Stránka 3 z 6 PrvníPrvní 123456 PosledníPoslední
Výsledky 51 až 75 z 142

Téma: ICQ rozhovor s CC , -teď řešíme Alzasoft a monitor

Standardní

Jezevec ma pravdu.. pan Štepanec nikoliv...

Ad. A.) soud 100% osobní vozidlo a náklady podle 119/1992 uzná (protože už mnohokráte uznal). Další věc je, že odpovědnost za tyto náklady podle §598 a §509 je objektivní. Tj. je úplně jedno jestli prodejce toto zaviní či nikoliv. Je to odpovědnost za výsledek! Je taky třeba odlišit tyto náklady od škody vzniklé vadou samotnou. To jsou naprosto odlišné právní tituly s různými režimy. U nutných nákladů není třeba prokazovat jakékoliv zavinění prodjece a stačí, že prostě vznikly v souvislosti s reklamací a je nutné je včas uplatnit u prodejce. U škody je nutné prokázat zavinění prodejce v souvislosti s porušením právní povinnosti.

Ad. B.) No ta herna je docela zajímavý příklad, stejně tak kavárna. Chtělo by to se soudit, aby byly judikáty. Dávám tomu tak 85% šanci (kupujícímu). Je fakt, že si něco koupím a to něco mi musí 24 měsíců sloužit v jistém standardu (pominu-li opotřebení). Najednou to sloužit přestane - s právního hlediska vinou prodejce (bez ohledu na fakt, že je to ve skutečnosti třeba vina výrobce, dovozce atd..). Vina je na prodejci, protože on to prodal spotřebiteli. prodejce zavinil, že nemohu věc používat tak jako obvykle. Proto je oprávněné, že si službu nebo věc zabezpečím jinak. V zásadě přiměřeně.. Nájem PC, komponenty, využití jiné komerční služby. Pokud navíc prokážu, slovo NAVÍC zdůrazňuji a prodejce mě i tak pošle k šípku, pak si dovoluji odhadnout úspěch kupujícího na 99%. Za předpokladu, že všechno prokážu. Kolik jsem zaplati za to... za to... za to... atd... navíc prokážu výzvu k náhradní komponentě... Myslím že by to šlo.. zcela navážno... Taky je nutno zdůraznit, že si mohu třeba taky komerčně najmout chlapíka, co mi na zapůjčeném HDD nainstlauje nastaví všechny programy, které jsme tam měl, hry, atd... Sama pro sebe by asi byla kapitola, ztráta cenných dat způsobená vadou... Podle mne by asi měl prodejce nabídnout nejen komponentu na vypůjčení v zásadě rovnocenou nebo lepší, ale pokud je potřeba jakkoliv zbytek PC např. nastavovat, měl by to provést aktivitně prodejce! Protože pak se nemůže divit, když mu to někdo naúčtuje k úhradě a oprávněně.

Podle mne časy drzých a arogantních prodejců s evropskými novelami občanského zákoníku, díky bohu, končí...

když pakprodejce bud emuset zalepit všechny ty Nutné náklady, škody, soudní poplatek a paušální odměnu advokáta včetně jeho ztráty času, cestovného atd.. tak si to třeba rozmyslí... a může jít třeba i o myš za 50 kč...

Citace Původně odeslal Radim Štěpanec
    Citace Původně odeslal Jezevec
    Takze:

A) Je pravda, ze ma narok na uhradu veskererych nakladu - a to treba i ty 2500 na cestu autem. NIKDO ho nemuze nutit, aby to posilal postou, protoze jak je tu (FAQ, search) uz napsany, bere tim na sebe riziko, ze to posta poskodi a adresat to neprevezme. Prodejce si pro to muze dojet, pripadne pisemne potvrdit, ze riziko bere na sebe.

B) Je taky pravda, ze pri podobnym jednani bych ho poslal do pr.dele taky. Nesnasim aroganci. Tuhle sem resil firemni switch. Kdyz sem se sel zeptat na reklamaci, tak mi rek, ze na to maj mesic (klasika) a tak sem mu v KLIDU rek, ze proste bez nej nemuze firma fungova = bud mi neco puci, nebo si to pucim jinde. Na to to stah na 1 den. Switch sem zatim nereklamoval, paac castecne funguje a proste firma si ted nemuze dovolit ani ten den (a sefovi je to fuk, tak to mam na haku).

Takze, zaklad je klid a slusnost. Vysvetlim co chci a proc to chci. Pokud prodejce nechape/nechce chapat, klidne si danou vec pujcim (za penize) treba od kamose + samo pisemna smlouva o zapujcce. Az bude reklamace uspesne vyrizena, poslu jak uz tu bylo taky nekolikrat napsano svuj pozadavek doporucene na sidlo firmy (opet slusne).

2Radim Štěpanec: nemas pravdu, naopak, me jako zakaznika nezajima, jak to prodejce zaridi, ale JA platim = JA mam naroky na fungujici komponentu. On me vpodstate podvedl (prodal mi smejd), tak musi platit za to co zpusobil.
    A i to, ze nemuzu treba tyden hrat hry je IMO financne vycislitelna skoda a to velmi snadno. Napriklad si zjistim, kolik stoji hodina v herne a nauctuju 5hodin/den ? + navsteva inet kavarny - 2h/den? (a abych to dotah, poslu jim od toho ucty). nebo si treba platim net = jsem tyden bez nej, ale platit musim = necham je zaplatit 1/4 pausalu. Tohle samo uz nejsou naklady na reklamaci, ale ztraty, kde bych musel nejak prokazovat jestli skutecne vznikly (rek bych, ze v pripade toho netu je to jasny).

!!! Laskave upustte od osobnich utoku, nebo to nejen locknu, ale smaznu !!!
    A) V zakoniku je nutnych nakladu, tudiz ani soud by nemel uznat, ten vuz ( nebavim se o 10-50km )
    B) Jako zakaznik mas samozrejme narok na funkcni komponentu, ale nemuzes tvrdit, ze ti nekdo prodal smejd, protoze sis ho jako zakaznik vybral. Nikde neni uvedeno, ze musim zapujcit nahradni komponentu ( sice to u nekterych zakazniku delam, ale to je vedlejsi ). Pravda je ta, ze kdyby nekdo na me vytahl, ze musel chodit do herny ( tvuj priklad ), tak ho poslu, at se se mnou soudi, protoze to bych odmitl uhradit

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Jen dodam k doprave autem. Ono bych rek vyjde cenove nastejno, jestli si nauctuju 500km autem + cas nebo 500km vlakem + cas.

Kdyz to odhadnu 6 hodin (vcetne reklamace) * 100Kc + 500 * 10Kc = 5600Kc
    Vlakem bych to videl tak na 30 hodin + jizdne (nevim 100Km stoji ted neco kolem 150 Kc, takze 600 ??) + ubytovani (preci nebudu spat na nadrazi) 1500 = 5100Kc

Tohle by byly velmi zajimave reklamacni naklady, napriklad pri reklamaci mysi za 80Kc, ale soudu by nezbylo nic jinyho, nez to uznat a prodejce by to nejspis zaplatil.

A to jsem jeste na prodejce velmi hodny, protoze si uctuju ubohych 100Kc/hod casu.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní

Citace Původně odeslal riksa
    Citace Původně odeslal riksa
    2radim: kupni smlouva je zavazek prodavajiciho predat kupujicimu vec, ktera odpovida obsahu kupni smlouvy a je funkcni a zavazek kupujiciho zaplatit kupni cenu. podle § 616/1 jako prodejce odpovidas za to, ze prodavana vec je pri prevzeti kupujicim ve shode s kupni smlouvou, zejmena, ze je bez vad, coz je dale a obsirneji rozvedeno v odstavci 2.
    jako kupujici bych se dost nastval, kdybys mi reklamaci vyridil stylem, ze je to moje vina, ze jsem si vybral smejd. ja mam pravni vztah jenom s tebou, jak a za jakych podminek mas ty nakontaktovany dodavale mi muze byt fuk
    My si nerozumime, takze bych debatu ukoncil. Chapal bych nasrani cloveka, kteremu se po 2 tydnech od koupeni pokazila vec ( pak se muzeme bavit o smejdu ). Neco jineho je, pokud po 3/4 roce za mnou nekdo prijde, ze mu neco odeslo ( viz. jak Istvanovi pamet, kterou koupil v CC ). Pak bych ho s jeho argumenty a aroganci poslal tam, kde slunce nesviti. A priznam se, optam se znameho pravnika, jak by se resil ten naklad ( za pujceni veci a pripadne nasich 500km, samotneho me to zajima )
    i kdybych za tebou prisel za 1,5 roku, tak ta vec musi fungovat pokud ta vada nevznikne beznym oportebovanim (treba jako se osoupou boty) nebo neodbornym zasahem do komponentu. zakon jasne stanovuje 24 mesicu zarucni dobu.

P.S. nemyslel jsem nic osobniho proti tobe, beru to cele jako vecnou debatu (k aroganci uvodniho postu si taky myslim svoje a uz jsem to tu vyjadril). pekny den a reklamacim zdar!
    Uz si asi rozumime ? Me slo o to, ze kdyby na me nekdo nabehl po 14 dnech, tak to chapu. Ale po 3/4 roku mi zacne arogantne a sproste nadavat, tak se s nim bavim jinak
    ASUS P5Q-SE, CD 5200@3,3Ghz 1,28V, 4GB DDR2, 1x Samsung F1 1TB, 2x640GB WDC AAKS, ASUS HD4850 1GB, Corsair HX520

Standardní

Jen dodam k doprave autem. Ono bych rek vyjde cenove nastejno, jestli si nauctuju 500km autem + cas nebo 500km vlakem + cas.

Kdyz to odhadnu 6 hodin (vcetne reklamace) * 100Kc + 500 * 10Kc = 5600Kc
    Vlakem bych to videl tak na 30 hodin + jizdne (nevim 100Km stoji ted neco kolem 150 Kc, takze 600 ??) + ubytovani (preci nebudu spat na nadrazi) 1500 = 5100Kc

Tohle by byly velmi zajimave reklamacni naklady, napriklad pri reklamaci mysi za 80Kc, ale soudu by nezbylo nic jinyho, nez to uznat a prodejce by to nejspis zaplatil.

A to jsem jeste na prodejce velmi hodny, protoze si uctuju ubohych 100Kc/hod casu.
    Nejsem pravnik, ale budu se o to zajimat, treba jen z osobnich duvodu. Ale neni v zakone neco takoveho jako " bezpodminecne nutnych nakladu " ? Pak by bylo zajimave nechat na soudu, co znamena nutne naklady.
    ASUS P5Q-SE, CD 5200@3,3Ghz 1,28V, 4GB DDR2, 1x Samsung F1 1TB, 2x640GB WDC AAKS, ASUS HD4850 1GB, Corsair HX520

Standardní

Chtel bych videt soud, ktery uzna nutne naklady v takove vyssi. Nutne naklady na dopravu zbozi jsou maximalne postovne + pojisteni baliku (cca 100Kc). A nejaka skoda zpusobena tim, ze zakaznik nemuze hrat 14dni svoje oblibene hry, to uz je uplne smesne. Dokud takovej pripad nepoznam (neverim, ze nejaky existuje, ale rad se poucim), tak tomu neuverim. Moje zkusenost je takova, ze kdyz zakaznik zjisti, ze za zapujceni jine veci po dobu reklamace musi zaplatit poplatek, tak uz tu vec najednou tak nutne vubec nepotrebuje.
    MB Epox 9NDA3+, CPU A64 3200+@?GHz, RAM 2x512MB A-DATA DDR566, VGA Sapphire Toxic RX800PRO@XT, Audio Audigy 2, HDD WD Raptor 74GB & Hitachi 7k250 160GB, DVD Pioneer DVR-108, Case YY-5601 + LCPower 550W, Cooling Water, Monitor Hercules 920PRO DVI, My OC Gallery

Vliv
    300

Standardní

heh, ctes ty vubec ? Cet si vubec predchozi posty ? a ZB je pravnik tak asi vi co rika. Postovny vynech, proc bych to mel posilat postou a riskovat, ze to posta znici ? Kdyz to posila obchodnik me, je to jeho riziko, protoze ja to neprevezmu poskozeny, ale kdyz to poslu ja, je to moje riziko. A za tu zapujcku bych s radosti zaplatil, protoze bych to stejne dostal proplaceno od prodejce.

Presne na to, ze lidi tohle nevedi/bojej se to dat k soudu spolehaj prodejci. Znam cloveka, kterej zil par let v Nemecku a samo ze tam jsou obcas taky problemy, ale rikal, ze v pripade reklamace v 90% pripadu ani nikdo nezjistuje co a kde a okamzite reklamaci resi, protoze i kdyz obcas nekdo neco reklamuje neopravnene, prodejce tenhle pristup vyjde levnejs, nez proplacet naklady atd. Rikal, ze pristup je vetsinou takovy, ze prijde, a okamzite je nabidnuta nahrada + nejaky maly bonus jako omluva. Tim docilej toho, ze jen maly % lidi chce prachy zpet, coz by znamenalo daleko vetsi ztratu. A pres to je tam vsechno levnejsi nez tu, takze nejaky vetsi naklady asi nemaj.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní

Caute, co se tyce vztahu prodejce-kupujici tak je to v CR jako s ostatnima vecma na stiru, dnes me poslal do haje jeden prodejce s tim, ze na mysi nedoslo k vade, ale k poruse a ze porucha se resi normalne odstranenim "vady" a nebo vymenou komponentu za novy "bez vadny", ze jste v tech poslednich dvou uvozovkach neslyseli slovo porucha... mno a pak se bavme s nejakym prodejcem o tom, ze chci reklamovat vadu a odstoupit od smlouvy, kdyz to vlastne neni vada ale porucha a resi se stejne jako odstranitelna vada... ze pisu jak ..., mno takhle dneska vypadala moje diskuse s prodejcem na tema paragrafu 616, kterej mu v SOS vylozili jako ze vada je: kdyz na bedne v obchodaku je napsano pracka ale ja domu privezu v krabici lednici... pak je to vada, protoze me prodavajici klamal...
    Vada ale dle prodejce neni, kdyz se treba ty pracce rozsype motor, to je pry porucha zvana "odstranitelna vada". Mno jsem to nakonec vzdal s tim, ze si vezmu jinou mys, na kterou sidoplatim urcitou castku.
    Kazdopadne jakmile budu mit doma novou mys, tak na tuto situaci poukazu do nejakeho deniku, mesicniku ci TV-obcansky judo, protoze toto by se melo zverejnit a ne nechat jen tak, hlavne by mel nekdo uz dat rozhreseni, protoze co pravnik (i nepravnik) to jiny nazor.
    Ale to ze prodejce nezna pojmy stejne nikdo nezachrani...
    Mejte se radi

Kazdopadne budu chtit konecne rozhreseni na tema ROZPOR S KUPNI SMLOUVOU... protoze tohle je ptakovina, kterou nevim kdo vymyslel... vzdyt to nic neresi, postup reklamace je upne stejnej...
    Caio
    AMD XP 25+ BOX Barton SOLTEK SL-75FRN3-L - nVidia nForce2 Ultra 400 ADATA 450 512 DDR GIGABYTE MAYA GV-R96P128DU 128MB orig. 500/600 Seagate 7200.7 80GB TOSHIBA Combo AOC 9K+ Microsoft Intellimouse Explorer 4.0A

Standardní

heh, ctes ty vubec ? Cet si vubec predchozi posty ? a ZB je pravnik tak asi vi co rika. Postovny vynech, proc bych to mel posilat postou a riskovat, ze to posta znici ? Kdyz to posila obchodnik me, je to jeho riziko, protoze ja to neprevezmu poskozeny, ale kdyz to poslu ja, je to moje riziko. A za tu zapujcku bych s radosti zaplatil, protoze bych to stejne dostal proplaceno od prodejce.

Presne na to, ze lidi tohle nevedi/bojej se to dat k soudu spolehaj prodejci. Znam cloveka, kterej zil par let v Nemecku a samo ze tam jsou obcas taky problemy, ale rikal, ze v pripade reklamace v 90% pripadu ani nikdo nezjistuje co a kde a okamzite reklamaci resi, protoze i kdyz obcas nekdo neco reklamuje neopravnene, prodejce tenhle pristup vyjde levnejs, nez proplacet naklady atd. Rikal, ze pristup je vetsinou takovy, ze prijde, a okamzite je nabidnuta nahrada + nejaky maly bonus jako omluva. Tim docilej toho, ze jen maly % lidi chce prachy zpet, coz by znamenalo daleko vetsi ztratu. A pres to je tam vsechno levnejsi nez tu, takze nejaky vetsi naklady asi nemaj.
    Jenze ja treba nevedel, ze soudni poplatky v Nemecku plati ten, kdo spor vyhraje. Vedel si to ? Tak u nekterych veci se nevyplati soudit. Ze v Nemecku nabidnou hned vymenu ? Samozrejme, v Nemecku je cca 10x vice potencionalnich zakazniku, tudiz je snazsi vydelat. Proto je prave tento priklad vicemene k nicemu. Navic podle novych smernic by pry treba "retail" produkty smely byt prijmuty do reklamace pouze komplet ( vcetne krabice, kabelaze, atd... ), coz se zatim vicemene nedodrzuje

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    327

Standardní

Citace Původně odeslal Ogre
    Caute, co se tyce vztahu prodejce-kupujici tak je to v CR jako s ostatnima vecma na stiru, dnes me poslal do haje jeden prodejce s tim, ze na mysi nedoslo k vade, ale k poruse a ze porucha se resi normalne odstranenim "vady" a nebo vymenou komponentu za novy "bez vadny", ze jste v tech poslednich dvou uvozovkach neslyseli slovo porucha... mno a pak se bavme s nejakym prodejcem o tom, ze chci reklamovat vadu a odstoupit od smlouvy, kdyz to vlastne neni vada ale porucha a resi se stejne jako odstranitelna vada... ze pisu jak ..., mno takhle dneska vypadala moje diskuse s prodejcem na tema paragrafu 616, kterej mu v SOS vylozili jako ze vada je: kdyz na bedne v obchodaku je napsano pracka ale ja domu privezu v krabici lednici... pak je to vada, protoze me prodavajici klamal...
    Vada ale dle prodejce neni, kdyz se treba ty pracce rozsype motor, to je pry porucha zvana "odstranitelna vada". Mno jsem to nakonec vzdal s tim, ze si vezmu jinou mys, na kterou sidoplatim urcitou castku.
    Kazdopadne jakmile budu mit doma novou mys, tak na tuto situaci poukazu do nejakeho deniku, mesicniku ci TV-obcansky judo, protoze toto by se melo zverejnit a ne nechat jen tak, hlavne by mel nekdo uz dat rozhreseni, protoze co pravnik (i nepravnik) to jiny nazor.
    Ale to ze prodejce nezna pojmy stejne nikdo nezachrani...
    Mejte se radi

Kazdopadne budu chtit konecne rozhreseni na tema ROZPOR S KUPNI SMLOUVOU... protoze tohle je ptakovina, kterou nevim kdo vymyslel... vzdyt to nic neresi, postup reklamace je upne stejnej...
    Caio
    takze. kupni smlouvou se zavazuje prodavajici, ze predmet kupni smlouvy je pri prevzeti kupujicim ve shode s kupni smlouvou, zejmena, ze je bez vad (§616/1). toto je objektivni odpovednost prodavajiciho, tedy jde o odpovednost za vysledek, nemusi k tomu pristupovat zavineni prodavajiciho. vadami jsou mysleny jednak vady pravni (treba prodava neco, k cemu nema vlastnicke pravo), ktere nas tady nemusi moc zajimat, a vady fakticke. fakticke vady jsou vady, ktere jsou reseny v OZ prostrednictvim institutu zaruky a rozporu s kupni smlouvou.
    podle §616/2 se shodou s kupni smlouvou rozumi, mimo jine, ze vec ma jakost a uzitne vlastnost smlouvou pozadovane, prodavajicim ci vyrobcem popisovane.
    realizace prav kupujiciho vznikle z odpovednosti prodavajiciho za vady se uskutecnuje ve dvou rezimech odpovidajicim dvema odpovednostem prodavajiciho: (i) prodejce odpovida za skutecnost, ze vec je pri prevzeti veci kupujicim bez faktickych a pravnich vad (tj. odpovedniost za vady veci) a (ii) prodejce odpovida za skutecnost, ze prodavana vec si ponecha vlastnosti, odpovidajici shode s kupni smlouvou, po urcitou dobu (tj. zarucni odpovednost). temto dvema odpovednostem odpovidaji dva rezimy realizace prav kupujiciho pri vade veci:

1) projevi-li se vada (rozpor s kupni smlouvou) behem 6 mesicu po prevzeti veci kupujicim, presumuje se, ze tato vada existovala jiz pri prevzeti veci kupujicim, a kupujci tedy odpovida na zaklade odpovednosti za vady. domnenka, ze vada jiz existovala pri prevzeti veci kupujicim muze byt prodejcem vyvracena.
    TEDY
    v tomto pripade ma kupujici prava (a prodavajici tomu odpovidajici povinnosti) vyplyvajici z §616/3, tedy ma pravo na to, aby prodejce bezplatne a bez zbytecneho odkladu uvedl vec do souladu s kupni smlouvou. co se tyce tohoto uvedeni do souladu, prodejce je povinen je provest dle vyberu kupujiciho: (i) opravou nebo (ii) vymenou. teprve neni-li to mozne, opet dle vyberu kupujiciho, muze kupujici zadat (iii) primerenou slevu nebo (iv) odstoupeni od smlouvy.

2) projevi-li se vada mezi 7. a 24. mesicem po prevzeti veci kupujicim, ma kupujici pravo domahat se zarucni odpovednosti prodavajiciho , tedy domahat se, aby vada byla bezplatne, vcas a radne opravena. teprve neni-li to neumerne, muze kupujici vyzadovat vymenu veci. teprve jde-li o neodstranitelnou vadu (o kterou se tez jedna, je-li vec v reklamacnim rizeni u prodejce dele nez 30 dnu, pocitano od prevzeti veci prodjcem do jeji expedice od nec) a zaroven kupujici nepozaduje vymenu, muze od smlouvy odstoupit.

z vyse uvedeneho vyplyva, ze v pripade rozporu s kupni smlouvou neexistuje rozlisovani mezi odstranitelnou X neodstranitelnou vadou, nebot toto jsou pojmy ze zarucni odpovednosti, nikoliv odpovednosti za vady. stejne tak tvoje prava z odpovednosti za vady prodavajiciho a ze zarucni odpovednosti se lisi a jsou silnejsi v pripade odpvednosti za vady.
    a k pojmu porucha: zakon nic takoveho nepouziva, hovori pouze o vadach. vzhledem k tomuto nemuze prodejce timto pojmem argumentovat - podle me mozna jen v tom, pripade, ze by ztotoznil "poruchu" s faktickou vadou
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Standardní

2Riksa
    Takze spravne pochopeno je to tak ze 616 mi dava akorat v prvnich 6 mesicich pravo na vyber mezi vymenou nebo opravou zbozi, proste ze to za me nerozhodne prodavajici ale rozhodnu si to sam, jak budeme reklamaci resit, pokavad se na vyrobku prokaze zavada. By me zajimalo, jak tohle uplatnim treba u mobilniho telefonu, kterej si vzdy berou na opravu... teoreticky by se dalo rict, ze na konci 6 mesice dojdu do prodjeny, reknu ze telefon problikava a ze to bude spatnej firmware, prodejce uzna vadu, ktera je odstranitelna a ja si tak muzu diky paragrafu 616 rozhodnout dalsi reseni a necham si dat novej telefon s novou pulrocni zarukou... jestli je to tak tak jdu nakoupit telefony a budu je co pul roku obnovovat.Pokavad prijdu prvni den v 7 mesici, tak uz mam smulu a o reseni reklamace rozhoduje prodejce.

Mno pak by mi v reklamaci mohla pomoci COI, COI ma snad chranit prava zakazniku a me byla prava odeprena.

Jo porucha v zakone fakticky neni, v zakone existuje jen vada.

PS: takto by se to dalo relaizovat u jakekoli komponenty, se tim akorat vice zatizi zarucni servisy a odborni odhadci, kazdej pulrok si pak dojdu pro novej monitor treba proto, ze se mi zda ze mu jdou spatne tlacitka... se mi vyplati tu vec snad i trosku porozbit, tak aby se to nepoznalo...

PS: To nemecko, spoluzak je ted jako Erasmak v Osnabrucku, podelala se mu jedna klavesa na mobilu, zavolal na siemens infolinku, jeste to odpoledne doraizl poslicek, hodne moc se mu omlouval za zzavadu a asi za dva dny prijel znovu s fungl novym telefonem. Jeste upozornuji ze kamos mel svoji SL45i asi 16 mesic, cili v CR by to byla prodlozuena zarucni lhuta (toto je situace stara asi pul roku). Mimoto to ze nemci balej zbozi na reklamaci kompletne je prave kvuli kompletni vymene za novej kus, proste se prokaze zavada a nemec vymeni baterku, telefon i nabijecku, protoze je to celej vyrobek... ale v CR... podela se telefon, jdete na vymenu a vymenej jen telfon, baterka, nabijecka zustane stara... protoze v CR zakonech je zakotveno, ze staci vymenit soucast. Mozna ze je to tak trochu i tim poctem zakazniku, ale i v CR plati, ze spokojeny zakaznik muze prilakat dalsi zakazniky (viz muj priklad s N6610 kdyz jsem si ji kpoupil a do mesice kupa lidi z okoli v jednom obchode, protze jsem zjistili ze je to super telefon).
    AMD XP 25+ BOX Barton SOLTEK SL-75FRN3-L - nVidia nForce2 Ultra 400 ADATA 450 512 DDR GIGABYTE MAYA GV-R96P128DU 128MB orig. 500/600 Seagate 7200.7 80GB TOSHIBA Combo AOC 9K+ Microsoft Intellimouse Explorer 4.0A

Standardní

PS: To nemecko, spoluzak je ted jako Erasmak v Osnabrucku, podelala se mu jedna klavesa na mobilu, zavolal na siemens infolinku, jeste to odpoledne doraizl poslicek, hodne moc se mu omlouval za zzavadu a asi za dva dny prijel znovu s fungl novym telefonem. Jeste upozornuji ze kamos mel svoji SL45i asi 16 mesic, cili v CR by to byla prodlozuena zarucni lhuta (toto je situace stara asi pul roku). Mimoto to ze nemci balej zbozi na reklamaci kompletne je prave kvuli kompletni vymene za novej kus, proste se prokaze zavada a nemec vymeni baterku, telefon i nabijecku, protoze je to celej vyrobek... ale v CR... podela se telefon, jdete na vymenu a vymenej jen telfon, baterka, nabijecka zustane stara... protoze v CR zakonech je zakotveno, ze staci vymenit soucast. Mozna ze je to tak trochu i tim poctem zakazniku, ale i v CR plati, ze spokojeny zakaznik muze prilakat dalsi zakazniky (viz muj priklad s N6610 kdyz jsem si ji kpoupil a do mesice kupa lidi z okoli v jednom obchode, protze jsem zjistili ze je to super telefon).
    Ale o tom to je, kolega souhlasil s vymenou za jiny, kdezto tady hodne zakazniku chce vratit penize, na cemz samozrejme prodejce prodela. Proto to vynucovani v zahranici kompletniho baleni a prisneho dodrzovani obsahu baleni. A verim tomu, ze kvuli souladu se zakony budou zacinat i nasi prodejci vyzadovat prisne dodrzovani jejich prav, samozrejme kvuli vylepseni sluzeb.

Vliv
    300

Standardní

Muzes uvest nejaka prava prodejce ? Napriklad co se obalu tyce, ten neni soucasti vyrobku. Navic prodejce je naopak povinen, kdyz si treba koupim TV prevzit zpet tu krabici, protoze ze zakona je povinen likvidovat obaly ktere vyprodukuje (vuci nemu ma tuto povinost jeho dodavatel).

Prodejce ma jedinou moznost, a to prokazat, ze pripadnou zavadu zpusobil zakaznik a ma na to tech maximalne 30dnu. Jakmile ale uzna reklamaci, pak uz jsou tu jen prava zakaznika a povinosti prodejce.

Jasne ze jako prodejce muzu argumentovat tim, ze lidi jsou sfine .... Ale proc ? Protoze prodejci sevetsinou chovaji extreme arogantne. Pokud prijdu do kramu resit reklamaci a prvni co uslysim je ze na to maj 30 dnu, tak me hnedle nastartujou a samozreme pak vyuziju svy prava v plny mire a to tak, aby to pro prodejce bylo co nejhorsi.
    Kdyz tam prijdu, a po zbeznem testu mi nabidnou zapujcku, s tim, ze reklamace bude vyrizena vymenou, pokud souhlasim cca do tydne, tak klidne souhlasit budu.
    Nehur se reklamace resej vetsinou ve firmach (viz Monima) kde se prodavaj nejlevnejsi veci = smejdy = spousta reklamaci = logicky velky naklady. Ale to je opet problem prodejce, proc to prodava ? Argument "lidi to chteji, je to levny" (temer doslovna citace). Sorry, ale o takovyho zakaznika, kterej si chce koupit smejd o par korun levnejs, a pak ho tam budu mit co 14 dnu na reklamaci, radsi prijdu.

Senior Member
    Vliv
    273

Standardní

Nevím, proč se Pan Štepanec pořád ohání tím, že mám tupaměť 3/4 roku. Mám ji asi 3 týdny........ Ten rozhovor tak moc arogantní není, byl to jen test kvality CC, tak se chová normálně rozčilený průměrný člověk, když zjistí že mu prodejce upírá náhrady na které má právo. Stále si ale myslím, že CC patří k lepším prodejcům...........
    IBM ThinkPad T40

Standardní

Citace Původně odeslal Ištván
    Nevím, proč se Pan Štepanec pořád ohání tím, že mám tupaměť 3/4 roku. Mám ji asi 3 týdny........ Ten rozhovor tak moc arogantní není, byl to jen test kvality CC, tak se chová normálně rozčilený průměrný člověk, když zjistí že mu prodejce upírá náhrady na které má právo. Stále si ale myslím, že CC patří k lepším prodejcům...........
    Ja vysvetloval, ze pochopim rozhorceni kupce, kteremu se pokazi vec po 14 dnech. Neco jineho, pokud se vec pokazi treba po 3/4 roku, tak jsem to popisoval. Nicmene je to asi take o slusnem chovani

Edit : Ted jsem prochazel tvuj prvni prispevek a chtel bych vedet, jak by sis byl schopny nechat proplatit cestu na postu a tvuj cas. S tou pujckou porad nevim, to by musel resit soud

Senior Member
    Vliv
    273

Standardní

Ja vysvetloval, ze pochopim rozhorceni kupce, kteremu se pokazi vec po 14 dnech. Neco jineho, pokud se vec pokazi treba po 3/4 roku, tak jsem to popisoval. Nicmene je to asi take o slusnem chovani

Edit : Ted jsem prochazel tvuj prvni prispevek a chtel bych vedet, jak by sis byl schopny nechat proplatit cestu na postu a tvuj cas. S tou pujckou porad nevim, to by musel resit soud
    Jistě že je to také o slušném chování, ale především je to o § !!!!!!

Jasný?

V tom jak vidím má 95% lidí i prodejců velký mezery.

No, a proplatit si to nechám normálně dle zákona, jak se to tu několikrát řešilo.
    IBM ThinkPad T40

Standardní

Jistě že je to také o slušném chování, ale především je to o § !!!!!!

Jasný?

V tom jak vidím má 95% lidí i prodejců velký mezery.
    Me jde o to, ze s pristup k zakaznikum byl v CC hodnocen jako kladny a bezproblemovy. Pokud jsi ale prisel ty takhle, tak se ten "ton" obchodnikum urcite nelibi, sice " nas zakaznik, nas pan ( sluzebnicek, skoro otrok )", nicmene vse ma sve hranice. Takze pokud nechces cekat, zajed si do Prahy, vymeni ti to na pockani a proplati ti cestu. Nicmene je chapu, ze se jim nelibi tvuj pristup ala " pujcim si pamet, to mi proplatite a taky muj cas a cestu na postu....., vy vsichni jste hloupi "

Standardní

Mno hloupi jsou ti co nevedi, ze jim prodejce proplati nutne naklady... trebas i tu postu (kdyz ne zrovna auto, ktere je podle par. 19,29 nevim kde jsem to cetl uz povazovano za odpovidajici a ZB uz to tu nekde zminoval).

Myslim ze lepsi nez teorie bude praxe, uz se tady mnohokrat resilo jak napsat dopis se zadosti na uhradu nakladu, ale nikdo to nedotahl do konce, takze uz to nekdo udelejte a dejte to k soudu, protoze jinak jsme jenom teoretici a prodejci s nama budou zametat ostosest.

Jo mimoto Evpropou by se prodejci nemuseli az tak ohanet, sice normy EU jsou prioritni, ale jak se zda tak prava spotrebitele jsou i tam na prvnim miste...

Standardní

Jo jeste dotaz na pana Stepance: po mesici mi odejde monitor, neodstranitelna vada... takze ho k vam musim dopravit, monitor s 30 kg postou a s pojistenim na treba 20 tisic plus nejak zrychlene muse vyjit na radove tisice, jeste pak doklad za zapujceni monitoru od dalsi PO, FO-podnikatele. Nutnym nakladem by pak byla i přeprava nahradniho monitoru. Tzn... dalsi penize.
    Neni pak pro prodejce jednodusi kdyz se domluvi s kupujicim ze mu ho doveze autem... mimoto kdyby se to resilo pres soud, tak kupujici vyhraje, protoze nejake nutne naklady tma vzdy budou... vy jeste navic diky odvolavani nekolikrat zaplatite pravnika + soudni poplatek.

Tak co je ted pro prodejce vyhodnejsi... doprava kupujicim treba za 2000 Kc a nebo SOUD...??J
    ak rikam, soud nejake nutne naklady uzna... treba i jen ten telefonni hovor k prodejci s dotazem na postup reklamacniho rizeni, protoze zavadu mam dle zakona neprodlene oznamit>>> v CR plati soud strana co spor prohraje.

Standardní

Jo jeste dotaz na pana Stepance: po mesici mi odejde monitor, neodstranitelna vada... takze ho k vam musim dopravit, monitor s 30 kg postou a s pojistenim na treba 20 tisic plus nejak zrychlene muse vyjit na radove tisice, jeste pak doklad za zapujceni monitoru od dalsi PO, FO-podnikatele. Nutnym nakladem by pak byla i přeprava nahradniho monitoru. Tzn... dalsi penize.
    Neni pak pro prodejce jednodusi kdyz se domluvi s kupujicim ze mu ho doveze autem... mimoto kdyby se to resilo pres soud, tak kupujici vyhraje, protoze nejake nutne naklady tma vzdy budou... vy jeste navic diky odvolavani nekolikrat zaplatite pravnika + soudni poplatek.

Tak co je ted pro prodejce vyhodnejsi... doprava kupujicim treba za 2000 Kc a nebo SOUD...??J
    ak rikam, soud nejake nutne naklady uzna... treba i jen ten telefonni hovor k prodejci s dotazem na postup reklamacniho rizeni, protoze zavadu mam dle zakona neprodlene oznamit>>> v CR plati soud strana co spor prohraje.
    Obchodni balik, kterym byste to poslal takto pojisteny , vyjde cca na 120Kč ( doruceni do 24h ). V tomto Vašem uvedenem pripade, bych ale posilal monitor na servisni stredisko ( bude to rychlejsi ), neodstranitelna zavada se objevuje prakticky pouze v pripade HDD, pameti a CPU. Vetsina ostatnich veci je opravitelnych.
    Ad. zapujceni - tam by opravdu musel soud dokazat, ze zapujceni ( ktere by treba stalo 3000Kč bylo adekvatni, ja nevim.) Jinak v pripade vyhry by veskere naklady platil ten, ktery soud prohral, to je pravda.

Standardní

Oki, jste si tak jisty ze to nemuzu poslat pomoci PPL nebo DHL, u ktery mam vetsi jistotu ze uhradi skody a ze si vyzvedne zasilku primo u me, protoze jinak to musim dopravit na postu... a 30 kg v ruce nepotahnu, je jasny ze posta ma expresni balikovou sluzbu (jestli se tomu tak da rikat), ale prece jenom u DHL a PPL mam vesti jistotu.

Me spis slo o to, ze kdyz se budu soudit tak vas hodka sezeni u pravnika vyjde na 500 Kc, teda kdyz do toho nepujdete sam a kdyz vam daj skodu k nahrade tak se jiste odvolate, stejne tak bych se odvolal, kdyby mi ji neuznali a naklady stoupaji, az naklady vystoupaji dejme tomu na 10 tisic za meho pravnika (domluva o uctovani misto normalni sazby sazby zvysene) se na to vybodnu a necham si uznat treba jen telefonovani... mno a kdopak pak zaplati soud a moje naklady spojene se soudem, no prece prodejce... mno a ja se pak sabnu s pravnikem pul na pul a naklady se mi stejne proplatej. Mno vy v ten cas straveny u soudu nebudete moct obchodovat, nemateli naskok a jak si budu uzivat vasich penez... jo a naklady na vaseho pravnika... to je na vasi ucetni kam je da...

Uz jenom proto, bych se snazil jako prodejce proplatit cestu a domluvit si lepsi podminky s dodavatelem, vyrobcem, ale tam jste holt vazni Obch.Z. a ve smlouve muze byt skoro vse co clovek chce...
    Mejte se fajnove

Porad tu ale nikdo nevyhrabal prakticky pripad...?? Rozhodnuti soudu atd...

Standardní

Oki, jste si tak jisty ze to nemuzu poslat pomoci PPL nebo DHL, u ktery mam vetsi jistotu ze uhradi skody a ze si vyzvedne zasilku primo u me, protoze jinak to musim dopravit na postu... a 30 kg v ruce nepotahnu, je jasny ze posta ma expresni balikovou sluzbu (jestli se tomu tak da rikat), ale prece jenom u DHL a PPL mam vesti jistotu.

Me spis slo o to, ze kdyz se budu soudit tak vas hodka sezeni u pravnika vyjde na 500 Kc, teda kdyz do toho nepujdete sam a kdyz vam daj skodu k nahrade tak se jiste odvolate, stejne tak bych se odvolal, kdyby mi ji neuznali a naklady stoupaji, az naklady vystoupaji dejme tomu na 10 tisic za meho pravnika (domluva o uctovani misto normalni sazby sazby zvysene) se na to vybodnu a necham si uznat treba jen telefonovani... mno a kdopak pak zaplati soud a moje naklady spojene se soudem, no prece prodejce... mno a ja se pak sabnu s pravnikem pul na pul a naklady se mi stejne proplatej. Mno vy v ten cas straveny u soudu nebudete moct obchodovat, nemateli naskok a jak si budu uzivat vasich penez... jo a naklady na vaseho pravnika... to je na vasi ucetni kam je da...

Uz jenom proto, bych se snazil jako prodejce proplatit cestu a domluvit si lepsi podminky s dodavatelem, vyrobcem, ale tam jste holt vazni Obch.Z. a ve smlouve muze byt skoro vse co clovek chce...
    Mejte se fajnove

Porad tu ale nikdo nevyhrabal prakticky pripad...?? Rozhodnuti soudu atd...
    vy to muzete poslat, cim chcete, treba PPL ( pokud mate s nimi smlouvu ).
    Ohledne soudu - Jde o to, co by Vam uznal soud a co ne. Ja to nevim, takovy pripad jsem nemel, ale me slo od zacatku o to, ze nelze proplatit cokoliv - proto je treba neadekvatni tech 2K za cestu, atd..

Standardní

PPL ale verim ze je to to same co DHL, pres DHL to poslu normos jako normalni zakaznik (pravda smlouvu o preprave zasilky uzavru).
    KDyby mi soud neuznal plnou vysi nahrady skody, tak mi ale uzna urcite hoho pravnika a naklady na soud, do tech se pak da skryt hafo veci (jsme v CR).

Nekde jsem zazil idealni podobu reklamace, byla to firma z Pardubic, zavolas a informujes o zavade a oni si zaridej dopravu na dobu kdy tobe to vyhovuje... bud jejich autakem a nebo pomoci PPL. Takhle to funguje uz aspon 2 roky, cimpak to asi bude... dobrymi mravy prodejce??

Standardní

PPL ale verim ze je to to same co DHL, pres DHL to poslu normos jako normalni zakaznik (pravda smlouvu o preprave zasilky uzavru).
    KDyby mi soud neuznal plnou vysi nahrady skody, tak mi ale uzna urcite hoho pravnika a naklady na soud, do tech se pak da skryt hafo veci (jsme v CR).

Nekde jsem zazil idealni podobu reklamace, byla to firma z Pardubic, zavolas a informujes o zavade a oni si zaridej dopravu na dobu kdy tobe to vyhovuje... bud jejich autakem a nebo pomoci PPL. Takhle to funguje uz aspon 2 roky, cimpak to asi bude... dobrymi mravy prodejce??
    Takto je to mozne zaridit, samozrejme. Poslu PPL a to si vyzvedne na moje naklady vec. Problem je, ze se to bezne neda pouzit u PPL musis byt na jednom miste dostupny

Standardní

Kamos dela kuryra u DHL, tam to mozny je a ze se obcas u dveri naceka... ale stoji to holt vic, ale jak rikas, pres PPL bys to vzal na sebe a skoda ze to takhle nedela vice vyrobcu... vzdty pak uz by mel ten dotycny druhy den a nebo treti na stole novou komponentu... a myslim ze pak by nenadaval na to ze potrebuje nahradni atd.

Standardní

Kamos dela kuryra u DHL, tam to mozny je a ze se obcas u dveri naceka... ale stoji to holt vic, ale jak rikas, pres PPL bys to vzal na sebe a skoda ze to takhle nedela vice vyrobcu... vzdty pak uz by mel ten dotycny druhy den a nebo treti na stole novou komponentu... a myslim ze pak by nenadaval na to ze potrebuje nahradni atd.
    Treba zatim se chlubim, ze vetsinu reklamaci mam vyhotovenou do 7 prac. dni od prevziti ( pokud neni nejaky problem ). Treba uz nemenim kus za kus procesory a VGA, tam uz jsem narazil, ale jinak nebyva problem

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání