Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Výsledky 26 až 30 z 30

Téma: Epox 8kra2+ shrnuti

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní

Pokud chcete stabilně vysoké fsb, radil bych chladit i šváby na boardu. Mám chlazení na chipech pro řízení voltáže pro ram a rtc. Chystám se ještě na chip pro vcore. Pro porovnání jsem sundal chladič na rtc a za pár dní se objevila checksum bios chybička a následné resetování biosu. I když, je to stále pouze domněnka. Ale nic jinýho jsem neměnil. Zdůrazňuji důkladné chlazení SB. Při fsb 233 se mi na řadiči sata místo identifikace hitachi objevily nesmysly. Takže nad 230 nestíhá sata řadič nebo hitachi.
    doma: X2 4850+|Gigabyte 780g|tt7 @5v|4gb adata ddr800cl3|ati hd3200 + lg lcd 226wa|Hitachi250gb sata + seagate 500 gb esatal|case lian-li-black|black silent ps 550w|adsl
    experimenty: Celeron800 @ 1100|AOpen AX6BC&media: opteron @ 2,5| biostar 690|adata 1gb
    foto (systém): Pentax|těla:MeSuper+MZ5n+K100D|skla:Pentax fa 1,4/50+m 2,8/100+setový 18/55|Vivitar 1,9/28 S1+2,8/135+3,5/70-210|skener:canoscan 4200f

Vstal z mrtvých mince Avatar uživatele MikeD
    Věk
    45
    Vliv
    300

Standardní

pri kombinaci EPoX 8KRAI s DVD±R/RW NEC 2500A se muze stat, ze nepujdou vypalovat DVD... pokud se tohle stane, doporucuji nechat standardni windowsovske IDE drivery a neinstalovat VIA Hyperion 4in1
    na zábavu: Intel Celern G1620 (Gelid Solutions Tranquillo) | GB GA-B75-D3V | 8GB Kingston HyperX Fury Blue 1600 | GIGABYTE GTX750 Ti Ultra Durable 2 2GB | Samsung SSD 850 EVO 120GB + WD7500AAKS 750GB + Samsung SpinPoint F1 1TB + Samsung HD204UI 2TB | Seasonic S-12 600W | Dell 2209WA | Windows 10 Home 64bit
    na cesty: AGang Gangsta 7.0 2013 + Lenovo ThinkPad 0328 + Motorola Moto G 2014

dříve, než se na něco zeptáte, zkuste zabrousit na: Google | Wikipedia

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

pokud nekdo pouziva boot sata disk, pozor na zmenu poradi bootovacich mechanik pri pripojeni dalsich disku na onboard ide ci raid radic. automaticky se nastavi nove pripojeny disk.

pri pouziti bootovaciho disku nesata jsem si stejneho problemu nevsiml.
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

dalsi zajimava vec. pokud pouzivate krom klasicke agp karty i pci video, cas od casu se stane, ze agp karta nenastartuje ( pouze pci ). pak je nutne v biosu opet nastavit init first AGP.
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní Re: Epox 8kra2+ shrnuti

Tak to shrnu:
    mam tyto zakladni desky:

Epok 8krai
    Epox 8Kra2+

Pouzivam 2x512MB DDR400 (200MHz) DDR CL2 v obou sestavach.
    Procesor Barton2800@3400 na (166@200MHz). Zvednute napajeni CPU o 0,25V nic jineho jsem nemenil.

Obe dosky naprosto stabilni, nikdy zadne problemy.
    V BIOSu zaple PNP YES a ACPI Enabled. POST S1(SuspendToDisk)&S3(SuspendTtoRam).

Zaklad vseho je pouziti AllInOne baliku ovladacu od VIA (dle noveho se nazyvaji ViaHyperion balik). Bez tohoto baliku nedosahnete vykonnych vysledku, protoze jinak pouzivate zakladni FAIL-SAFE MS ovladace, ktere samozrejme jsou jen zakladni bez pridanych funkci a urychleni.

Co se tyce vyse popisovanych problemu, tak plati jen tyto dva, z toho jen ten 1) je neresitelny:
    1) nelze na 400MHz provozovat 3x pametovy modul, funguji stabilne vzdy jen libovolne dve.
    2) aby fungoval integrovany SATA radic so SATAII diskami o velikosti 320GB, je potreba upgradovat BIOS SATA radice. Sam mam takovej modifikovanej BIOS, ktery obsahuje posledni BIOS od vyrobce zakladni desky + je v nem nejaktualnejsi ROMBIOS SATA radice.

Vse chodi naprosto stabilne jak ma, neni potreba v BIOSu nic vypinat nebo prepinat. Techto dosek jsem doporucil 10tky a vsechny do dnesniho dne funguji se vsema funkcema bez nejmensich problemu. Samozrejme, nedoporucuje se zapinat Performance na HIGH. Toto nastaveni je experimentalni a nemusi prinest citelne zvyseni rychlosti, vetsinou prave naopak se rychlost snizi protoze na zbernicich muze dochazet k chybovosti a dochazi k opakovanym opravnym prenosem=spomaleni. Take prave toto nastaveni zpusobuje skoro vzdy nestabilitu, takze Performance na NORMAL nikdy ne na HIGH.

PS: pokud by jste nekdo chtel nejaktualnejsi BIOS pro tyto desky (tedy s plnou funkci SATA a SATAII disku do 500GB), napiste mi na anunnaki@ahaportal.com, ja ho Vam zaslu.
    Naposledy upravil Anunnaki; 15.06.2007 v 08:33.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání