Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Výsledky 26 až 50 z 70

Téma: prehravani HD .mkv (powerDVD, MPC -kodeky) HW akcelerace

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: prehravani HD .mkv (powerDVD, MPC -kodeky) HW akcelerace

Dosel jsem na zajimavy fakt ci bug a neni to jen u me...
    Pokud mate nainstalovany PowerDVD 7 a vyssi... tak jsou nektere x264 a avc soubory (nevim proc nektere, ale zadnou souvislost jsem v tom nenasel) jsou prehravany ve spatnem aspect ratiu a dokonce v polovicnim rozliseni! Tento decoder nesel nikde vypnout, takze powerDVD slo do haje a jedu klasicky na CoreAVC.
    [Project Morpheus] Intel Core2Duo E8200@3,9GHz, 4096MB DDR2, P35-DS3P, Radeon HD2600Pro 512MB, 1,5TB+0,75TB+2TB, Toshiba DVD-Rom 16x,48x, LG DVD-smazirna, BenQ LCD 22", HP Deskjet 959c, LaserMouse 6000, AC 550W
    [NTB] Corei5 2,6GHz, 6GB DDR3, nVidia Quattro 512MB, 250GB+300GB, LCD 14,1", 720p projector

Senior Member
    Vliv
    304

pokud trvas na power dvd, tak ti mohu doporucit pouzit utilitu, kterou najdes pod nazvem "direct show filter manager", ktera spravuje nainstalovane filtry. po stazeni a spusteni neni problem jednotlivemu kodeku, napriklad prave tomu cyberlinku 264 nastavit bud nizkou prioritu, nebo jej odregistrovat. samozrejme to jde take pomoci prikazu regsvr32.exe "jmeno souboru s kodekem" /u. ale pres vyse zminovany program je to samozrejme vic user friendly.

jen jsem chtel zminit, a mozna to tu je jiz nekde uvedene, ze neexistuje system s AGP a bez podpory SSE2, ktery by akceleroval video prostrednictvim grafiky, tedy pres DXVA. pokud mate maximalne SSE1, mate tedy smulu. jedine snad s PCI-E by to mohlo jit, ale myslim, ze taky ne. prosel jsem desitky zahranicnich diskusnich for. pokud nekdo takovy existuje, at me opravi, budu jen rad. diky

Kam s tím?

Jaký dekodér/přehrávač pro HD je nejlepší, tedy pro mne nejméně zatěžující procesor? Vyloučíme akceleraci přes VGA, mám v notesu Ati X1300 a CoreDuo T2300 (čili žádná sláva) a sekají se mi občas i některá 720p videa (typicky s vyšším bitrate) v .mkv
    Takže kudykam? CoreAVC? nebo nějaká free alternativa? dik
    IBM
    Lenovo
    Kriglnakafe

CoreAVC je prý nejrychlejší softwarový dekodér...

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Pouzivam mplayer, umi vyuzivat N jader (podle nastaveni) na c2q zatez vyleze max ke 30% a to si od toho odecti sifrovani, vic se projevuje pripadna zatez disku.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Senior Member
    Vliv
    311

Osobně jsem na CoreDuo T2300 ve Win XP vcelku úspěšně používal kombinaci:

Haali media splitter: http://haali.su/mkv/
    FFDshow (verze pro SSE): http://www.free-codecs.com/FFDshow_download.htm
    DirectVobSub: http://www.free-codecs.com/download/DirectVobSub.htm

Přehrával jsem ve Windows Media Playeru a většina videí mi s tím šlapala plynule (až na extrémní bitrate u 1080p). Říkalo se, že CoreAVC je sice rychlejší než FFdshow, ale poskytuje nižší kvalitu. Ani nevím, jestli to ještě platí (u rychlosti i kvality).
    ----------------------

Jinak nedávno jsem začal využíval akceleraci před grafiku a osvědčil se mi Media Player Classic Home Cinema http://mpc-hc.sourceforge.net/ (DXVA).
    Stále mám nicméně nutkání vyzkoušet CoreAVC 2.0 a akcelerovat pro srovnání před rozhraní CUDA.
    Nezkoušel někdo porovnat kvalitu přes DXVA a CUDA? Rychlost je přes DXVA dostatečná, ale pořád mi vrtá hlavou, jestli třeba CUDA neposkytuje lepší obraz.
    Naposledy upravil Kankal; 10.01.2010 v 01:09.
    2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 M --- zɔ˙ƃuıʞɔolɔɹǝʌo
    0 P F 1 0 0 1 1 0 0 1 1 2 P F 1 0 0 1 1 0 0 1 1 0 P F 1 M --- oʌǝɹɔloɔʞıuƃ˙ɔz
    1 F P 0 1 0 1 0 1 0 1 0 1 F P 0 1 0 1 0 1 0 1 0 1 F P 0 X --- zɔ˙ƃuıʞɔolɔɹǝʌo
    2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 III --- oʌǝɹɔloɔʞıuƃ˙ɔz

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Odpovědí: 140
    Poslední příspěvek: 27.01.2009, 22:55
  2. ATI Catalyst™ 7.12
    Založil flash v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 17
    Poslední příspěvek: 07.01.2008, 19:35
  3. Jak naistalovat kodeky na prehravani mp3 v RH9? (newbie)
    Založil bufobufo v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 24.06.2003, 20:49

Pravidla přispívání