....taxem to dososal a du instalit ..... ale trvalo to ......![]()
....taxem to dososal a du instalit ..... ale trvalo to ......![]()
auuu ....au ..... nemlaťte mě ..... jsem novééééj ...... ten Mandrake je jaxi divnej ...... potřeboval bych poradit, jak do toho narvat vzled jako je ve windows - prej to nějak jde ..... alespoň pro začátek - než se do toho trochu dostanu ............ help mííííí...![]()
A naco to chces ako win
Ajtak to tak fungovat nebude...a je to len taky zakladny vzhlad.
Napr. start lista je rovnaka vsade (len mensie detaili) tak ti to bude ajtak na nic...
hp pavilion zt3020
no ja nevim, ale jestli mas KDE (jakoze to je stanadartne), tak to skoro jako windows vypada, takzenevim co resim. to stejny gnomePůvodně odeslal Jezyn
btw: vcera sem si nahodil mandrake galaxy theme do gnome a je to proste nadhera![]()
ps: kdybys mel windowmaker, enlightment nebo xfce tak bych se nedivil ze to neumis ovladat - tam je to trochu jinak![]()
....nojo - no, čekal jsem něco podobnýho ....... no tak nic.....
Kde su nejake fajnove temy pre Gnome??Původně odeslal wong
hp pavilion zt3020
no a co jinyho bys chtel? ja tomu nejak nerozumim... co ti tam vadi?Původně odeslal Jezyn
http://art.gnome.org/Původně odeslal Mikhaill
http://www.themedepot.org
.....jen maličkost.... jak zobrazím disky, adresáře ...... jak můžu pracovat ze souborama, co mám na discích, ....... o to mi jde
tak predne adresarovara struktura je v linuxu jina nez windows - vsechno, at je to cokoliv je v nejakym adresariPůvodně odeslal Jezyn
dulezitej pro tebe bude adresar /home/username (proste tvoje uzivatelsky jmeno) - primo na plose je tam nejakej odkaz a vsechny programy tam standartne zacinaji - neco jako Dokumenty ve windows...
a napriklad jestli mas partition s windows, tak nejspis bude pripojena do adresare /mnt/windows (ale muzes si ji samozrejme pripojit kam budes chtit)
jo a pro zacatek zkus treba pustit konzoli a na ni mc (midnight commander) a jestli ho nemas nainstalovanej tak si ho nainstaluj - urcite se ti bude hodit
kazdopadne si stahni a prostuduj tohle http://www.cpress.cz/knihy/ldp2/LDP2.PDF - to ti urcite pomuze vyresit vsechny problemy, ktery ted mas
![]()
....tak už jedu na Linuxu - fakt to do sebe něco má ......ale - nvíte někdo, jak instalovat nový aplikace ? .... .neco jsem si stáh z netu a nejak nemuzu prijit na to, jak to nainstalit ..... a nebo - sledování filmů - jak přinutit ten přehrávač, aby zobrazoval tytulky ? .....
no vidis, staci jenom trochu chtitPůvodně odeslal Jezyn
![]()
novy aplikace: takze jsou v zasade tri druhy
1) tar, tar.gz, tar.bz2 - to jsou vzdycky zdrojaky a musi se zkompilovat, coz vetsinou neni jenom tak a musis mit nainstalovany nejaky ty veci pro developmnet
2) rpm - tohle je presne pro tebe, to sou hotovy aplikace - na konzoli napises rpm -i nazevbalicku.rpm a bud se nainstaluje nebo zahlasi ze tomu neco chybi - nejaky zavislosti, takze si musis sehant i tyhle balicky
3) src.rpm - to jsou zdrojaky a po kompilaci se vytvori rpm balicek, kterej pak uz muzes kdykoliv nainstalovat
nejlepsi bude kdyz si pustis rpmdrake (na konzoli) nebo v mandrake control center sprava balicku - to je to stejny. tak budes mit seznam vseho co mas na CDckach a muzes si tam neco jednoduse nainstalovat - a automaticky se ti nainstaluji i balicky, ktery jsou pripadne potreba
video: co pouzivas za prehravac? jestli xine tak to ti neporadim, ale jestli mplayer (DOPORUCUJU!!!) tak bud staci titulky prejmenovat jako nazev filmu (akorat s jinou priponou) a pojede to samo nebo je na to nejakej prepinac na konzoli, pripadne v gui verzi nejaky tlacitko
a jeste asi budes mit problem se zobrazovanim cestiny v titulkach - to je tim blbym windows1250 kodovanim, takze se to musi prekodovat prikazem
iconv -f=WINDOWS-1250 -t=ISO-8859-2 -o nazevnovychtitulku nazevstarychtitulku
pripadne ti na to muzu poslat skript kterej to dela a nemusis skoro nic vypisovat
No mne nejak blbne zvuk.V 9 isiel v pohode...teraz bud nejde vobec,alebo chrapci a seka sa,az sa zasekne cely linuch...
Inac som moc toho noveho nepostrehol.Az na niektore veci,ale to su len detaili...
A takto stale mam ten problem: mam 2 cdromky (dvd a cdrw) CDRW je master a DVD slave.
Tym padom ak nieco instalujem cez ten instalator a vobec vsetko co sa tyka CD tak furt chce CD medium do CDRW ale ja chcem aby to cital z DVD!!Co mam spravit
Takze dufam ze mi uspesne poradite,pretoze som presiel celkovo na linux![]()
A takto,neni nieco lepsie ako tie office co su tamStale mi blbnu cenniky z excelu...
hp pavilion zt3020
Prosim, kto ma moznost nech skusi instalaciu Wifi karty PC Card ORiNOCO + PCI Adapter. Na skusenosti som strasne zvedavy!![]()
Blue PC = RC5-72 Power 5.3 MKeys/s
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)