Stránka 2 z 5 PrvníPrvní 12345 PosledníPoslední
Výsledky 26 až 50 z 105

Téma: Jak na tiché PC?

Senior Member Avatar uživatele Prokop
    Vliv
    294

Standardní

Citace Původně odeslal MisoSK
    Citace Původně odeslal Prokop
    btw. ticho nepoznas dokud vodu nepoznas
    je jasne ze o ucinnosti vody sa tu nemusime bavit, ale oprav ma please ak sa mylim, netreba tam mat cerpadlo+chladenie vymenniku+na zdroji nemas ventilator?
    a to nehovorim o cene +dalsia skatula na stole.
    uf zaryty airconditioner

ke mne kdyz nekdo prijde tak se divi ze ten komp je zaply.. a to mam vodnika a rozhodne to na prvni pohled nepoznas! s mobilitou neni problem, vozim ho na chatu, na lanky, na akce... vymenik muzes mit klidne chlazenej pasivne (ja to tak ve stavu idle mam a to si vem ze chladim nekolik set W)
    cerpadlo kvalitni, a spravne umistene (tj bud na pruzinkach zavesene, nebo oblozene izolacni hmotou) je neslysitelne.. zbytek se uz odviji od kvality pouzitych fanu.. coz je samozrejme protoze pokud uz investuji do vodnika tak koupim i poradny vetraky... tot vse
    .

Standardní

zaryty airconditioner -to zasa nie, ibaze ako som napisal moj comp v idle nepocut a zatial mi to uchladi aj pri dost velkom pretaktovani. Proste mam 4fan na 5V a vodne ma 2fan a cerpadlo co neni as taky vlky rozdiel nato, ze by som mal zainvestovat niekolko tisic. a zvukovo odizolovat mozes aj to aj to.

ps. nehadam sa ze vodne ma urcite lepsi pomer chladenia a hluku, ale zatial zostavam pri fan

ps2. a to tam mam hlupe titany, ked kupim nieco kvalitnejsie tak to bude este lepsie

ASUS P5LD2 i945 | P4 D Presler 2800@3750, TT SilentTower 5V | Shappire X1800GTO@XT 256MB DDR3 | 1G DDRAM2 677 dual | HDD Maxtor 250GB | Case 3RSystem BL 12cm FAN | Enermax Liberty 400W 12cm FAN.

Senior Member minceVIP Avatar uživatele Dawe
    Vliv
    292

Standardní

zaryty airconditioner -to zasa nie, ibaze ako som napisal moj comp v idle nepocut a zatial mi to uchladi aj pri dost velkom pretaktovani. Proste mam 4fan na 5V a vodne ma 2fan a cerpadlo co neni as taky vlky rozdiel nato, ze by som mal zainvestovat niekolko tisic. a zvukovo odizolovat mozes aj to aj to.
    Ale ale.... Netvrd cos nezkusil......
    There is nothin' fair in this world
    There is nothin' safe in this world
    And there's nothin' sure in this world
    And there's nothin' pure in this world
    Look for something left in this world

Standardní

Citace Původně odeslal Dawe
    skus sa trochu rozpisat nech viem ocom.

ASUS P5LD2 i945 | P4 D Presler 2800@3750, TT SilentTower 5V | Shappire X1800GTO@XT 256MB DDR3 | 1G DDRAM2 677 dual | HDD Maxtor 250GB | Case 3RSystem BL 12cm FAN | Enermax Liberty 400W 12cm FAN.

Vliv
    292

Standardní

skus sa trochu rozpisat nech viem ocom.
    Ve vzduchu takovy TICHO nikdy nestvoris....... tedy oprava - stvoris, ale za mnohem vetsi prachy nez "obycejnou" vodu..... opravdu se nemusim rozepisovat, neni o cem diskutovat....

Standardní

Ve vzduchu takovy TICHO nikdy nestvoris....... tedy oprava - stvoris, ale za mnohem vetsi prachy nez "obycejnou" vodu..... opravdu se nemusim rozepisovat, neni o cem diskutovat....
    jak neni, sak som pisal: 4fan (vzduch) vs. 2fan+cerpadlo (voda)

Standardní

Z vlastní zkušenosti - nejefektivnější a nejtišší řešení u vzduchu mi připadá wind-tunnel v kombinaci s tc chladičem na cpu. Žádný přídavný větráky navíc, žádný hluk a teploty uvnitře case a cpu jsou víc než dobrý. V kombinaci s vcool a modnutým chlazením zdroje a grafiky je to ve 2d neslyšitelný, resp. disk to přeřve.

Standardní

Citace Původně odeslal DAN2
    Z vlastní zkušenosti - nejefektivnější a nejtišší řešení u vzduchu mi připadá wind-tunnel v kombinaci s tc chladičem na cpu. Žádný přídavný větráky navíc, žádný hluk a teploty uvnitře case a cpu jsou víc než dobrý. V kombinaci s vcool a modnutým chlazením zdroje a grafiky je to ve 2d neslyšitelný, resp. disk to přeřve.
    disk to prerve , tak to potom neni nic moc ked ti to musi disk prehlucit , nehovoriac o tom ze ti huci samotny disk, ja disk nemam sancu pocut ani ked cita

Vliv
    292

Standardní

jak neni, sak som pisal: 4fan (vzduch) vs. 2fan+cerpadlo (voda)
    Skoda ze tp mas do Prahy tak daleko....

Eheima 1048 s mirnou upravou slysis z 10 cenimetru, dale ne. A radiator ja jel vzdycky pouze pasivne.... Proste snaz se jak chces, ale dokud se v compu neco toci tak to dela bordel.... Jedinej vetrak jsem mel ve Fortronu a ten byl napajenej 3.3V - mel problem se sotva tocit. Vetsi kompromis udelat nesel.

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní

jenze to neni jen o 2D. kdyz jen pisu + nejakej P2P, tak je jasny, ze se mi tam nic hrat extra nebude. ale kdyz si pustis nejakou 3D hru pri lepsim pretaktovani, tak ti tam zacne varit kde co, a to uz bez odsavacich vetraku neztisis.
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Standardní

Citace Původně odeslal riksa
    jenze to neni jen o 2D. kdyz jen pisu + nejakej P2P, tak je jasny, ze se mi tam nic hrat extra nebude. ale kdyz si pustis nejakou 3D hru pri lepsim pretaktovani, tak ti tam zacne varit kde co, a to uz bez odsavacich vetraku neztisis.
    O tom samozřejmě žádná, když hraju a cpu začne topit, tak mi vylezou otáčky na chladiči cpu (hřeje ke 40tiC) a do systému začne proudit daleko větší množství vzduchu, kterej je podstatně chladnější protože má na vstupu pokojovou teplotu, systém má max 37C. Zvýšené otáčky chladiče cpu ale v tomhle případě spolehlivě přeřve zvuk ze hry.

Celý co jsem chtěl svým příspěvkem o windtunnelu v kombinaci s tc chladičem případně s Vcool říct je to, že je to lepší řešení než přidávat dva a více dalších větráků. Zkuste si to, v žádným případě se to nedá nasimulovat pomocí open case, tím se naruší proudění vzduchu ve skříni.

Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní

2DAN: a tady je kamen urazu - u me je system porad stejne tichy jako u podtaktovaneho 2D (jak to mam ted v podpise), tak u pretaktovaneho (na 2400mhz) systemu u 3D. v celym systemu je 3x coolermaster s riffle (2xodsavaci pod zdrojem, 1xgrafika), zalman a 12cm ve fortronu. nasavaci fan neni zadnej. nevim, na kolik v jedou ty cm, ale je to min nez 5V (ledky uz temer nesviteji); zalman jede na minimum. cely system je hlucny stejne jako vrneni monitoru.
    abychom si rozumeli - nerikam, ze windtunel je spatne reseni, jenom rikam, ze si to bez tech odsavacich vetraku neumim predstavit
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Standardní

pánové radši se do toho tady nebudu nějak pouštět, jak čtu ty vaše rozbroje kvůli ..... jen podotknu, že mám opravdu tiché pc a bez vody.... tiché tak, že v noci v podstatě nejde znát, že žije... stačí pak jen zapnout větráček v šuplíku na HDD a hned je vidět (slyšet) rozdíl
    DECENT II EXTREME
    ---> http://7luke.com/decent <--- už je zase jiný konfig ale není čas to změnit na webu

Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní

Citace Původně odeslal Luke_chiptuning
    pánové radši se do toho tady nebudu nějak pouštět, jak čtu ty vaše rozbroje kvůli ..... jen podotknu, že mám opravdu tiché pc a bez vody.... tiché tak, že v noci v podstatě nejde znát, že žije... stačí pak jen zapnout větráček v šuplíku na HDD a hned je vidět (slyšet) rozdíl
    tak nam popis jak - tady neni zadny rozbroj, proste jen diskutujeme, jak se nam to jevi nejucinnejsi

Senior Member Avatar uživatele Prokop
    Vliv
    294

Standardní

uu pekna diskuse

ale jak uz nekdo podotknul pro nekoho je TICHO tichem a pro jinyho zase HLUKEM

rozhodne nikdy neni vzduch stejne tichej ba dokonce tissi jako voda. navic pokud uz mame chladit neco vic nez nejaky @2200mhz 1,7V TB je to vzduchem tise neuchladitelne... o disku nemluve... ale uz to asi nema cenu vysvetlovat protoze se stejne opakuju
    .

Standardní

na pctuningu jsem cetl , ze se blizi (na nas trh) desky s i855 a kdyz ne tak si to poridte z nemecka nebo od nekud , dava se do toho eMko , a ma te to only na pasiv treba 1600 a ty novy 0,09 az 2000MHZ !!!! ja uz si na to zvyk
    Pašák erda.

Standardní

No nevim jak vám, ale u mně se při paření games tenjedinej větrák roztočí jen o trošku víc, hluk se moc nezvedne (resp. ticho), holt to mám dobře dimenzovaný

kua, už musím udělat ty fotky..

vono taky je ticho a ticho a taky můh bych udělat to chlazení eště tišší, ale pak by nemuselo být tak účinné.

hluk v mým komplu odpovídá nezatíženýmu fortronu s 12cm fanem.
    AMD Barton 2500+ + Zalman CNPS6000Cu, EPoX RDA3+, 2x 512MB Knigmax DDR400 5-2-2-1 dual-channel, Sapphire Radeon 9600Pro + Zalman ZM80-HP, HDD Seagate Barracuda 80GB, CD-RW Teac 52x, Zdroj Fortron FSP300-60PN(PF) 300W, SB-Live 1024, Monitor Philips 109B 19\", Repro Teac PowerMax2000
    Fšechno chlazený Jedinou fenou ;D (52st Prime) :D

Standardní

Citace Původně odeslal Bumble-BeE
    No nevim jak vám, ale u mně se při paření games tenjedinej větrák roztočí jen o trošku víc, hluk se moc nezvedne (resp. ticho), holt to mám dobře dimenzovaný

kua, už musím udělat ty fotky..

vono taky je ticho a ticho a taky můh bych udělat to chlazení eště tišší, ale pak by nemuselo být tak účinné.

hluk v mým komplu odpovídá nezatíženýmu fortronu s 12cm fanem.
    Pro vzduchovy chlazeni se musi vzit Fortron s 12cm vetrakem jako etalon a nic jej jiz nesmi prehlusit, no ja ted vyresil hlucny CRT monitor vymenou za novy.

Senior Member mince Avatar uživatele kecinzer
    Věk
    41
    Vliv
    318

Standardní

Tak když tady tak čtu ty vaše nároky na tichej chod, chtěl bych vidět, resp. slyšet vaše compy
    MacBookPro 13 (mid 2014): Intel Core i5-4278U 2,6GHz | Intel Iris 5100 | 8GB RAM | 128GB SSD | 2560x1600 @ best for retina || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || OSX 10.11.2
    ProBook: HP ProBook 650 G1 @ Core i5 4200M 2,5GHz | Intel HD4600 | 12GB RAM | 500 GB Seagate HDD 7200 || 1920x1080 || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || Win10 Ent 64bit
    iPhone 6 Plus 16GB Space Gray | iOS 9.2

Standardní

a co delate s diskama, tady vsichni mluvi o tom ze vodnik je tissi nez vzduch, ale co z toho kdyz budete mit v pc stale hdd

Fanless Experiment || Gigabyte Z77-DS3H | Intel i5-3570K | Thermalright HR-02 | 16G DDR3 | Sapphire HD 7750 Ultimate | Crucial M4 256GB | Seasonic X-400FL | Fractal Define R4
    Dell D430 || i945G | C2D 1.2G ULV | 2G DDR2 533 | GMA950 | 12" 1280x800 | 80G 4k2 | 802.3ab | 802.11g | 802.15.1 | HSDPA | Windows 7 x64
    Storage || i965G | E2200 | 4G DDR2 | RAID5 6x Samsung HD154UI 1.5TB - ~7TiB | 802.3ab ...powered by Ubuntu Server x64
    Accessories || E-MU Tracker Pre USB 2.0 | Meier Corda Headsix | Sony MDR-CD470 | Pioneer A-204R | Tesla ARS 9218 32 | LG 32LD350

"Music is essentially useless, as life is." George Santayana

Vliv
    292

Standardní

Citace Původně odeslal monsoon
    a co delate s diskama, tady vsichni mluvi o tom ze vodnik je tissi nez vzduch, ale co z toho kdyz budete mit v pc stale hdd
    jezis budes ho taky chladit vodou ne ?

A jelikoz na nem bude WB tak ho muzes poradne zabalit do ceho se ti zachce aby nebyl slyset a neuvari se....

Věk
    41
    Vliv
    318

Standardní

Přesně, to by mě taky zajímalo. Já sem ten ztišil comp natolik, že mi teď nejvíc hlučej disky.
    MacBookPro 13 (mid 2014): Intel Core i5-4278U 2,6GHz | Intel Iris 5100 | 8GB RAM | 128GB SSD | 2560x1600 @ best for retina || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || OSX 10.11.2
    ProBook: HP ProBook 650 G1 @ Core i5 4200M 2,5GHz | Intel HD4600 | 12GB RAM | 500 GB Seagate HDD 7200 || 1920x1080 || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || Win10 Ent 64bit

Vliv
    292

Standardní

Citace Původně odeslal kecinzer
    Přesně, to by mě taky zajímalo. Já sem ten ztišil comp natolik, že mi teď nejvíc hlučej disky.
    Tak cti co pisu o post vyse.....

Jinak do vzduchu dost pomuze ZM-2HC1(2), vrazil jsem do jednoho compu a pomuze to zamezit vibracim disku a neprenasi tudiz tolik hluku. I pri seeku je tissi.... Ale bzuceni se zvlaste u starejch Maxtoru/WD timto zpusobem nezbavite tudiz to chce solidne tichy zaklad v podobe Samsung/Seagate

Věk
    41
    Vliv
    318

Standardní

Citace Původně odeslal kecinzer
    Tak cti co pisu o post vyse.....

Jinak do vzduchu dost pomuze ZM-2HC1(2), vrazil jsem do jednoho compu a pomuze to zamezit vibracim disku a neprenasi tudiz tolik hluku. I pri seeku je tissi.... Ale bzuceni se zvlaste u starejch Maxtoru/WD timto zpusobem nezbavite tudiz to chce solidne tichy zaklad v podobe Samsung/Seagate
    Sem si toho postu nevšim.
    Jo to vypadá dobře, du to pořádně omrknout

Standardní

Rozumnej disk (hlukove) zpravidla Barca,
    nekovove ulozeni do penove trubky s ukosy na stranach funguje jako
    akusticka past a zaroven zajistuje pruchod vzduch a chlazeni disku
    na 32-35°C kvuli zivotnosti a spolehlivosti.

A case nekde sikovne pod stolem za stolem, tam se tez dobre zatlumi jako celek, a pak zbyva doresit hluk monitoru.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání