Stránka 26 z 36 PrvníPrvní ... 16222324252627282930 ... PosledníPoslední
Výsledky 626 až 650 z 897

Téma: Postavte si vlastný LCD projektor

Standardní

v teto cenove relaci uz fakt jenom dvi s tim bude obraz jako vino, de o co nejvetsi kontras o homogenitu barev a jas uz nejde - podsviceni nahradis
    zajimavy sou ty novy lcd s kontrastem 1000:1
    Athlon64 2800+ @CC TT SonicTower(120mm), 2x Kingmax 512 433ddr cl. 2.5(Cu+Al), Soltek SL-K8AN2E-GR (Al vsude), MSI Diamond 6600 @ 560/1160 (moded Schooner), Samsung P160gb Sata, powered on Chieftec (120mm), zdroj Chieftec 360W moded--> 120mm, IBM ThinkVision 17", MS IO, Icemat, Technics SU-V4X repas, DIY Seas L18RNX/P+27TBFC/G

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

Citace Původně odeslal check
    v teto cenove relaci uz fakt jenom dvi s tim bude obraz jako vino, de o co nejvetsi kontras o homogenitu barev a jas uz nejde - podsviceni nahradis
    zajimavy sou ty novy lcd s kontrastem 1000:1
    To jo, zajímavý by bylo např. HP HP L1755, 1000:1, 250cd/m2, 25ms, 1280x1024, DVI, TCO03, jenže to už by stálo cca 10000 s DPH (alzasoft). To je z těch 1000:1 nejlevnější co jsem našel. Ale kdybych ho koupil tak bych ho spíš použil pro PC, kde na to čumím celý den, a kuchnul do projektoru starý LiteOn B17AAU, ten by mohl jít bez FFC problémů - na lumenlab fóru uvádějí jeho 15" variantu jako bezproblémovou.

Jinak po prohlížení ukázek na lumenlabu (proto jsem do toho dal 20 USD za ten jejich návod) se chystáme na vertikální uspořádání, máme dost místa a tak od zdi budeme cca 5-6 m, proto hledáme objektiv s fokusem okolo 500mm.

Standardní

Jezis, proc vyhazovat 20 dolaru za ten navod? Vzdyt se to sa stahnou na dc, edonkey a to nemluvim o tom, ze to tady ma snad kazdy. Navic nic uzitecneho tam neni, ostatne ani v tech jejich forech, kam se taky nebyl problem dostat

Standardní

2Jan Salava:
    to hp, dneska jsem ho objednal z czechcomputeru, tam ho mají za 9200, rozhodl jsem se pro 1000:1 protože mi jde o podání barev, na normal lcd (tn technologie, malá odezva, kontrast okolo 500:1) je černá šedá takže tmavé scény vypadají děsně, a ty jsou v každém filmu, na práci (net, text apod) stačí normál lcd protože obraz není zatížený chybami geometrie a je perfektně ostrý (i bez dvi), až zkutím ten projektor tak se přece nebudu dívat na 17" lcd abych to shrnul: na práci stačí obyč lcd, na filmy (i hry) lcd projektor s pořádným lcd

taky bych si koupil z lumenlabu tu jejich "diy bibli" abych si mohl prohlížet výsledky na jejich fóru, ale nikdy sem neposílal prachy do zahraničí tak nevím jak na to

ten vertikální jsem chtěl taky (se zrcadlem), ale jak už jsem tu někde psal, není to obyč zrcadlo a u nás ho sehnat to je asi jak s tou optikou, takže špatně (zatím jsem ho tu nesehnal). takže kdyby někdo něco objednával z lumenlabu apod tak bych se přidal a bral bych 3 ty zrcadla

a na těch 5-6m ti na obraz 2-3m velký objektiv s fl 500 stačit nebude, potřebuješ tak 800-900 fl (viz http://home.arcor.de/seb.m/ls/Neuer%20Ordner%20(5)/DIY-Berechnungen.htm , sakra lidi, když stavíte ten projektor tak tento odkaz to je základ ) a takový objektiv jsem nikde neviděl

2locke:
    ríkáš že to jde stáhnout z dc++? to by bylo supr, můžeš tady někde hodit jak se ten soubor jmenuje a jak se nahackovat na to jejich fórum? myslím že nejsem jediný koho to zajímá

dík. hanis

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní Diky za rady

2Haniz: podívej se sem:
    http://rapidshare.de/files/1299363/L..._rev3.pdf.html
    Navod nic moc, totéž je na mnoha místech a lépe, spíš mi šlo o přístup do fóra.
    Ja zatím LCD nekupuju, na to bude čas až budu mít pod střechou ostatní díly, jen jsem si ujasnil, že to bude 17" (a ceny LCD jdou pořád dolů). Docela by mě zajímaly Tvé zkušenosti s kucháním HPčka.
    Fokus 500mm: větší asi nic neseženu a výpočty jsem si samozřejmě dělal. Pro 6m od zdi mi nevadí obraz 3*4m: Mám toho místa opravdu dost. Ale samozřejmě můžu jít blž ke zdi, bude-li málo světla.

Standardní

2Jan Salava:
    ten odkaz nějak nefakčí. až to hp přijde tak ho hned vykuchám, šroubovák mám už nachystaný fotky někde hodím. souhlasím že nemá smysl kupovat 15" lcd při cenách 17" panelů, navíc mají pokročilejší technologie, jsou vychytanější a mají lepší parametry. taky jsem čekal s koupí lcd až dorazí optika . jinak ssry, nepředpokládal jsem že má někdo místo na 3-4m projekci akorát větší projekční plocha bude chtít asi lepší výkon výbojky nebo více zatemnit, ale kolik to těžko říct

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

Citace Původně odeslal Haniz
    :
    ten odkaz nějak nefakčí.
    ale fachčí: jen to musíš otevřít browserem v novém okně, odklepnout "free" nabídku a počkat 10-20 vteřin než naskočí stahovatelný link, který už bere Flashget apod. Je to opatření všech podobných skladových webů proti automatickým downloadmanagerům.

Standardní

2Jan Salava:
    no taky že jo, už to mám soslé. díky moc, sem lama teď ještě nějak obejít ten přístup na jejich fórum, to by bylo luxusní

Standardní

zkouseli ste nekdo sehnat misto zrcadel ten mylar?
    v cr sem ho videl v tv jak chteli vyslat tu sondu pohanenou sluncem, tak byl v nejakym diskusnim poradu na ct typek(reditel nejakyho vyzkumaku), mel to na stole, tak by to asi melo jit sehnat ne?
    Athlon64 2800+ @CC TT SonicTower(120mm), 2x Kingmax 512 433ddr cl. 2.5(Cu+Al), Soltek SL-K8AN2E-GR (Al vsude), MSI Diamond 6600 @ 560/1160 (moded Schooner), Samsung P160gb Sata, powered on Chieftec (120mm), zdroj Chieftec 360W moded--> 120mm, IBM ThinkVision 17", MS IO, Icemat, Technics SU-V4X repas, DIY Seas L18RNX/P+27TBFC/G

Standardní

zkouseli ste nekdo sehnat misto zrcadel ten mylar?
    v cr sem ho videl v tv jak chteli vyslat tu sondu pohanenou sluncem, tak byl v nejakym diskusnim poradu na ct typek(reditel nejakyho vyzkumaku), mel to na stole, tak by to asi melo jit sehnat ne?
    sehnat to jde, ale muselo by se to nalepit na sklo (je víceméně dokonale rovné), ale týpek ve sklenářství říkal že to nikdo neudělá tak aby to bylo rovné, bez bublinek atd. mylar je dobrá věc na plátno

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní Zrcadlo

A co takhle malé zrcadlo až za objektivem, podobně jako to mají řešeno zpětné projektory:
    Celá konstrukce lineární na výšku, čočka nahoře a pohyblivým (malý výkyv pro korekci směru +/- pár stupňů) zrcátkem cca 10*10cm (např. kuchnutým ze starého zpětného projektoru nebo koupeným ale levně - protože malé) to otočit do horizontály na zeď? Je tu někdo, kdo by mi to vymluvil? Argumenty!

Standardní

a co to na neco natahnout? stacili be dve trubky udelat poradnou konstrukci pevnou a presnou (svarit) a pres to to natahnout ale nevim jak to ukotvit, asi sevrit mezi dve prkynka?
    btw jaky ma mylar vlastnosti? - asi nevydrzi moc teplo co?(i kdyz kdyz ho chteli poslat do vesmiru tak by mel) ma to byt pokovena plastova folie, tzn za jakych teplot je to ochotne existovat, napadlo me co tak pouzit to na reflektor

Haniz: chtel bych se te zeptat na strankach sem u tebe vydel ze pouzivas IR sklo, kde si ho sehnal?, nerikej ze u sklenare :P tam me rekli ze nemaj
    a kde sehant ten mylar? - sklenar zase?

OT: co topic rozdelit na vic topicu? ted snad nekdy dostavim psone projektor tak bych snad neco napsal a vyfotil a nak to tu prezentoval
    3 topicy: Psone lcd, 15/17 LCD, technologie projektoru
    nez todle clovek precte tak chcipnea navic hledani jednoho slova je taky zabava

Standardní

check:
    vím že ir sklo u nás nemají, mám ho z diycompany, objednal jsem si to i s objektivem a fresnelkama. akorát lituju že jsem si neobjednal i to zrcadlo, vymstilo se mi to protože u nás takové nemůžu sehnat. natahovat to na svařenou konstrukci je podle mě blbost, musí to být rovné jinak to bude zkreslovat. jinak k tomu mojemu takzvanému webu: je to jenom informativní, grafiku ode mě nečekejte třeba když klikneš na objektiv tak tě to hodí na stránky odkud jsem to kupoval, je to tak u všeho. po víkendu tam snad přibudou fotos

Jan Salava:
    to zrcátko za objektivem musí fungovat, nevidím důvod proč by to nemělo jít když to funguje u meotarů (ty novější to mají přesně jak si psal, tedy sklápěcí)

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní mylar

btw jaky ma mylar vlastnosti? - asi nevydrzi moc teplo co?(i kdyz kdyz ho chteli poslat do vesmiru tak by mel) ma to byt pokovena plastova folie, tzn za jakych teplot je to ochotne existovat, napadlo me co tak pouzit to na reflektor
    Mylar je americký (chráněný) obchodní název pro tenkou (cca 10 mikro) polyesterovou fólii používamou běžně v potravinářství a na mnoha jiných místech, jsou samozřejmě i speciální pokovené a pod. Viz např.
    www.vscht.cz/ktk/wwwroot/staff/dobias/baleni.pdf,
    BTW Ve vesmíru je naopak ZIMA!

Standardní

no dobre takteoreticky, potrebujes dve co nejrovnejsi podelne veci ktere nejakym zpusobem ktery by je nezdeformoval pevne spojis a na to natahnes ten mylar

no v deepspace jo no ale pokud by to melo letet ke slunci tak asi teplota nic moc no nedomyslel sem to , hmm ale jaka je teplota za atmosferou u zeme(odkud to ligicky musi startovat), (skafandry sou taky proti velkymu teplu)? takze teplotu vetsi nez 100° to nevydrzi?

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní ještě Mylar

Omlouvám se za opakování, ale opravdu je tu už trochu nepřehledno.
    Mylar tu byl uváděn jako možnost pro zadní zrcadlo na promítací plochu v květnu
    http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?p=914418
    Byl tam i odkaz na českého prodejce této pokovené polyesterové fólie
    http://www.dtpstudio.cz/obchod/dtppr...PHOTOPACK%205M.
    Pro použití uvnitř projektoru, tedy jako náhrada za zrcadla s přední odraznou plochou, se obávám, že by to nebylo dostatečně tepelně odolné, ale možná by to stálo za vyzkoušení.

hmm ale jaka je teplota za atmosferou u zeme(odkud to ligicky musi startovat), (skafandry sou taky proti velkymu teplu)? takze teplotu vetsi nez 100° to nevydrzi?
    Asi te zklamu, ale skafandry opravdu nejsou proti teplu. S výškou teplota pořád klesá, kolem 10km je tak -40 a pak míň a míň´. Vyšší teploty jsou jen v těsné blízkosti velkých těles (ať už odrazem nebo že samy hřejí).

Standardní

Dlouho jsem skoušel různé projekční plochy od nataženého prostěradla
    na rám až po vypůjčené projekční plátno které prý stálo víc než jsem vrazil do projektoru. Potom jsem objevil v místní prodejně Dřevoodbytu desku,která se používá na záda skříní.Jmenuje se to
    Sololak, nebo tak nějak.Vyrábějí to v matně bílé,lesklé nebo takové
    perličce.Odrazivost to má jako hrom nejvíce se mi osvědčil ten jemně
    perličkový povrch.Koupíte to v různých formátech až po 3,5m délky
    a 2,5m šíře.Většinou vám to přiříznou i na místě.Cena je u nás asi 50 Kč za metr a za ty prachy je to jako levná varianta paráda.

Standardní

2xen: Konecne nejaky hodnotny post. Diky.

Standardní

2locke: no jo, ty už máš hotovo, tebe už jen tak něco neohromí když už si to skutil. ale kdyby jsme tu neřešili <>oviny s mylarem tak by se třeba xen neozval s tím sololakem, říká se tomu kauzalita

2xen: díky, budu si dělat pevné plátno tak jdu do toho, původně jsem chtěl složitě vyrábět rám ze dřeva a na to natáhnout ten mylar, takhle to možná budu používat jen tak

Standardní

Picoviny s mylarem nereste, nikdy to nenapnete tak, aby to mohlo fungovat jako zrcadlo na odraz projekce. Kupte zrcadlo primo k tomu urcene, neni to drahy a usetrite si hodne nervu.

Member
    Vliv
    276

Standardní

xen> muzes pls. vic specifikovat jak se to jmenovalo "perlickovej povrch"?
    A nemel jsi tam uprostred hotspot (hodne presvetleny misto) zkousel jsi na to jeste dat nejakej dalsi nater? dix

Standardní

2locke: a kde se takové zrcadlo dá koupit a kolik zhruba stojí? jinak ten mylar by šel nalepit na rovnou plochu, třebas ten sololak, říkal to borec ve sklenářství, stěrkou se to setře dorovna (jako projekční plátno by to mohlo fungovat, ale plnohodnotné zrcadlo to nenahradí, to by muselo být dokonale rovné, ale odrazivost to má dobrou). btw nechtěl by jsi moderovat tento thread? trochu to tu prosekat, je to už dlouhé jako prase

Standardní

2mesuge
    Takže jak jsem zjistil obchodní název je Sololak.Unás to vyrábí tři firmy a každá trochu jiným způsobem upravuje povrch.Je jasné že u bílé lesklé plochy se hotspot objeví,proto jsem si vybral tu s nejhrubším povrchem a nazval jsem ho perličkou,jelikož mi tak připadá sámi výrobci ho dodávají jenom jako sololak bílý a tahle povrchová úprava asi nemá žádné extra označení prostě to oni dělají zrovna takhle.Na to jaký výrobce tohle zrovna dělá se mě neptej ,fakt nevím.Další nátěr jsem neskoušel,protože to prostě nebylo potřeba,ale můžeš to klidně vyskoušet docela by mě to zajímalo.

Standardní

Nechci vám tu dotoho moc kecat ale zkoušel někdo z vás na nátěr "plátna" obyčejnou stříbřenku z drogerie ? Matně si totiž vzpomínám že kdysi jsem si projekční plátno dataprojektoru prohlížel a dost se ten "nátěr" tomuto podobal (perličkovatej lesklo-šedostříbrnej měňavej povrch), pokud ne, stojí to pár kaček... (málá pixla cca 30-40kč)

Standardní

projekcni platno, nebude nikdy dokonale rovne, ani to totiz neni treba protoze to nejde videt. bohate staci vypnout platno mezi dve tyce (skoro vsude se to tak pouziva) dokonale rovne to nebude, ale co jsem videl na takove platna promitat, nikdy jsem si nevsiml, ze by obraz nejak degradovaly. samozrejme pevna plocha bude rovnejsi a presnejsi, ale je otazkou, jestli to pujde vubec nejak pri projekci poznat.
    platno z mylaroveho zrcadla funguje tak, ze se promita na matnou pruhlednou foli, a zbytkove svetlo, ktere projde folii se od zrcadla odrazi a dopadnou zase na tu folii, takze bude obraz jasnejsi, nez kdyby tam zrcadlo nebylo.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání