Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Výsledky 26 až 39 z 39

Téma: Záhadný virus - likviduje Internet Explorer - VYŘEŠENO!!

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní

Citace Původně odeslal Aliencz
    Žádný browser není tak podporovaný a aktualizace jsou neustále k dispozici, což se o Mozzile tedy říci nedá.
    Coze?

ve většině firem co znám, se používá IE.
    Bohuzel. Zajimalo by me, co brani upgradu, jestli je to lenost, nebo neochota ucit se nove veci.

IE odinstaluji.
    To moc dobre nejde a ani bych to nedelal. IE je prilis zazrana cast systemu, bez nej ti nepude winupdate a napr. zobrazovani helpu.

Dle mého je to ale o tom, že nikdo tu neví, čím to je a tak se hledají berličky.
    Ty si myslis, ze jsou tu vsichni maniaci, kteri neumi nic lepsiho, nez porad cpat naky firefoxy a podobny blbosti a neumi vyresit nic poradneho.
    Nemame kristalovou kouli, nic lepsiho nevymyslime. Ono se to da tezko vedet takhle na dalku. To, co ti poradili, to je prvni krok, kdyz to bude spatne i nadale, tak se budou vymyslet dalsi veci, ale nediv se, ze nikdo nevi, tyhle problemy se nedaji vyresit na dalku, nekdy ani kdyz u toho sedis.
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

Member Avatar uživatele _Tomas
    Vliv
    279

Standardní

Neco podobnyho se mi stalo.....sr*l sem se s tim snad 3 hodiny a i sem kvuli tomu delal opravu isntalce XP - nepomohlo. Problem byl zpusobenej nejakym adwarem....
    az se ti zobrazi, ze IE zpusobil chybu....tak si nech zobrazit podrobnosti apokud tam bude nejaky DLLko, tak ho zkus najit presunout nekam jinam....
    Potom zkus znova spustit IE, pokud to pomuze tak to DLLko smazni.
    Core i5 3570K @ 4,3GHz + AC Freezer i30 | Gigabyte Z77X-D3H | 2x 4GB ADATA XPG V2 1600MHz DDR3 | EVGA nVidia GeForce GTX680 SC 2GB | SSD Kingston HyperX 3K 128GB | 2TB WD Caviar Black | Corsair GS 800W |LCD FS 23" | Logitech Performance MX | Pioneer VSX521 + Jamo D165 |
    Synology DS212j | 2x 2TB WD Caviar Black |
    Ford Focus ST 2.5 225HP/320Nm @ +- 250HP/330Nm

Senior Member mince Avatar uživatele Aliencz
    Věk
    58
    Vliv
    291

Standardní

To Howard: Uf, docela mě zaráží, proč si to bereš osobně? Já jen uvažuji nahlas (čitelně) o stavu věci. Že se na pár věcí dívám jinak, přece neznamená, že je to špatně. Rozhodně si nemyslím, že mi tu někdo vysype řešení, či důvody, taky ale nespolknu hned první "nápad", i když se to na první pohled možná nezdá, o komplech už něco vím a tak na spoustu připomínek reaguji spíše chladně, protože jsem je víceméně buď zkoušel, nebo jsou mimo obsah.

IE odinstalovat lze, přidat/odebrat programy, systémové nástroje. Co způsobí odinstalace o tom jsem zatím neuvažoval, možná to nebude ideální řešení, ale když mi nejde IE spustit, tak mi stejně nepojede ani help. Update myslím funguje automaticky na pozadí, k tomu pravděpodobně IE nebudu potřebovat.

Mozzilu mám v práci a spokojen s ní tedy nejsem. Pro hnidopichy plně aktualizovanou vč. plugins. Používám ji sice jako primární browser, ale IE mám jako druhý a používám ho dost často. Základní potíž, kterou se doteď nepodařilo odstranit je plná kompatibilita v režimu USERS pro ostatní uživatele. S IE v tomto směru nejsou nejmenší potíže.
    PC: HD3870 SCS3 pasiv, AMD X2 5000@6400 BlackEd MA790X-DS4 UD2, 4GB/1066, Win7 64bit, WD Raptor 74GB+WD 250GB, Samsung 206BW 16:10, Maya 44 MKII

Věk
    58
    Vliv
    291

Standardní

Citace Původně odeslal _Tomas
    Neco podobnyho se mi stalo.....sr*l sem se s tim snad 3 hodiny a i sem kvuli tomu delal opravu isntalce XP - nepomohlo. Problem byl zpusobenej nejakym adwarem....
    az se ti zobrazi, ze IE zpusobil chybu....tak si nech zobrazit podrobnosti apokud tam bude nejaky DLLko, tak ho zkus najit presunout nekam jinam....
    Potom zkus znova spustit IE, pokud to pomuze tak to DLLko smazni.
    Ten samej problém, opravná instalace nic nevyřešila. Díky, konečně reálná šance na ošetření, ještě tak vědět co to dělá-způsobuje. Používám ad-aware, je vhodnější raději SpyBot, nebo ještě jiný spyware, nebo kombinace? SpyBot umí rezidentní ochranu na pozadí, ad-aware myslím ne, to by mohlo lépe pomáhat, co si tom myslíte?
    PC: HD3870 SCS3 pasiv, AMD X2 5000@6400 BlackEd MA790X-DS4 UD2, 4GB/1066, Win7 64bit, WD Raptor 74GB+WD 250GB, Samsung 206BW 16:10, Maya 44 MKII

Vliv
    279

Standardní

Ad-aware ma taky svyho "rezidenta" (AD-watch) ale tusim, je jen v Pro verzi, jinak je dost dobrej taky Microsoft Antispyware (beta)....tehdy kdyz se mi to stalo, tak sem ani spybotem ani nicim jinym nic nenasel...(MS antispyware jeste nebyl, resp. byl jako Giant antispyware, ale to sem ho jeste neznal) nakonec ani nevim k cemu to DLLko patrilo.... to by se ted dalo zjisti napr process explorerem (www.sysinternals.com).
    Core i5 3570K @ 4,3GHz + AC Freezer i30 | Gigabyte Z77X-D3H | 2x 4GB ADATA XPG V2 1600MHz DDR3 | EVGA nVidia GeForce GTX680 SC 2GB | SSD Kingston HyperX 3K 128GB | 2TB WD Caviar Black | Corsair GS 800W |LCD FS 23" | Logitech Performance MX | Pioneer VSX521 + Jamo D165 |

Věk
    58
    Vliv
    291

Standardní

Ad-aware ma taky svyho "rezidenta" (AD-watch) ale tusim, je jen v Pro verzi, jinak je dost dobrej taky Microsoft Antispyware (beta)....tehdy kdyz se mi to stalo, tak sem ani spybotem ani nicim jinym nic nenasel...(MS antispyware jeste nebyl, resp. byl jako Giant antispyware, ale to sem ho jeste neznal) nakonec ani nevim k cemu to DLLko patrilo.... to by se ted dalo zjisti napr process explorerem (www.sysinternals.com).
    Jak ten Proces Explorer funguje, máš s tím nějakou zkušenost? Tomu mrkvosoftu moc nevěřím viz: http://www.owebu.cz/bezpecnost/vypis.php?clanek=531

Vliv
    279

Standardní

Jak ten Proces Explorer funguje, máš s tím nějakou zkušenost? Tomu mrkvosoftu moc nevěřím viz: http://www.owebu.cz/bezpecnost/vypis.php?clanek=531
    mam, ale tady sem to asi radit nemel....jelikoz ten process explorer ti ukaze soubory, ktere jsou nejak vazany s nejakym bezicim procesem.....i kdyz bys to mohl zkusit....tak ze nechas ten IE spadnout (nechas tam zobrazenou tu chybovou hlasku)....zobrazit si seznam vsech procesu...kliknout na iexplore.exe a ve spodnim okne by se ti mel zobrazit seznam vsech souboru (knihoven) prave vazanejch na iexplore.exe Jinak co se tyka toho MS, tak si myslim, ze ten autor mel zrovna smulu, ja totiz cetl prave opacny recenze...... a jinak co se zkusenosti tyce z nasi firmy (Grisoft) tak...tak se osvedcuje kombinace Spybot+MS nebo Spybot+Spysweeper (ale ten je trial)

Věk
    58
    Vliv
    291

Standardní

Takže jsem zjistil následující: s pádem IE souvisí knihovna mshtml.dll , která se modifikuje vždy při uzavření IE. Pravděpodobně se v ní ukládají poslední změny IE popř. další vazby. Pokud jsem soubor dll smazal, tak IE najel v pořádku v def. zobrazení a fungoval až do příštího spuštění. Poté jsem pátral po programech, které se v době těsně před pádem do PC instalovaly a .... NAŠEL JSEM TO. Pitomé ACDSee!!!. Nevím proč, ani jak, ale po nainstalování a spuštění ACDSee se nějak modifikuje ta knihovna, nebo IE a ten pak nefunguje. Pokud ACDSee odinstaluju a knihovnu smažu, tak IE funguje správně, vytvoří si knihovnu plně funkční - nemodifikovanou ACDSee-čkem.

Tudíž - závada odstraněna. Ani jsem nemusel dávat KERIO či Mozzilu. Jen jsem ještě přidal SpyBota - má rezidenta.

Díky všem za postřehy a pomoc.

Standardní

Tak to gratuluji ke zjisteni Tyhle veci se blbe hledaji.
    Prosimte, jak si na to tedy presne prisel?

Jinak ja jsem acdsee opustil uz davno, pomale verze > 3 se mi nelibily, proste IrfanView rulez.
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    358

Standardní

Takže jsem zjistil následující: s pádem IE souvisí knihovna mshtml.dll , která se modifikuje vždy při uzavření IE. Pravděpodobně se v ní ukládají poslední změny IE popř. další vazby. Pokud jsem soubor dll smazal, tak IE najel v pořádku v def. zobrazení a fungoval až do příštího spuštění. Poté jsem pátral po programech, které se v době těsně před pádem do PC instalovaly a .... NAŠEL JSEM TO. Pitomé ACDSee!!!. Nevím proč, ani jak, ale po nainstalování a spuštění ACDSee se nějak modifikuje ta knihovna, nebo IE a ten pak nefunguje. Pokud ACDSee odinstaluju a knihovnu smažu, tak IE funguje správně, vytvoří si knihovnu plně funkční - nemodifikovanou ACDSee-čkem.

Tudíž - závada odstraněna. Ani jsem nemusel dávat KERIO či Mozzilu. Jen jsem ještě přidal SpyBota - má rezidenta.

Díky všem za postřehy a pomoc.
    Tak to je docela dobra sranda... V ACDSee by me teda fakt nenapadlo ten problem hledat... Nicmene tu Mozzilu bych ti i tak doporucil... Ja osobne mam stabilne jako prohlizec Firefox a IE pouzivam jen na nejnutnejsi pripady (treba ten Inetbanking), kdy ho ale "poustim" stylem klik-klik-klik,tedy davam ve firewallu "Allow Once", zadny pravidlo, aby se tam mrcha neroztahoval
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Věk
    58
    Vliv
    291

Standardní

Citace Původně odeslal howard
    Tak to gratuluji ke zjisteni Tyhle veci se blbe hledaji.
    Prosimte, jak si na to tedy presne prisel?

Jinak ja jsem acdsee opustil uz davno, pomale verze > 3 se mi nelibily, proste IrfanView rulez.
    Ten PC byl ode mě čerstvě nainstalován tak jsem zmáčknul maníka co na tom všechno dělal a dal mi seznam SW co doinstalovával (naštěstí krátkej) a jenom to ACDsee instaloval na oba PC, tak jsem zkusmo po něm šel ..... a trefa hned na poprvé (malej zázrak). Hloubkový scan totiž nenašel žádný škodlivý kod, takže jsem byl nahlodán, jestli to vůbec může být virem, či spywarem. Zaměřil jsem tedy skoumání na instalace SW. No a to ACDSee dělá nějaký psí kusy s IE jak scanuje systém a hledá obrázky. Dokud bylo ACDSee jen nainstalovaný, tak se ještě nic nedělo, až po první spuštění, kdy si projede disky se tam něco změnilo (nevím co) a už to bylo v háji. A dokud se ACDsee neodinstal, tak IE nefungoval.

Já používám XnView a maximální spokojenost.

Standardní

Ja jsem myslel, zes to nasel nejak diky tomu Process exploreru, tak me zajimalo jak, proto jsem se ptal. Takze ti pomohla tato "stastna" nahoda?

Jinak tohle se stava docela casto, neco nainstalujete a ono to zpusobi, ze nefunguje neco jineho a vy to zjistite treba az za mesic. Tohle se strasne spatne hleda a casto jedinym rychlym resenim je reinstall os.

Standardní

Citace Původně odeslal howard
    proste IrfanView rulez.
    jj

Citace Původně odeslal D_a_v_i_d
    Ja osobne mam stabilne jako prohlizec Firefox a IE pouzivam jen na nejnutnejsi pripady (treba ten Inetbanking), kdy ho ale "poustim" stylem klik-klik-klik,tedy davam ve firewallu "Allow Once", zadny pravidlo, aby se tam mrcha neroztahoval
    Ty mas IE v restricted applications?

na spoustu připomínek reaguji spíše chladně, protože jsem je víceméně buď zkoušel, nebo jsou mimo obsah.
    Ja som tiez tajne predpokladal, ze to nebude virusom, ale podobnou blbinou SW, vsak kazdy bol prekvapeny ze problem mas iba Ty. Keby to liezlo zo siete, problemy by malo viacej ludi a ani ADAWR nic nenaslo. Ale radsej som uz nereagoval, aby som nebol mimo obsah (joke)
    BTW tesi ma, ze mas po probleme
    DIYS gripmeen >> CPU Wolfdale E8200 MOBO Gigabyte GA-P35-DS3R rev 2.1 RAM A-DATA DDRII 800+ EE VGA Gigabyte 3850 512MB HDD SAMSUNG 500GB HD501LJ
    Fujistu Siemens Scenic >> CPU Pentium III 1000MHz MOBO unknown RAM 256 + 128MB VGA int. i810 HDD 20GB neznameho typu

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    358

Standardní

Citace Původně odeslal iPoK Xpert
    Ty mas IE v restricted applications?
    Samozřejmě
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání