Takze tie teploty monitoruje na dve veci.
Speedfan 4.26 ukazuje teplotu cpu ako remote. Odsledovane z biosom a z ntune. Aj to sa mi zda divne, pretoze ked je idle tak ma 34C a ked dam prime tak hned v seknde vyskoci na 43C a ked zase vypnem v sekunde spadne. Co je nemozne. Cize to podla mna zle sleduje
K napatiu sa nevyjadrujem, bo cpuz ukazuje 1,376V ked je v boise nastavene na 1.425V a v biose ukazuje zase 1,4V
Smart guardian co je prilozeny je niaka stara verzia, ktora ani nevie monitorovat otacky

Najnovsi smart guardian pre IT8712F uz cpu teplotu ukazuje, ale tu co speedfan ma ako temp1 a ta lieta od -30 do 40C
Dalej neukazuje teplotu nf4 chipsetu. Vyskusane tak, ze som dal vetron na chipsete pod 3000 ot/min regulatorom od primecooleru. Ten somar pri dalsom restarte sa ani neroztocil. Pridem do winov a zapnem speedfan a ten ukazuje 0 rpm pri tom fane. Tak sa cudujem a po takych troch minutach restartujem, ze co sa deje. Pozeram v biose tiez ukazuje nula otacok a tak otvorim bocnicu a ani sa netoci. Pasiv horuci, tak ze ani 2 sekundy sa tam neda udrzat ruka. Hlavne, ze v biose nebola ziadna teplota vacsia ako 36C.
A ani ked sa toci ten vetron na 6200 ot/min a pisti o sto sest nie je bohvieako chladnejsi. Inak od biosu pre poslednym beta sa ma dat regulovat od 70% vyssie cez bios, ale mne sa neda ani s poslednym biosom.
Dalsie minus je, ze nejde delicka 2:1 od 345HTT - vypise tu chyby z raidom aj ked ziadny nejde. Vysie HTT ide ale z vyssou delickou, ale to miuz nezvladnu ramky
Pisal som na
support@dfi.cz z delickou, ale ziadna odozva
Fakt ako kupil by som si aj lanparty, keby dfi ju robila pre 754 z nf4-4x.
Som zvedavy kedy to dfi npravy