Takže dnešním dnem přetekl pohár do dna. Sice mě za to asi řada lidí tady na fóru nasází K-, ale musím se podělit o příběh, který se další řadě zase bude hodit. Koncem ledna 2008 jsem od uživatele honzanun koupil tohle křeslo: http://www.kancelarskakresla.cz/insh...on-andrew.html
Pochopitelně jsem si od něj nechal potvrdit, že unese alespoň 110kg a že jak bočnice, tak zejména opěrák, realizovaný kusem železa, vydrží dlouhodobé používání (tj aspoň pár let). Křeslo mě stálo včetně pošty 1930Kč.
Jakmile dorazilo, překvapily mě dvě věci: značka kingston (jinak do té doby pro mě výrobce pamětí, logo stejné, tedy skutečně tentýž výrobce) a balení čtyř mikrotužek přiložených i křesla (WTF?).
Již při smontování mě překvapila , řekl bych, nižší než očekávaná kvalita dílů. Opěrky oproti původnímu ujišťování jen plastové, takže docela s vůlemi, Konstrukce sedáku taktéž s drobnou vůlí jako dopředu/dozadu, tak výkyv do stran. vůli měla i opěrák přišroubovaný zespodu do čtyř děr v sedáku. Ale řekl jsem si, že to zkusím, nebudu hned soudit. To byla velká chyba.
Nicméně jsem křeslo doma normálně používal, v průběhu doby jsem i zhubl, takže jsem ho trápil průběžně hmotností pod 100kg (aktuálně 96kg). Nejdřív odešly kolečka. Pravidelně co 3 týdny mi jedno prasklo pod prdelí a já musel vytáhnout záložní z bývalého křesla. Ale i to jsem blbec neřešil (znáte to, považujete to za malichernost).
Posléze jsem nabyl dojmu, že se zvětšuje úhel mezi opěrákem a sedákem, takže mám tendenci z křesla klouzat dolů (potah fakt sračka mimochodem, navíc se sedák proseděl na tvrdý podklad už asi tak po 2 týdnech!). vyřešil jsem to vypodložením té přichytávací části (další moje blbost, neměl jsem to dělat a rovnou kontaktovat honzanun), což jsem v nadcházejících měsících musel dělat znovu několikrát (podklad se slehl, ale bylo třeba jej vždy trochu zvětšit.
Následně se objevila vůle na spojovací oceli v místě, kde je přišroubovaná k opěráku. Prostě se ty šrouby stále víc a víc vyšroubovávaly. Já vůl opět řešil sám, jt odpáral jsem spodní část zad opěráku a šrouby dotáhl (mimochodem VELMI nekvalitní, hlavice nemají žádnou pevnost, prakticky se vám na křížáku drolí!). V tu chvíli jsem si všiml horší kvality překližky.
Tou dobou jsem již odmontoval bočnice, protože stále více pružily a vypadalo, to že prasknou. Ale já je ani moc nepotřeboval. Nakonec se ale také úhel mezi opěrákem a sedákem stále zvětšoval až to dnes dospělo do stádia, kdy místo řekněme počátečních 100° je to nějakých 150°. Jednoduše se urvala ta překližka v sedáku, ke které je ten ocelový plát držící operák přišroubovanej!. Jinými slovy, křeslo je i přes mnohé opravy po necelých dvou letech definitivně v řiti, nemluvě o mých zádech, která za ty měsíce dostala na prdel (měl jsem ten krám nahradit hned při první známce potíží).
Tímto tedy dávám veřejně na vědomí: máte-li rádi svoje záda, svoje nervy a svoji peněženku, NEKUPUJTE SI KŘESLO ANDREW!!!
Rekapitulace:
- nekvalitní šrouby v opěráku nezajištěné proti samovolnému vytočení
- nekvalitní čistě plastové bočnice, ohýbají se
- nekvalitní lámající se kolečka
- nekvalitní výstelka, rychle se prosedí a židle je pak tvrdá
- nekvalitní potah, v létě nutno použít ručník, zůstává v ní dost potu a poté hnusně vypadá
- šmejdská konstrukce uchycení opěráku
- nekvalitní překližka v celé židli
- nekvalitní kovová konstrukce, vyčochtává se do stran, židle má velkou vůli
Posílám link na tento therad honzanun. křeslo nemám ještě ani dva roky, technicky je tedy v záruce. Jsem zvědav, jak se k tomu postaví, protože tohle se dá svést na nevhodné zacházení, nebo na mechanické poškození nebo cokoli dalšího. Každopádně já jsem utratil téměř dva tisíce za to abych si kurvil záda, což je zčásti moje blbost. Měl jsem poslechnout ten varovný hlásek ve své hlavě. Takže honzanune, prosím o tvé vyjádření.
![]()