Stránka 3 z 3 PrvníPrvní 123
Výsledky 51 až 55 z 55

Téma: REALNY VYKON PO PRETAKTOVANI PROCESORU?!

Standardní

Citace Původně odeslal Mirectec
    Citace Původně odeslal Fraj#r
    Dva procesory se stejným jádrem stejnou cache, frekvencí FSB a mutiplikátorem musejí dát stejný výsledek, i na stejné voltáži. Když jsem tady na foru začínal tak sem proběhnul článek kde na toto téma vyšlo najevo že taktované procesory nedávají nachlup stejný výsledky (nižží) než orig. kousky.
    Dá se to vysvětli třeba tak že když přetaktuješ procál na max. hranici tak už nestíhá a je pomalejší než když jede na frekvenci třeba o 50Mhz nižší. Z toho se dá usoudit že stabilní procesor, avšak přetaktovanej blízko max. frekvenci přetaktování nepodává duchaplný výsledek výše taktovaného kousku. Takže když přetaktuješ procesor o pár MHz tak bude šlapat jako procesor vyšší třidy, ale jestli ho přetaktuješ na max. tak už výsledek bude ztrátový vůči netaktovanému.
    Tak s timhle musim souhlasit, protoze jsem mel stejne zkusenosti, ale jen s tim, ze kdyz mam 1700+@2600+ a voltaz 1,85 a po 3hod prime chyba, tak byl real vykon o chloupek horsi nez 2600+(polde vysledku v sandre), Bohuzel jsem namel v PC 2600+, ale kdyz jsem mel proc jen na 2400+ a voltaz na 1,7V tak byl o neco lepsi jak v sandre.. Z toho vyplyva, ze bud merili oni blbe, anebo ja
    TO se jako řídíš podle nějaké stupidní syntetické Sandry ? Zkus Quake III: Arena , to je o CPU, nebo Unreal 2003 benchmark
    VBI ntb Compal 80 Core 2 Duo 2GHz 4MB L2 cache GeForce 7600 256MB (370/800) 2GB DDRII 667 Kingstone 15.4" XGA 1280x800 glare DVDRW WiFi Server: Pentium III 500MHz*320MB RAM*40GB WD HDD*Fedora Core 6(ssh,http,ftp,samba,cacti) Router: Pentium MMX 200MHz*64MB RAM*80MB HDD*MonoWall FreeBSD NET:Bluetone Premium ADSL 2048/512 WORLD Community grid > Fight@Aids=54.425bodů UnitedDevices=202.950bodů Czech Republic & Overclocking.cz TEAMS Nokia 6230i + Tmobile 4G internet Standard

Standardní

Kolísání napětí jsem poznal když maminka ve vedlejśí místností šila na šicím stroji. To se po monitoru procházeli takový divný šikmý čáry.
    Když si v pokojíku vysávám tak se pro změnu obrazovka vlní a mírně třepe. Na stabilitu PC to ale žádný vliv nemá
    Divný šikmý čáry nejsou výsledkem kolísání napětí, ale rušení z tyristorového regulátoru otáček motorku v šicím stroji. Stejně tak jakékoli vlnění obrazu, moiré, nebo cokoli, je vždy vysokofrekvenční rušení, které neodfiltroval zdroj v PC. Dražší zdroje mají dokonalejší filtraci, ale neuškodí zařadit před napájení PC nějaký kvalitní odrušovací článek.

Standardní

Citace Původně odeslal jagoro
    Kolísání napětí jsem poznal když maminka ve vedlejśí místností šila na šicím stroji. To se po monitoru procházeli takový divný šikmý čáry.
    Když si v pokojíku vysávám tak se pro změnu obrazovka vlní a mírně třepe. Na stabilitu PC to ale žádný vliv nemá
    Divný šikmý čáry nejsou výsledkem kolísání napětí, ale rušení z tyristorového regulátoru otáček motorku v šicím stroji. Stejně tak jakékoli vlnění obrazu, moiré, nebo cokoli, je vždy vysokofrekvenční rušení, které neodfiltroval zdroj v PC. Dražší zdroje mají dokonalejší filtraci, ale neuškodí zařadit před napájení PC nějaký kvalitní odrušovací článek.
    No jenže mi vysavač nebo šicí stroj neruší napětí v compu, nýbrž napájení monitoru
    Zkus zapojit do stejné zásuvky kde máš televizi vysavač a uvidíš sám
    ASUS A6T-AP017

Standardní

Ale to je totéž, co v tom hledáš? Napájení PC zahrnuje i monitor, to dá rozum. Prostě před žehličkou, na které mám PC, monitor, repro, tiskárnu, skener, vodníka mám odrušovací člen na 10 A...

Standardní

Citace Původně odeslal jagoro
    Ale to je totéž, co v tom hledáš? Napájení PC zahrnuje i monitor, to dá rozum. Prostě před žehličkou, na které mám PC, monitor, repro, tiskárnu, skener, vodníka mám odrušovací člen na 10 A...
    povídám že vysavač mi ruší jen TV /moňas U compu, repraku, klavesnice či lampičky jsem žádnou změnu nezpozoroval nejcitlivější a na "chvění" v síti jsou zobrazovací zařízení
    ASUS A6T-AP017

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. po pretaktovani 9550 se winXP neprobudi z hibernace
    Založil jaluvkap v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 08.11.2004, 20:27
  2. Praskani zvuku na Abit NF7-S v2.0 (po pretaktovani !!)
    Založil Kena v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 42
    Poslední příspěvek: 17.07.2004, 00:27
  3. zhrouceni systemu po pretaktovani celerona 266
    Založil cofff v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 24.10.2003, 23:11
  4. Kolísání frekvence procesoru
    Založil Meda v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 23.06.2003, 14:10

Pravidla přispívání