Stránka 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Výsledky 26 až 50 z 61

Téma: Doom III -> -> 3Dfx V5

Standardní

s tebou se moc mluvit neda arogantni strejda
    precti si tohle
    http://www.no-x-files.webz.cz/3dfx/rampage.htm
    tohle
    http://www.no-x-files.webz.cz/3dfx/images/b_v5.png
    a pak celou historii
    http://www.no-x-files.webz.cz/3dfx/history1.htm
    a pak muzem objektivne diskutovat co ma jakej vykon , vybaveni atd , protoze keci jako babicka povidala a ve scorecku psali neberu
    zivot je pes, trva nez se ho naucite zit

Standardní

2Caleb: Já ti nechci křivdit, ale moje otázka zněla, jestli DOOM3 někdo rozjel na VOODOO5? Bylo mi jasný, že dřív či později sem příjde nějaký flamer a zkusí to..

Standardní

Citace Původně odeslal LISP
    2Caleb: Já ti nechci křivdit, ale moje otázka zněla, jestli DOOM3 někdo rozjel na VOODOO5? Bylo mi jasný, že dřív či později sem příjde nějaký flamer a zkusí to..

Mimo to, Voodoo5 vyšla v době GF256. Kdyby nevyšla V5, nVidia by ještě dlouho vyráběla svoji GF256..
    del na zadost autora

Standardní RE

Myslim,ze jde prave o to, ze ta hra se vubec rozebehne a mimochodem jak moc GF2 pomuze v tomto pripade jeho T/L jednotka? Je asi jasne,ze to nikdo nebude hrat pri 16fps,ale otazna znela: Doom III -> -> 3Dfx V5
    Voodoo5 6000 model 3700 rev. A,Voodoo4 4200 AGP(Daytona),Voodoo5 DVI,Voodoo4 AGP,Powercolor V4 AGP
    Uz me ty pravidla o podpisu vazne se... Hail to Hank Semenec
    http://forum.3dfx.cz/ 3DFX support crew

Standardní

Nechci vyvolavat zadnej flame - jen konstatuju ze nez hrat Dooma III takhle, tak to ratsi vubec.
    Mimo to, ze na Voodoo5 funguje DoomIII Alpha neznamena ze nani pojede i finalni verze Dooma (ale s 3DAnalyze by jit mohl).
    2Lisp: Jeslti Voodoo5 vysla v dobe G256 nebo G2 je jedno, ta karta vysla pozde, a byla prakticky nekonkurenceshopna (jak po strance technologie, tak vykonu (a to ze nejaka Voodoo5 10000 se 4-ma grafickejma cipama byla v Quake3 rychlejsi nez konkurence v te dobe uz moc lidi nezajimalo)) - ale opet - no flame - uznavam ze Voodoo5 byla vykonna, ale bez DirectX8 je sebevykonnejsi karta na dnesni hry nepouzitelna (a Doom3 bude nova hra). Carmac se sice pred lety tvrdil, ze hra pobezi i na DX7 hardwaru, ale doba trosku postoupila, a aspon nejakyho Radeona 9200 s DX8.1 ma skoro kazdej.
    2K!ll3r: Celej tenhle web mam samozrejme prectenej, a at koukam jak koukam o pixel-shaderech na Voodoo 5 nikde ani zminka.
    BTW: nemas podpis proti pravidlum?

Vsem bych vam doporucoval podivat se na www.doom3.com sekce screenshots - mam pocit jako by obrazky z doom3.zarovka byli z uplne jiny hry.
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Standardní

Citace Původně odeslal Caleb
    Nechci vyvolavat zadnej flame - jen konstatuju ze nez hrat Dooma III takhle, tak to ratsi vubec.
    Mimo to, ze na Voodoo5 funguje DoomIII Alpha neznamena ze nani pojede i finalni verze Dooma (ale s 3DAnalyze by jit mohl).
    2Lisp: Jeslti Voodoo5 vysla v dobe G256 nebo G2 je jedno, ta karta vysla pozde, a byla prakticky nekonkurenceshopna (jak po strance technologie, tak vykonu (a to ze nejaka Voodoo5 10000 se 4-ma grafickejma cipama byla v Quake3 rychlejsi nez konkurence v te dobe uz moc lidi nezajimalo)) - ale opet - no flame - uznavam ze Voodoo5 byla vykonna, ale bez DirectX8 je sebevykonnejsi karta na dnesni hry nepouzitelna (a Doom3 bude nova hra). Carmac se sice pred lety tvrdil, ze hra pobezi i na DX7 hardwaru, ale doba trosku postoupila, a aspon nejakyho Radeona 9200 s DX8.1 ma skoro kazdej.
    2K!ll3r: Celej tenhle web mam samozrejme prectenej, a at koukam jak koukam o pixel-shaderech na Voodoo 5 nikde ani zminka.

Vsem bych vam doporucoval podivat se na www.doom3.com sekce screenshots - mam pocit jako by obrazky z doom3.zarovka byli z uplne jiny hry.
    s tebou se nema cenu bavit furt meles to sami , dohodnem se mi do tebe nebudem rejpat a ty taky ne a bude klid

Standardní

Citace Původně odeslal K!ll3r
    s tebou se nema cenu bavit furt meles to sami , dohodnem se mi do tebe nebudem rejpat a ty taky ne a bude klid
    No problem. Uz me tady neuvidite
    2K!ll3r: Jestli chces ozvi si mi na ICQ - rad si poslechnu tvoje argumenty, pripadne kdyby si byl tak hodnej a osvetlil mi me hrube naznalosti. Ja sem prispival pouze pod zaminkou normalni diskuze - arogantni strejdy si vytahl az ty.
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595

Standardní

Citace Původně odeslal K!ll3r
    No problem. Uz me tady neuvidite
    2K!ll3r: Jestli chces ozvi si mi na ICQ - rad si poslechnu tvoje argumenty, pripadne kdyby si byl tak hodnej a osvetlil mi me hrube naznalosti. Ja sem prispival pouze pod zaminkou normalni diskuze - arogantni strejdy si vytahl az ty.
    sz

Standardní

to Caleb: jen pro úplnost:

výkon:
    Při vyšších rozlišeních+detailech+32barvách byla V5-5500 výrazně výkonnější než GeForce 256 a mnohdy i než GF2GTS.

technologická výbava:
    Jediné, co má GF oproti V5 navíc, je T&L, které v tehdejší době neuměla využít jediná hra (3D Mark moc nehraju, atmosféra je mizerná). Navíc oproti GF má V5 FSAA, kterej je při stejným počtu vzorků zkruba 2x účinnější, na výkonu ubírá o 5-10% míň a navíc je rozložení vzorků libovolně nastavitelné (můžu říct programovatelné). Taktéž podpora je lepší, Temporální AntiAliasing si na GF1, 2, 3 ... nezapneš.

kvalita obrazu:
    Částečně jsem se zmínil v předchozím odstavci u FSAA. Dalším bodem je kvalitnější komprese textur, která ze hry neudělá flekatou patlanici. (Voodoo5 16bit má pak mnohem lepší obraz /a nesrovnatelně vyšší výkon/ než GF 32bit).

Já se ti ale nedivím, protože když něco píšou v recenzích a časopisech, tak proč tomu nevěřit, že. Já tomu taky moc nevěřil, dokud jsem si V5 nevyzkoušel. Nejen nevyzkoušel, já si jí zatim v case nechal , protože např. UT na ní běží při lepší vizuální kvalitě srovnatelně rychle s mým R9000
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci
    (tj. ikonka s vahami pod avatarem)

Senior Member
    Vliv
    308

Standardní Re: RE

Citace Původně odeslal vykupitel
    Myslim,ze jde prave o to, ze ta hra se vubec rozebehne a mimochodem jak moc GF2 pomuze v tomto pripade jeho T/L jednotka? Je asi jasne,ze to nikdo nebude hrat pri 16fps,ale otazna znela: Doom III -> -> 3Dfx V5
    Mozno, keby sa vypol takmer vsetok rendering tak to pojde aj na GF2, ne? Vyzeralo by to o trosku horsie, ale "hlavne ze to jede"

Standardní

Citace Původně odeslal no-X
    to Caleb: jen pro úplnost:

výkon:
    Při vyšších rozlišeních+detailech+32barvách byla V5-5500 výrazně výkonnější než GeForce 256 a mnohdy i než GF2GTS.

technologická výbava:
    Jediné, co má GF oproti V5 navíc, je T&L, které v tehdejší době neuměla využít jediná hra (3D Mark moc nehraju, atmosféra je mizerná). Navíc oproti GF má V5 FSAA, kterej je při stejným počtu vzorků zkruba 2x účinnější, na výkonu ubírá o 5-10% míň a navíc je rozložení vzorků libovolně nastavitelné (můžu říct programovatelné). Taktéž podpora je lepší, Temporální AntiAliasing si na GF1, 2, 3 ... nezapneš.

kvalita obrazu:
    Částečně jsem se zmínil v předchozím odstavci u FSAA. Dalším bodem je kvalitnější komprese textur, která ze hry neudělá flekatou patlanici. (Voodoo5 16bit má pak mnohem lepší obraz /a nesrovnatelně vyšší výkon/ než GF 32bit).

Já se ti ale nedivím, protože když něco píšou v recenzích a časopisech, tak proč tomu nevěřit, že. Já tomu taky moc nevěřil, dokud jsem si V5 nevyzkoušel. Nejen nevyzkoušel, já si jí zatim v case nechal , protože např. UT na ní běží při lepší vizuální kvalitě srovnatelně rychle s mým R9000
    hele klid s calebem jsem pokecal a vysvetlili jsme si to , vzdyt on ma taky 3dfx , tak uz no flame a vratme se k tematu

Member
    Vliv
    0

Standardní

hech a ty veris ze fotky co sou na www.doom3.com jsou ze hry jo ?

Standardní

Citace Původně odeslal Doom
    Sice sem uz slibil ze prispivat nebudu, ale po dohode s nekterymi cleny 4a sem zavazal ze se uz nebudu navazet do zadnych vyrobku f. 3Dfx, takze tak:
    Ty screenshoty na www.doom3.com sou skutecne ze hry, ale jsou udelany ve vysokem rozliseni s AA a anizotropnim filtrovanim a jeste downsamplovany na nejakech 400x300.
    Kazdopadne tyhle samy obrazky sou na netu dostupny i ve vysokym rozliseni (ale opet s AA a anizotropem), takze se po nich podivam a hodim sem odkazy.
    EDIT:
    http://www.strategyinformer.com/shoo...s/doom3-13.jpg

tady na tom screenshotu je videt ta plasticita objektu o nizkem poctu polygonu vytvarena normalovou mapou - ty dlazdice na karte bez DX8 sou jenom plocha textura:
    http://www.strategyinformer.com/shoo...ts/doom3-4.jpg

to same s pajdulakem:
    http://www.strategyinformer.com/shoo...ts/doom3-3.jpg

Par peknych screenshotu je na
    http://www.strategyinformer.com/shoo...ts/doom3.shtml

-ty screenshoty sou ale uz min pres rok stare, a nepochybuju o tom ze Doom3 uz bude podporovat DX9 a mozna by mohly i zvysit kvalitu modelu (prece jenom dnes uz neni nejlepsi karta G3, na kterou byla tahle hra puvodne projektovana), takze ocekavam ze finalni verze bude vypadat jeste lip

Standardní Re: RE

Citace Původně odeslal Wuuduu
    Mozno, keby sa vypol takmer vsetok rendering tak to pojde aj na GF2, ne? Vyzeralo by to o trosku horsie, ale "hlavne ze to jede"
    Ja jsem taky netvrdil,ze to na GF2 nejde Ostatne podle ukradeneho demicka tezko soudit,ze? D3 neplanuju na V56k hrat,ale prekvapila me ta skutecnost,ze je mozne jej spustit, coz neocekavam od "ostre" verze. On totiz ani neni duvod, stejne jako neni duvod ho parit na GF2

Mimochodem s tema screenshotama mam takovou zkusenost,ze obvykle bejvaj na sajtech takove pekne demicka,jejichz kvalitu se pak nedari dosahnout ani na odpovidajicim HW.Pamatuju si nejake screenshoty s peknejma 2k*2k texturama v Half-life,ktery jsem tam pak marne hledal v te kvalite jakou jsem videl na screenshotu
    Voodoo5 6000 model 3700 rev. A,Voodoo4 4200 AGP(Daytona),Voodoo5 DVI,Voodoo4 AGP,Powercolor V4 AGP
    Uz me ty pravidla o podpisu vazne se... Hail to Hank Semenec
    http://forum.3dfx.cz/ 3DFX support crew

Member
    Vliv
    0

Standardní

no ono vetsina offic screenu sou podle me dost upraveny

btw drif sme to delali taky ; sejvnuli sme si scenu a v maxu pridelali osvetleni lepsi texurky ; par efektu ; fps dali krat 2 ;; atd ( a hned sme meli ss "ze hry")
    a pak kdyz sem videl ostrou verzi a ten renderovanej screen tak to bylo celkem LOL

Member
    Vliv
    0

Standardní

V5 vs GeForce 5900 MSI
    www.doom3.zarovka.com

Standardní

Citace Původně odeslal Doom
    Sice sem uz slibil ze prispivat nebudu, ale po dohode s nekterymi cleny 4a sem zavazal ze se uz nebudu navazet do zadnych vyrobku f. 3Dfx, takze tak:
    Ty screenshoty na www.doom3.com sou skutecne ze hry, ale jsou udelany ve vysokem rozliseni s AA a anizotropnim filtrovanim a jeste downsamplovany na nejakech 400x300.
    Kazdopadne tyhle samy obrazky sou na netu dostupny i ve vysokym rozliseni (ale opet s AA a anizotropem), takze se po nich podivam a hodim sem odkazy.
    EDIT:
    http://www.strategyinformer.com/shoo...s/doom3-13.jpg

tady na tom screenshotu je videt ta plasticita objektu o nizkem poctu polygonu vytvarena normalovou mapou - ty dlazdice na karte bez DX8 sou jenom plocha textura:
    http://www.strategyinformer.com/shoo...ts/doom3-4.jpg

to same s pajdulakem:
    http://www.strategyinformer.com/shoo...ts/doom3-3.jpg

Par peknych screenshotu je na
    http://www.strategyinformer.com/shoo...ts/doom3.shtml

-ty screenshoty sou ale uz min pres rok stare, a nepochybuju o tom ze Doom3 uz bude podporovat DX9 a mozna by mohly i zvysit kvalitu modelu (prece jenom dnes uz neni nejlepsi karta G3, na kterou byla tahle hra puvodne projektovana), takze ocekavam ze finalni verze bude vypadat jeste lip
    ja si myslim ze kvalitu tech fotek v realu nedosahneme , btw ani nejlepsi kus HW nedosahne tech kvalit ) se bojim ze ani muj radek

Standardní

Nějaký moje screany D3. Většina z R9200
    http://www.qe.cz/thumbnails.php?album=3

Na to že to jsou obrázky z 2 roky staré alpha verze je to víc než good
    Athlon xp 2500+@3307+ (2,28 GHz) (BOX+80 Fan 1400 rpm), Viking 512 MB DDR 400, Gigabyte 7VT600 1394, Gainward Ti4800SE, SB Live!, HDD Segate Baracuda IV 40GB, CD-RW Asus, case Sweex Xenon TC30 , 300W zdroj Eurocase (12cm fan), Hyundai ImageQuest Q790

Standardní

moc pekny

Standardní ..

no jo, moc pěkné....kdyby to vydali před dvěma lety tak je to pecka,ted se už lidi rozmlsali grafikou ala Far cry a bude hůř....uvidíme co nachystali
    V5 5500 je lepší než GF2MX. Je to dokázáno a někteří to prostě nepochopí. Howg

Senior Member
    Vliv
    308

Standardní

Presne tak, vyzera to (aj podla E3 traileru) ze ta grafika uz teraz za vela nestoji, po tom co som presiel FarCry na VeryHigh detailoch.
    Textury dost low-res, uvidime final verziu. Ale mam takeho tusaka, ze bude sklamanie - aspon z grafiky.

Senior Member Avatar uživatele Hladis
    Věk
    47
    Vliv
    278

Standardní

Přesně tak .Far Cry udělalo Doomu i HL2 čáru přes rozpočet.
    PC1=Gigabyte P35-DQ6/C2D E8400@4GHz/WD5000AAKS+WD Raptor 74+150Gb/Gigabyte 460GTX/2xTwin2x2048-6400=4GB/X-Fi Fatality/Samsung SH-S183L/Fortron Epsilon 700W/NEC 20WGX2/HecoVicta500+Marantz
    PC2=DFI LP Ultra-D/AMD64 X2 4400+/Raptor 36Gb+WD2500KS/Palit 460GTX/Twinx2048-3500LLPro/DVDRW LG GSA-4160B/Fortron 500W/Comaq S710/Audigy2
    PC3= Abit AV8/ AMD64 3000+@266x9=2400/Seagate 160GB+WD 120GB/Sapphire X800Pro@XT TOXIC /2x512Mb A-DATA 566/Audigy 1/AOC 17" 7A+/DVDRW LG GSA-4120B/Fortron 350W
    PC4= Soltek 75DRV5 KT333/AMD 1700+@2000+/2x256Mb Kingmax 400/3Dfx Voodoo 5500/SB 128 CT4700/Maxtor 40GB/DVD Asus E616/EVER 250W

Member
    Vliv
    286

Standardní

a neřekli náhodoyu chlapíci z Epicu, že Far Cry je lamařina na entou. Mně tam též sere že mi to ve vnitřku trhá a venku pohoda..., A náhodou, podle těch screenů vypadá Doom dobře i na kartě co nemá directX9..to Far Cry asi ne..a přitom vypadá jen o něco lépe jak Chrome, tedy, lépe nevypadá, jen na very high quality má nějaké lepší vychytávky...což až tak super nejde poznat pokud nemáš X800XT
    xp1800+DLT3C@200*11(coper silence2)+80mmFan,AsusA7V600,Brand 512MB400MHz,120GB 8MB seagate,miro19F98 19\",creative inspire5300,sony DVD,teacCD-RW 40x,Powercolor radeon9600pro [443/334]

Standardní :-)

OK, Chrome jsem neviděl, nemohu soudit.....
    na X800 asi pujde všechno na high/very high / ultra high detaily...
    tam bude všechno hezké hezké......
    pravda je že optimalizace by far cry potřebovalo, ale to potřeboval i unreal2 a taky vypadal docela pěkně....graficky

far cry je hra která na sebe upozornila - doom3 je hodně čekaná hra, stejně jako HL2, taky jsem zvědav jaký bude stalker...uvidíme
    V5 5500 je lepší než GF2MX. Je to dokázáno a někteří to prostě nepochopí. Howg

Standardní

Citace Původně odeslal Wuuduu
    Presne tak, vyzera to (aj podla E3 traileru) ze ta grafika uz teraz za vela nestoji, po tom co som presiel FarCry na VeryHigh detailoch.
    Textury dost low-res, uvidime final verziu. Ale mam takeho tusaka, ze bude sklamanie - aspon z grafiky.
    Jenomže teď na E3 pouštěli trailer akorát z Xbox verze

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. 3dfx ---> nVidia ---> ...a podpora
    Založil LISP v sekci fóra Ostatní grafické karty
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 09.04.2003, 19:16
  2. Je libo něco na památku -----> 3Dfx
    Založil Katoo v sekci fóra Ostatní grafické karty
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 17.03.2003, 17:19
  3. Zaujimave obrazky... -> 3Dfx
    Založil Mikhaill v sekci fóra Ostatní grafické karty
    Odpovědí: 7