Chci všem za nápady poděkovat, ale Abit klub jsem byl nucen opustit. Zakoupil jsem ASUS TUSL2-C s i815 za 2400,- Kč + raidový řadič Kouwell KW-571B za 1000,- Kč a všechny problémy zmizely. Takhle zákeřně odejitá deska je celkem silná káva - 3 týdny pokusů. Pokusím se ty odchylky pro poučení z krizového vývoje sepsat. Deska fungovala s Tuleněm 1,1@1,47G a grafikou s I740. Pak jsem tam dal Sapphire 9500 128MB. Komp po zapnutí nenabíhal. Problém byl s AGP na 89MHz. Po snížení na 66Mhz vše OK. Pak jsem začel zvyšovat frekvenci abych zjistil maximum. Někde nad AGP 80MHz jsem nenaběhl. Snížil jsem tedy na 66MHz a byly shozený ovladače grafiky v Me. Přeinstalace ovladačů nepomohla. Dal jsem tedy nový Me / střídavě i XP / a ovladače fungovaly, ale nešel Direct3D. Dále komp po zapnutí někdy naběh a někdy ne, disky v šuplíku nejdřív občas nebyly vidět, pak už jen nebyly, ale když jsem je dal na koberec tak OK, dělící poměr PCI 1/3 šel pouze jumpry - softwérově s toho bylo vždycky 1/4 tedy podtaktovaný PCI . Direct3D se starým I740 fungoval, ale někdy byla vidět kostka jen barevná a někdy s nápisem DirectX, Direct3D s Sapphirem nefungoval - komp se kousnul, ale občas / naprosto vyjímečně / běžel normálně, ale druhý pokus ihned po skončení prvního se zas komp kousnul. Zkoušel jsem i 300W zdroj. Nechal jsem vyměnit všechny kondíky na desce. Špatný starty kompu skoro zmizely, ale bohužel nevymizely. Jako přídavek se oběvil reset kompu. S Tuleňem 1,4G tak jednou za 1/2 hodiny v průměru. Po nataktování na FSB 112 jsem buď nenaběh do woken a nebo reset krátce po náběhu. Se starým Celerem 566 MHz se reset nekonal, občes nešel zapnout, dělící poměr PCI 1/3 fungoval i přes Softmenu, ale Direct3D se Sapphirem se zase hryzal, s I740 různá kostka a GeForce2 komp vůbec nepoznal a tím pádem odmítal jeho ovladače. Když jsem je tam násilím narval tak se nedokázal dostat do oken. Takže deska která funguje se slabím Celerem a podivně se starou grafikou I740 a cokoli lepší je problém. Dokonce i instalace voken je bezproblémová. To je chuťovka co. Řekl bych že to je velmi vhodný dárek někomu komu se chcete pomstít. Mám jen takový pocit, že ty vysoký proudový odběry Tuleň+ATI něco nakoply a pak už proud deska nedokázala stabilizovat a nebo byla poškozena komunikace s BXový čipsetem. Sbohem BXko.