Stránka 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Výsledky 51 až 75 z 79

Téma: Mandrake 9.2 je vonku!!

Standardní

Citace Původně odeslal Lopan
    MDK 9.2 byl vydany prilis brzy, ale tam byl prilis velky tlak na vydani nove verze co nejdrive.
    Chce si to stahnout MDK 9.2 tak za mesic az bude plne updatnuty.
    S Mandrake je to podla mna dost zle. Vsetky produkty davaju najprv clenom Mandrake klubu cim si velmi zmensili mnozstvo ludi ktori testuju tuto distribuciu. Clenovia Mandrake klubu su za svoje peniaze beta testeri. Iso image + doplnkove baliky + opravy vytvaraju taky bordel ze si uz netrufam tuto distribuciu odporucit zaciatocnikom.
    Zaroven sa znizuje mnozstvo ludi ktori mozu poradit. Snazil som sa doteraz radit, ale teraz uz nemozem - nemam iso image mdk9.2, nemam doplnkove baliky ktore dodava mandrake.cz ku GPL setu.
    Ak Mandrake nezmeni svoju politiku myslim ze sa mozeme rozlucit s dalsou kvalitnou distribuciou

Senior Member
    Vliv
    289

Standardní

Tady je spise jiny problem a diskutovalo se o tom na rootu. MDK dostal nalepku, ze je pro zacinajici uzivatele a pro zkusene guru je podradne na nem pracovat. Timpadem se rapidne snizuje pocet betatesteru, zacatecnik neni schopen odhalit skryte vady a jeste o nich reportovat.

Take je problem v MDK, ze aspon jak jsem cetl, se snazi uzivatelum vnutit sve konfiguracni nastroje a rucni editace konfigurace mnohdy nefunguje, ale o tomto by rekl vice wong.

BTW pokud by chtel nekdo do me rypnout ze jsem take odesel od MDK/Conectivy tak proto, ze RPM system je chaoticky a dependency hell uz fakt nechci resit
    Intel C2D 4300, 1GB DDR2, 120GB Seagate, nVidia7600GT pasiv.

Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    42
    Vliv
    310

Standardní

Tady je spise jiny problem a diskutovalo se o tom na rootu. MDK dostal nalepku, ze je pro zacinajici uzivatele a pro zkusene guru je podradne na nem pracovat. Timpadem se rapidne snizuje pocet betatesteru, zacatecnik neni schopen odhalit skryte vady a jeste o nich reportovat.

Take je problem v MDK, ze aspon jak jsem cetl, se snazi uzivatelum vnutit sve konfiguracni nastroje a rucni editace konfigurace mnohdy nefunguje, ale o tomto by rekl vice wong.

BTW pokud by chtel nekdo do me rypnout ze jsem take odesel od MDK/Conectivy tak proto, ze RPM system je chaoticky a dependency hell uz fakt nechci resit
    tuhle nalepku ma a nevim proc by nemel byt i pro zkusene guru

konfiguracni nastroje ma svoje a jsou IMHO docela dobry. kazdopadne rucni editace kofiguracnich souboru funguje VZDY
    komu se to nelibi, at si mandrake control center neinstaluje a bude to mit jako kazdej jinej linux. nikdo nikomu nic nenuti

dependency hell u MDK taky nevznika pokud pouzivas urpmi. kdyz ho nepouzivas, tak je to samozrejme hruza

ps: to zas bude kecu, ze se MDK nejak moc zastavam, ale to co sem napsal tak za tim si stojim

Senior Member
    Vliv
    289

Standardní

urpmi moc neznam, celkove ani neni moc prosazovany, co jsem pouzival MDK (asi 4 mesice) tak jsem o nem ani nevedel.

Zajimalo by me dve veci. Umi resit zavislosti, tzn pokud si stahnu nejaky soft tak me k nemu stahne i potrebny dalsi soft? Jak je rozsahly? Kdyz si vezmu portage, tak tam je temer vsechem linuxovy soft, zatim se me stalo jen jednou ze jsem si musel stahnou zdrojaky sam.

Pokud by jeho strom byl fakt rozsahly a resil zavislosti tak je to velice dobre reseni, pokud ma rozsah jako distribucni CD, tak je vesmes k nicemu a neresi hledani rpm balicku po netu.

Standardní

Inac uz je zase nova COOKER verzia - som ju stiahol rano ...zevraj ma updatnuty kernel , fixnute nejeke bugy v GNOME , a obsahuje aj nove drivre od nVidie ...

Stiahol som to z ftp://mandrake.contactel.cz/people/bluehawk/iso

Fuck ja za 4 dni idem instalovat 3. distribuciu
    ABIT NF7-S 2.0 ||AMD Mobile Barton 2600+ ||Corsair TwinX 2x512MB ||Inno3D GF 6800 128MB ||
    WD 120GB JB ||NEC DVD-RW ||LG 17" 1710B LCD ||Thermaltake Silent Boost ||

Věk
    42
    Vliv
    310

Standardní

urpmi moc neznam, celkove ani neni moc prosazovany, co jsem pouzival MDK (asi 4 mesice) tak jsem o nem ani nevedel.

Zajimalo by me dve veci. Umi resit zavislosti, tzn pokud si stahnu nejaky soft tak me k nemu stahne i potrebny dalsi soft? Jak je rozsahly? Kdyz si vezmu portage, tak tam je temer vsechem linuxovy soft, zatim se me stalo jen jednou ze jsem si musel stahnou zdrojaky sam.

Pokud by jeho strom byl fakt rozsahly a resil zavislosti tak je to velice dobre reseni, pokud ma rozsah jako distribucni CD, tak je vesmes k nicemu a neresi hledani rpm balicku po netu.
    rozsah je podle me dostatecny a zavislosti resi opravdu tak jak rikas. urpmi je totiz asi jedinej duvod proc mam jeste MDK a ne treba debian (nema o nic navic...). gentoo ma (ne)vyhodu, ze se vsechno kompiluje

mam nastaveny tyhle mirrory - vsak se muzes podivat co tam je a kompiloval sem zatim akorat SIM - ten je sice taky v balicku, ale vyzaduje KDE.
    tohle by mela byt zakladni distribuce
    ftp://mandrake.redbox.cz/Mandrake-de.../Mandrake/RPMS
    neco navic
    ftp://mandrake.redbox.cz/Mandrake-devel/contrib/i586
    veci, ktery v distribuci nejsou kvuli nejakym pravum nebo co (mplayer, xine...)
    ftp://mandrake-forum.org/pub/PLF/mandrake/cooker
    a dalsi uzitecny:
    http://rpm.nyvalls.se/9.2/RPMS
    ftp://ftp.ibiblio.org/pub/Linux/dist...drake/9.1/rpms
    ftp://ftp.pbone.net/pub/jpackage/1.5/mandrake-9.2/free

Standardní

Hele nechci furt otravovat ale nevíte někdo co s těmi screensavery (viz přispěvek výše)?
    Home PC:MSI K7T 266Pro2,Athlon XP 1800+ Palomino,Titan D5TB, 256MB DDR Elixir,40GB Seagate,Sapphire Radeon 9600 Atlantis,Logitech MX500 optical mouse, Canon BJC 6000,AOC 7Klr monitor,CD-ROM Toshiba 48x,CD-RW Teac W524E 24/10/40,Hercules MUSE 5.1,Genius Home Theater 5.1 repro
    Notebook:Toshiba Satellite A10-S103,Celeron 2,0GHz,256MB DDR RAM,30GB HDD,Intel 852GM,TVout,USB2.0,DVD ROM
    DigiCamera:Kodak Z740

Věk
    42
    Vliv
    310

Standardní

Citace Původně odeslal Ondrowicz
    Hele nechci furt otravovat ale nevíte někdo co s těmi screensavery (viz přispěvek výše)?
    ja mam verzi xscreensaver 4.12 a screensaver mne normalne funguje, ale stejne ho mam vyplej, protoze je to totalni pic.ovina. lepsi je blank screen

Standardní

pani poprosim jednu serioznu radu ...

1.mandrake ma sklamal svojou nestabilitou na mojom HW

2.red hat nevie naistalovat boot loader na moj SATA disk - a este k tomu RED HAT konci s free distribuciami kvoli Enterprise Edition

Chcem sa spytat aku distribuciu mam dalej skusat (viem poznam vela stranok co radia ludom podla toho ci su skuseny borci alebo zaciatocnici, alebo podla toho co chcu s linuxom robit ....)

Moje poziadavky

1.funkci moj HW - SATA disk , sietovka + zvukovka na nForce 2 Ultra alebo disk na SCSI (Adaptec) + sietovka na nForce 2 Ultra

2.chcem v tom programovat v C/C++ , Java Script

3.mam zaujem o Gnome , KDE a STABILITU

4.NEBOJIM SA REINSTALACIE , SKUSANIA

v UNIXE viem robit - poznam Google search .....

Mam skusit SUSE alebo vychvalovany SLACKWARE ...

PS: viem ze je tu vela threadov AKU DISTRIBUCIU PRE BEGINNERA ....
    ale seba nepovazujem za uplneho beginnera pretoze sa nebojim experimentovat a po 8 rokoch administracie sa na mna vela veci nalepilo aj ked nie prave v Unix systemoch ....A PO SKUSANI RH9 + MDK9.2 nechcem skusat naslepo ...

Vdaka za vsetky navrhy
    ABIT NF7-S 2.0 ||AMD Mobile Barton 2600+ ||Corsair TwinX 2x512MB ||Inno3D GF 6800 128MB ||

Věk
    42
    Vliv
    310

Standardní

2Deviant: tak rozhodne vyzkousej gentoo

Standardní

obdivuji tvoji houzevnatost, po takovych utrapach bych to ja sam asi vzdal

je pravda, ze mandrake, redhat, suse maji vyborne konfiguracni nastroje, na druhou stranu kdyz neco nejde tak jak ma, nebo je potreba neco specialniho, tak tyto nastroje selhavaji a naopak spise prekazeji. V gentoo, slackware, debianu tomu clovek musi venovat (relativne) vice casu (man, howto), ale jak to jednou umis, tak jsi king, konfigurace pomoci editaci *.conf je o mnoho rychlejsi (chce to ovsem vice casu na zacatku)

ja samozrejme doporucuju slackware (i pro zacatecnika) z nasledujicich duvodu. instalace (byt textova)..strucne, jasne, prehledne. Vyborne dokumentovane (SlackBook na CD2, Slackware HOWTO, Configuration HOWTO, vsechny obecne linuxove navody pouzitelne), rychly, stabilni, BSD-style init scripty......slack rulez
    Slackware...because it works

Senior Member
    Vliv
    289

Standardní

No ja zase doporucuje gentoo, ale potrebujes rychle pripojeni k netu.

Ma velice dobrou uzivatelskou zakladnu, jejich forum je obrovske, frekvence postu je takova ze nejspodnejsi topic na strance ma posledni post hodinu stary ale to je take jeho slabina, stava se to pak trochu neprehledne

Standardní

Citace Původně odeslal Deviant
    Inac uz je zase nova COOKER verzia - som ju stiahol rano ...zevraj ma updatnuty kernel , fixnute nejeke bugy v GNOME , a obsahuje aj nove drivre od nVidie ...

no hezky, po tom, co jsem stahl skoro po hodce 480MB prvniho isa tak to odstrihli
    C2D Wolfheart stabilized...CoolingSys completed...Aurora 3D Black...full 120mm Wolfheart
    WinXP && Gentoo Powered Wolfheart http://img215.imageshack.us/my.php?i...pgentooqt2.jpg
    Intel Core2Duo E6300 1.86@3.2GHz cooled by Ninja Plus| Gigabyte DS4 | 1024MB Kingston 750@920MHz | sound | Gigabyte X1650Pro SilentPipe II | TEAC 40x & Toshiba DVD-RW | WD800JB 80GB | Logitech MX510 | Fortron 300W NP(PN) | MS Sidewinder Strategic Commander|Acer 1721hm
    C366 2@1,85V 32MB RAM, Slackware 9.1 router connected to Chello

Standardní

a navazat se to nepodarilo?
    Slackware...because it works

Standardní

No rozhodol som sa dat sancu SLACKWARE 9.1 - uz 3 hodiny surfujem po forach prispevky aby som ked pridem z prace mohol zase potrapit svoje nervy

Nastastie som si pozical starsi disk takze to najprv vyskusam nainstalovat na nom - predsa len som nasiel ze Slack nema az taky user-friendly partition manager ako MDK

2 Lopan : no moje pripojenie je celkom 'slusne' - tie ISO mandraka mi tahalo 2.7MBps - takze za cca 30 min som mal 4 CD na disku

Dik za rady ak sklame Slack stiahnem si Gentooo

Standardní

jestli mas dobrou lajnu tak jednoznacne debian nebo gentoo
    Imagine there's no heaven and at once the sky is the limit
    Photoblog | Kapela

Standardní

naistaloval jsem si MDK9.2 s updatama a chtel bych se zeptat na par veci:
    1) jak mam rozjet podporu OpenGL na GF2GTS? na nvidii, jsem si stahl ten NVIDIAxxx.run rozjel ho a napsalo mi to ze mi to musi samo zkompilovat jadro atd. a instalace probehla v pohode. Jelikoz jsem pred tim pouzival RH, tak jsem prepsal v XFConfig-4 ovladac u grafiky z "nv" na "nvidia", restartoval system a X-ka nabihali nejak moc dlouho (temna obr.) a nic. Nevite co, nebo proc? ja nevim, jsem zatim linuxova lama.
    2) proc mi X-ka (pred instalaci ovladacu graf.) po stisknuti CTRL+ALT+BACKSPACE vypnuli kompl? a delalo mi to uz v RH9.
    Nejaky to Jabko a nejakej ten Nikoooon + fitpc2 s FreeBSD :)

Senior Member minceVIP Avatar uživatele sisi
    Vliv
    294

Standardní

No rozhodol som sa dat sancu SLACKWARE 9.1 - uz 3 hodiny surfujem po forach prispevky aby som ked pridem z prace mohol zase potrapit svoje nervy

Nastastie som si pozical starsi disk takze to najprv vyskusam nainstalovat na nom - predsa len som nasiel ze Slack nema az taky user-friendly partition manager ako MDK

2 Lopan : no moje pripojenie je celkom 'slusne' - tie ISO mandraka mi tahalo 2.7MBps - takze za cca 30 min som mal 4 CD na disku

Dik za rady ak sklame Slack stiahnem si Gentooo
    Prave som tento tyzden preinstalovaval doma starsiu distro Slackwaru a povedal som si, ze skusim Gentoo - celkom pekne, ale dost mi vadilo, ze sa cez Portage velakrat nedaju stiahnut najnovsie verzie roznych balikov... ale o tom som nechcel - nakoniec som "presedlal" na stary dobry Slack a musim povedat, ze s 9.1kou som velmi spokojny. Sranda je, ze sa mi bezprostredne po instalacii seklo jadro po boote na dakom blbom module - to sa mi este so ziadnou distro dosial nestalo...
    Intel Core 2 Duo E6600 @ 3.2GHz (8 * 400MHz) @ 1.3V with Zalman CNPS9500 AT @ 1800RPM, ASUS P5B Deluxe/WiFi, 2x1GB Corsair Twin2X PC2-6400 DDRAM @ 400MHz (4-4-4-12) @ 2.1V, Leadtek 8800GT 512MB, WD Caviar SE16 250GB, Asus DRW-1608P3S, Creative SB Audigy Value, Logitech X-230 speakers, Enermax Liberty 400W, 2x120mm Thermaltake case fan @ 1800RPM, Thermaltake Aguila black case, HP LP2065 LCD, Logitech MX400

Standardní

portage a nedaji stahnout nejnovejsi verze?

2bufo: musis mit zdrojaky kernelu nainstalovany.. asi se ti to nezkompilovalo...
    ad 2 - nemas v biosu nastaveny vypinani ctrl+alt+backspace? ja to mel a taky sem nevedel o co go zkontroluj bios
    Photoblog | Kapela

Standardní

Citace Původně odeslal Airwolf

no hezky, po tom, co jsem stahl skoro po hodce 480MB prvniho isa tak to odstrihli
    Ty brdo ja vcera stahl 4CD z 5.11. a uz je tam zase neco novejsiho!!!
    Gigabyte 965-DS4 v3.3, Q9300, 4x1GB AData EE, Sapphire 4850

Standardní

2Wohmatak: zdrajaky kernelu jsem predtim naistaloval, prave proto to nechapu.
    ad2: do biosu se podivam
    Nejaky to Jabko a nejakej ten Nikoooon + fitpc2 s FreeBSD :)

Senior Member minceVIP Avatar uživatele sisi
    Vliv
    294

Standardní

Citace Původně odeslal Wohmatak
    portage a nedaji stahnout nejnovejsi verze?
    Len co si tak namatkovo spominam - napr. Mozilla vo verzii 1.4 (je uz 1.5),
    Firebird 0.6 (je uz 0.7), ALSA 0.9.6 (je uz 0.9.8 ), sorry viac takto z hlavy nevytiahnem, uz sa nepamatam...
    Intel Core 2 Duo E6600 @ 3.2GHz (8 * 400MHz) @ 1.3V with Zalman CNPS9500 AT @ 1800RPM, ASUS P5B Deluxe/WiFi, 2x1GB Corsair Twin2X PC2-6400 DDRAM @ 400MHz (4-4-4-12) @ 2.1V, Leadtek 8800GT 512MB, WD Caviar SE16 250GB, Asus DRW-1608P3S, Creative SB Audigy Value, Logitech X-230 speakers, Enermax Liberty 400W, 2x120mm Thermaltake case fan @ 1800RPM, Thermaltake Aguila black case, HP LP2065 LCD, Logitech MX400

Senior Member
    Vliv
    289

Standardní

Mno ze tam nejsou nejaktualnejsi verze Take si musis v /etc/make.conf zapnout flag ACCEPT ~x86 nebo tak nejak. Bez toho ti to nabizi pouze stable verze, dobra featura pro nekoho kdo chce opravdu rock stable system.
    Jinak co jsou me zkusenosti tak je rozdil 1-2 dni mezi vydanim nove verze a objevenim na Portage.

EDIT: mno tak je to tim flagem, protoze Mozillu 1.5 jsem sosnul uz pred nejakou dobou

Standardní

a moje zkusenosti sou takovy, ze na ftpkach je to mirrorovani v ramci hodin a vetsinou u jednodussich veci staci vytvorit novej ebuild jen s novym jmenem... anebo se podivat na bugtrack na gentoo.org, tam posilaji lidi ebuildy...

ad alsa:
    Kód:
    # $Header: /home/cvsroot/gentoo-x86/media-sound/alsa-utils/alsa-utils-0.9.8.ebuild,v 1.1 2003/10/24 16:03:02 mholzer Exp $
    ad firebird:
    Kód:
    # $Header: /home/cvsroot/gentoo-x86/net-www/mozilla-firebird/mozilla-firebird-0.7.ebuild,v 1.3 2003/10/30 23:14:08 bazik Exp $
    uz sou tam pekne dlouho a to jeste neni cas kdy se to tam dostalo, ale cas updatu toho ebuildu... (alsa = v1.1, firebird = v.1.3)
    Photoblog | Kapela

Standardní

Citace Původně odeslal bufobufo
    2) proc mi X-ka (pred instalaci ovladacu graf.) po stisknuti CTRL+ALT+BACKSPACE vypnuli kompl? a delalo mi to uz v RH9.
    Je to vlastnost kombinacie ECS + SIS. Preberalo sa to v debate o SIS chipsetoch.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. FAQ - obecné a technické problémy (2.9.2007)
    Založil Anonymous v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 29.08.2007, 22:49
  2. FAQ: Popis routeru, použití
    Založil Hardman v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 26.05.2004, 20:38

Pravidla přispívání