Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Výsledky 26 až 39 z 39

Téma: Trocha nostalgie - Nejlepší podvozek pro Athlon XP

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

Citace Původně odeslal Phate
    Myslim, ze pro sA jedine nForce 2 a to NF7-S
    Myslieť si je pekná vlastnosť , ale nedodal si, že prečo. Sú to identické dosky čo do OC, akurát AN7 má mikroGuru a lepší Audio codec. Toť vso. Takže je lepšia akurát o tieto serepetičky.

A ešte k OC, v princípe si z tých dosiek čo som vymenoval môžeš vybrať hociktorú, budeš limitovaný skôr procíkom ako doskou (česť výnimkám). Tá abitka má akurát tú výhodu že sa jej v CZ asi predalo viac, a ako to už s vecami ktoré šlapú bez problémov býva tak každý kto ju má ju chváli do neba.

Standardní

Citace Původně odeslal Ledy
    Citace Původně odeslal Phate
    Myslim, ze pro sA jedine nForce 2 a to NF7-S
    Myslieť si je pekná vlastnosť , ale nedodal si, že prečo. Sú to identické dosky čo do OC, akurát AN7 má mikroGuru a lepší Audio codec. Toť vso. Takže je lepšia akurát o tieto serepetičky.

A ešte k OC, v princípe si z tých dosiek čo som vymenoval môžeš vybrať hociktorú, budeš limitovaný skôr procíkom ako doskou (česť výnimkám). Tá abitka má akurát tú výhodu že sa jej v CZ asi predalo viac, a ako to už s vecami ktoré šlapú bez problémov býva tak každý kto ju má ju chváli do neba.
    No nebudu se s tebou poustet do polemiky, ale tohle vzdy vyzni subjektivne. Mel jsem tech desek na Nforce 2 cipsetu skoro 20cet, takze myslim, ze nejaky srovnani mam. Kazda mela nejake mouchy, ale ABIT mi z toho vysel jako BEST - podle mych kriterii - moznosto osadit vodnika, FSB pres 260, kvalitni napajeci cesta, soundstorm, dostupnost v CR a bezproblemove reklamace.
    "Work"Station: E8400||4GB RAM||WIN 7||ATI||Samsung 24"||X25 SSD

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

Citace Původně odeslal neGryk
    No nebudu se s tebou poustet do polemiky, ale tohle vzdy vyzni subjektivne. Mel jsem tech desek na Nforce 2 cipsetu skoro 20cet, takze myslim, ze nejaky srovnani mam. Kazda mela nejake mouchy, ale ABIT mi z toho vysel jako BEST - podle mych kriterii - moznosto osadit vodnika, FSB pres 260, kvalitni napajeci cesta, soundstorm, dostupnost v CR a bezproblemove reklamace.
    Počuj kámo, ty o voze ja koze (alebo naopak ) Abit AN7 je čo do možností totožná s NF7-S, akurát že je to novší typ, niečo ako tretia revízia na ktorú pridali nejaké extra veci, menovite lepší ALC codec a uGuru. Toť vso. Možnosti sú totožné, lebo dosky sú skoro totožné, akurát AN7 má toho troška viac.

Senior Member
    Vliv
    293

Standardní

Citace Původně odeslal Dismembered
    Viděl bych to na trojici ASUS A7N8X-Deluxe, Abit NF7-S a DFI NF2 ultra infinity.
    asus? tuto jsem sicce nemel ale tak debilní biosy jsem snad nikde jinde neviděl

KRA2+ a RDA3+ byly v poho
    ASUS P5E WS Pro || Intel Core 2 Quad Q93OO @ 3GHz + Xigmatek S 1284 || A-Data Vitesta Extreme Edition 8OO+ 4x1GB || MSI GTX28O Super OC [700/2300] || Seagate Barracuda 72OO.9 4OOGB SATA II || Enermax PRO82+ 425W || AeroCool BayDream + Noctua NF-P12

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

Citace Původně odeslal joXerus
    Viděl bych to na trojici ASUS A7N8X-Deluxe, Abit NF7-S a DFI NF2 ultra infinity.

Mal som doma ASUS A7N8X E Deluxe, s mod biosmi má lepšie možnosti OC, ale je to skôr multimediálna doska, konieckoncov na ktorej doske máte 3 sieťovky Na tejto hej. OC - napätie šlo tuším do 1.9 a pamäte do 2.8. Ale bolo to stabilné, takže potenciál to má. Akurát že nešlo zvyšovať napätie na NB a to dosť limituje pokiaľ to ženiete do extrému.

DFI je buď Infinity alebo Lanparty NF2 Ultra-B, tá prvá je osekaná verzia tej druhej. Tá druhá je absolútna špička na Socket A a nič sa na ňu nechytá. Ale má to háčik - nedovážala sa do celej EU, takže ak ste to nekúpili v USA alebo v Číne tak máte smolu, inde ju už nezoženiete, a už sa aj tak nevyrába. Pôvodne som ju chce kúpiť ale nikde nebola.

Abit, AN7 je nástupca NF7-S, takže je to zhruba narovnako. o tom že čo má AN7 navyše som písal o pár príspevkov hore. Je to podobne ako s Asus A7N8X E Deluxe a A7N8X Deluxe, líši sa to v pár detailoch ale je to v princípe tá istá doska. Akurát že tá novšia je troška viac vychytaná. Všimol som si že NF7 a NF7-S má dosť ľudí tu na CZ fóre, takže má tomu zodpovedajúci "image". AN7 určite nemá toľko veľa ľudí, preto všetci odporúčajú NF7-S aj keď je to starší model.

Standardní

Citace Původně odeslal Ledy

Mal som doma ASUS A7N8X E Deluxe, s mod biosmi má lepšie možnosti OC, ale je to skôr multimediálna doska, konieckoncov na ktorej doske máte 3 sieťovky Na tejto hej. OC - napätie šlo tuším do 1.9 a pamäte do 2.8. Ale bolo to stabilné, takže potenciál to má. Akurát že nešlo zvyšovať napätie na NB a to dosť limituje pokiaľ to ženiete do extrému.

DFI je buď Infinity alebo Lanparty NF2 Ultra-B, tá prvá je osekaná verzia tej druhej. Tá druhá je absolútna špička na Socket A a nič sa na ňu nechytá. Ale má to háčik - nedovážala sa do celej EU, takže ak ste to nekúpili v USA alebo v Číne tak máte smolu, inde ju už nezoženiete, a už sa aj tak nevyrába. Pôvodne som ju chce kúpiť ale nikde nebola.

Abit, AN7 je nástupca NF7-S, takže je to zhruba narovnako. o tom že čo má AN7 navyše som písal o pár príspevkov hore. Je to podobne ako s Asus A7N8X E Deluxe a A7N8X Deluxe, líši sa to v pár detailoch ale je to v princípe tá istá doska. Akurát že tá novšia je troška viac vychytaná. Všimol som si že NF7 a NF7-S má dosť ľudí tu na CZ fóre, takže má tomu zodpovedajúci "image". AN7 určite nemá toľko veľa ľudí, preto všetci odporúčajú NF7-S aj keď je to starší model.
    Ma AN7 Soundstorm?
    "Work"Station: E8400||4GB RAM||WIN 7||ATI||Samsung 24"||X25 SSD

Standardní

Mel jsem jak NF7-S tak AN7. AN7 je uplne zbytecna investice. OC Guru nefunguje tak jak ma, stejne jsem porad taktil cez bios. Winbond na mereni otacek staci.

Standardní

Ma AN7 Soundstorm?
    Udajne ma http://www2.abit.com.tw/page/en/moth...MODEL_NAME=AN7

Jinak taky jsem se jeste nesetkal s clovekem ktery by byl natolik sileny aby taktil pres uGuru

EDIT: jestli souhlasi ten obrazek v mem odkaze tak ma oproti nf7 mirne jiny layout (IDE), presto vsechno bych se porad priklanel k nf7-s kterou melo/ma urcite vic lidi -> vic zkusenosti
    Asus P5K-E | E6600@3,6GHz | GB GTX260 216SP | 2GB DDR2 | WD7500AAKS | WD15EADS | Enermax 500W | Antec P182 | LG L2000C

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní

rda3+ a rda3i prave moc ne. nafukujici se kondenzatory a nahodna umrti desek - obzvlast u revize 3.x
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Senior Member
    Vliv
    293

Standardní

nejlepší byla ta 2.1 ne?
    ASUS P5E WS Pro || Intel Core 2 Quad Q93OO @ 3GHz + Xigmatek S 1284 || A-Data Vitesta Extreme Edition 8OO+ 4x1GB || MSI GTX28O Super OC [700/2300] || Seagate Barracuda 72OO.9 4OOGB SATA II || Enermax PRO82+ 425W || AeroCool BayDream + Noctua NF-P12

Standardní

Jestli to nebude tím, že tyto debilní biosy dělá jen Asus Navíc slovo debilní je dost relativní, protože jde opět o otázku zvyku. Ale z té trojice, kterou jsem vypsal, je Asus asi nejslabší, osobně bych se přikláněl k Abitu či DFI. Pak už záleží prakticky jen na layoutu, sympatii ke značce či výbavě, protože co do oc a stability jsou obě na špici nf2 desek.
    E2140 w/Gemin II, P35-DS3, 2GB Vitesta 800+, 8800GTS 512, Hitachi T7250, Samsung F3 HD502HJ, Logitech G5, Logitech K300, Dell 2209WA, Corsair HX520
    Olympus E-300 + ME-1|ZD 1445|ZD 4015|Auto-Yashinon DX 50/1.7|Pentacon Electric 135/2.8 MC
    Dali 850 Red Line (Seas + Vifa) | Rotel RC-971 | 2x SPV100p+ | Onkyo SE-200 | Paolo speaker cable
    Dell D610 (P-M Sonoma 2.26GHz, 2GB DDR2, 80GB 7.2k, Radeon X300, DVDRW, BT, IrDA, WiFi, 14.1" SXGA+)
    Xbox 360 | 120GB

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

Citace Původně odeslal Fazer
    Ma AN7 Soundstorm?
    Udajne ma http://www2.abit.com.tw/page/en/moth...MODEL_NAME=AN7

Jinak taky jsem se jeste nesetkal s clovekem ktery by byl natolik sileny aby taktil pres uGuru

EDIT: jestli souhlasi ten obrazek v mem odkaze tak ma oproti nf7 mirne jiny layout (IDE), presto vsechno bych se porad priklanel k nf7-s kterou melo/ma urcite vic lidi -> vic zkusenosti
    No jo, argument "má ju viac ľudí, tak aj viac skúseností". AN7 je nástupca, takže by teoreticky mal mať vychytané nejaké veci. Ten Soundstorm som neskúšal. Mám Audigy 2 ZS takže to nepotrebujem. Ale podľa mňa sú to totožné dosky s NF7-S, akurát že je tam to uGuru a lepší zvuk toť vso.

Standardní

No jo, argument "AN7 je nástupca, takže by teoreticky mal mať vychytané nejaké veci" ... ktere veci konkretne ? U nf7-ky je zprzneny akorat ten layout pokud vim. Co se tyka zvuku, vysvetli mi v cem je vylepseny, ja mam informace o pridanem opt. vstupu (nf7 ma jen vystup). Takze podtrzeno secteno, AN7 ma navic jen uGuru ktery nefunguje. Co se tyka podpory a rozsirenosti necht si kazdy mysli co chce.

Prakticky jsou to shodne desky, jestli chces experimentovat s biosama a OC tak bych sel do nf7-s r.2 (kdyz uz nic tak tady na foru ji ma/melo neoddiskutovatelne vic lidi). Tim nerikam ze AN7 je spatna, taky se na ni daji udelat dobre vysledky. Dal se k tomu nebudu vyjadrovat, evidentne si kazdy "mele tu svou".
    Asus P5K-E | E6600@3,6GHz | GB GTX260 216SP | 2GB DDR2 | WD7500AAKS | WD15EADS | Enermax 500W | Antec P182 | LG L2000C

Standardní

Bez debat ASUS A7N8X-E Deluxe !!!
    ASUS A7N8X-E Deluxe

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání