Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Výsledky 26 až 47 z 47

Téma: Já chci ticho!!!

Standardní Re: Já chci ticho!!!

Myslím, že to moc hrotíte. Za těhle podmínek se nic bít nemůže... Zdroj nasává kulový...
    A teploty nemají kam klesat.
    Čímž nechci říct, že nezkusím, je to rozhodně jedna z variant postupu... ale vidím prioritu jinde.

Senior Member Avatar uživatele AmOK
    Věk
    56
    Vliv
    236

Citace Původně odeslal Octopuss Zobrazit příspěvek
    Zdroj nasává kulový...
    A teploty nemají kam klesat.
    suhlasim.. .
    S tymi teplotami by som si tak isty nebol.
    Problem je ten, ze to sustadlo mas doma ty a my mozeme len teoretizovat pokial nezadefinujes zdroj toho zvuku, ako pisal MadCap.
    podpis............................................ ............ načo?

Vycházím z toho, že aktuálně je docela zima... A v druhé řadě z faktu, procesor mám na default napětí a nijak extrémně netopí. Čili teploty zanedbatelný.V létě poznám ještě míň, to bude vedro všude Imho to co se mi v bedně "natopí" naprosto s přehledem vytáhne napomalo nastavená další Noctua vzadu a krapet ten patetickej zdroj

No asi bude nejlepsi metoda pokus/omyl ne? Pokud doopravdy potrebujes ticho za kazdou cenu, tak proste si sepsat vsechny komponenty a zacit s vymenou - koupit v Alze novy MB, pokud to nepomuze, tak MB vratit, zaplatit tri stovky a jit dal..

Dalsi moznost je koupit prodluzovaci kabely a dat PC do jine mistnosti,nebo koupit drevenou skrinku a pc dat do ni.

Jak se rika, nic neni nemozne, je to jen otazka penez.
    i3-2100,4GB DDR3,WD 500GB GP, WD 1 TB GP, inno3d 8800GT, Lenovo L220x

Driv nez MB bych si pujcil od nejakeho kamose zdroj a zkusil to s jinym zdrojem. Podle toho co tu pises jsi spolehlive vyloucil vetraky , chapu to spravne?

Zbyva tedy:

- vetraky ve zdroji (nebo si zastavil i ten?)
    - nejaka civka/kondik ve zdroji
    - mosfety/civky/kondiky na MB
    - dtto na VGA
    - kombinace zdroj+MB
    - HDD

Hodne zalezi na charakteru zvuku, jestli je to sumeni tak bych tipoval mosfety kolem CPU na MB. Meni se charakteristika zvuku v zavislosti na zatizeni pocitace?

Odpoj uplne vsechno, vcetne USB co tam mas pripojeny k vyvodu v bedne do desky, odpoj i HDD (disky s fluidnimi lozisky sumi, jemne a neni to skoro slyset, ale u ticheho pocitace to byva nejhlucnejsi komponenta), odpoj vsechny vetraky a pust to. Vymontuj zdroj a poloz ho do te sachty pro disky, abys eliminoval hluk od nej a pak si poslechni oblast kolem CPU. Kdyz nic neuslysis, tak zkus VGA, kdyz ani tam ne, tak zkus jiny zdroj. Kdyz to nepomuze, tak zkus jinou VGA. Az pak desku, ta se meni nejhur.

Sumeni, piskani nebo jine pazvuky desky bohuzel nejsou nic neobvykleho

Interference vetraku s bednou jsi vyloucil tim, ze si je zastavil, cili to neni ta pricina. Presto do budoucna zkus tohle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40598 a tohle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47950 (tady pocitej, ze musis pak spojit zdroj a bednu, abys to uzemnil). A hlucnost prutoku vzduchu taky nepodcenuj, dokaze to udelat peknou paseku, zvlast pri pruchodu prekazkou (pasiv chladice, mrizka v bedne...).
    Naposledy upravil beerak; 20.03.2008 v 13:58.
    ..-= Let's go rock'n'restart =-..

Citace Původně odeslal Robot82 Zobrazit příspěvek
    suhlasim s Amokom. tu vrtulu daj naotak. nemyslim z druhej strany pasivu. len ju otocit. bije sa ti tam prudenie ventilatoa a zdroja. teplota klesne a je to zadara.
    Pozici vetraku ma spravne, vetrak na pasivu CPU ma foukat na nej a ne od nej.

To huceni/sumeni je naprosto konstantni, proste se smirim s tim, ze to je vlastnost Ono vsechno asi vic nebo min vydava nejaky zvuk....

To huceni/sumeni je naprosto konstantni, proste se smirim s tim, ze to je vlastnost Ono vsechno asi vic nebo min vydava nejaky zvuk....
    Smirujes se zbytecne, rekl bych to tak, ze normalni je nehucet/nesumet A zkousel si odpojit HDD ?

Ano, odpojil.
    Ne, nehodlam nikde nic pajet.
    Ano, o vetrakach jsme se uz bavili.

Hele ja tu debatu uzaviram... Nema to smysl, resi s porad to samy a kazdej prichazi s novou revolucni metodou...

Dik za nazory.

Věk
    56
    Vliv
    236

Citace Původně odeslal beerak Zobrazit příspěvek
    Pozici vetraku ma spravne, vetrak na pasivu CPU ma foukat na nej a ne od nej.
    Tu nikto netvrdi, ze vetrak ma fukat od pasivu. Ale za urcitych podmienok tahat vzduch cez pasiv moze byt ucinnejsie, ako ho don tlacit. Spominal som druhy ventos na zdroji, ak si pozorne cital. Takto vytrhnute z kontextu to je o nicom.

Citace Původně odeslal AmOK Zobrazit příspěvek
    Tu nikto netvrdi, ze vetrak ma fukat od pasivu. Ale za urcitych podmienok tahat vzduch cez pasiv moze byt ucinnejsie, ako ho don tlacit. Spominal som druhy ventos na zdroji, ak si pozorne cital. Takto vytrhnute z kontextu to je o nicom.
    Ten zadni mu spravne taha vzduch z case ven

Věk
    56
    Vliv
    236

jj mas pravdu (ako moja zena ), z mojej strany tema vycerpana.

Senior Member mince Avatar uživatele rombo
    Věk
    41
    Vliv
    298

ja bych to uzavrel asi tak ze je to deskou.. me neco takovyho taky dela P35-DS4 (to sem mel snad vsechny revize) a delaj to prakticky vsechny desky od GB - nektery min, nektery vic.. ale delaj

a dost jich i piska
    HOME: Intel Pentium G2120@3348MHz (Ivy Bridge), Gigabyte Z77-D3H r1.1, 8GB DDR3 Crucial Ballistix LP 1600@1512MHz 8-8-8-24 Turbo, Intel HD + Gigabyte ATI Radeon HD4850 1GB w Accelero S1 (Noctua NF-P12) + Virtu MVP, A-DATA XPG SX900 128GB + Western Digital 6400AAKS, LG BD-RE BH08LS20, Gigabyte 3DAurora w Enermax PRO82+ 425W, Primecooler PC-MP1, Samsung 24'' P2450H, Logitech Z-2300 w Creative X-Fi Titanium PCI-E, Microsoft Wireless Laser 7000, =-SILENT PC-=

WORK: HP Mini
    110c :).. servis PC a notebooků v Olomouci

No, skus prilozit ruku na jenotlive pasivy, ci budes pocut rozdiel...Dost casto mozu plnit ucel aj ako mini zosilovace na vsetky bzucania, vracania, mini vybracie... To ale asi na DS4-ke, ktora ma chladenie ake ma, by prave toto malo byt citit minimalne..ale aj tak...
    ** MB: Gigabyte P35 DS3R ** CPU: E4500 @ 3300 11x300 ** RAM: Corsair DDR3 2x2GB 1200MHz ** GK: Gigabyte GTX 260 OC ** HDD: Samsung 1TB + Samsung 250GB ** AC Freezer ** Leadtek WinFast TV2000XP Global ** Benq MP512st **
    ** MB: MSI P35 Neo ** CPU: E2160 @ 3150 ** RAM: Apacer 2x2GB 800MHz ** GK: Gigabyte 9600GT ** HDD: Samsung 160GB ** AC Freezer **

Vrčet, bzučet by mohli cívky, možná by něco mohly vydávat i kondíky. U cívek myslím pomáhá zalití závitů lakem, ale tady v tomto případě to je stejně k ničemu, protože to je zapouzdřené...
    . . . if you dont live for something you will die for nothing
    Q9300 + Ninja | EP35-DS4 | 8GB | HD4670 + AC S1 | 640 AAKS, 320GB YS, 1.5TB EVDS | SH-S203B | Corsair VX450 | HP ZR24w
    M-Audio Revolution 5.1 | Marantz PM4001 | EPOS ELS-3 | Sennheiser HD555->595
    C7D | 17-40, 50/1.4, 100/2.8, 70-300 | 430 EX II

Citace Původně odeslal Aigor Zobrazit příspěvek
    Idealni komp je ve vedlejsi mistnosti a k nemu jen protazeny monitor, wireless KB a mys + vypalka na USB
    Tak tak, zjistil jsem ze s diskama a piskajici grafikou nic neudelam, tak jsem protahl ve zdi dvi,repro,klavesnici a usb a ted uz fakt nic neslysim ani s boxem na cpu pri plne zatezi . Kdo ma tu moznost strcit PC jinam, bezte do toho, stoji to za to.
    Gigabyte GA-965P-S3, 3GB DDR2 transcend 667@925Mhz, E2160@3330MHz, Powercolor HD4830@700/1850, LG L226WTQ-PF , Seasonic SS-500ET-T3 500W 80PLUS, ~2TB HDD, DVB SkyStar2 ,Leadtek TV 2000XP, Logitech Z-640, Logitech MX510, Logitech DFP, Dolby's keyboard, NEC 3550A, Pixma iP4500, W7 x64, 3dmark
    30/1,5Mbit UPC - Buffalo WHR-HP-G54 OpenWRT, Dlink G664T OpenWRT, La Fonera OpenWRT, Linksys PAP2T VoIP
    Samsung I5700 Galaxy Spica - Android 2.2

disk lezi na koberci
    Bedna Chieftec SH-01B-B-B, http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37438

Tu Noctuu na CPU mam urcite na ULN adapteru - myslim, ze jsem to jeste nanekolikrat kontroloval pri instalaci.
    No tak timto Chieftecem jsem napalil taky:

1) jeho zdroj velmi huci a prenasi se do konstrukce case - desnej zesilovac,
    docasna vymena za GLN Fortron to zlepsila (ale neni to final reseni)

2) lyzinkova montaz disku (byt jsou lyzinky plastove) zase desne prenasi do case,
    zejmena v kombinaci se seagate .11 a .ES2, pritom kdyz lezej na sesite na stole tak jsou klidny, budu muset ty sachty vybourat a dat tam jen ramecky na molitanech

Senior Member Avatar uživatele HollyG
    Věk
    39
    Vliv
    285

Tak tohle muzu potvrdit, chieftecy jsou sice mozna kvalitni skrine, ale rozhodne ne ve smyslu tichosti.
    Kdyz sem tam nacpal 2xhitachi+4xsamsung disky, tak to rezonovalo takovym zpusobem, ze sem to ani pres den neprehlusil hlasitejsi hudbou :/
    Jen trosku hlasitejsi zdroj to same.
    Konkretne tenhle
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29152
    Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
    I'm not arrogant...I'm just better than you!

No, já nějak zpevním jednu bočnici a půjde to... Rezonuje mi ta u zadní strany mb.

Jakej podobnej case byste kdo doporučili? V podstatě by asi stačila značka.

Senior Member Avatar uživatele HollyG
    Věk
    39
    Vliv
    285

Tipoval bych Lian li nebo Antec
    Treba se uz konecne dokopu k tomu predelat komp do Antec Solo a dat reference jak si poradil s extra vibrujicimi samsung HDD.
    Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
    I'm not arrogant...I'm just better than you!

No doufám, že alternativu seženu do dvou tisíc. Za ten mizernej Ch. jsem dal přes tři litry vč. zdroje a mám dojem, že to prodám tak za 1500 a to si ještě budu békat radostí.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Chci kupovat grafiku
    Založil Koutas v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 06.08.2004, 23:53
  2. 600mhz je hrozne pomaly cim to chci vylepsit
    Založil Pulec v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 16
    Poslední příspěvek: 22.07.2004, 04:32
  3. Tak mi to zkritizujte, já si sbalím fidlátka a půjdu domů.
    Založil Luke_chiptuning v sekci fóra Case modding
    Odpovědí: 21
    Poslední příspěvek: 08.10.2003, 19:22

Pravidla přispívání