to Caleb: jen pro úplnost:
výkon:
Při vyšších rozlišeních+detailech+32barvách byla V5-5500 výrazně výkonnější než GeForce 256 a mnohdy i než GF2GTS.
technologická výbava:
Jediné, co má GF oproti V5 navíc, je T&L, které v tehdejší době neuměla využít jediná hra (3D Mark moc nehraju, atmosféra je mizerná). Navíc oproti GF má V5 FSAA, kterej je při stejným počtu vzorků zkruba 2x účinnější, na výkonu ubírá o 5-10% míň a navíc je rozložení vzorků libovolně nastavitelné (můžu říct programovatelné). Taktéž podpora je lepší, Temporální AntiAliasing si na GF1, 2, 3 ... nezapneš.
kvalita obrazu:
Částečně jsem se zmínil v předchozím odstavci u FSAA. Dalším bodem je kvalitnější komprese textur, která ze hry neudělá flekatou patlanici. (Voodoo5 16bit má pak mnohem lepší obraz /a nesrovnatelně vyšší výkon/ než GF 32bit).
Já se ti ale nedivím, protože když něco píšou v recenzích a časopisech, tak proč tomu nevěřit, že. Já tomu taky moc nevěřil, dokud jsem si V5 nevyzkoušel. Nejen nevyzkoušel, já si jí zatim v case nechal

, protože např. UT na ní běží při lepší vizuální kvalitě srovnatelně rychle s mým R9000