Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Výsledky 26 až 32 z 32

Téma: Reklamace ECS K7S5AL v Monime

Standardní Re: Se pletete panove...

Citace Původně odeslal Ogre
    nevim kdy jsi zakoupil danou komponentu, pokud pred 1.1.2003 tak jsi v pulrocni zakony zaruce, ty roky pak znamenaj 6 mesicu zakony a 18 mesicu rozsireny... obc. zakonik na to pamatuje moc dobre a to tim "obchdnik muze zarucni lhutu prodlouzit, pokud si v takto prodlouzene zarucni lhute da podminky reklamacni rizeni tak je to jeho pravo, tzn nemusi ti vymenit zbozi ani 10 reklamacich, nemusi ti vratit celou castku penez, rekl. rizeni muze trvat 90 dni... i dele pokud sledujes reklamaci HDD kde to trva +-6mesicu (dle obchdoniku a jeho smluv).
    jina vec je pokud jsi kupoval 1.1.2003,2.1.2003... a napsal ti 24 mesicu... pak mas pravdu... ale pokud da monima zaruku 10 let, tak plni dle zakona 2 roky a zbutek uz podle sveho uvazeni a podminek ktere si zadal v reklamacnim radu...
    Ver tomu, je to tak...doporucim ti cist spotrebitel.cz a spotrebitele.cz, tech dotazu tam na to je hafo
    Dojdi si treba na COI, tam ti ale reknou ze je to tak a nemuzou nic delat s tim co je nad zakonou lhutou (drive 6 mesicu) dnes 24 mesicu
    Ciao
    Nechci se s Tebou prit. Postni link na ten zakon, kde to najdu. Pokud muzes, postni i odkazy na toho spotrebitel.cz.

"obchdnik muze zarucni lhutu prodlouzit, pokud si v takto prodlouzene zarucni lhute da podminky reklamacni rizeni tak je to jeho pravo"
    Tahle veticka je zajimava, a rozhodne by stalo za to overit, ze v tom zakone skutecne je. Ja jsem ji nikde nenasel.

Standardní Staci??

Vraceni penez pri reklamaci neopravitelne zavady
    reklamoval jsem komponentu do pocitace u prodejce. vydali mi doklad o tom, ze reklamaci prijali, na kterem bylo uvedeno "bezplatny servis", cemuz jsem moc pozornost nevenoval, protoze jsem si zkratka myslel, ze se bude jednat o normalni zarucni opravu, protoze na tento dil je zaruka 24 mesicu a koupen byl v unoru tohoto roku. oni reklamaci vyresili tak, ze mi komponent vymenili za novy, ja jim na to rekl, ze se tedy v tom pripade jiste jednalo o neopravitelnou zavadu a chci odstoupit od smlouvy a vratit penize. na to zas oni, ze penize by mi mohli vratit pouze, kdyby vyrobek byl v prvnich sesti mesicich zaruky a nyni se jedna jiz jen o bezplatny servis. vyrobek jsem jim tedy zatim nechal s tim, ze si jej vyzvednu az po porade s pravnikem.

11.06.2002 NN

Prodejce měl pravdu
    Prodejce mel zrejme pravdu. Pokud totiz v zarucnich podminkach nad ramec zakonne sestimesicni zaruky stanovi prodavajici rozsirenou zaruku po dobu dalsich 18 mesicu, je opravnen stanovit veskere jeji podminky. Znamena to, ze po uplynuti 6 mesicu zakonne zaruky se jiz neuplatni zakonna uprava (tzn. moznost odstoupeni od smlouvy ci vymeny zbozi za nove) a plati takove podminky, ktere jsou uvedeny v zarucnim listu. Jestlize tedy v zarucnim listu byl jako rozsirena zaruka uveden bezplatny servis, je toto rozhodujici a nelze se dovolavat odstoupeni od smlouvy, nebot na to byl narok skutecne jen v prvnich sesti mesicich, kdy bezela zakonna zarucni doba.

01.01.1970 Tomáš Pelikán
    AMD XP 25+ BOX Barton SOLTEK SL-75FRN3-L - nVidia nForce2 Ultra 400 ADATA 450 512 DDR GIGABYTE MAYA GV-R96P128DU 128MB orig. 500/600 Seagate 7200.7 80GB TOSHIBA Combo AOC 9K+ Microsoft Intellimouse Explorer 4.0A

Standardní Re: Staci??

Vraceni penez pri reklamaci neopravitelne zavady
    reklamoval jsem komponentu do pocitace u prodejce. vydali mi doklad o tom, ze reklamaci prijali, na kterem bylo uvedeno "bezplatny servis", cemuz jsem moc pozornost nevenoval, protoze jsem si zkratka myslel, ze se bude jednat o normalni zarucni opravu, protoze na tento dil je zaruka 24 mesicu a koupen byl v unoru tohoto roku. oni reklamaci vyresili tak, ze mi komponent vymenili za novy, ja jim na to rekl, ze se tedy v tom pripade jiste jednalo o neopravitelnou zavadu a chci odstoupit od smlouvy a vratit penize. na to zas oni, ze penize by mi mohli vratit pouze, kdyby vyrobek byl v prvnich sesti mesicich zaruky a nyni se jedna jiz jen o bezplatny servis. vyrobek jsem jim tedy zatim nechal s tim, ze si jej vyzvednu az po porade s pravnikem.

11.06.2002 NN

Prodejce měl pravdu
    Prodejce mel zrejme pravdu. Pokud totiz v zarucnich podminkach nad ramec zakonne sestimesicni zaruky stanovi prodavajici rozsirenou zaruku po dobu dalsich 18 mesicu, je opravnen stanovit veskere jeji podminky. Znamena to, ze po uplynuti 6 mesicu zakonne zaruky se jiz neuplatni zakonna uprava (tzn. moznost odstoupeni od smlouvy ci vymeny zbozi za nove) a plati takove podminky, ktere jsou uvedeny v zarucnim listu. Jestlize tedy v zarucnim listu byl jako rozsirena zaruka uveden bezplatny servis, je toto rozhodujici a nelze se dovolavat odstoupeni od smlouvy, nebot na to byl narok skutecne jen v prvnich sesti mesicich, kdy bezela zakonna zarucni doba.

01.01.1970 Tomáš Pelikán
    Muj pripad je, za chci pri vymene zbozi novou zaruku. V reklamacnim radu Monimy neni zminka o tom, ze v jejich zaruce nad ramec zakona pri vymene zbozi za nove nebezi zaruka znovu.
    Jinak odpoved na ten dotaz (predpokladam ze je to dotaz ze spotrebitel.cz a odpovidal na nej nejaky pravnik) je zalozena na nejakem zakone. To, co bych chtel videt ja, je zneni toho zakona. Mohl by to byt obcansky zakonik, pripadne zakon o ochrane spotrebitele. Tuhle pasaz (ze prodejce si muze stanovit podminky v zarucni dobre nad ramec zakonne doby) jsem tam nikde nevidel.

Standardní

jojo obcasnky zakonik
    Mno a je tam i preste uvedeno kde musi ten reklamacni rad byt, musi byt v prodejne, nebo ti ho musej poslat s fakturou, nebyl tam... pak chci novou zaruku... otazka je kdo ti dokaze ze tam skutecne v dobe koupe nebyl... Reklmacni rad na netu je irelevantni, moje babicka ma monitor ale ne net... takzeby si ho ani nikdy neprecetla (muj argument).
    mej se
    PS: Drzim palce..., fakt se to tezko dokazuje...
    AMD XP 25+ BOX Barton SOLTEK SL-75FRN3-L - nVidia nForce2 Ultra 400 ADATA 450 512 DDR GIGABYTE MAYA GV-R96P128DU 128MB orig. 500/600 Seagate 7200.7 80GB TOSHIBA Combo AOC 9K+ Microsoft Intellimouse Explorer 4.0A

Standardní

jojo obcasnky zakonik
    Mno a je tam i preste uvedeno kde musi ten reklamacni rad byt, musi byt v prodejne, nebo ti ho musej poslat s fakturou, nebyl tam... pak chci novou zaruku... otazka je kdo ti dokaze ze tam skutecne v dobe koupe nebyl... Reklmacni rad na netu je irelevantni, moje babicka ma monitor ale ne net... takzeby si ho ani nikdy neprecetla (muj argument).
    mej se
    PS: Drzim palce..., fakt se to tezko dokazuje...
    A nemas odkaz na netu, kde jsi cetl ten zakon?

Standardní Jo

Co tady tak ctu prispevky tak zkus
    http://www.spotrebitele.cz/legislativa/leg64040.html

a pak § 627 odstavec 3
    mozna ze jsem se netrefil... uvidis... kdyztak si to hod do nejakyho textaku a zkus najit "nad ramec" nebo neco podobnyho...

Standardní Re: Jo

Co tady tak ctu prispevky tak zkus
    http://www.spotrebitele.cz/legislativa/leg64040.html

a pak § 627 odstavec 3
    mozna ze jsem se netrefil... uvidis... kdyztak si to hod do nejakyho textaku a zkus najit "nad ramec" nebo neco podobnyho...
    Nic jsem tam nenasel, ani v paragrafu 627 neni nic o reklamacnim radu, a jeho vztahu k zarucni dobe nad ramec zakonne zarucni doby.
    Mohl bys prosim upresnit, o ktery paragraf se jedna? Diky.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání