Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Výsledky 26 až 30 z 30

Téma: Zalman 7000A ALCU - chcete si polepsit o 5C - FOTO

Standardní

ale myslim ze to do seba nieco ma. ak nad tym clovek popremysla tak asi fakt musi uznat ze ta dosticka "kvazi" zvacsi plochu ktora odovzdava teplo z jadra na chladic. ak sa ta medena podlazka rovnomerne zahreje tak vlastne zvysuje plochu, cize ten zalman je potom ucinnejsi...a myslim ze s pritlakom to az tak vela nema do cinenia. ten pritlak tam zas taky velky byt nemoze inak by si snorri poskodil jadro.. skoda ze to so svojim TT-ckom nemozem vyskusat
    AMD Barton 2500+@230x9.5@1.75V :: TT Volcano 12 2000rpm :: Abit NF7-S :: 2x256 Twinmoss 400MHz@460MHz 2,5-4-4-11@2.9V :: Ati Radeon 9600Pro@520/735 :: 180GB disk space :: DVD-RW LG :: 19\" Phillips CRT shajt@1280x1024x90Hz :: Enermax 350W :: YY Cestus case a bit modded :: cooled by 3x80mm, 2x120mm,1x90mm fans + custom made SACRED grids :: dual red cathodes by Warlord

Senior Member mince
    Vliv
    300

Standardní

Snorri: chápu dobře, že máš rozdíl 5°C se ZALMANEM s a bez té destičky
    Jestli jo, tak to nechápu.
    za1. te bohatě pasty se mi nezdá, pasty nesmí být moc, zhoršuje se přenos tepla
    za2. to máš tepelný přechody navíc CPU>destička>chladič oproti CPU>chladič.

Doporučuju odstranit destičku a:
    vzít pastu, které dát minimální, ale rovnoměrnou vrstvu na CPU, nejlépe rozetřít třeba telefonní kartou. prostě jenom aby tam ta pasta byla, né aby tvořila další vrstvu. Pak dát trochu pasty na chladič a prstem v mikroténovém sáčku rozetřít do průhledna(kvůli vyplnění mikroskopických nerovností, kde je vzduch a prakticky se chová jako tepelný izolant> hůže vede teplo).
    Takto připravené komponenty s citem overclockerovi vlastním nainstalovat a pomocí šroubů nastavit dostatečný přítlak. Pak udělej ty samé testy a myslím, že uzříš hodnoty velmi podobné těm, které tady prezentuješ. Je to moje doměnka, ale dost by mě zajímal ten výsledek, pokud si dáš záležet. Protože jiné vysvětlení, než že předtím prostě bylo něco nedokonale udělané mě nenapadá.
    Tak dotoho
    MB G... a to už taky není pravda ;)
    A nekřičte na mě, pokud jsem plácnul nějakou hloupost ...........

Senior Member minceVIP Avatar uživatele Dawe
    Vliv
    294

Standardní

Citace Původně odeslal DOT
    proc eraser jeste nema slepejse ?
    Protoze by zaslouzil banana.

Jinak me taky dost udivuje ten rozdil Idle-Prime

Senior Member mince
    Vliv
    300

Standardní

Citace Původně odeslal Dawe

Jinak me taky dost udivuje ten rozdil Idle-Prime
    Takový rozdíl jenom dokazuje, že to chlazení není eňoňuňo, protože při burnu to teplo odvádí daleko hůř, prostě tu teplotu, co je při burnu už odvádět nestíhá.. Taky když si vezmete, že nic není dokonale rovné, tak máme nerovnost CPU + destičky + chladiče, což už může být znatelné, a ještě k tomu hodně pasty. Znovu zdůrazňuju, že to je jen teorie, proto by mě zajímal výsledek po aplikaci toho postupu výše.
    MB G... a to už taky není pravda ;)
    A nekřičte na mě, pokud jsem plácnul nějakou hloupost ...........

Standardní

mno lenze on mal tu teplotu bez dosticky este vyssiu pri prime...
    ja napriklad mam rozdiel medzi prime a idle 5 C
    AMD Barton 2500+@230x9.5@1.75V :: TT Volcano 12 2000rpm :: Abit NF7-S :: 2x256 Twinmoss 400MHz@460MHz 2,5-4-4-11@2.9V :: Ati Radeon 9600Pro@520/735 :: 180GB disk space :: DVD-RW LG :: 19\" Phillips CRT shajt@1280x1024x90Hz :: Enermax 350W :: YY Cestus case a bit modded :: cooled by 3x80mm, 2x120mm,1x90mm fans + custom made SACRED grids :: dual red cathodes by Warlord

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání