Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Výsledky 26 až 30 z 30

Téma: Výroba zdroje pro low-PC

Standardní Re: Výroba zdroje pro low-PC

Citace Původně odeslal AmOK Zobrazit příspěvek
    Mne je komicke to, ze LANiN-ovi vysvetlujes princip menica, teda, ze nizsie napatie na vstupe, pri rovnakej zatazi kompenzuje vyssim prudom ako to, co konkretne potrebuje. Ano, to je to, co potrebuje (aj ked ja mam spominane teoreticke vyhrady).
    "za cenu vyššího odběru proudu" Bez tej formulky by to nedavalo zmysel, alebo je tam len na to, aby sa to aspon trochu podobalo tvojej prvotnej rade?

DC-AC-ATX je spravna odpoved! (pokus o joke) Idem to editnut. )
    Mně to zase komické nepřijde. Chtěl pokopnout správným směrem a už jsem za ta léta vycvičen, že je lepší to lépe popsat než předpokládat, že dotyčný bude všechno vědět.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Kdo vás kdy a za co ohodnotil uvidíte ve svém Uživatelském panelu.

Senior Member Avatar uživatele AmOK
    Věk
    56
    Vliv
    238

Pokial mu nebude vadit velkost a vleze mu ATX zdroj do case, alebo aspon vnutornosti, tak tvoje riesenie z bazarovych komponentov bude asi financne najekonomickejsie, plus ziska 230V v aute.
    150W musi stacit na tu zostavu (mini-ITX s 45W AMD CPU a 2.5"HDD) bohate.
    Ja mam na net mATX, tiez 2,5" HDD, x2 5400BE...1GHz(0,8V) = idle/load 24/33W, 2,8GHz(1,20V) = 36/77W...
    Ak by som skladal pc do auta, tak by som volil case, nieco v zosikovom style, aby to bolo co najmensie a dostatocne odolne.
    To uz je ale vec osobnych preferencii.
    podpis............................................ ............ načo?

Senior Member Avatar uživatele Gestler
    Věk
    41
    Vliv
    233

Já mám přišroubovany MB se vším ostatním pod sedačkou spolujezdce,zdroj je tam narvanej taky akorát se musel oddeklovat,zvládá to i bez fanu,je tam též matx ale s celeronem 420 a 1gb ddr2,lepčejší zvukárna se též vtěsnala.No a jelikož se v autě pořád hrabu,230V je tam jak dar od boha,vrtačka,flexa,pájka,visavač,vybračka,leš tička a další věci.
    INTEL Core I7 2600K D2 @5Ghz HTon , Asus Maximus V Extreme Z77,4x4GB Kingston Predator 2400Mhz,MSI LIGHTNING 680GTX 1400/7100,24"Benq PVA 16:9
    2xSamsung SpinPoint F1 HD322HJ Sata II RAID 0 + Intel X25 SSD,WD my BOOK 1TB,700W Delta Electronics/HP,Hama - URAGE.
    Chlazení : Čerpadlo: Laing 18W + XSPC TOP Radiatory: MORA2 + 9x120mm fan , XSPC RX480 + 4x120mm fan Bloky : CPU - CAWEDOG ZOUY 2.0 NB,SB+MOS EKuniversal
    HARD CORE HW SERVIS - SERVIS S POUŽITÍM PROFESIONÁLNÍ TECHNIKY V OBLASTI : REBALLINGU, REFLOW, DIAGNOSTIKY - kompletní opravy poškozeného PC HW, které vám nikde jinde nenabídnou

Senior Member Avatar uživatele AmOK
    Věk
    56
    Vliv
    238

Citace Původně odeslal Paolo Zobrazit příspěvek
    Mně to zase komické nepřijde. Chtěl pokopnout správným směrem a už jsem za ta léta vycvičen, že je lepší to lépe popsat než předpokládat, že dotyčný bude všechno vědět.
    Tak si to editni:
    "Chlape, potrebujes menic DC-DC 6-18 -> 12V."

Co je menic DC-DC najde aj lama v google za sekundu, ale prud a to, ze bude kompenzovat navysenie V na "sekundarnej" strane, je to posledne, co v tomto konkretnom pripade podstatne.
    Prud je IMHO to, co cloveka, ktory vsetko nevie ako pises, len zmatie. Pasovalo by mi to ako poznamka pri zdroji s prudovym limitom (solarny clanok napr.), co autobateria rozhodne nie je.

Ale budiz, uz ti nebudem odporovat, asi nema to zmysel, ked si za tie roky, tak vycviceny...

Mam inu otazku. Ako ten menic riesi tento problem
    Citace Původně odeslal LANiN Zobrazit příspěvek
    jenže se zdroj vypne při poklesnutí napětí pod 12.9V
    Jasne, ze to vyzera tak, ze nie zdroj (proste zle sformulovane), ale jednoducho padne pc, koli malemu napatiu na 12V vetve, ale ak vypina zdroj, tak co s tym? Co sa vyriesi 12V menicom?
    Naposledy upravil AmOK; 22.07.2009 v 16:44.
    podpis............................................ ............ načo?

Ve svých příspěvcích edituji jen pravopisné chyby nebo, pokud je poslední, do něj dopíšu další info. Mění to pak význam celé diskuse pod ním.
    Apropo nepotřebuje ten měnič nastavený na 12V ale na 14V.

----

To právě řeší ten měnič.
    Já neuvažoval jeho použití na výstupu toho zdroje (ve 12V větvi) ale na jeho vstupu.
    Na finále by pak stačilo použít pro 12V větev jen tento měnič (nastavený na 12V) a pro 5V větev druhý typ, který umožňuje nastavit napětí od 3 do 9V a s picoPSU se vůbec nezalamovat.

----

Gestlerovo řešení s převodem na 230V se mi celkem zamlouvá, i když tam bude trochu nižší účinnost.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Kdo vás kdy a za co ohodnotil uvidíte ve svém Uživatelském panelu.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. vyroba zalozniho zdroje
    Založil Matess v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 30
    Poslední příspěvek: 28.02.2007, 00:42
  2. Vyroba zdroje pro MP3 prehravac?
    Založil Prokop v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 05.11.2005, 15:10
  3. Low power 3D
    Založil KUFI v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 14