Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Výsledky 26 až 30 z 30

Téma: Který výrobce má tyto WiFI zařízení ???

Senior Member
    Vliv
    280

Standardní

Já jsem prošel manuály Top class -- Buffala, Linksysu a D-Linku. Nejlepší se mi jeví D-Link. ALe všechny umí jenom 1Veř.IP==1DMZ==1Lan IP.
    D-Link a Linksys mají ještě Port Forwarding (D-Link ho má super), ale oba mají omezení 1(daný)port pošlou pouze na 1 Lan IP.

Takže dle vás je obecně možné řešení 1veř.IP a forwardovat porty na více Lan IP ? Nebo to DMZ, o kterém jste psali je jiná funkce než u těch HW routeru, kde to ve skutečnosti je Forwardování všch portů na 1 Lan IP?

V případě, že to jede pouze na Linuxu (forwardovat port na více Lan IP) tak je nejlepší řešení asi to Pentium 75. Nejlevnější miniPC (jede na nějakém linuxu) jsem našel to od MITE (z Hrad. Králové), které ovšem stojí (v provedené 100Mbps LAN/WAN) ca 12000 Kč.

Standardní

mno to co od toho chces ty opravdu zadny SOHO Router asi umet nebude ... je to dost cunarna...
    nevim jak moc urgentne potrebujes minipc ... nejakou 486ku tady sezenes za 1kkc ...

to co jsme tady rozebirali kolem DMZ bylo o tom ze co DMZ ve skutecnosti je a ze to co je uvadeny v SOHO routerech jako DMZ fce je vlastne hovadina ...
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Standardní

Citace Původně odeslal Kon
    Takže dle vás je obecně možné řešení 1veř.IP a forwardovat porty na více Lan IP ?
    Podle toho, jak to tu bylo popsano, to korektne nepujde (chtelo by to opravdu neco jako gateway nebo relay/tak jako tak by to asi bezelo na PC/ pokud ovsem pro tuto komunikaci z principu muze fungovat)
    Citace Původně odeslal Kon
    Nebo to DMZ, o kterém jste psali je jiná funkce než u těch HW routeru, kde to ve skutečnosti je Forwardování všch portů na 1 Lan IP?
    Ano, asi tak. DMZ znamena neco jineho, nez port forwarding nebo NAT (demilitarizovana zona = oddeleny segment site, ktery je oddelen jak od Inetu, tak od vnitrni LAN - buduje se kvuli bezpecnosti, davaji se tam aplikace, ktere potrebuji mit dostupne z Inetu ale dat je na vnitrni sit znamena bezp.riziko)

Senior Member
    Vliv
    280

Standardní

OK. Jak tedy vyřešíte problém : síť např. 3PC a na všechny chci forwardovat jeden stejný port, např. kvůli hře, nebo nějakému P2P programu ?

Standardní

leda linux a zprasit to ...
    a jde to jen s UDP ... s TCP si neskrtnes ...
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání