Stránka 3 z 3 PrvníPrvní 123
Výsledky 51 až 64 z 64

Téma: IR prijimac k PC

Standardní

Citace Původně odeslal Levis_X
    Cidlo mam ja nevim, nechal jsem si ho postavit. Takovej ctverecek , uprostred cerna bublina . Ovladacu jsem zkousel vic, mam tu od Sony, Tesly, Aiwa, Samsung.. ani jeden nebezi normalne
    Presne tak, WinXP se oproti drivejsim verzim dost ucinne brani nenazranym uloham, ktere si pomerne na dost dlouho uzurpujou CPU, takze obcas nepostaci ani maximalni priorita (ale dost casto ano), Nejlip udelas, kdyz si postavis tu USB verzi. Ta toho udela vic hardwarove a CPU uz pak jen instrukci zpracuje, a to uz muze jit na daleko nizsi priorite.
    P4 2.4@2.58, Super Silent 4 TC (49°C/59°C - teplo=ticho:-), ASUS P4PE, Winbond 512MB DDR400T2.5@DDR390T2, Maxtor 80GB 7200ot/min., ATI Radeon VE 32MB(uz dlouho:-(), SB Live 5.1, Leadtek WinFast TV2000 Expert, Wingman Attack Extreme Digital.

Standardní

furt, premyslim, co by se dalo ovladat pres tu usb verzi, prece jenom to ma integrovany rs232 a 8bit i/o. nejaky napad ? 8 stroboskopu?
    Question is: who cares ?

Senior Member mince
    Vliv
    304

Standardní

Citace Původně odeslal stealth
    furt, premyslim, co by se dalo ovladat pres tu usb verzi, prece jenom to ma integrovany rs232 a 8bit i/o. nejaky napad ? 8 stroboskopu?
    Diskoteka

vážně, uvažoval jsem o displayi.
    MB G... a to už taky není pravda ;)
    A nekřičte na mě, pokud jsem plácnul nějakou hloupost ...........

Standardní

display neni problem, vyvojovy kit pro ovladac je k dispozici, jenom jsem ho nejak nepochopil.

Standardní

Citace Původně odeslal Hasich
    Cidlo mam ja nevim, nechal jsem si ho postavit. Takovej ctverecek , uprostred cerna bublina . Ovladacu jsem zkousel vic, mam tu od Sony, Tesly, Aiwa, Samsung.. ani jeden nebezi normalne
    Tak to bez tomu "vyrobci" omlatit o hlavu.
    Zkousel jsi zvednout v nastaveni Plug-inu "Igor SFH-56 device" v "advanced" nastavit vyssi "Priority level".
    Zkus co nepresneji popsat, co ti to prijima.
    Vyssi prioritu jsem zkousel nastavit, standardne tam mam 7, nejvic muzu nastavit 8. I pri tom to blbne. Girder kdyz zmacknu tlacitko na ovladaci chytne kod, ale kdyz to stejny tlacitko zmacknu znova, chytne uz jinej kod, zvlast kdyz je ovladac v jinym miste nez pri prvnim stisku. Tzn. ze musim mit ruku porad na stejnym miste, aby to chytlo jakztak stejnej kod, staci ale pohnout a chytne uplne jiny.
    VBI Compal HEL80: Core 2 Duo T7200 | GeForce Go 7600 | 1 GB RAM | 160 GB HDD | DVD-+RW | 15.4" WXGA
    Octaviaclub - člen č. 62

Standardní

Citace Původně odeslal Hasich
    Tak to bez tomu "vyrobci" omlatit o hlavu.
    Zkousel jsi zvednout v nastaveni Plug-inu "Igor SFH-56 device" v "advanced" nastavit vyssi "Priority level".
    Zkus co nepresneji popsat, co ti to prijima.
    Vyssi prioritu jsem zkousel nastavit, standardne tam mam 7, nejvic muzu nastavit 8. I pri tom to blbne. Girder kdyz zmacknu tlacitko na ovladaci chytne kod, ale kdyz to stejny tlacitko zmacknu znova, chytne uz jinej kod, zvlast kdyz je ovladac v jinym miste nez pri prvnim stisku. Tzn. ze musim mit ruku porad na stejnym miste, aby to chytlo jakztak stejnej kod, staci ale pohnout a chytne uplne jiny.
    to bude interfernciami ... ja mam podobny problem ... mam vlastnu vyrobu, TSOP1738 cidlo, velkostne - minimalna velkost aka sa mi podarila urobit, zapichnute priamo v COM porte na bedni v zadu a len v jednej polohe vysielaca mi to chytalo rovnaky kod - takze budem robit nejaky predlzovak aby som cidlo mal niekde v predu a bolo nan priamo vidno

Standardní

2Lopo> Kde si sehnal demodulator na 38 ? To je vcelku raritka.

Standardní

Citace Původně odeslal stealth
    2Lopo> Kde si sehnal demodulator na 38 ? To je vcelku raritka.
    pravdupovediac ani uz neviem ... bud niekde v BA alebo MY - ale kupoval som to uz pred vyse rokom a pokial viem mal som to na objednavku

Senior Member mince
    Vliv
    304

Standardní

Mám problém. Konečně jsem se dostal k tomu IR příjmači. Příjmač jsem splašil ten SFH 5110 - 38, ale chtěl jsem hned vyšší citlivost, tak místo 3k3 jsem tam dal 5k1 odpor.
    Jenže mi to v podstatě pokaždé chytne ze stejného tlačítka jiný kód. Je třeba ještě zvýšit citlivost nebo naopak snížit
    Nebo kde je chyba

Standardní

"vyssi citlivosti" jsi chtel dosahnout u ktereho schematu?
    nebo
    Kdyz uz jsi delal citlivejsi prijimac, mel jsi pouzit citlivejsi schema, ne jen vetsi odpor.
    Ja to delal podle druheho schematu, odpory jsem dodrzel a funguje to suprove i o zed, udelal jsem jich asi 10kusu a vsechny OK
    Je tam navic jen jeden odpor a jinej kondik, ani si nevsimnes, ze je to slozitejsi. V nejhorsim se muzes drzet myho obrazkovyho navodu
    HW přichází a odchází, já zůstávám :-)

Senior Member mince
    Vliv
    304

Standardní

jj, v tom není problém. snížil jsem ten odpor a šlape to v pohodě(ale při odrazu to pořád blbne). Takže je potřeba experimentovat. Jediný můj problém je v tom, že jsem si nedokázal správně interpretovat, co v tomto případě znamená snížení citlivosti(jaký bude mít vliv). Což vlastně nevím pořád

Standardní

Citace Původně odeslal Millisx
    Mám problém. Konečně jsem se dostal k tomu IR příjmači. Příjmač jsem splašil ten SFH 5110 - 38, ale chtěl jsem hned vyšší citlivost, tak místo 3k3 jsem tam dal 5k1 odpor.
    Jenže mi to v podstatě pokaždé chytne ze stejného tlačítka jiný kód. Je třeba ještě zvýšit citlivost nebo naopak snížit
    Nebo kde je chyba
    Pokud jedes ve WinXP tak je potreba ve vlastnostech Girderu v "kompatibilite" vypnout vizualni efekty (skinovani okna Girderu) a ted nevim jestli zapnout nebo vypnout emulaci Win98 to musis vyzkouset. Jo a taky zvys prioritu pro IgorSFH na max (to se zase dela v menu Girderu), musis si s tim trochu pohrat...
    P4 2.4@2.58, Super Silent 4 TC (49°C/59°C - teplo=ticho:-), ASUS P4PE, Winbond 512MB DDR400T2.5@DDR390T2, Maxtor 80GB 7200ot/min., ATI Radeon VE 32MB(uz dlouho:-(), SB Live 5.1, Leadtek WinFast TV2000 Expert, Wingman Attack Extreme Digital.

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    39
    Vliv
    317

Standardní

Mám už tenhle přijímač delší dobu, ale teď jsem zjistil, že mi to bere 7-10% CPU. Myslim, že dřív to nedělalo, ale kdy to začlo to nevim. Girder mám 3.3.1, Igroplug jsem zkoušel i nejnovější 4,04 a pořád se toho vytížení nemůžu zbavit, nějaké nápady co s tím?
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    291

Standardní

2Peca: skus sa pozriet sem http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t...r=asc&start=30
    je to thread o tom istom, ale o nejaky ten rok novsi a hlavne sa v nom riesi problem so zatazou igor pluginu.
    intel C2D6320@3395MHz (485x7), TTSonicTower+CollaboratoryLiquidPro, Abit IP35PRO, Sapphire 3850, 2x2GB A-Data EE, WD5000AAKS + Spinpoint 160GB + OCZ Core2, Nec, Corsair 520W, zabalene v 3R NeonLigt Black. Logitech Dualooptical, MX510, Hyundai Q790 + 24" Dell 2407WFP
    PrsonlDidžitlEjsistnt Compaq iPaq 3870, komjunikejtor glofiish X500+

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. PC nabíhá až na druhej pokus! UŽ 10 DNÍ JEDE OK!!!
    Založil Vykuk v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 134
    Poslední příspěvek: 10.06.2006, 20:39
  2. Dálkové ovládání PC pomocí IR ovladačů
    Založil D_a_v_i_d v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 54
    Poslední příspěvek: 08.10.2005, 13:03
  3. PC jako IR ovladač
    Založil Paaja v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 28.07.2004, 15:02
  4. Změna příkonu PC při změně kmitočtu P4 - změřeno.
    Založil Lavic v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 23
    Poslední příspěvek: 24.06.2004, 12:16
  5. W2K server a limit PC v Doméně - vyreseno
    Založil mager v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 31.07.2003, 09:17

Pravidla přispívání