Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Výsledky 26 až 34 z 34

Téma: Přechod z Win,jaký vybrat Linux

Member
    Vliv
    276

Standardní

Ja mam Linux nainstalovany asi 2 tyzdne, doma aj v robote. Doma Athlon co je v popise v robote K6-333 20GB disk 128MB ram. Na obodvoch PC dual boot s XP ckami. V robote mam T3 pevnu linku a vela casu )) to je dolezite v Linuxe, hlavne zo zaciatku. Mam uz nejake skusenosti s PC takze priblizne viem ako co funguje. Nie je riesenie davat hned naformatovat disk a zacat instalovat, tadial cesta v linuxe nevedie. (zo zaciatku som si to myslel, ale pri 4 instalacii slackware po sebe mi to doslo). DOLEZITE je citat. README, INSTALL, HOWTO + internet, nevyhnutne, koli zdroju informacii a softu. Teraz mam rozbehany apache (v slacku nie je co rozbehavat) ide mi PHP, postgreSQL, samba nejake ICQ(centericq). Skoda, ze v robote je linux len na skolskom serveri a nejake freebsd je na mail serveri.... Takze sa tu citim osamelo na sieti. Jednoznacne odporucam linux nainstalovat (osobne lutujem ze som nepocuvol kamosa, ktory ma uz pred 5 rokmi ma prehovaral na linux, len som sa bal - doteraz neviem coho). Moj favorit SLACKWARE 9.1
    Athlon XP(palomino) 2000+@2200+,MSI KT4V,MSI Geforce 4 MX 440VTD,512MB RAM, Seagate 80GB, Slackware Linux

Standardní

Citace Původně odeslal Xfantasy
    Takže ABC Linux mám vyhodit oknem?No,holt si objednám Mandrake.

Nikoho kdo umí v Linuxu neznám,takže na to budu sám.

Díky za rady
    Drizim palce, hlavne se nenech odradit pocatecnima problemama - jestli teda vubec nejaky budou

Standardní

Podle toho co jsem viděl,tak budou určitě,ale jen na mé straně.Jak jsem psal,tak ve Woknech chodim dobře a tak to bude v Linuxu kruté
    Intel Pentium D 805
    AC Freezer 7 Pro , 1024MB DDR, Asus P5P800-VM
    Leadtek FX 5700

Standardní

Citace Původně odeslal Xfantasy
    Podle toho co jsem viděl,tak budou určitě,ale jen na mé straně.Jak jsem psal,tak ve Woknech chodim dobře a tak to bude v Linuxu kruté
    Nevim jak je to s MDK 10, ale pokud nainstalujes MDK 9.2, nebudes mit problemy (skoro) zadny. Vsechno jde nastavit v grafice. Co se tyce software, pokud neco nenajdes na CD, plne postacuje www.rpmseek.com a www.rpmfind.net. Instaloval sem ho kamosovi a za dva tydny uz mel spustenej ftp server ... Vsechno je docela intuitivni.

BTW kdyby nekdo chtel instalovat nejlepsi ditro na svete (), to jest Gentoo, tak jsem pripravil pdfko s navodem, protoze sem ho nikde nenasel. Handbook, ktery se da stahnout, obsahuje jeste navic hafo platforem(sparc,..) a je to neprehledny, tohle je kopie XML z webu Gentoo. Have a fun

ps: barevny je, ale ty linky na zalozky se mi do pdfka proste nacpat nepovedlo.
    amd64 x86_64 AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ GNU/Linux
    Největší zábavou bývají ty počítačové úlohy, které jsou v praxi naprosto k ničemu

Standardní

Citace Původně odeslal jaab
    hmm... ale me se treba Mandrake 10 Community vubec nepodarilo nainstalovat - sice nechapu, co to je za joke, ale kdyz jsem si vybral balicky, ktery chci nainstalovat a presel na dalsi obrazovku, tak to na me baflo, ze jsem si nevybral kernel. jenze ten vubec vybrat nejde
    takze jsem budto totalni lama (coz v linuxu jsem ), nebo nevim
    Kernel tam vybrat jde, akorat musis prepnout na abecedni zobrazeni balicku

Standardní

Citace Původně odeslal dekon
    to jsem sice provedl, ale kernel tam v tom seznamu vubec nebyl
    nebo jsem slepy
    AMD Athlon XP-M 2500+@2300 MHz | Zalman CNPS7000A-AlCu | ASUS A7V600 | 512MB DDR400 Hynix | CP R9500@R9500Pro | Glacial NorthPole (heatpipe pasiv) | Creative SB Audigy | 2x Seagate Barracuda 7200.7+ 120GB | Plextor PX-W4824A | AOpen H600A case | Chill-Innovation CP-400P |||| Lenovo Thinkpad R61
    poslechněte si naše demo ...

Standardní

Citace Původně odeslal jaab
    Citace Původně odeslal dekon
    to jsem sice provedl, ale kernel tam v tom seznamu vubec nebyl
    nebo jsem slepy

Co se tyce mdk 9.2, tak tam tusim neni taky...
    amd64 x86_64 AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ GNU/Linux
    Největší zábavou bývají ty počítačové úlohy, které jsou v praxi naprosto k ničemu

Standardní

tak se mi mdk 10 community podarilo prave rozchodit, ale musel jsem vypnout SATA radic
    ted ho zkusim znova zapnout, tak uvidim
    AMD Athlon XP-M 2500+@2300 MHz | Zalman CNPS7000A-AlCu | ASUS A7V600 | 512MB DDR400 Hynix | CP R9500@R9500Pro | Glacial NorthPole (heatpipe pasiv) | Creative SB Audigy | 2x Seagate Barracuda 7200.7+ 120GB | Plextor PX-W4824A | AOpen H600A case | Chill-Innovation CP-400P |||| Lenovo Thinkpad R61
    poslechněte si naše demo ...

Standardní

Ja jsem to tam mel .
    Jinak o tom ze kdyz chces nahrat kernel musis prepnout na abecedni zobrazeni balicku, pisou i v manualu.
    Pokud zadnej kernel nevyberes, nahraje se 2.6x kernel.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání