Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Výsledky 26 až 45 z 45

Téma: Pomozte pls s výběrem DF pro kamaráda

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member mince Avatar uživatele puki
    Vliv
    287

Standardní

Citace Původně odeslal Antonín Plhal
    puki - Canon PS Pro90 IS má moc pěkný tělo. Jinak jak to myslíš, že na dlouhém ohnisku nejsou povedené fotky.
    Teraz neviem z coho si to pochopil, ze na ultrazoomoch su zle fotky,
    1. nevyhoda tychto objektivov na bezne pouzitie je relativne vysoke ohnisko pri najsirsom nastaveni, ono ked si to clovek uvedomi je to ok. Ide o to ze ten velky zoom pouzije trebars par krat do roka na dovolenke a narozdiel od toho foti niekde v krcme kazdy druhy tyzden a to ohnisko ho nuti odstupit o pol stola dalej aby dostal do zaberu vsetko co chce.
    To si mnoho ludi co kupia UZ neuvedomuje - jaksi sa riadia "cim vacsie tym lepsie". Nehovoriac o 'portretoch' na najsirsom zoome pretoze cloveku sa nechce odstupit a trocha nazoomovat na odstranenie barrel distorsion (eh soudkovitosti ?), potom dani foteni ludia maju po zhliadnuti fotiek vrazedne umysly .... ou, dlhe zenske nechty (to zle niekedy nieje kam uhnut no co uz).
    2. nevyhoda je skor koncepcna, ako spominal jan555 mnoho ludi foti sposobom "vsak mam tam zoom tak to snad na fotkach ukazem". Akoze kazdy si foti co chce, nikomu nebude clovek kritizovat zabery s dovolenky ze nemaju kompoziciu a ucit ho principy fotografie. Horsie je to z ludmi co sa stakymi fotkami prezentuju ...
    x. inak su ultra zoomy kvalitou v pohode, casto vytykana chromaticka aberacia poprve nebyva az tak viditelna a podruhe s nastupom miniaturnych senzorov (ako tie nestastne 8mpix na 2/3") ju maju aj normalne-zoom fotaky casto horsiu ako ultrazoomy.

PS UZ roxx ... ked si clovek odfoti a precita z pohovky playlist wo winampe co je krizom cez izbu a zdrbe nic nechapajuceho kamosa, ze co to tam dava za blbosti
    Pripadne diskusia na prechadzke "co je to tam v dialke?" "komin ? antena ? neviem..." ... "PUKI, FOTAAAAK !!!"

Jinak co se týče délky ohniska: je to sice dražší, běžně si to člověk nekupuje, ale užitečné jsou předsádkové čočky - správně je to širokoúhlý konvertor. Není to nic jiného, než přídavná optika, která zkrátí ohnisko. Konkrétně u A60/70/75 na 25,4mm (kinofilm). Přesto si to několik zákazníků už koupilo. To byly ovšem spíše realitní kanceláře, nebo výrobci nábytku. Má to ovšem i nevýhodu - na běžných kompaktech to částečně stíní blesku. Jak říkám, běžně si to lidi nekupují, ale existuje to.
    Jasne ... ja som sa tiez obzeral po tom canonackom konvertore, ale jaksi do tohoto fotaku uz nemienim investovat na nieco co nebude recyklovatelne toz netusim ci budem mat nieco s 58mm zavitom. A nejaku vyhodny vypredaj toho kusu prislusenstva som nevidel
    A to neratam to, ze mam zavit priamo na objektive a nemusim pouzivat adapter ako takmer vsetky sucasne digitalne fotaky .

Standardní

Možná jsem to špatně pochopil, ale je tam uvedeno toto:

ja mam Canon Pro90 IS coz je nieco ako dvojca ku tomu 2100UZ a nepamatam kedy som mal naposledy nejaku dobru foto z max zoomom (ak neratame nejake dokumentarne ako napriklad buracka fotena z okna )

Jinak s názorem na UZ souhlasím, myslím dokonce, že to zákazníci relativně chápou. UZ za běžných podmínek bez stabilizátoru je nepoužitelný, protože málo lidí s sebou chce tahat stativ.
    Ryzen 5 3600/16GB/256SSD+3TB HDD/R7-370/W10 PRO

Vliv
    287

Standardní

Citace Původně odeslal Chocen
    to by mne zajimalo, co fotis... ze lezas po stenach - pavouky ?
    !!!Disclaimer - bavime sa hlavne o pouziti fotakov pre siroku verenjnost = lacne obrazkovanie z oslav dovoleniek etc. (krativny ludia si vedia poradit sami )!!!

heh po stenach ... som tym myslel ze ked chcem odfotit napriklad plnu miestnost (rodinna oslava) tak casto sa prilepim chrbtom az ma stenu nech mam zaber, v extremnych pripadoch vytocim displej a fotak oprem o stenu ... ako som povedal kazdy centimeter dobry
    ale ani panorama z miestnosti nieje k zahodeniu

ad 35mm vs 38mm moze byt pri fotke v miestnosti rozdiel jedneho sediaceho cloveka na sirku

C7xx jako nahrada analogovych kompaktu ? to nemyslis vazne - kterych napriklad to ma byt nahrada ?
    Nie technicky, skor cielovou skupinou. cca 75% ludi co poznam s ultrazoomom ma C7xx a maximalne co sa dostali do styku s niecim inym ako kompaktom bola stara Praktika po tatkovi ktoru nevedeli ovladat a tak si kupili analogovy kompakt (jo trochu prehanam ale v princie sa to da pochopit ... snad). Jednoducho clovek s ktorym sme pred 2 rokmi vyberali 35mm kompakt stym ze to musi mat zoom pride za mnou a vytiahne letak zo supermarketu kde je 720 a chce poradit ze ci to kupit, ked mu odporucim nieco ako a80, tak sa ma spyta "a nieco nove s 10x zoomom nieje ?" Nikto nezatracuje Olympus a jeho 7xx radu ale jej modnost a marketingove 'nutenie' ludi do kupy ultrazoomov (zas na druhu stranu vdaka tomu podielu sa vratili na trh aj ine ultrazoomy ako olympus, ono tak 2001-2003 to boli takmer len olympusy s dlhym sklom)

To All - a to by mne zajimalo, jak chcete fotit kvalitní portrét s ohniskem menším jak 100 - těch 200 až 300 (u digi) je na to ideální... jde tu o všeobecně hodně velkou hloubku ostrosti digi foťáků....
    heh, ak chces kvalitny portret s puritanskyn nastavenim tak na digitaky zapomen, minimalne na vsetko co nema vymenny objektiv
    - ohniskova vzdialenost objektivu vs. prepocet na kinofilmovu zalezi od pouziteho prierezu objektivu, konstrukcie a velkosti snimaca, ked uz to chces brat na 100mm objektivovych tak to ziaden z novych 1/2.5" - 1/2.7" ultrazoomov nema, tocia sa tam cisla ~50-60mm
    - akoze da sa hrat s clonou, filtrami a podobne dokonca sa tym da dosiahnut aj slusny efekt, ale jaksi to na 100mm ohniskovej vzdialenosti to nedostanes

Ja si myslim, ze na to kolik stoji, ty 740 a 750 nabizeji opravdu hodne - napr. i vyuziti Vami zatracovaneho UZ objektivu k foceni makra... videl jsem na FA i budu spustu krasnych fotek z 740 a 750, dokonce i 720 (i s tou to jde když se to umí) narozdíl od naprostých patalanin i z D100, D70, EOS 300D a podobně...takže asi tak...
    ...videl som peugeota 205 ako vyklepal audi TT ... videl som hracov FPS ako vyklepali na starej sunke s 100ms+ lagmi tlupu 'l33t m4chrov' na P4 s cable pripojenim a 40ms ...

Vsetko je to o ludoch a ich schopnostiach, jednoducho niekto si nemoze dovolit viac ako 7xx a vie fotit vyborne zatial co niekto iny si kupi z 2 vyplat alebo dostane od fotrovcov D10 a hned sa hra na machra
    Lenze podobne ako ten chlapik stym pegeutom 205 musi clovek co chce poriadne fotit c7xx stravit mnoho casu aby sa dostal na nejaku uroven, a niektore tie fotky nevznikaju hned ale musi poskusat plno roznych nastaveni aby mu vysiel nejaky snimok zatial co s fotakom inej triedy by to mal lahsie (a pravdepodobne aj kvalitnejsie). A ten clovek by si taky fotak najskor rad kupil keby na to mal peniaze ...

Standardní

je videt, ze tu malokdo s tou 750 (740) opravdu zkousel fotit.

ja s tim fotim pres rok a nemuzu souhlasit se zde uvedenymi vecmi.

imho je nahrada analogoveho kompaktu digitalni kompakt, a ne elektronicka zrcadlovka.

s tim zoomem - ja uz bych bez nej byl jak bez ruky - umoznuje to komponovat primo v hledacku a nemusi se pak tolik orezavat, aby to nejak vypadalo...ony ty 4 mega taky nejsou zas tak moc, aby byl ysledek po brutalnim oriznuti kvalitni.

co se tyce stabilizatoru obrazu - i s telepredsadkou 1,7x mam na C-750 ostre fotky z ruky - takze vytahovat stativ pokazde taky neni nutno (ono jde spise o svetelne podminky a o to, jak ten fotak drzite).

a o tom dostavani se na nejakou uroven - toz to je taky pekna kravina. cituji "clovek co chce poriadne fotit c7xx stravit mnoho casu aby sa dostal na nejaku uroven, a niektore tie fotky nevznikaju hned ale musi poskusat plno roznych nastaveni aby mu vysiel nejaky snimok zatial co s fotakom inej triedy by to mal lahsie" - to jako ze ten clovek s lepsim fotakem nemusí ? prijde a cvakne nebo jako jak jednodussi? toz to je pekne lol - pokud chces aby neco poradne vyslo, musis zkouset - clovek co opravdu foti (i na kinofilm) udela treba i 100 a vic snimku a pak vybere treba tri - to je normalni, bezna praxe.

Ja tu netvrdim, ze je 750 na stejne urovni jako DSLR - to je samozrejmne nesmysl, jenze proste ten pomer cena/vykon je velice dobry a taky proto si to kupuje hodne lidi. Nerikam, ze dost velka cast zakazniku nejsou tupci, ale je tu i velka cast lidi, co si proste prolezou net, prectou hafo recenzi a diskuzi a potom se rozhodnou - a dost casto prave pro C-7xx - proc asi?

A taky - ten UZ je zas o te vsetranosti. Objektivy tady proste menit nejdou. A kdyz mas kompakt s 35-105 (a pod.) tak treba na foceni zvirat zapomen. Kdyz mas 38-380 (pripadne + predsadky - 26-650 (to uz i ten potret prichazi v uvahu)) tak uz je to nekde jinde a ty si muzes alespon zkusit naprostou vetsinu fotgrafickych technik a postupu - samozrejmne ze to s DSLR a nekolika objektivy bude kvalitativne lepsi, ale kazdy proste nema 100 tisic a nebo do toho nechce tolik investovat.

tady je odkaz na nektere fotky z C-750:
    na FA
    http://www.fotoaparat.cz/index.php?r...43&galsort=avg

A rezim full automat to pry taky nema spatne - ale to nevim, bo to nepouzivam.

ALE HLAVNE - tady se zapomnelo, na co se ten clovek ptal: chtel co nejvsestranejsi fotak do 15k - a to je podle imho prave neco jako 750. Má 4Mpix, záznam zvuku i videa, sáňky na blesk, dálkové ovládání, objektiv 38-380 (6,3-63), kompletní manuální nastavení (čas, clona, nastavení bílé (včetně custom WB), manuální ostření, atd.), možnost předsádek a filtrů, a tak dále - prostě je toho spousta.
    PC AREA --- Galerie českého a slovenského Casemoddingu --- OUTDOOR --- Na kole, po horách, atd... --- PM Consulting --- Projektové řízení, vzdělávání, konzultace, atd...

Junior Member
    Vliv
    277

Standardní

Diky za vcerejsi rychle reakce a naslednou diskuzi, byla pro me poucna.
    UZ asi radeji ne, stativ s sebou po horach tahat nikdo nebude (maximalne by ho nalozili me a to nemuzu potrebovat ) a nutilo by je to fotit klidne na max priblizeni a ty fotky by asi staly za prd.
    Sony - taky me laka, asi V1 a to hodne, protoze vam verim, ze ma nejlepsi foceni pri minimalnim uzivatelskem zasahu a to je presne to, co bude zbytek rodiny potrebovat. Ale bojim se tech cen MS a nahradni baterie.
    Dalsi zvazuju Canon PS A75/A80/S1 a Panasonic DMC-FZ10 (nebude u nej problem s tim akumulatorem misto AA baterii?).
    Diky moc za vytipovani par modelu, je z ceho vybirat a vychazet.
    Pilooooooot!

Junior Member
    Vliv
    277

Standardní

Hmm, tak nez clovek neco napise, tak Chocen zas posle prispevek, ktery vraci do vyberu i 750UZ.
    Pilooooooot!

Standardní

To All - a to by mne zajimalo, jak chcete fotit kvalitní portrét s ohniskem menším jak 100 - těch 200 až 300 (u digi) je na to ideální... jde tu o všeobecně hodně velkou hloubku ostrosti digi foťáků....
    To je "trochu" problém, zvlášť ve spojení s rozsahem clon a spol. u digi. Zatímco na analogu fotím portrét 300tovkou, na digi mám smůlu - ani ten, který 300 má, se výsledkem k analogu nedá ani přirovnat, o ČB fotografii se ani nezmiňovat ...

To "Antonín Plhal": předsádky známe Jenže, většinou je s nimi problém - buď markantně zhoršují optiku (světelnost, vinětují, atd.), nebo stojí nehorázné peníze, navíc - většina uživatelů digi kompaktů si nekupuje ani filtry, natož předsádky ...

btw: včera jsem byl na lovu u Škody (ufff, levné to opět nebylo ) a viděl jsem tam zajímavou a aspoň pro mě novou věc - Sony začal dělat na svoje "P" kompakty adaptér na předsádky/filtry - nasazovací ze strany, velice zajímavé a imho funkční řešení, vypadá to takhle - http://www.sonystyle.com/is-bin/INTE...ductSKU=VADPHA (sorry, ten odkaz je poněkud delší, ale snad někomu pomůže, když už se o tom bavíme) A ke kompaktu jsem si koupil nový mini-stativ - za tu cenu jsem ho tam prostě nemohl nechat, naprosto mě fascinoval designem (a dost i praktičností), 5006 mosqito - http://www.cullmann-foto.de/index_reisen.html
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Vliv
    287

Standardní

Možná jsem to špatně pochopil...
    jaaaaaaj ja som myslel foto ako Foto t.j. ze som sa hral na kompoziciu a podobne (ono ked sa tym foti do dialky na kresbe vsetkeho vidiet ze to nieje 1m od objektivu)
    aj ked pravdu povediac takych 7-8x uz bezne vyuzijem a nehovorim ze by sa sem tam nenasli dobre Fotky s 10x zoomom ale je par, ani 1% (aj ked pravdu povediac dobrych fotiek s hladiska fotografie mam mozno tak 5-10%)

je videt, ze tu malokdo s tou 750 (740) opravdu zkousel fotit.
    jemine mam pocit ze tu niekto je 750 zealot ...
    nikto nepopiera, ze je to zaujimavy fotak, ale casy ked c7xx boli jedinymi ultrazoomami su prec, uz je zcoho vyberat a ked si clovek pozrie fotky

Doplnim ta, je to univerzalny fotak, ale je to kompromis za ucelom univerzalnosti. Napriklad ... jeho vyhoda je to ze je mensi a skladnejsi ako ine UZ, lenze druha stranka veci nechcel by som stym fotit ked mas na tom fotaku blesk vacsi ako fotak samotny - jednoducho co je pre niekoho vyhoda je pre ineho nevyhoda(ked dam taky Speedlite 420 na tu Pro90 tak je tam uplne ako doma, na G5ke jeto tiez v pohode ale uz na takej G1 sa to trocha zle drzi, a napriklad taka C750 je uz podla mna prilis mala, ak ked kto ma na 420EX si kupi trocha iny fotak ako C750)
    akoze ide o to si len uvedomit ze nieco musis obetovat a neexistuje fotak by sa mal vynasat do nebeskych vysin

Nerikam, ze dost velka cast zakazniku nejsou tupci, ale je tu i velka cast lidi, co si proste prolezou net, prectou hafo recenzi a diskuzi a potom se rozhodnou - a dost casto prave pro C-7xx - proc asi?
    1. je to to co chcu
    2. sice by im stacil aj 3x zoom, ale tie obrazky z 10x su take pekne ...
    3. "kua, keby som ja tak mal par tisic viac an ten ISkovy fotak (alebo iny)..."

ad. c750 vs SLR - ak nevies pripustit, ze praca s niecim ako C750 ta v urcitych oblastiach obmedzuje/spomalu pricom na lepsom fotaku by si to mal rychlejsie, tak sa nemame o com bavit. Nejde o to ze by tie drahsie fotaky nebodaj sami ludi ucili ako snimi zachadzat, ide o to ze fotaky typu C750 (S1 Pro, Z2....) maju urcite obmedzenia, ktore ak chces preklenut (a ak sa daju) tak to vyzaduje urcitu namahu na trening + aj tak to zdrzuje pri samotnom foteni. Kazdeho osobnou otazkou je ze ci mu to stoji za tie peniaze + rozmery ktore zo sebou prinasaju SLR.

ad fotografia.cz - tie fotky dokazuju len to, ze aj C750 maju sikovny ludia a ked si pozries ostatne tak aj u C150 najdes dobre foto

ukoncim to takto: jednoducho pre mna je na vyuzitie toho zoomu ta C750 prilis mala (a v principe sa mi dizajnom nepaci ani S1 Pro (a nema kolajnice na blesk)), ako bonus je ten zoom ok, ale ja som clovek zvyknuty drzat nieco poriadne (+500g ) v ruke klasickym sposobom (lava ruka pod/okolo objetivu, prava na spusti a vyraznom hmatniku)

Standardní

Jen něco málo k tomu dodám - když začaly Oly 7XX, tak jsem převážně fotil Sony S85tkou. Každý druhý měl UZko a první co bylo, bylo vždycky stejné - kolik to má zoom? - 3x. - ahaaaa, tak to nic. Ale nikdo z nich NIKDY ze svého UZka nevydojil to, co já z S85 - veselé bylo, když jsme fotili dva to samé (např. firemní party ), když člověk ví, že podmínky byly naprosto stejné (a fotografický um/neum podobný) a vidí ten rozdíl ...

(osobně mám pocit, že spousta lidí kupuje UZka kvůli následující myšlence: "tohle má 3x zoom, tohle 10x, stojí to stejně, tak to snad není co řešit?")

Jinak fotí se na jedné straně sice foťákem, ale na druhé hlavou a rukama - a to je podstatnější. Lidi, kteří fakt umí fotit (mezi ně se nepočítám a asi ani nikdy nebudu ), vyfotí 2 MP kompaktem s manuálem lepší fotku, než jelito se SLR a superdrahým sklem - vždycky Ale takových lidí je sakra málo ...

btw: motto dne - lepší foťák z Tebe lepšího fotografa neudělá
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags

Vliv
    287

Standardní

Citace Původně odeslal jan555

btw: motto dne - lepší foťák z Tebe lepšího fotografa neudělá
    k tomu len dodat
    http://www.fotoaparat.cz/index.php?r...alsort=default

Standardní

ano, s mottem dne souhlasim na 100%

jan555 - souhlas, prvni UZ nefotily moc dobre - mel jsem v ruce i 720 a oproti 740 (750) je to propastny rozdil.

ja tu nechci lobovat pro Olympus, ja jsem jen chtel zduraznit, ze ta 750 imho neni sptatna volba pri parametrech

1) cena do 15 000

2) sanky na blesk

4) maximalni univerzalnost

5) prepokladane pouziti

a o tom byl dotaz co tu rozjel tu diskuzi, ne ?

je mi jasne, ze i v kategorii UZ kompaktů se dá najít lepší stroj (např. Panasonic DMC-FZ10 s objektivem od Leicy), jenže většinou už stojí víc než těch 15k - a o tom to je. Kdybych na to mel, tak uz tu pobiham minimalne s D70 a tremi ctyrmi objektivy - jenze to je na mne jako doktoranda docela draha sranda... A proto jsem si taky koupil 750 - jak uz jsem psal prve, mam s ni alespon moznost naucit se spoustu veci a vyzkouset si mnoho postupu - coz s obyc. kompaktem neni dost dobre mozne (rad fotim ptaky a dalsi zvirata po lese). A je i faktem, ze casto narazim na ruzna omezeni - jenze to je proste dan za to, ze nemam 50k na poradny DSLR.

Ale fotil jsem treba i s kompaktem za 12k a oproti tomu, co jsem byl zvykly na 750... tam ani nebyla korekce expozice, makro od 20cm - no, skoda mluvit...

A dost - ukonceme to a venujme se dalsim tematum - myslim, ze uz jsme tu toho popsali dost a dost...
    PC AREA --- Galerie českého a slovenského Casemoddingu --- OUTDOOR --- Na kole, po horách, atd... --- PM Consulting --- Projektové řízení, vzdělávání, konzultace, atd...

Standardní

Ale fotil jsem treba i s kompaktem za 12k a oproti tomu, co jsem byl zvykly na 750... tam ani nebyla korekce expozice, makro od 20cm - no, skoda mluvit...
    Máš recht, dál už se v tom nebudeme pitvat (nakonec po všech fórech světa je to rozpitváno horem dolem), jenom - který kompakt za 12 kKč nemá korekci expozice (tu má podle mě i kompakt o 10 kKč levnější!)

Standardní

Máš recht, dál už se v tom nebudeme pitvat (nakonec po všech fórech světa je to rozpitváno horem dolem), jenom - který kompakt za 12 kKč nemá korekci expozice (tu má podle mě i kompakt o 10 kKč levnější!)
    no , nevi presne ktery to byl (nebyl to olymp.), ale z olympusu to nema treba ani Mjučko ...

Standardní

no , nevi presne ktery to byl (nebyl to olymp.), ale z olympusu to nema treba ani Mjučko ...
    Tomu pořád nerozumím, má to i C-150, nejlevnější Oly vůbec (aktálně asi 2500), viz http://www.dpreview.com/reviews/spec...s/oly_d390.asp

Standardní

Citace Původně odeslal Keyoke
    Diky za vcerejsi rychle reakce a naslednou diskuzi, byla pro me poucna.
    UZ asi radeji ne, stativ s sebou po horach tahat nikdo nebude (maximalne by ho nalozili me a to nemuzu potrebovat ) a nutilo by je to fotit klidne na max priblizeni a ty fotky by asi staly za prd.
    Sony - taky me laka, asi V1 a to hodne, protoze vam verim, ze ma nejlepsi foceni pri minimalnim uzivatelskem zasahu a to je presne to, co bude zbytek rodiny potrebovat. Ale bojim se tech cen MS a nahradni baterie.
    Dalsi zvazuju Canon PS A75/A80/S1 a Panasonic DMC-FZ10 (nebude u nej problem s tim akumulatorem misto AA baterii?).
    Diky moc za vytipovani par modelu, je z ceho vybirat a vychazet.
    Sony vezmi, nezklame Tě - MS něco stojí, otázkou je, jak chceš velkou kartu, s 256 MS Pro to není tak hrozné, aku závisí přímo na velikosti karty, pokud začneš na 256 MB nemusíš aku řešit vůbec, při dvojnásobku už trochu jo ...

S kompakt Canony vedle taky nešlápneš, jen je to trochu jiná třída než V1 - v něčem lepší, v něčem horší - v tom, co Tě zajímá, tj. auto mód (spolehlivost, fokus, atd.) horší ...

Jinak - pořád pleteš jablka s hruškama - píšeš "UZ ne", ale dál píšeš "zvažuju S1 a Panasonic FZ10" - ani jeden z těchhle foťáků do kapsy nedáš ... Tak to konečně rozmysli, jinak se ničeho nedopracuješ

Vliv
    287

Standardní

Tomu pořád nerozumím, má to i C-150, nejlevnější Oly vůbec (aktálně asi 2500), viz http://www.dpreview.com/reviews/spec...s/oly_d390.asp
    mam pocit ze olympusy to maju vsetky z novych
    niektore lacne digitaky inych znaciek to tiez maju, ale stava sa ze neprakticky zalezen v menu (uz sa nepamatam co za srot to bol)
    a klasikou tych co to nemaju je Kodak najma 2mpix modely

Standardní

Citace Původně odeslal puki
    mam pocit ze olympusy to maju vsetky z novych
    niektore lacne digitaky inych znaciek to tiez maju, ale stava sa ze neprakticky zalezen v menu (uz sa nepamatam co za srot to bol)
    a klasikou tych co to nemaju je Kodak najma 2mpix modely
    To docela čumím, že to nějaký foťák vůbec nemá, co se tam pak dá nastavovat? (v menu je asi jedna položka - formát karty )

EDIT: Z trochu jiného soudku, tohle http://www.digineff.cz/art/titulka/qualia040423.html je hustý

Senior Member VIP Avatar uživatele Arteee
    Vliv
    293

Standardní

Jo to maj všechny Olympusy i ty starší má C220 jí má.
    BA95 positive
    Jen mrtví poznají konec války. Platón

Standardní

tak to má to mjučko asi nekde zahrabane, bo ta klasicka indikace v pravem hormim rohu tam neni (rezim P)

Vliv
    287

Standardní

tak to má to mjučko asi nekde zahrabane, bo ta klasicka indikace v pravem hormim rohu tam neni (rezim P)
    no to moze byt, mam pocit ze niektory z tych novych UZ uz nepozna program P, korekciu integruje do AUTO modu
    co ma svoje vyhody aj nevyhody - tj bud si to nepamata nastavenie alebo pamata a uz to nieje auto mod

pripadne som videl jeden automaticky kompakt Kodak/HP/... alebo nieco take strasne co strasne spoliehalo na nastavovanie vsetkeho cez menu a tam to bola korekcia len v menu a ukazovalo to len ciselka na dipleji

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání