Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Výsledky 26 až 30 z 30

Téma: Nepodceňujte defragmentování :)

Standardní Re: Nepodceňujte defragmentování :)

Citace Původně odeslal Helium Zobrazit příspěvek
    Ja resim touto davkou kdyz koncim s PC, provede se defragmentace vsech jednotek (nemam je fyzciky vsechny) a pak se PC vypne !!!

KONEC.CMD

defrag c: /f
    defrag d: /f
    defrag e: /f
    defrag f: /f
    defrag g: /f

shutdown /s
    To jako děláš při každým vypínání počítače? omg

Citace Původně odeslal Octopuss Zobrazit příspěvek
    To jako děláš při každým vypínání počítače? omg
    vetsinou ano,
    mnohdy to netrva dele nez minutu (krome prvniho pouziti)

Na to nemám komentář.

Mně jede PC 24/7 a v dobách DOSu jsem disky pravidelně procvičoval SpeedDiskem z NU, pod W98 to ještě taky mělo smysl (a znatelný užitek), ale pod W2k/XP s NTFS jsem žádný nárůst výkonu nezaznamenal, nehledě na to, že už dlooouhou dobu používám několik fyzických disků a náročnější datové operace si mezi ně rozdělím.

Ad to sosání a zálohy: sosá se (když vůbec) na (relativně) malý disk (tedy spíše partition), odkud je po stažení celý soubor přesunut do "trvalého uložiště".
    Při zálohování nekopíruju tři disky zaráz na stejný, ale používám v TC frontu.
    Mimochodem je to taky na finále rychlejší než aby disk dělal cik-cak s hlavičkama.

Jinak se musím zastat Jezevce, protože NTFS a NT-based Windows opravdu alokují pro vznikající soubor celé místo v celku. Poznámka je-li dostupné je správná, ale pokud se k tomu disku (a hlavně datům na něm) chováš rozumně, tak to místo je (téměř) vždy.
    Pro databáze platí, že se jednou za čas (třeba 1x za měsíc) provede backup-restore a je zase (databázový soubor) v jednom celku (krom toho, se tím provede i optimalizace vnitřní struktury databáze). Samozřejmě backup se ukládá na jiný fyzický disk, než kde leží samotná databáze.

Mimochodem HD rip, či DVD rip když není v celku ale je třeba i na 20 kusů ničemu nevadí, protože pro přehrávání to má disk "těžce v paži" a pro případnou další distribuci ještě víc.
    Naposledy upravil Paolo; 04.11.2008 v 22:33.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Kdo vás kdy a za co ohodnotil uvidíte ve svém Uživatelském panelu.

Citace Původně odeslal Octopuss Zobrazit příspěvek
    Mně se líbilo http://ultradefrag.sourceforge.net/, ale bohužel se asi vyprdli na vývoj
    4. října letošního roku vydali novou verzi, viz. ty odkazované stránky
    Oblíbil jsem si Dropbox - pokud chcete získat bonusových 250 MB k základním 2 GB, registrujte se zde (dozvím se Váš email a jméno, co zadáte při registraci).

Vyšla Mandriva Linux 2010 informace zde, download zde

AMD AthlonXP 2000+; 1,5 GB RAM;WD 250 GB + WD 60 GB; GF 4 MX 64MB VRAM.
    Mandriva Linux 2010 CZ FREE (výchozí), Windows XP Professional SP3 CZ(jen škola).
    Spokojený uživatel KDE 4.4.2
    Pokud máte zájem, mám svůj blog, který najdete zde.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Dobrej program na defragmentovani...
    Založil Wiruss v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 34
    Poslední příspěvek: 17.10.2005, 20:56

Pravidla přispívání