Hezkej napad, uz jsem to zkusil, ale vazne nevim, jak se v te prikazova radce zadava prikazi pro editaci...Původně odeslal KtK
![]()
Hezkej napad, uz jsem to zkusil, ale vazne nevim, jak se v te prikazova radce zadava prikazi pro editaci...Původně odeslal KtK
![]()
KDE nemam, takze kde se to meni ti neporadim (pouzivam GNOME2)
k tomu default bootu - pres ten drakconf by to melo jit, ale jestli ti tuhne pocitac tak jak spravne vis musis editovat lilo.conf, ale musis to udelat jako root. prikazem "su" se prepnes jako root
jako prohlizec urcite mozilla je dobra! (musis si pokud chces ale jeste stahnout flash plugin a nainstalovat -je u toho dobrej navod)
standartne by tam mela byt spis ta mozilla nez netscape. a mozilla je urcite v distribuci, takze ani nemusis stahovat a staci si pustit (jako root) rpmdrake a tam doinstalovat co budes potrebovat... (kdyz se te to zepta na nejaky zavislosti tak vsechno nainstalovat)
A jakej je teda ten prikaz na editaci souboru v prikazovy radce?
Jinak ten komp uplne nezatuhne, ted jsem to zkousel, jen mu to trva leta, stejne nakonec otevre okno, kde muzu akorat zmenit velikost textu v ty startovaci nabidce a navic mi u toho vzdycky prestane fungovt mys...![]()
editore je plno - treba viale ten s nepoustej - nebudes ani vedet jak se ma vypnout...
takze treba pico nebo vuebc uplne nejlepsi je mc (je to obdoba mc)
v mc muzes udelat hooodne veci (jednose se daji delat symlinky, pokud mas vsechny spravny balicky (utar, uzip, urar) tak otevirat vsechny mozny balicky jenom stisknutim enteru, instalovat RPM balicky (zase kdyz je otevres tak je tam polozka INSTALL, ale musis byt root), pokud mas nainstalvoanej lynx, tak se tam daji prohlizet html stranky tak, ze nejsou videt zadny znacky, ale jenom text.........
je to snad jeden z nejpouzivanejsich programu
takze mc rulez![]()
Vypada to, ze mc asi nemam, zkusil jsem to pomoci vi a nestacil se divit, ale jsem hoch vsimavy a vynalezavy, takze jsem se kouknul po webu a uz tu priseru umim i vypnout, hec!Původně odeslal wong
![]()
![]()
Neda se ten pico nebo mc nekde sehnat a stahnout??
Jinak po asi 3 hodinove praci je LiLo uspesne upraveno, nejdele mi trvalo zjistit si, ze potom, co prepisu /etc/lilo.conf, musim to lilo jeste spustit z prikazove radky...![]()
Porad mam ale problemy s mysi, kdykoliv delam nejakou globalni kontrolu HW, tak se mi proste kousne kurzor a pomuze jedine restart, nevis, co s tim?
vsecko by melo jit nainstalovat pres rpmdrake
pico ---> nano
v nekterych distribucich uz pico vubec nebyva
jinak http://www.rpmfind.net popr. http://www.tuxfinder.com
presne takPůvodně odeslal ^Tomahawk^
![]()
dal muzes pouzit na konzoli prikaz urpmi mc (aby se ti nainstalovalo mc, resi to zavislosti a standartne tam mas nastaveny jako zdroj CDcka, ale muze byt i ftp...)
Jee, kluci, diky za rady, ten mc je DOST dobrej, vazne mi uplne pripomina DOSovske casy a NC...![]()
Cece, ty a wong jste pokladi, zrovna jsem se chtel zeptat, jak mam v prikazove radce rozbalovat archivy...Původně odeslal ^Tomahawk^
![]()
JE TOTO MOZNE?!?!![]()
Původně odeslal Zilla
je.![]()
třeba tar -xzf soubor apod. stačí číst man xxx
Jinak rar, zip apod. je potřeba stahnout. Treba na www.tucows.cz ci hledej dalsi info na www.mandrake.cz (tam asi pred mesicem psali vsechny adresy, kde hledat rpm apod. pro linux - výborný - doporucuju!!!)
to vis - oba mame linux![]()
navic tomahawk je muj bracha![]()
![]()
Nejste nahodou dokonce dvojcata? Precejen ty vase fotky v avatarech...Původně odeslal wong
![]()
![]()
Parasite lost, AKA the Girlfriend Mission:The Socka Project sleeps, lets use (her :) Durex! 1GHz in some soltek stuff, Ati rage 128, etc.. (it\'s noisy)
IMB Thinkpad R31: celer 1.2GHz, 384M RAM, 60GB 5400rpm hitachi, i810 8MB onboard (na praci to staci ;)
[pro archivni ucely] janina overclockerska poradna (.tar.gz, 1.1MB, otevrete si index.html v browseru podporujicim javascript a frames)
Jo jo, jsou si hosi podobni...Původně odeslal KtK
Ale poradenskou praci odvadeji prvotridni, jen co je pravda...![]()
osobne pokud neco hledam tak postupuju nasledovne:
www.freshmeat.net
www.linuxlinks.com
www.google.com
existuje jeste ceska mutace linuxlinksu, ale ta myslim oproti originalu dost pokulhava...
jeste me napada dost veci se resi na mailing-listu linux.cz
http://www.linux.cz/lists/archive/linux/
Původně odeslal ^Tomahawk^
No, neni to přímo bankro, jen ochrana před věřiteliaby se mohl dát MandrakeSoft do pořádku a udělat ve svých řadách čistku, chci říci reorganizaci. Mám jen takový tušení, že Mandrake už nemusí být jen zdarma ... ale to necháme na budoucnosti.
to doufam ze ne. ja mam mandrake rad. kdybych krachl nebo se za nej platilo tak bych asi musel prejit jinam... hmmm napada mne tak akorat debian nebo gentoo![]()
Původně odeslal ^Tomahawk^
Osm kloboučků na jedno Cédéčku neni vůbec špatnejch. Ábr, fábr, domine, spíš bych to viděl na debianka, nebo shlacka. SuSinku neeee.
I když BeOS taky neni k zahození![]()
Ale mandráček to snad vydrží ... apropó, na www.mandrake.cz se teď domlouváme, jak to udělat s finacováním. Že by sme se domluvilo 4-5 lidí a jako jeden by vstoupili do mandrakeklubu (se všemi výhodami). Vyšlo by to jednoho na pár stovek a všem by to prospělo ....
A jake jsou ty vyhody, jestli se s mim zeptat? Moc se v tom nevyznam...Původně odeslal slesik
![]()
to by mne taky zajimalo. mandrake sice pouzivam dost dlouho, ale v cem sou vyhodu clubu to nevim. popravde sem se o to moc nezajimal, protoze to stoji docela dost penez(pro jednoho)Původně odeslal Zilla
Původně odeslal wong
No, všechny výhody popisuje článek asi dva měsíce starej na www.mandrake.cz já jen napíšu jen ty hlavní - přístup ke komerčnímu/placenému software zdarma - sou ho stohy(staroffice, CorelDraw apod.) a pomoc při problémech. Jinak, je to opravdu spousta peněz, proto by nebylo od věci, spojit se tak v šesti lidech a zaplatit si jedno členství (mandrake s tim oficiálně nesouhlasí). Nicméně, bych s tim asi počkal, kdoví jak to teď bude, Mandrake jako distribuce asi nezahyne, ale jestlu bude pod MandrakeSoftem? Bůh ví. Když už bych jim tam rval peníze, tak s určitou jistotou a ta teď schází. I když bych jim rád pomohl.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)