Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Výsledky 26 až 32 z 32

Téma: Samo se mi zapíná PC!

Junior Member
    Vliv
    277

Standardní

No asi vim, v cem spociva problem samosezaponajicich PC. Uz sem teda o tom cetl nekde tady na foru, ale u me to je proste kdyz povolim WOL. Ja mam totiz v biosu polozku WOL(PME#) a to PME znamena, ze se komp probudi na jakoukoliv udalost ze site(asi). Takze kdyz ho uspim a pingnu na sebe, tak se to nastartuje. Je to pekne nahvono.
    Nevi nekdo, zda de poresit toto?

Za pripadne nepresnosti se omlouvam....
    E2160@8x333MHz@1.30V, P31, Kingmax 2x2GB@800MHz, g8400, Samsung 120GB, Samsung 223BW & Benq FP937s

Standardní

Citace Původně odeslal valerius
    No asi vim, v cem spociva problem samosezaponajicich PC. Uz sem teda o tom cetl nekde tady na foru, ale u me to je proste kdyz povolim WOL. Ja mam totiz v biosu polozku WOL(PME#) a to PME znamena, ze se komp probudi na jakoukoliv udalost ze site(asi). Takze kdyz ho uspim a pingnu na sebe, tak se to nastartuje. Je to pekne nahvono.
    Nevi nekdo, zda de poresit toto?

Za pripadne nepresnosti se omlouvam....
    Ale, nerikej. Co takhle vypnout WOL pri jakekoliv udalosti?
    amd64 x86_64 AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ GNU/Linux
    Největší zábavou bývají ty počítačové úlohy, které jsou v praxi naprosto k ničemu

Junior Member
    Vliv
    277

Standardní

Jo, ja to asi nenapsal. Ja si chci udrzovat kompa uspaneho, abych si ho moh vzdalene probudit.
    No a v BIOSU je jen to WOL(PME#)...pak teda este wake on ring, ale to me moc nezajima.

Takze jak bych to mel vypnout, aby mi tam zbylo jen to probouzeni pomoci magic packetu a ne jakoukoliv udalosti?
    E2160@8x333MHz@1.30V, P31, Kingmax 2x2GB@800MHz, g8400, Samsung 120GB, Samsung 223BW & Benq FP937s

Standardní

Citace Původně odeslal valerius
    Jo, ja to asi nenapsal. Ja si chci udrzovat kompa uspaneho, abych si ho moh vzdalene probudit.
    No a v BIOSU je jen to WOL(PME#)...pak teda este wake on ring, ale to me moc nezajima.

Takze jak bych to mel vypnout, aby mi tam zbylo jen to probouzeni pomoci magic packetu a ne jakoukoliv udalosti?

Totiz podle mych zkusenosti se nijak nerozlisuje co na l3 do sitovky prijde, byt i ten magic packet. Takze pokud chces, aby se ti kdyz to mas povolene , zapinal pc pouze pomoci "magic packetu", vytahuj sitovy kabel a zapojuj ho jen tehdy, kdy budes ocekavat onen zazracny MP.
    amd64 x86_64 AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ GNU/Linux
    Největší zábavou bývají ty počítačové úlohy, které jsou v praxi naprosto k ničemu

Standardní :)

Ahoj, mel jsem podobny problem, stacilo kdyz jsem vytahl wol kablik a jak v biosu tak v systemu zakazal vsechny s tim spojene funkce...

Junior Member
    Vliv
    277

Standardní

nj, kdyz ja to chci probouzet a na dalku. A kablik tam stejne zadnej nemam, je to integrovana sitovka. A ja si chtel kompa vzdycky na dalku zapnout a pak ho nechat usnout. Ale aby se mi pak furt probouzel......

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Jak s usinanim, to nevim ale s vypnutim to vpohode funguje. Mam obyc PCI sitovku (nakej edimax) a desku s PCI 2.2. Kdyz kompa vypnu, tak MB zustane pod napetim. Na switchi normalne sviti kontrolka pripojeni sitovky. Probouzim to z linucha pres "etherwake -i ethx MAC" kde ethx je rozhrani ke kterymu je ten komp pripojenej a MAC je samo MAC adresa toho kompa kterej chci vzbudit.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání