Pokud chceš kompletní "kombajn", tak ani X360 ani PS3 imho nepřicházejí do úvahy, bohužel. Co se týče těch původních dotazů, tak imho jsou na tom obě dvě konzole obdobně, pak se liší v různých "detailech" jako např.:
- na int. hdd X360 nenakopíruješ média (na PS3 ano)
- PS3 má built-in wifi, ale jen G, k X360 můžeš přikoupit N
- k PS3 můžeš přikoupit livetv, u X360 potřebuješ v síti MediaCenter počítač
- atd., atd.
My jsme se sousedem několikrát letmo PS3 (on) a X360 (já) srovnávali a z jeho pohledu je X360 schopnější a má lepší hry, ale nemá BR a hůř vypadá, z mého pohledu má X360 lepší hry a gamepady a PS3 má BR a jinak mi to přišlo funkčně dost podobné. Alespoň v tom smyslu, že to přehraje/nepřehraje podobné věci (nám toho víc přehrál X360, ale nevím, jestli to je realita), mají podobně (ne)schopné mechaniky, atd. U X360 je dobrá integrace s MCE, ale jsou vhodné Win7, u kterých imho MCE konečně funguje tak, jak má.
Pokud chceš hrát hry a přehrávat média, tak bych ti vřele doporučil:
- kup si na hraní konzoli, která nabízí víc preferovaných her, vyhovují ti líp ovladače, atd.
- kup si na média kombajn - buď diskovou krabičku (a placky přehrávat v konzoli), nebo LG BD390 (případně HR400), který jsem nedávno pořídil já a je dost těžké na tom něco kritizovat (nebo počkat, až něco takového budou nabízet i jiní výrobci elektroniky)
...
- nebo ovšem HTPC, což je něco, co osobně nemůžu (problematické, slabší hry, hlučné, atd.), ale některým lidem to vyhovuje
Jedna věc, která bude umět "všechno" se jen tak těžko urodí ...![]()