Stránka 3 z 8 PrvníPrvní 1234567 ... PosledníPoslední
Výsledky 51 až 75 z 199

Téma: Reservoar like Tank-O-Matic (work in progress)

Standardní ...a little stress test :-)

PetrT: ...jen bych si to radeji overil.
    Souhlasim s tebou a tak kdyz mi dneska prisel ten dlouhy zavitnik ( http://ax2.old-cans.com/show.php?p=r...6&c=8&d=1&v=v2 ), tak jsem se pustil do jednoducheho testu, proverujicim chovani plexi pri extremnim namahani

V galerce ( http://ax2.old-cans.com/galerie.php?...c=8&od=0&do=64 ) je k tomu i nejaky povidani a jeden detail zaber na hezky vyhly, nicmene stale drzici sroub Na to, ze jsem na nej zavesil 7 a neco kg vahy, do paky, a ze to ma jen 10mm a ne 16mm (ten zavit), tak bych to videl jako uspech

Ne, ten reservoar nebude viset na jednom, nybrz na DVOU sroubech
    Ne, nebude mit 7,2kg, ale jen asi 1.3kg naplneny
    Ne, reservoar neni primerne urcen na odkladani cinek

Ok, male to evidentne udrzi, ale nelze vyvinout rozumne vypadajici a za rozumny peniz sestavitelnou vec, jenz by oddolala cemukoliv, ci byla tzv. blbumvzdorna.

Blbci jsou totiz ve sve podstate genialni

Standardní Re: ...a little stress test :-)

Citace Původně odeslal trodas
    tak jsem se pustil do jednoducheho testu, proverujicim chovani plexi pri extremnim namahani
    Vypada to moc hezky, sice s tim zavitem IMHO nebude problem, ale kdyz uz to testujes, spis bych se zameril na menici se zatizeni a vibrace, ne staticky test, ten ti nic nerekne. Dalsi problem plexi je to, jak je nachylne na prasklinky, jak se objevi, rozjedou se geometrickou radou
    Zkusil bych spis na ten sroub povesit bezici motorek nebo cerpadlo v nadrzce, ale ono 50 zavitu nemusi udelat nic a 51. ulitne ani nebudes vedet jak
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Standardní

Nechal jsem to pres noc a stale to tam visi a drzi
    Do garaze vjizdi auto - vibrace - a take drzi. Kdyz ti to zavazi sleti na nohu, tak budes mit problem
    Nevic je to expanzka, a ne zelezobetonova pevnost
    Navic bych rek, ze vic zavitu - delsi a vetsi masiv plexi = vetsi pevnost

Nebo jinak receno - hodlam se soustredit na rozumnejsi veci, nez na testovani pevnosti Test jasne prokazal, ze navrzene uchyceni udrzi fakt HODNE - a tot vse, o co slo.

V te expanzce nebude pumpa, ani na ni - a pres hadicky se vibrace neprenasej skoro vubec. Navic neverim na to, ze by mohly natolik ovlivnit pevnost, aby to bylo treba jakkoliv resit - pri danem zavazi pevnost prokazala minimalne JEDENACTINASOBEK pozadovane hodnoty (1,3kg expanzka verzus unosnost 7,2kg na jednu spojku) - takze namitky civibracni testy IMHO nejsou na miste

Senior Member mince Avatar uživatele LtK
    Věk
    51
    Vliv
    296

Standardní

2 trodas: Pozeral som na ten Tvoj nákres a potom aj na fotku a ten test je trochu o inom... Tu sa tá skrutka nemá kam veľmi utrhnúť keď je okolo nej toľko plexi... Keď bude ale zaskrutkovaná do plexiskla pozdĺžne, asi to bude inak namáhané...
    Ale ja by som tu videl zopár možných spôsobov riešenia.
    1. Zvrchu, aj zospodu (v mieste, ked sa zakrúca skrutka) dať kolmo na pôvodné plexisklo 2 malé plexi obdĺžniky, že z profilu vytvoria plus -+- Tým pádom to spevnené...
    2. Dať do každej podpery skrutky 2 - bližie k okraju, namiesto tej jednej v strede...
    3. Skombinovať 1 a 2 dohromady...
    4. Zdvojiť / strojiť v mieste skrutky hrúbku vzpery... Napríklad tie obdĺžniky sa nalepia naležato, nie kolmo...

A bude to držať na večnosť...
    i5 2500K, Asus Maximus IV Gene Z, 16GB DDR3 1600 Corsair Vengeance, Gigabyte GTX480, Intel 320 160GB + 3,64TB HDD by 4xWD, LG GH22LS30, Creative Inspire T5400, Enermax Pro82+ 620W, LCD Philips 240PW, watercooled
    Under construction: C2Q 6600 (OC ~3GHz=334x9), Asus Maximus II Gene, 4x2GB DDR1066 Kingston HyperX, NVidia Asus 280GTX

Standardní

Citace Původně odeslal LtK
    2 trodas: Pozeral som na ten Tvoj nákres a potom aj na fotku a ten test je trochu o inom... Tu sa tá skrutka nemá kam veľmi utrhnúť keď je okolo nej toľko plexi... Keď bude ale zaskrutkovaná do plexiskla pozdĺžne, asi to bude inak namáhané...
    Ale ja by som tu videl zopár možných spôsobov riešenia.
    1. Zvrchu, aj zospodu (v mieste, ked sa zakrúca skrutka) dať kolmo na pôvodné plexisklo 2 malé plexi obdĺžniky, že z profilu vytvoria plus -+- Tým pádom to spevnené...
    2. Dať do každej podpery skrutky 2 - bližie k okraju, namiesto tej jednej v strede...
    3. Skombinovať 1 a 2 dohromady...
    4. Zdvojiť / strojiť v mieste skrutky hrúbku vzpery... Napríklad tie obdĺžniky sa nalepia naležato, nie kolmo...

A bude to držať na večnosť...
    no jasne, preco robit vsetko jednoducho, ked to ide a zlozitejsie?
    ludia ved je to obycajna expanzka, a nie je tam ani ziadne extremne mechanicke namahanie. Robit test na vibracie si robite srandu...
    To aj pred pouzitim toaletneho papiera robite test pevnosti s 10kg zavazim?
    Nepoviem keby lepil aspon 300l akvarium ale litrovu expanzku?
    |Barton 2500+ | MSI RX9800Pro | PQI 2x256 MB DDR 333MHz| Epox 8RGA+| Mon: iiyama HM703UT Vision Master Pro 413| HDD: 200 GB WD ATA133 7200ot, 40 GB WD ATA100 7200ot, NEC4510| KME400Watt zdroj|Trumatic L4030 (laser cuttting)|

Standardní

LtK - nesouhlasim s tim, ze to plexi v tom testu nema kam uhnout - prehledl jsi fakt, ze k vylomeni smerem dolu mu chybi asi tak 2,5 - 3 mm...? A ze na tom vylomeni tezce pracuji poradnym zavazim?

Entita - ooooh, dekuji, jak balzam na dusi jsou tva rozumna slova Opravdu - tady se nemontuje nic, co ma oddolat nuklearnimu vybuchu, Pepikovi-vrtakovi co do toho bude tak dlouho busit, az to prdne, ani Petrikovi nabusenemu, co si na nebohou expanzku bude behem cviceni odkladat cinky - a dokonce to neni pripraveno ani na babku odkladacku, co si na to povesi tasku plnou brambor

Je to jen expanzka, jezisi! Az budu pripravovat 300l akvarium, jenz bude muset byt umisteno NAD pocitacem, takze jakakoliv porucha zaplavi pocitac za behu s fatalnimi nasledky a vyplavi sousedy - tak nebude trosku vice testovani od veci, ale takhle? I kdyz to nekdo ulomi, tak to nebude znamenat poruseni tesnosti a tudiz zadne nebezpeci pro pocitac

Ale kdyz jsem si udelal dneska takove krasne zavity (sroub v nich nema skoro zadnou vuli, super, ne jak ten prvni test! Jiny zavitnik a hledme... ), tak me zajimalo co vydrzej a test jsem pro vasi radost opakoval, tentokrat natvrdo:

Zaber na sroub zblizka tady http://ax2.old-cans.com/show.php?p=r...&d=1&id=23&c=8 ...a tim bych videl testovani vydrze jako UKONCENE Drzi to jak helvitska vira, jsem zkousel pridat tlak prsty a ani se to nehlo, takze - vase starosti na mou hlavu. To tak!

PS. ne, neni a nebude to nikdy nerozbitne Pri aplikaci dostatecne velke sily to zcela jiste rupne. End of story.

Standardní

Citace Původně odeslal trodas
    PS. ne, neni a nebude to nikdy nerozbitne Pri aplikaci dostatecne velke sily to zcela jiste rupne. End of story.
    Hej ale v pripade toho testu skor prdne ten zverak.
    |Barton 2500+ | MSI RX9800Pro | PQI 2x256 MB DDR 333MHz| Epox 8RGA+| Mon: iiyama HM703UT Vision Master Pro 413| HDD: 200 GB WD ATA133 7200ot, 40 GB WD ATA100 7200ot, NEC4510| KME400Watt zdroj|Trumatic L4030 (laser cuttting)|

Standardní

No jo, jen se do me pustte
    Pro vysvetlenou - ja nejsem takovej paranoik, jen sem upozornil na skutecnost, ze plexi spis rupne diky praskline vznikle rezanim zavitu nebo necitlivym rezanim. O pevnost jako takovou bych se nebal, je to prece jenom plast. Proto ta zminka o vibracich, "kdyz uz to nekdo chce testovat". Ja sem expanzku otestoval tak, ze sem zkusil jednoduse zabrat, kdyz drzi, jsem klidnej (ted nemluvim o tom lepeni, tam to ruplo )
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Senior Member mince Avatar uživatele LtK
    Věk
    51
    Vliv
    296

Standardní

2 trodas: Mne to je jedno, či sa to ulomí, či nie... Ale keď už robíš také pokusy - no nedalo mi...
    i5 2500K, Asus Maximus IV Gene Z, 16GB DDR3 1600 Corsair Vengeance, Gigabyte GTX480, Intel 320 160GB + 3,64TB HDD by 4xWD, LG GH22LS30, Creative Inspire T5400, Enermax Pro82+ 620W, LCD Philips 240PW, watercooled
    Under construction: C2Q 6600 (OC ~3GHz=334x9), Asus Maximus II Gene, 4x2GB DDR1066 Kingston HyperX, NVidia Asus 280GTX

Standardní

Entita - sveraku je vecna skoda Ja bych to definoval takto - esti este nekdo prijde s nejakymi testovacimi navrhy na pevnost (tesnost provedeni bude treba otestovat dukladne, i kdyz pote co jsem zjistil, jak presne sedi ty vrsky a spodky mam dojm, ze by je snad stacilo jen zasunout ) uchyceni reservoaru, tak at si zajede hezky do Prerova, stoupne si na 2m odemne (ten valec je fuckt TEZKEJ) a ja mu na nohu dotycny valec upustim, aby ho takove silene napady presly
    PS. za pravdepodobne poskozeni nohy nenesu zadnou odpovednost

Aigor - mno tak uz snad vidis, ze i v testovacich kusech zavit rezu s citem a bez prasklin - http://ax2.old-cans.com/show.php?p=r...3&c=8&d=1&v=v2 - (mazu, thanks to Pirs!), takze vydrzi Daleko zajimavejsi bude, jak moc vyhy udrzi ruzna lepidla... Ale to je na jiny thread....

LtK - no me to take samotneho zajimalo, kolik to tak asi vydrzi... ale jen do te doby, nez jsem to drzel v ruce. Ta masa te presvedci uz hmatem, ze je proste SOLIDNI a nehodla jen tak prdnout
    ...mno a dalsi duvod byl, ze tedka cekam na zavitniky - ty spodni teda asi definitivne budou NPT - rozumne fitinky se proste s BSP zavitem nedalaj. A v US se da koupit rocni zavitnik na NPT, takze...

...da se to vzit i z te lepsi stranky - NPT zavity jsou kuzelove, utahovanim se utesnuji a pouzivaji se i na tesneni treba olejovych van v autech - takze nejaky reservoar v pohode zvladnou. V DangerDen reservoaru je mam take a testni 100% v pouze 4mm plexi
    (jak fitinky, tak vrsky uz mam koupene, jeste k nim pridam zavitnik a nencham si to poslat, snad si posta pohne... stejne jako Hanak s tim 3/4 BSPzavintnikem...)

Standardní

Taky bych mel zajem o jeden.

BTW: Uz mas propocitanou cenu? Staci relace - 500; 1000; 1500; ....
    | Solidní nadprůměrný počítač vhodný k běžné i pokročilé konstruktivní práci.
    | Member of SPM, master of PET bottle
    | Nikdy si nepleťte pohyb z činem.

Standardní

Mno, rad bych, aby to nebylo moc drahe (ne jak tank-o-matic), ale zas ne na ukor kvality, ze...
    Ja bych rad tak kolem 500,- - ale to bude spis jen takovy muj sen Este jsem se neopovazil spocist ty naklady, ale slibuji, ze se k tomu behem tydne dostanu

Jinak jsem take zanedbaval updaty infos, tedka, pac mam vyzny problemy s pocalem (pada a nevim proc...) - takze v kratkosti - dosly jak fitinky (takovy ty hezky ) tak uzavery (Caplug) tak zaviniky od Jamy - f-u-c-k Hanak
    Rezani zavitu jde, pres jejich znacnou velikost, dobre. Krome obtiznejsiho hlidani kolmosti (to se spravi, kdyz ta stredova dira bude propriste 25.2mm a ne 25...) se to reze docela dobre, musi se mazat, ale zavitek je pak jako od profiku
    Sedi to perfektne - zitra vyfotim

Lepidlo - po testech Butacelu, Revell Contact Liquidu, UHU power a podobnych se jako nejlepsi jevi UHU allplast - prilepeny drzak na bok jednoho testovaciho holecka se mi nedari prsty servat - mozna to urdzi i to velike zavazi ...a kdyz ne, tak je to preci jen JEN expanzka, nikoliv zelezobetonova pevnost

...tak, ja jdu preflashovat masinu a preinstalit widle, eh Snad to pomuze (jo, a starsi Detonatory a stari Logitech ovladace na QuickCamku... )

Standardní

Tak, malinky update probehl tadyhle:

http://ax2.old-cans.com/galerie.php?p=res&c=8&d=1&v=v2

...pridal jsem fotecky fitinku a plugu a opravil nektere rozmery

Standardní

Taky bych mel o jednu zajem, ale ta 3/8 fitinka je na me mala, mam hadicky 10/14... Slo by to udelat s obema fitinkama 1/2"? Asi bych to chtel i bez drzaku, pac abych to prychytil na bednu musel by bejt ten spodni vykousnutej a delsi, takze si je udelam sam.
    Intel Core 2 Duo E6750 @ ?? GHz, ASUS Rampage Formula, 4x1GB Kingston HyperX DDR2, WD Raptor 740 ADFD, Seagate Barracuda 7200.10 320GB, GAINWARD Bliss 8800GT Golden Sample, SB Audigy2 ZS Platinum + DTT 2200, Plextor PX-130A, SAMSUNG SH-203D, DELL P1130 21", Razer DeathAdder.

Standardní

Jezisi! Ja jsem asi nekoho uvedl v omyl!
    Na te fotce jsou tak jen tak nastrceny dva rozne druhy fitinku, protoze jsem tim chtel poukazat na variabilitu - a sice ze i tohle je mozne ...jaksis jsem necekal, ze to nekdo muze vzit jako bernou minci, takze pro jistotu:

Verze s mixed (jedne 3/8" a jedna 1/2") pripojkami stejne jako verze kdy obe pripojky budu 3/8" je mozne na pozadani udelat.

Normalne se pocita s fitinky 1/2" - tj. pro hadicku s vnitrnim prumerem 10mm

Ufff, snad je to jasnejsi

...specialni drzaky? Nebo zadne? To take nebude problem

Update k pokroku na reservoaru - ceka se na 1/4" NPT zavitnik. Slibotechna emericka slibovala a slibovala, ale zavitnik este nedorazil. Doufam, ze ho odchytili celnici a ze ted nepremysli, kolik mi naparit za to, ze jsem si dovolil 7$ vecicku zdarma dovezt do CR...
    http://www.jamestowndistributors.com...QLEV=1&PN=3962

...uz jsem zazil ze jim (celnikum) trvalo 3 tydny (!), nez me vubec racili kontaktovat, ze u nich neco lezi... Jak ja je nemam rad...

Standardní

No me se zdaly ty zavity na obou fitinkach od pohledu stejny, ale radsi se 3x zeptam nez abych pak valil oci.
    Pro me uplne bez drzaku, at s tim neni moc prace navic.
    Zatim na to vubec nepospicham, nejsou $$$

Celnici, to mi povidej, stacilo mi kdyz jsem par mesicu zaskakoval za marodnou deklarantku.
    Intel Core 2 Duo E6750 @ ?? GHz, ASUS Rampage Formula, 4x1GB Kingston HyperX DDR2, WD Raptor 740 ADFD, Seagate Barracuda 7200.10 320GB, GAINWARD Bliss 8800GT Golden Sample, SB Audigy2 ZS Platinum + DTT 2200, Plextor PX-130A, SAMSUNG SH-203D, DELL P1130 21", Razer DeathAdder.

Standardní

Ano, zavity JSOU stejne - 1/4" NPT (zavitniky stale nedorazily, eh, radeji si je necham posat este od nekoho, buh vi, co se stalo...) - a to je ta finta. Ze mam fitinky, ktery maji stejny zavity, jen jiny prumer na hadici/vnitrni
    Proto muzu tak snadno nabidnout 3/8" pripojku(ky) jako volitenou polozku

Spech? No, ja uz bych rad mel prvni testovaci verzi...

Jinak perlicka. Napsali mi z http://www.jamashop.cz ze mi i ty NPT zavitniky sezenou. 1/4" NPT zavitnik me prijde na cca. 2000,- Zadarmo, nekupte to za ty prachy ...s takovou by se ten res teda kua prodrazil

Závitníky 1/4" NPT bychom byli schopni sehnat za 2 000Kč s DPH. Pokud se ale tento závit liší od G pouze tím, že je kuželový, myslím si, že by fitinky měly jít zašroubovat do válcové díry.Na ocelových trubkách se závit řeže také kuželový pro lepší utěsnění a šroubují se do válcových mufen.

Jak jsem dodatečně zjistil závit G3/4 palce má 19 závitů na palec a NPT 1/4 má 18 závitů na palec. Závitníky NPT 1/4 palce má náš dodavatel skladem za cca 2 000kč s DPH.

Standardní

Taaaak, update :
    http://ax2.old-cans.com/galerie.php?p=res&d=1&v=v2
    Tak, dneska se mi do rukou konecne dostal 1/4" NPT zavitnik (a nestal me vic nez 7,47$ - kamos mi ho ze statu poslal ) a pustil jsem se do zavitu - musim rici, ze ty NPT zavity jsou teda hooodne ztuha na udelani, ale poradna paka to vyresila
    Ma skoro pul metru + poradne mazani a vsechno jde Jen uz chapu, proc se tyhle dosebeutahujici-se zavity pozivaji na tesneni olejovych van v autech - fakt jak to clovek zasrouvava, tak to jde ale TAK ztuha, az to mozny neni - 14-ctka klic to resi (pro zajimavost - musel jsem doma vyhradit jeden uplne cistej 14ctkovej klic, protoze na tech fitinkach je kazde smitko strasne videt...), nicmene chci rici, ze je naprosto tutovy, ze pres tenhle zavit neprotece ani kapka
    Puvodne jsem pocital s dodatecnym utesnenim PFTP teflonovou paskou, jak to dela DangerDen, ale vidim, ze to v tak tlustem plexi (8mm, DD pouzivaji 4mm) nebude ale vubec potreba

Testy tesnosti ukazou

...takze pro vyrobeni prvniho testovaciho kusu potrebuji uz jedinou vec - a sice narezat ty trubky. Pokud mozno presne v pravem uhlu (odchylky budou dost videt na nesoubeznosti te delsi vnitrni trubky k vnejsi - nevyhoda kdyz delate neco z plexi - VSECHNO je videt... ) a co nejcistsim rezem.
    Ma nekdo nejake napady/zkusenosti, jak nejlepe rezat plexi trubky, aby byly ty rezi ciste, hezke a kolme?

Jsem se bavil s sefem te firmy, kde jsem mel za 40Kc (30Kc za upnuti kotouce a 10Kc za elektrinu ) domluveno to rezani a mam z toho smizeny dojem. Prokecal jsem sice petactyricet Kc, ale vubec se mi nelibi jeho predstava, ze otacky musi byt co nejvyssi, aby to plexi neprasklo Me se pri vrtani te 3,2mm diry do drzaku na ten M4 zavit osvedcilo nejlepe pouzivat nizke otacky + chladit to vodou. Predstava vysokych otacek ve me vyvolava znacne obavy o taveni materialu - a plexi se tavi jak nic
    Nejake napady/zkusenosti...?

Standardní

No ono by to stymi vysokymi otackami mohlo fungovat keby to dostatocne mazal (podla toho co su u neho vysoke otacky) olejom alebo nejakym lubrikantom. Iny sposob ma nenapada.
    HP Compaq 8710p: T9300 | 4GB DDR2 | 250GB | Quadro NVS 320M @ 700/1730/950 |WSXGA+ 1680x1050 | Win7x64u ...

Standardní

Zdar. Tak ako to vyzera ? Uz sa neviem dockat prvych kuskov a dufam ze sa mi jeden ujde (pocitaj somnou na 105% ).

PS : dal by sa vyrobit jeden kus ktory by bol nizsi ? Vidim to tak na 150mm. Ale asi to mas presne rozpocitane .. ak nie tak by to bolo super.Popripade pozeram ze tvoja predpokladana vyska je 250mm ... tak by si mi stoho jedneho mohol spravit 2 male (2x125mm) a obe by som kupil samozrejme. Napis ake su moznosti .. Dik moc.
    HP Compaq 8710p: T9300 | 4GB DDR2 | 250GB | Quadro NVS 320M @ 700/1730/950 |WSXGA+ 1680x1050 | Win7x64u ...

Standardní

Tak jsem zase nachvilku tu. Mam tedka vazne problemy s pocalem, neco se mu zase nelibi, takze jsem na tom nemel cas pracovat. I kdyz vlastne staci jen to rozrerat, tak se toho zerani nejak bojim.
    Nektery doporuceni typu "rez to na cirkularce" se mi moc nezdaji, ale asi nezbyde, nez to vyzkouset.

Ovsem nejdrive musim dat do hromady pocal... ze...

Vec druha - neni zadny problem se domuvit na spesl vysce. Urcite ti udelam rad dva 125mm vysoke kousky (125mm pocitas vysku trubky, doufam) - jen budu muset zmensit tak na 6cm tu vstupni trubku, abys moh mit nahore trosku vzduchu na vyrovnavani tlaku a take na divani-se, jak se to hezky vlni ta vodicka

Drz palce at se ten zatr pocal vzpamatuje

Standardní

No co ako to vyzera ?? Slintam ...

Standardní

Vse bude Zachevej klid
    Nemuzu uspechat posledni a nejdulezitejsi krok, jenz muze snadno znehodnotit vsechny predesle, no ne?

Navstivil jsem dneska dve mista, zaprve formu PME, jenz se chlubi nejvetsim vodnim rezacem v CR a shodou okolnosti se nachazi v mem bydlisti, Prerove:
    http://www.pme.prerov.cz/vmoznosti.htm

Spatne zpravy - nemaji zadne zkusenosti s rezanim trubek a nejsou si jisti, co to udela, protoze pri pruchodu materialem se paprsek rozstepuje a trubka ma, jak znamo, pri rezu dva, 52mm od sebe vzdalene v nejvyssim miste, oddelene kusy materialu. Dobra otazka je, co to vlastne sakra udela...
    Druha vec je cena. Riznuti 250mm kusu z 60mm trubky + 20mm a 100mmm z 20mm trubky nebude za petku, ale tak za 300,- odhadem
    Cize - nepouzitelne, leda ze by reservoar mel stat dva litry

Zastavka dva, baumax a pokosova pila. Je to vlastne takova pila jako rozbrusovacka, da se nastavit horizontalni i vertikalni uhel rezu (pro nas naprosto nezajimave ) a pri 4200 RPM to reze 210mm kotoucem (poptam se, estli se da sehnat s jemnejsimi zoubky na plast, asi urcite da...) max. 60x120mm matros (tech 60 tam je, a to je vse co potrebuji - pac je to na 230V, tak se da snadno dobastlit regulace otacek (odpor plexi pri rezani bude take maly) i vodni chlazeni. Vodici listy uz maji pripravene dirky na primontovani poradne dlouheho, rovneho dreveneho voditka, este dobastlit dreveny stolek a hrr na rezani 2m trubky - to jsem si teda myslel.

RadekB me presvedcuje, ze bude vhodnejsi pasova pila (i kdyz sakra drazsi, rozumnou pokosovku poridite od 1800,- - pasovku tak 3600,-) - ze se mi to bud stipne, nebo roztavi na te pokosovce, takze nevim, nevim.

Zakladni problem co ted resim je, jak dostat z tech ZKU*VENCU v Rempolu vzorek na test. Proste neposilaji a neposilaji...
    A zkouset to na trubce urcene pro finalni vyrobek neni z ekonomickych duvodu (cena obou trubek byla 1660Kc! ...ted jsem na webce rempolu uz videl slevneni, nase trubka je jen za 990,- ale i tak to neni na koupeni a zniceni pokusy) mozne...
    Nechapu firmu rempol, zvlaste ne po tom, co kamaradovi vzorek bez problemu zdarma poslali. Ovsem zdase, ze se o nej nehodla podelit

Napady vitany.

Standardní

tak si jednoducho tu trubku oblep krycou paskou, nakresli si na nu fixkou kde to treba urezat a zober malu vrtacku s tenkym vrtakom (1,5-2mm) a odvrtaj to potom to uz len zabrusis a mas to bez problemov s rezanim vodnym lucom alebo nejakou pilou a hlavne to mas zadarmo, len s trochou namahy...
    CPU Intel P4 1,6GHz @ 2,32GHz | MB Abit SD7-533 | RAM 512MB RAM PC400 Apacer | VGA MSI GF FX 5900XT @ 595/855 | HDD Hitachi Deskstar 7k250 160GB | DVD LG GSA-4160B & Toshiba SD-M1312 | SOUND SB Audigy2 ZS | PSU Chill 510W | CONTROL MS Natural Multimedia Keyboard + MS IntelliMouse Explorer 4.0 + MS Sidewinder 3D Pro | CASE Chenbro Gaming Bomb | COOLING Ertyho WB na CPU, chipsete a GPU & homemade radiator & SELTZ L20 700l/h| FANS 3x AC Arctic Fan Pro2L & 1x AC Arctic Fan3 & 1x TT SilentCat 92mm + TT Hardcano12

Standardní

tak sem to celý pročet a měl bych taky o jednu 100% zájem
    AMD XP-M@2,6GHZ ,1GB RAM ,X1950GT@607,1580
    http://casemod1.wz.cz
    SONY Vaio VGN-CR11S/W
    levné letenky do USA

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání