlavne pri konfiguraci firewallu) . Verze ovladacu co jsou na strankach gigabytu se chovaji nejlepe. BSOD hazi jen nekdy a to pri vypinani Windows a pri konfigurovani nvidia firewallu.

2. Zdalo se mi, ze se divne chova pri taktovani, jako by si spatne zapisovala co zmenite v biosu.

3. Problemy se SATA radicem jsem zatim nezjistoval, ale predpokladam, ze nejake budou. Mam na nem pripojene ve strippu 2xHDD 160GB a uz jsem zaznamenal problem pri staru winxp a to ten, ze se mi stale poustel scandisk. Po provedeni scandisku primo v nabehlych win se uz toto neopakovalo.

Celkove se da rict, ze se jedna o velke zklamani, 2x tydne jsem BSOD uz dlouho nezazil.

Zajimalo by me hlavne jestli nekdo mate taky problemy s nVidia firewallem?
    (musi byt nainstaleny kompletni drivery s firewallem pro sitovku nvidia a zapnuty firewall pro tuto sitovku (druha sitovka marwell funguje bez problemu), nejvetsi problemy mam s drivery nForce4 AMD Edition (6.66), chybne stazeni z webu + BSOD chyby.

Dik, za odpovedi

Standardní

Je fakt, že ten firewall funguje divně. 90% času funguje jak má, ale občas má "svůj den" a buďto zablokuje síťový provoz, nebo způsobí BSOD. To bych ale nedával za vinu desce, ale neschopným programátorům u nVidie. Používej jiný firewall a tyhle problémy mít nebudeš.
    Manchester 2400MHz, NF4 Ultra, Gf 6600, 1GB RAMěti, hodně disků, videokarta, joypad, Nintendo DS + M3 Perfect MiniSD.

Standardní Dual Channel

Mám tuto desku a 2 kusy pamětí Transcend JR 512 MB DDR 400 CL 2,5 obě v pohodě zvládají 466 Mhz při časování 2-3-3-7 1T. Ale když je zapojím do dual channe tak jedou jen 400 Mhz časování 2-3-3-6 1T, při nastavení nad 400 Mhz se pc zasekne při post testech, nepomáhá úprava časování ani DRAM timing ani zvyšování napětí. Nevíte někdo co s tím ?

Jinak dnes se ke mě dostal nový bios F7, který je značně rozdílný od předchozích verzí, nastavení pamětí se pěkně rozšířilo vrátili se děličky 140,150 a další
    Athlon 64 3000+@300x9 = 2700 Mhz, 512 MB DDR, Gigabyte K8NUltra 9, Seagate 120 GB, 17´´ LCD Benq FP71G+, Gigabyte 6600 450/500@ 600/650

Standardní Re: snížení teploty pasívu?

Citace Původně odeslal Ksatria
    ... a pasiv i při nočních kalbách nepřeleze 70 st ...
    nie je 70 stupnov na chipset vela?
    mne na msi k8n neo2 (nforce3 ultra) chipset bezal na povodnom aktivnom 28 idle, 34 load, teraz na pasive + ofukovanie vpredu case (zalman nb47j) tak okolo 40 load, ked som dal iba pasiv bez ofukovania tak to islo ku 50 st na idle!, co sa mi zdalo uz vela

Senior Member Avatar uživatele NazQul
    Věk
    41
    Vliv
    266

Standardní

Kamos ma tuto desku a z neznameho duvodu nemuze najit delicku pameti. muze mi nekdo rict kde presne je at ho navedu ?

Standardní

Je to na stránce "Advanced chipset settings", nebo nějak tak podobně. Tahle stránka je v BIOSu normálně skrytá a objeví se po stisknutí "Ctrl + F1" nebo "Shift + F1", zkrátka něco takového. Je to napsané v manuálu, raději se tam podívej jak to přesně je.
    Manchester 2400MHz, NF4 Ultra, Gf 6600, 1GB RAMěti, hodně disků, videokarta, joypad, Nintendo DS + M3 Perfect MiniSD.

Member Avatar uživatele Johny_g
    Vliv
    269

Standardní

Zdravím, mám tu zrovna 2 počítače s touhle deskou a nefunguje klávesnice (PS2). v průběhu instalace vše OK, pak při prvním najetí win klávesnice nejde, pouze svítí numlock a nejde vypnout. ve správci zařízení je u klávesnice ten žlutej vykřičník, konflikt s jiným zařízením nehlásí.
    pokud klávesnici odeberu a pak nechám aktualizovat zařízení PnP tak ji to najde a funguje normálně až do dalšího resetu kdy se to opakuje. Oba počítače se chovají stejně, klávesnice sem zkoušel už 3. BIOS F6. Nesetkal ste se někdo s tímhle, popřípadě netušíte čím to je? díky

deska přesně tato:
    http://tw.giga-byte.com/MotherBoard/...%20Ultra-9.htm
    Gigabyte P35-DS3, E2160@3 GHz, 2x2048 MB A-Data, WD6400AAKS, Soundblaster Live!, MSi GTX 275 TwinFrozr OC, Corsair VX450, Toshiba 1612 DVDROM, Samsung DVDRW, Samsung 214T

Member Avatar uživatele Johny_g
    Vliv
    269

Standardní

tak si odpovím sám - klávesnice funguje jen když mám připojenou myš přes ps2, takže možnost buď redukce USB/PS2 (mám MX51 nebo použít nějakou starou myš, dát ji do ps2 a nechat ji válet někde bokem, potom už to s tou USB funguje. Bavil sem se i s technikem v obchodě kde sem to kupoval, ale ten pořád cosi mlel o nekompatibilitě ovladačů, zjevně "nechtěl" rozumět o co jde. Narazil sem i na dalšího člověka se stejným problémem, řešil to viz výše.
    Gigabyte P35-DS3, E2160@3 GHz, 2x2048 MB A-Data, WD6400AAKS, Soundblaster Live!, MSi GTX 275 TwinFrozr OC, Corsair VX450, Toshiba 1612 DVDROM, Samsung DVDRW, Samsung 214T

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání