Stránka 2 z 12 PrvníPrvní 123456 ... PosledníPoslední
Výsledky 26 až 50 z 277

Téma: no-X

Standardní Re: no-X

ta prvni je na me prazdna, plocha a nezajimava, naopak ta druha je excelentni..

Senior Member Avatar uživatele tominek
    Věk
    43
    Vliv
    292

ta druhe je super. skoda ze ta diagonala neni vyraznejsi (ale to bude jen muj problem)
    Jak rika no-x: "Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)"
    DELL Optiplex 980 | 8GB RAM | i7 860 | GeForce GT330 | 2x 128GB SSD RAID0 | 30" LCD
    Canon EOS 5D + BG-E4 | EF 24-105 mm f/4L IS USM | EF 28 mm f/1.8 USM | EF 50 mm f/1.4 USM | Sigma 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG IF HSM || Velbon Ultra LUXi-F + Benro KS-1
    Canon EOS 7D + BG-E7 | EF 70-200 mm f/4L IS USM | EF-S 18- 200 mm f/3.5-5.6 IS || Velbon Ultra MAXi-L
    Speedlite 580EX || DOMKE F-2 | DOMKE F-1X | Lowepro Toploader 70AW | Další čačky kolem

Díky za názory.

Je fakt, že jednička asi moc lidí neosloví, ale když jsem jí ukázal člověku, který to zná "na vlastní oči", tak ho docela mile překvapila (v tom smyslu, že to vypadá zajímavěji než v reálu).

Dvojka... před čtrnácti dny (když jsem kvůli prázdný baterce skoro nic nevyfotil), byl ten mech mnohem hezčí, šťavnatější, nádherně zelený. Teď už byl dost proschlý a tu správnou šťavnatost bohužel photoshopem nevykouzlím Ale jsem rád, že se i tak líbí.

---

senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci
    (tj. ikonka s vahami pod avatarem)

ad1> trochu rusi ta vetvicka v levo, mozna spicka vetvicky trochu natesno

ad2> nejak se tam uplne ztraci.. .. ale zajimave to je

Standardní

ad 1: jasně, od příště zahradnický nůžky s sebou
    ad 2: podobně to působí i v reálu... bohužel vůbec nevím co to je, ale zdatného botanika tady asi nenajdu

/edit: je to Senecio Riveralis (starček potoční) - v následujícím postu vyfocený s květem (to žlutý)

První pokusy s FZ30...

senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci

Nějaké aktuální:

foceno s PL+SKY, zmenšeno, první úplně bez úprav, druhá a třetí trochu ořez+gamma, vše bez úprav saturace

Ta poslední se mi líbí.
    Přirozená inteligence bude zřejmě brzy překonána inteligencí umělou, avšak přirozenou blbost umělá nikdy překonat nedokáže.

jo kytičky... ))
    fialová (tzn. 2) mi moc neřekla, ty dvě zbylý sou hezký
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem) [thx no-x]
    اضحك يضحك العالم معك وابك تبك وحدك

Standardní

Díky moc za názory! Za každý jsem rád Ta "druhá" je trochu odlišná proto, že jsem si s vyfocením počkal, až bude slunce trochu pod mrakem - když už je to jen zelená a modrá, tak ať je to celkově chladnější a líp to ladí.

jen pro úplnost - jsou to Lychnis Flos-Cuculi (kohoutek luční), Veronica Chamaedrys (rozrazil rezekvítek) a Chrysanthemum Leucanthemum (kopretina obecná/bílá)

Tak jsem včera trochu ozkoušel didymium filter, je použitý na všech následujících fotkách, obvykle v kombinaci s C-PL (krom západu slunce). Budu vděčný za názory a případnou kritiku... (barvy nejsou nijak dodatečně upravované; pouze u poslední fotky jsou upravené křivky)

1. (bodlák?)

2. medůzy

3. (bodlák?)

4. žluťucha

5. (bodlák?)

6. západ

Unhappy Re: no-X

Nic? Vím, že tu moc lidí na kytky není a že jsem začátečník, ale čekal jsem alespoň nějakou kritiku stylem: 1. příliš světlý; 2. pěkný mraky, ale fotka nicmoc; 3. hmm, bodlák; 4. uprostřed přeplácaný; 5. chtělo by to lepší kompozici; prašníky jsou přepálený; 6. pomohl by tomu ořez... To si to mám kritizovat sám?

Citace Původně odeslal no-X
    Nic? Vím, že tu moc lidí na kytky není a že jsem začátečník, ale čekal jsem alespoň nějakou kritiku stylem: 1. příliš světlý; 2. pěkný mraky, ale fotka nicmoc; 3. hmm, bodlák; 4. uprostřed přeplácaný; 5. chtělo by to lepší kompozici; prašníky jsou přepálený; 6. pomohl by tomu ořez... To si to mám kritizovat sám? :)
    1. fajn, líbí tak jak je
    2. o ničem ;)
    3. nesedí mi kompozice, nerozostřené pozadí (tuším že nemáš zrcadlovku, takže s tím nic moc neuděláš)
    4. Květ skoro přesně uprostřed není ve předu ostrej, trochu mě to ruší
    5. vůbec se mi nelíbí pohled z jakého je to focené, květ na mě navíc působí "vybouleně" (asi vada objektivu, nebo mám oko z kašparovy krávy)
    6. ořez by to asi vylepšil, mě se to celkem líbí

Jinak bych ti poradil, pokud chceš, aby lidi tvoje fotky hodnotili, změnit téma fotek. Chápu, že fotky jsou pro tebe koníček (jejich focení ti jde dobře), ale ostatním to už přirozeně trochu "leze krkem" (nic ve zlém). Obecně se dá říct, že euforie ze sekce "vlastní tvorba" už zmizela a lidé hodnotí čím dál míň, čemuž se taky moc divit nemůžeme.
    Lenovo X200 | Lenovo Ultrabase | Sennheiser HD 595 | Fujitsu Siemens P19-2 Black | Logitech Internet Navigation Keyboard | Logitech VX Revolution

Díky moc
    3. šlo by s tím něco udělat (exposure time 1/100 s; F-number 5, bez zoomu), takže rezerva ještě byla
    4. jj, taky s tou částí nejsem spokojenej, ale bohužel byla poslední neodkvetlá na louce, takže jsem na výběr moc neměl
    5. vyboulené to skutečně je, je to květ nějakého bodláku (v těch se nevyznám, nevím, jak se to jmenuje, ale určitě znáš - velký fialový květ, vypadá asi takhle, jenom víc rozkvetlý).

Pár z tohole týdne:

1. motýli

2. hvozdík (+real-time zoom-blur )

3. hmm...

4. pokus s Tiffen ultra-contrast filtrem (ne že by to byl zázrak, ale pomohlo to aspoň tomu, že místo aby byl pod houbou černej flek, byl pod houbou flek v různých odstínech šedi, ze kterého se dalo v PS aspoň něco dostat)

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Prva je imho perfektna

(ostatne ale imho nic moc)
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

První hooodně líbí, z druhé mě bolí hlava, 3+4 prostě špatné...
    Lenovo X200 | Lenovo Ultrabase | Sennheiser HD 595 | Fujitsu Siemens P19-2 Black | Logitech Internet Navigation Keyboard | Logitech VX Revolution

prvni je paradni
    druha me nic moc nerika..
    treti by asi chtela jinej uhel
    ctvrta nevim... hmm houba
    Nejaky to Jabko a nejakej ten Nikoooon + fitpc2 s FreeBSD :)

Smile Re: no-X

Všem moc děkuju!

1. jsem rád, že se líbí, ale to bylo opravdu jen o náhodě
    2. "z druhé mě bolí hlava" to nebylo cílem
    3. "treti by asi chtela jinej uhel" dobře, diagonálu si škrtám
    4. to byl první experiment s filtrem, jak jsem psal, sám nejsem s výsledkem moc spokojenej...

Ještě přidávám jednoho hmyzáka:

Naposledy upravil no-X; 08.07.2006 v 10:52.

Předem díky za jakékoli názory! (toho menšího přepalu u první jsem si vědom, bohužel)

/edit: je to tradičně Hoya intensifier + Marumi CPL
    Naposledy upravil no-X; 02.08.2006 v 15:07.

Sorry ale na mne jsou tvoje fotky moc samé kytičky a obláčky, ale každý podle svého gusta
    Core i5 2500K @ 5 GHz, 1,32V | Noctua NH-U12P | ASUS P8P67 PRO | 2 x 4GB Corsair XMS3 DDRIII 1600 CL9 | Sapphire HD6950 @ 6970 | Creative X-Fi Titanium HD | SSD OCZ Vertex 2 60GB | 2x Samsung HD20UI 2 TB SATA II | DVD RW Sony-NEC | Case CHIEFTEC DX-01BLD | regulace ot. Tt Hardcano 8VR | Seasonic SS-HT750 F3 ATX v2.3 | Razer DeathAdder + SteelSeries 4HD | 22" Eizo S2243W | Windows 7 64-bit Home Prem.| Netbox 15 Mbps |
    Canon EOS 20D | Battery grip BG-E2 | EF 28-105/3.5-4.5 II USM | EF 70-200/2.8 L USM | EF 50/1.8 II | Tokina 12-24/4 |4GB SanDisk Ultra III | Lowepro Vertex 200 AW

Tys nepostřehl ten vývoj? kytičky -> motýlci Holt, jinej už nebudu

Když se to nezvrhne v malé školačky, tak jsou motýlci a kytičky v pořádku
    Jinak některý fotky jsou fajn, ale jsou až moc na jedno téma.
    Gigabyte 965P-S3 | C2D E4300 | 2x1GB RAM, 800 Mhz | Radeon x1950 PRO | Terratec Aureon Space@Audiotrak Prodigy | WD 5000AAKS SATA | Toshiba SD-M1612 | Lite-On LDW-811S | Chieftec BX | Chieftec 360W PSU | Nikon D70 + kupa skla

Naposledy upravil no-X; 05.08.2006 v 22:47.

jj pěkná kýčofka škoda že ta horní hrana toho balíku je zaráz s tím horizontem .. snesl bych ho taky trošku blíž aby to bylo víc prostorové.
    Core i5 2500K @ 5 GHz, 1,32V | Noctua NH-U12P | ASUS P8P67 PRO | 2 x 4GB Corsair XMS3 DDRIII 1600 CL9 | Sapphire HD6950 @ 6970 | Creative X-Fi Titanium HD | SSD OCZ Vertex 2 60GB | 2x Samsung HD20UI 2 TB SATA II | DVD RW Sony-NEC | Case CHIEFTEC DX-01BLD | regulace ot. Tt Hardcano 8VR | Seasonic SS-HT750 F3 ATX v2.3 | Razer DeathAdder + SteelSeries 4HD | 22" Eizo S2243W | Windows 7 64-bit Home Prem.| Netbox 15 Mbps |
    Canon EOS 20D | Battery grip BG-E2 | EF 28-105/3.5-4.5 II USM | EF 70-200/2.8 L USM | EF 50/1.8 II | Tokina 12-24/4 |4GB SanDisk Ultra III | Lowepro Vertex 200 AW

Nádherné nebe, celkově pěkné tóny, zvládnutá expozice/PP a silná atmosféra. Být to širokáčem mnohem blíž k té první roli, smekl bych, takhle vidím rezervy v kompozici, přesto se mi to velmi líbí.
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Díky moc za hodnocení! Jen doplním pár detailů - v PS jsem na barvy nesahal, jsou původní. Zkoušel jsem to fotit s různými kombinacemi filtrů a výsledku, který nejvíce odpovídal reálné situaci (a který je na fotce), jsem dosáhl brutální kombinací hoya intensifier + gradual-ND + gradual-blue. Sice trochu na úkor kresby, ale to v případě oblohy myslím není až tak hrozný nedostatek.

jan555: Tak jsem přemýšlel o těch přechodových filtrech a napadla mě teorie, proč se nedělají silnější v klasickým provedení screw-mount. Hard-edge fitlry jsou pro screw-mount nepoužitelný, protože se s nimi nedá hýbat a nastavit rozhraní kam je potřeba a se soft-edge by byl ten problém, že by příliš výrazný plynulý přechod negativně ovlivnil fotku - myslím to tak, že by nebe nebylo stejnoměrně zabarvené, ale že by až příliš viditelně směrem nahoru tmavlo...
    Naposledy upravil no-X; 07.08.2006 v 00:00.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání