Stránka 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Výsledky 26 až 50 z 54

Téma: Ruseni obrazu u Radeon9100

Standardní

Citace Původně odeslal phi11
    kiamos kupi 2x 9100 od PowerColor a daval ich na ECS KT333, a mal taky isty problem, proste vsade aj v biose mu robilo po krajoch rusenie vlnky, a aj asi 20 vlniek po celej ploche obrazovky, skusal som ich v inich doskach, aj ecs sis 745, a vsade inde to bolo ok, tak isto som skusal nvidie karty na tych doskach a tak isto v pohode, len neaka zvlastna nekompaktibilita, naprv som myslel ze to je rusenie na vgacke, ale nieje to tym
    Mám ECS K7S6A (SiS745) a taky to blbne. ECS je asi pěknej šit, protože teď jsem tam na koušku hodil GF2MX a tam to sice nevlní, ale absolutně si nerozumí ovladače desky a grafiky. Stačí pro desku nainstalovat ovladač AGP portu a je to vše v háji - vypadávaj polygony, mění se barvy, windowsu blbnou okna, ...
    Bojím se koupit nějakou novou desku, protože nevím jestli to náhodou nebude mít taky takový problémy. Radeona9100 64MB bych se nerad zbavoval . Asi koupím starou, použitou, ale zaručeně funkční desku Abit KG7-RAID.
    http://www.leteckemotory.cz - přes 1000 výsledků z 3D Mark, proudové letecké motory, tutorial na LockOn, fotky z leteckých dnů...

ex Warlord mince Avatar uživatele Miralis
    Věk
    46
    Vliv
    286

Standardní Re: Ruseni obrazu u Radeon9100

Citace Původně odeslal LDNiX
    zdravim overclockery,
    mam takovej mensi (ale otravnej) problemek. Vcera mi prisla karta Sapphire R9100 retail. po zapojeni a opojeni z pekne rychlosti (mel jsem GF2MX) jsem ale zacal pozorovat, ze obraz na monitoru je jakoby necim rusen. vypada to jako pohybujici moire, ale moire to urcite neni. proste proleti pres obraz par prouzku. ne ze by to bylo nejak extra videt (ve windowsech to nevidim skoro vubec, ale treba v SOF2 v mape COL2, kde je dost mlhy, je to mnohem zretelnejsi). Chci se zeptat jestli se s timhle neduhem nekdo nesetkal. Me podobnou vec (ale mnohem hur) delala i predchozi GF2MX pokud jsem pripojil kabelovej modem pres USB. monitorem to urcite neni, zkousel jsem i jinej kus. jeste dodam, ze tenhle jev se projevuje pouze pri rozliseni 800x a vys. 640x480 je ok.

sestava:
    EpoX EP-8K3AE
    aXP1600+@2100+ (fsb166)
    Sapphire 9100 retail
    120+80G HDD
    Sat. karta, Tv wonder, SBlive
    AOC 7Glr
    Win2k
    taky mi to delalo.... pak sem nainstaloval novy catalysty 3.2 a problem zmizel... pak sem jel na lan party a kdyz sem se z ni vratil, zase to zaclo delat.... pak sem neco delal s pocitacem, uz nevim co a uz je to zase OK... bohuzel sem neprisel na to, co a proc to dela...
    HP Spectre x360 14-ea0002nc

Věk
    46
    Vliv
    286

Standardní

Citace Původně odeslal Toxic
    Uz sa mi podarilo identifikovat chybu v obraze. Su to horizontalne pruzky vzdialene od seba 1 mm a idu zhora nadol. Na svetlich plochach to strasne vidno. Co stim?
    Robi mi to pri rozliseni 1024x768 pri 85 Hz. Pri vyssom rozliseni a 75 Hz mi to nerobi.
    par lidi tu pise ze pouziva obnovovaci frekvenci 85Hz.. ja taky... 1280x1024@85Hz ... ze by ten problem "spousela" obnovovaci frekvence monitoru? treba pri 85Hz jede monitor na 85,0Hz a VGA treba na 85,1Hz a pak to zacne tohle delat.... co myslite? je to jen uvaha, presne nevim, jak to vsechno funguje

Senior Member
    Vliv
    286

Standardní

Tohle me fakt na Atinach tak nejak $ere. Vykon maji super,ale clovek musi mit proste stesti aby vse jelo jak ma. Obecne se tvrdi, ze machri si umeji vsechno na Ati nastavit aby to jelo,jenze casto dojde na pripady,kdy to proste nejake prenastaveni nespravi.A co pak? Priznam se,ze kdyby GF FX5600 ultra za 8tis byla vykonove mezi R9500pro a R9700,tak bych do ni asi sel. Jenomze neni a kdyz jsem uz jednou okusil vykon R9700 351/610 s Antialias a Aniso tak uz proste nechci jinak. Cele mi to pripada jako zacarovany kruh
    Conroe 6300, 2GB ram, GA-965P-DS3, Sapphire X1900XT 256MB, Audigy 4, Fortron 500W Bluestorm, Case Thermaltake Soprano

Senior Member Avatar uživatele jago
    Vliv
    279

Standardní

Citace Původně odeslal Warlord
    Citace Původně odeslal Toxic
    Uz sa mi podarilo identifikovat chybu v obraze. Su to horizontalne pruzky vzdialene od seba 1 mm a idu zhora nadol. Na svetlich plochach to strasne vidno. Co stim?
    Robi mi to pri rozliseni 1024x768 pri 85 Hz. Pri vyssom rozliseni a 75 Hz mi to nerobi.
    par lidi tu pise ze pouziva obnovovaci frekvenci 85Hz.. ja taky... 1280x1024@85Hz ... ze by ten problem "spousela" obnovovaci frekvence monitoru? treba pri 85Hz jede monitor na 85,0Hz a VGA treba na 85,1Hz a pak to zacne tohle delat.... co myslite? je to jen uvaha, presne nevim, jak to vsechno funguje

Ty samý zkušenosti jsem měl já z kámošovou R9100 od Power Color,při 85Hz to přestalo blbnout,ale ¨další vada se objevila v tom,že je obraz mírně dvojitý,každá ikonka má za sebou nepatrný stínek(i písmo...)
    CPU-Intel 2160@3000MHz[300*8]voltage=1,39V ,CHladič-Scythe Ninja plus ,Deska-Gigabite P35-DS3L, Paměti-Transcend Overcl. kit 2x1GB 800MHz@900MHz v dual chanel,voltage 2VGrafika-Gigabyte X1650XT@m-1550 c-640 cooling pasive Monitor-Samsung 710T Disk- 2x Hitachi 7K250 160GBSATA ,Zvuk-SB Audigy,naLogitech 5300,Myš a Klávesnice-Logitech LX-500,Case-Chieftec LBX-01-B-B-SL,Zdroj-Enermax 400W Liberty @Debian(XFCE).
    NTB-DELL XPS 1330, RAM-4GB,C2D@2GHz,GK-8400GS copper mode @Ubuntu(XFCE)

Vliv
    279

Standardní

Citace Původně odeslal Hombre-CZ-
    Tohle me fakt na Atinach tak nejak $ere. Vykon maji super,ale clovek musi mit proste stesti aby vse jelo jak ma. Obecne se tvrdi, ze machri si umeji vsechno na Ati nastavit aby to jelo,jenze casto dojde na pripady,kdy to proste nejake prenastaveni nespravi.A co pak? Priznam se,ze kdyby GF FX5600 ultra za 8tis byla vykonove mezi R9500pro a R9700,tak bych do ni asi sel. Jenomze neni a kdyz jsem uz jednou okusil vykon R9700 351/610 s Antialias a Aniso tak uz proste nechci jinak. Cele mi to pripada jako zacarovany kruh
    Podle mě tento začarovaný kruh řeší koupě karty od Ati,ale s nějakou dobrou(spolehlivou) značkou ...víc peněz,míň problémů.Jinak můj RáĎa faká na 1

...Jinak ten problém co se tu řeší...težko říct jestli to vězí ve špatné sérii nebo něco podobného,ale když někomu ty karty fakají a někomu né,tak to vypadá spíše na problémy jednotlivých značek nebo kusů,házet celou ATI do jendoho pytle?!!...Ati nemůže za to,jak kdo vyrobí její karku,ikdyž je fakt,že Nvidia má takovýchto problémů podstatně míň...ale....
    CPU-Intel 2160@3000MHz[300*8]voltage=1,39V ,CHladič-Scythe Ninja plus ,Deska-Gigabite P35-DS3L, Paměti-Transcend Overcl. kit 2x1GB 800MHz@900MHz v dual chanel,voltage 2VGrafika-Gigabyte X1650XT@m-1550 c-640 cooling pasive Monitor-Samsung 710T Disk- 2x Hitachi 7K250 160GBSATA ,Zvuk-SB Audigy,naLogitech 5300,Myš a Klávesnice-Logitech LX-500,Case-Chieftec LBX-01-B-B-SL,Zdroj-Enermax 400W Liberty @Debian(XFCE).

Senior Member
    Vliv
    286

Standardní

Ja sa pokusim vyskusat prepatovu ochranu s filtrom a uvidim, ci je to sietov, alebo grafikou, alebo monitorom.
    Intel E6300, Gigabyte 965P-DS4, Coolermaster Hyper Tx, Corsair 2048MB Twinx XMS6-6400, Western Digital WD3200AAKS, Benq DW1640, Samsung SH-S203P, Leadtek PX7900GS, M-Audio Revolution 5.1, Seasonic S12-430, Genius SW-HF5.1, Samsung SyncMaster 940B,
    Logitech Mx400.

Senior Member
    Vliv
    286

Standardní

Citace Původně odeslal jago
    Podle mě tento začarovaný kruh řeší koupě karty od Ati,ale s nějakou dobrou(spolehlivou) značkou ...víc peněz,míň problémů.Jinak můj RáĎa faká na 1

...Jinak ten problém co se tu řeší...težko říct jestli to vězí ve špatné sérii nebo něco podobného,ale když někomu ty karty fakají a někomu né,tak to vypadá spíše na problémy jednotlivých značek nebo kusů,házet celou ATI do jendoho pytle?!!...Ati nemůže za to,jak kdo vyrobí její karku,ikdyž je fakt,že Nvidia má takovýchto problémů podstatně míň...ale....
    Ja nevim,ale thread o ruznych probleme tady ma JAK Hercules, tak Sapphire Lidi tam i tady pise docela dost a z toho usuzuju, ze ani znackova a DRAZSI Atina proste predstavuje vetsi nebezpeci nez karty od Nvidie. Popravde receno cim vice jsem si tady thready cetl, tim mene jsem vedel co si za Radeona koupit. At uz se jednalo o jakoukoliv znacku,tak vzdycky se nasla kupa lidi,kterym to delalo neskutecne problemy. A abych si musel kvuli karte prestavovat cely komp tak to ja nerad.A navic jako na potvoru ti to u kamose vetsinou jede takze ani nemas jistotu pri reklamacce Mit Nvidie lepsi vykon treba u FX5600 tak bych sel do ni....jenze ona nema a tak jsem zpet v zacarovanem kruhu...cena/vykon...bezproblemovost/lepsi ovladace.....PROC to nejde mit vsechno
    Conroe 6300, 2GB ram, GA-965P-DS3, Sapphire X1900XT 256MB, Audigy 4, Fortron 500W Bluestorm, Case Thermaltake Soprano

Věk
    46
    Vliv
    286

Standardní

Citace Původně odeslal jago

Ja nevim,ale thread o ruznych probleme tady ma JAK Hercules, tak Sapphire Lidi tam i tady pise docela dost a z toho usuzuju, ze ani znackova a DRAZSI Atina proste predstavuje vetsi nebezpeci nez karty od Nvidie. Popravde receno cim vice jsem si tady thready cetl, tim mene jsem vedel co si za Radeona koupit. At uz se jednalo o jakoukoliv znacku,tak vzdycky se nasla kupa lidi,kterym to delalo neskutecne problemy. A abych si musel kvuli karte prestavovat cely komp tak to ja nerad.A navic jako na potvoru ti to u kamose vetsinou jede takze ani nemas jistotu pri reklamacce Mit Nvidie lepsi vykon treba u FX5600 tak bych sel do ni....jenze ona nema a tak jsem zpet v zacarovanem kruhu...cena/vykon...bezproblemovost/lepsi ovladace.....PROC to nejde mit vsechno
    kdyby se nekomu podarilo udelat dokonalou kartu ve smyslu cena/vykon + bezproblemovost/kvalita ovladacu, tak by asi ostatni konkurencni firmy zkrachovaly ...nekdy mam pocit, jako by to nebylo vyladeny umyslne.... proste mi nejde do hlavy, proc prvni finalni ovladace uz nejsou dokonaly... nebo rekneme druhy aby se zbytecne neoddalovalo vypusteni na trh.... proc stale nove a nove ovladace (ikdyz pro nove karty) stale opravuji chyby v ovladacich predeslych pro kartu X ? ...

EDIT: jo a jeste neco: jak rikas ze stale ctes nejaky problemy na ati karty, tak to mozna taky bude tim, ze je ma hodne lidi... a kdyz to prevedeme na firmu tak je znamy fakt: cim vice prodavas, tim mas vice reklamaci a nespokojenych zakazniku (o tech spokojenych se nemluvi, a to proto: kdyz nastves zakaznika, zakaznik o nemile udalosti rekne deseti pratelum, ovsem kdyz ho necim potesis, sdeli svuj mily zazitek pouze dvema lidem, tot vedecky dokazano )

Senior Member
    Vliv
    286

Standardní

Jedno nie velmi inteligentne riesenie som pouzil a funguje (aspon to nie je vidno). Zmenil som obnovovaciu frekvenciu z 85 na 75 Hz.
    Intel E6300, Gigabyte 965P-DS4, Coolermaster Hyper Tx, Corsair 2048MB Twinx XMS6-6400, Western Digital WD3200AAKS, Benq DW1640, Samsung SH-S203P, Leadtek PX7900GS, M-Audio Revolution 5.1, Seasonic S12-430, Genius SW-HF5.1, Samsung SyncMaster 940B,
    Logitech Mx400.

Standardní

Podařilo se už někomu reklamovat ATInu nebo desku se kterou to vlnilo?
    http://www.leteckemotory.cz - přes 1000 výsledků z 3D Mark, proudové letecké motory, tutorial na LockOn, fotky z leteckých dnů...

Vliv
    279

Standardní

Jo,teď jsem byl svědkem bezproblémové reklamace.Borec dostal new kartu,ale dělala to tak,ale už o hodně míň a při 85Hz to přestalo dělat úplně,ale to už jsem psal.

Senior Member
    Vliv
    286

Standardní FOR WARLORD

No moji znami maji hlavne Nvidie /od gf2 az po gf4 ti4200/.Ati mam z nasi "grupy" jenom ja. Samozrejme nemuzu podle 10ti lidi posuzovat cely svet,ale i tak mam pocit,ze Nvidia se docela dobre prodava /nebo aspon prodavala do te nepodarene FX serie/. R8500 byla dobra karta,ale myslim,ze se stejne vice prosadila GF3. Proste nemyslim si,ze by Nvidii melo tak malo lidi,aby to pak vypadalo,ze problemy jsou hlavne s Ati.

Standardní

Sakra nevím co mám jít reklamovat. Buď ATInu, která v kombinaci s deskou ruší obraz (uskakují řádky) nebo desku, které bych se narozdíl od grafiky zbavil rád. Na grafiku sem čekal dlouho a má za tu cenu dobrej výkon, deska je šit, ale je s ní (asi) menší pravděpodobnost na úspěšnou reklamaci než s grafikou.

Senior Member
    Vliv
    286

Standardní

Citace Původně odeslal Anatolij
    Sakra nevím co mám jít reklamovat. Buď ATInu, která v kombinaci s deskou ruší obraz (uskakují řádky) nebo desku, které bych se narozdíl od grafiky zbavil rád. Na grafiku sem čekal dlouho a má za tu cenu dobrej výkon, deska je šit, ale je s ní (asi) menší pravděpodobnost na úspěšnou reklamaci než s grafikou.
    Mozna budes muset neco zaplatit v shopu,aby to zjistili sami,kde je problem.Ono teda cokoliv platit,kdyz jde clovek reklamovat, je hodne neprijemne,ale aspon je to pak na jistotu. Ja jsem si slozil novy comp a najednou se mi zacal rozpadavat obraz uz pri najizdeni kompu.V mem starem to nedelalo /deska soltek kt266a/.Tak jsem to zkusil u 3 lidi a tam ten komp s moji grafikou pro jistotu nenajel vubec.Kdyz jsem ji ale zkusil v tom predchzim kompu /prodal jsem ho kamosovi/,tak zas jela a zdalo se ze ok. Tak jsem si rekl,ze pokud nejede dobre ve 4/5 kompu,tak to bude na reklamacku a sel jsem to reklamovat.No porad cekam na vysledek...doufam,ze mi ji nevrati s tim,ze je v poradku a at zacvakam 400Kc za "neopravenou" reklamaci.Mimochodem za diagnostikovani problemu taky chteli 400Kc. Musis se proste rozhodnout,jak na to pujdes.

Standardní

2Hombre:
    No tak to bude lepší tu desku někomu střelit. Kdybych jim to tam zanes, tak zacvakám 250,- za neoprávněnou reklamaci (viděl sem jejich ceník služeb) a problém se nemusí vyřešit, protože jim to tam třeba pojede.

Standardní

Vlní se někomu obraz s originál ZELENOU Sapphire 9100 64MB? Nebo to je jen problém "červených" karet.

Senior Member
    Vliv
    286

Standardní

Vlní se někomu obraz s originál ZELENOU Sapphire 9100 64MB? Nebo to je jen problém "červených" karet.
    Tot otazka. Kamos ted chce jit do R9100 a rozhoduje se mezi Herculesem a Sapphire.Obe znacky tady ale maji thready kde s tim lidi maji problemy.Pomalu mi pripada,ze na znacce az tak moc nezalezi.

Standardní

Sapph. je možná odsuzována neprávem, protože podle všeho některý obchody prodávaj karty označené Sapph., ale ve skutečnosti to jsou nějaký noname šmejdy. Já mám R9100 červenou (podle prodejce Sapphire, cha cha) a vlní. Chcu jít do obchodu ať mi místo toho dají originál zelenou sapph, kterou sem si objednal. No a tak chcu vědět jestli to vlnění se zelenou přestane (nemusel bych pak prodávat desku).

Standardní

Takze ja mam Sapphire zelenu 64 MB. obraz mi taktiez rusi pri rozliseni 1152x864 na 85 Hz, prepol som na 75 Hz a vsetko je v poriadku, ibaze mi to trochu viac taha oci. Da sa ale na to zviknut.
    CPU: P4 2.4HT@3.36 GHz, 1,575V, CoolerMaster, ASUS P4P800, Graf.: MSI GF FX5900 SP 128 MB DDR 400/700@470/780
    HDD: IBM 120 GXP 40GB 7200, RAM: 2x256 MB 450MHz A-DATA, CD RW: Teac 32-8-8

Věk
    46
    Vliv
    286

Standardní

Tot otazka. Kamos ted chce jit do R9100 a rozhoduje se mezi Herculesem a Sapphire.Obe znacky tady ale maji thready kde s tim lidi maji problemy.Pomalu mi pripada,ze na znacce az tak moc nezalezi.
    taky mam ten pocit, mam FIALOVOU daytonu

btw, uz mi to vlneni perd par tydny zmizlo, mel sem to jen docasne, ale to uz sem asi psal.... jedu porad na 1280x1024@85Hz

Standardní

Tak dnes po 16 dnech cekani mam Saphhire(podle ceniku) 9100. Je zelena, ale zadnej napis Sapphire (ani jinej) na ni neni. Dostal jsem k ni CD-Sapphire a kablik-redukce(S-video --> cinch). Obraz se nevlni, tedy temer nevlni, obcas se ukaze "pohybujici se moire" (takze asi to vlneni) na bilem pozadi (treba pruzkumnik), ale nic fatalního. Jinak frekvenci zatim nevim, teprve hledam nejake vhodne utility. Ale co me sere, ze v 3DMark2001 v tom testu s 8 svetly se mi to zasekne. A i treba v Mafii. Ale to bude asi ovladacema, ted uz stahuju Cat3.02. Tak zatim
    MSI KT6V LSR, AthlonXP 2000+(TB-A0), 384MB DDR266, Inno3D Ti4200/128MB, WD80GB(8MB), Teac 540EK, Hyundai Q910, SB Audigy

Standardní Zeby Reseni??

Mam ten isty problem s moju ECS K7VTA3CL a PowerColor Radeon 9100
    a uz mi fakt z toho rohy rastu

niekdo na ( http://www.rage3d.com/board/showthre...eadid=33679019 ) napisal ze jemu pomohlo zmenit napatie na AGP/PCI z 3.45 na 3.3 ale ak sa nemylim v mojom BIOSe sa to neda (aspon tam nie je ziadna polozka nato), da sa stym nieco urobit(modifikovany bios apod)??

ma dosku ECS K7VTA3 PCB 5.x z biosom 5.0C, na stranke ECS nie je novsi.
    AMD Atholon XP 1800+@1.533GHz(133x11.5)|Titan TTC-D5TB|MB ASUS A7V8X-X w/LAN|TwinMOS 256MB DDR333+KingSton 1GB DDR400|Saphirre X700 Pro 128 MB AGP|Hitachi 250GB 8MB Cache, 7200 rpm | NEC 3520ADW DVDRW

Standardní

Před týdnem podaná reklamace je na dobré cestě. Zjistili, že je tam závada a příští týden se to asi dořeší. Tak uvidím jestli mi daj novou a jakou značku.

Standardní

Tady je řešení na ty duchy (rušení) u ATI9100. Je to ale polsky, takže si to nějak přeložte

Mam verziu, kde je CRT konektor vyvedeney na kabli a nie
    je naletovany na plosaku. DVI konektor aj VIDEO OUT su na plosaku.
    Kedze ma dost stvali tie duchy
    (hlavne pri vyssich frekvenciach 1280x1024, 85Hz vo WIN XP),
    tak som sa s tym trochu pobavil a mam po problemoch )))))))

Staci konektor odskrutkovat a dat ho o poziciu nizsie
    (najlepsie zaskrutkovat do pliesku od starej grafarny)
    Najlepie je umiestnit ho zarovno s konektorom DVI,
    cize cim blizsie ku mainboarde.

Lepsie je prv odskusat, ze ho len odskrutkujes a vytiahnes
    von cez volnu listu o poziciu nizsie. Tam mozes aj snim
    pohybovat a zistit, kde ti rusenie zmizne uplne.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Samsung Syncmaster 959NF a problem s ostrostou obrazu
    Založil rx44 v sekci fóra Monitory
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 31.08.2004, 09:30
  2. Chtel bych FX5700. Ale ta kvalita obrazu??? :(( viz URL
    Založil plisacek v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 26.04.2004, 12:06
  3. Kvalita obrazu Ati vs. NVidia @ LCD ViewSonic
    Založil Marcelus v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 8