Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Výsledky 26 až 48 z 48

Téma: CRT - lepsi 17", nebo cenove vyhodna 19" ?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní

tak jesm našel trochu starší verze 1.1.0.0 a at dělám co dělám tak nic zkoušel jsem to přez reforce tak i přímo ve vlastnostech monitoru, furt ta bestie ukazuje jen 100Hz.....
    Pašák erda.

Standardní

tak jsem se nakonec rozhodl pro ten 9A+...zitra bych ho mel mit, tak uvidim....
    PC AREA --- Galerie českého a slovenského Casemoddingu --- OUTDOOR --- Na kole, po horách, atd... --- PM Consulting --- Projektové řízení, vzdělávání, konzultace, atd...

Standardní

Nechci tady plivat na AOC, ale moje zkusenost je preci jen jina. AOC jsou dle meho nazoru preci jen mene kvalitni nez napr. zminene monitory Iiyama, nebo Samsung, prip. Belinea. Ja to opravdu nechci rikat proto, ze jednu Iiyamu mam, ale proto, ze jsem venoval dost sveho casu na to, abych shledl tech monitoru co nejvic a take je porovnaval. Pokud doporucujete vsem tyhle AOC, je to patrne tim, ze mate strach vyzkouset jine monitory (prip. je doporucit), je velmi pohodlne rict, ze za 5 tisic stejne clovek nema co ztratit a pokud je monitor dobry, tak muze byt pouze rad a pokud neni, tak je na nej stejne dlouha zaruka jako na jine znacky. Prosim, nezobecnujte svoji vlastni zkusenost tak jak jsem to udelal ja, protoze se tim dopoustite stejne chyby jakou zde kritizujete.

Standardní

Jo. Pouze k tomu Hyundai Q910 silver. Vsude se pise ze ma 110 kHz a TCO99. Ma pritom jen 107 kHz a TCO95. To JE duvod k reklamaci. Pokud dostanete na papiru spatne udaje a monitor se Vam nebude z jakehokoliv duvodu libit, tak jej na zaklade tohoto vyreklamujte. Rikam to jen proto, ze Q910 ma jine parametry.

Standardní

Citace Původně odeslal pochc@n
    Nechci tady plivat na AOC, ale moje zkusenost je preci jen jina. AOC jsou dle meho nazoru preci jen mene kvalitni nez napr. zminene monitory Iiyama, nebo Samsung, prip. Belinea. Ja to opravdu nechci rikat proto, ze jednu Iiyamu mam, ale proto, ze jsem venoval dost sveho casu na to, abych shledl tech monitoru co nejvic a take je porovnaval. Pokud doporucujete vsem tyhle AOC, je to patrne tim, ze mate strach vyzkouset jine monitory (prip. je doporucit), je velmi pohodlne rict, ze za 5 tisic stejne clovek nema co ztratit a pokud je monitor dobry, tak muze byt pouze rad a pokud neni, tak je na nej stejne dlouha zaruka jako na jine znacky. Prosim, nezobecnujte svoji vlastni zkusenost tak jak jsem to udelal ja, protoze se tim dopoustite stejne chyby jakou zde kritizujete.
    1) 9A+ nestoji 5000 ale 8000

2) Iiyama i Samsung jsou o dost drazsi (okolo 10 000 a vys)

3) Beliney sly pry posledni dobou s kvalitou obrazu hodne dolu (sam jsem mel jako puvodniho kandidata Belineu 106055) - vim to od znameho v prodejne, ktery puvodne doporucoval tu Beliney (a jednu ma i soused, jeste kulatou 19" a ta je fakt dost dobra)
    PC AREA --- Galerie českého a slovenského Casemoddingu --- OUTDOOR --- Na kole, po horách, atd... --- PM Consulting --- Projektové řízení, vzdělávání, konzultace, atd...

Standardní

Citace Původně odeslal Chocen
    a co takhle ADI P950
    Já jí mam už min. měsíc (za 6430 s DPH) a víc než spokojenej 1280/960/85Hz - GF4 Gainw. 4800XP/GS

P.S Chodí i na 1600/1200/85hz ale hry jako IL-2 (na high detail) se už někdy trhají (anizo. 4* a antil. 4*)-slabá grafika
    1,8a,512M RAM(RDRAM),MSI 6545(i850),2*Bar.IV(80GB)+WD BB 200GB,Gainward GF4 4800SE XP/GS - 320/720,Plat. EX,DVD-Toshiba 1612,CD-RW (PlexWriter 4012),Creative Inspire 5700

Standardní

Citace Původně odeslal Aliencz
    Citace Původně odeslal mikus
    ....Nechci tvrdit, ze by ty 100Hz mely nejak vylozene mizernej obraz, to zas ne. Ale kdyz jsem si koupil misto 8 let stare Philips 50Hz noveho Philipse 100 Hz, byla pro me ta kvalita obrazu velkym zklamanim - v primem porovnani je ten 100Hz lehce zamlzeny. Povidal jsem to jednomu znamemu, co se uz 30 let zabyva profesionalne prodejem a servisem televizi, a ten mi rek, ze to je skutecnost, ze ty 100 Hz nemaj tak ostry obraz jako 50 Hz a potvrdilo se mi to, kdyz jsem pak na ruznych PC-monitorech hledal optimalni kvalitu obrazu: se zvysovanim frekvence klesala vzdycky ostrost.
    No že zvyšováním frekvence může kvalita obrazu - ostrosti u PC monitorů klesat - to mohu potvrdit, to ano, ale patrné je to opravdu jen u slabších grafických karet a slabých monitorů ..... u kvalitních komponent je to bez potíží. U toho TV je mi to záhadou, opravdu s tím doma nemám potíže ..... netuším jak starý model Philipse máš, ale já mám novej Finlux a ten má dokonce spec. funkce na vyladění ostrosti obrazu a na MAX to tedy rozhodně nemám, to už totiž bylo ostré moc ..... možná i voblasti TV záleží na verzi modelu, elektroniky, obrazovky a zda se jedná o starší 100Hz modely, nebo ty nové .... proto bych to raději nezevšeobecňoval, protože v praxi se mi potvrdily oba případy ...
    [/quote]

Přesně tak, není 100Hzovka jako 100Hzovka-nelze srovnávat Philipse s Finluxem-leda tak s LOËWE(tu mam já). FINLUX a LOËWE nejsou opravdu běžné 100Hzovky
    1,8a,512M RAM(RDRAM),MSI 6545(i850),2*Bar.IV(80GB)+WD BB 200GB,Gainward GF4 4800SE XP/GS - 320/720,Plat. EX,DVD-Toshiba 1612,CD-RW (PlexWriter 4012),Creative Inspire 5700

Senior Member mince Avatar uživatele Aliencz
    Věk
    58
    Vliv
    293

Standardní

Mluvíme-li o modelu AOC 7A+/ 9A+ tak to tak bohudík není. Iiama používá u FLAT obrazovek stejný model obrazovky, NATURALFLAT, jako no AOC a to přímo Diamondtron. Tyto obrazovky jsou z venku ploché, ale zevnitř - vnitřní strana výbojky je zaoblená. Elektronika je méně náročná tudíž levnější, tudíž dostupnější. Proto i firma jako je AOC může nabídnout špičkový monitor za nízkou cenu .... Pokud jsi byl doteď zastáncem Iiamy, je to pravděpodobně proto, že jsi u ní zvyklý na velmi kvalitní obraz, přesně takový, jaký dnes už dokáže poskytnout i ono AOC u těchto modelů ...
    PC: HD3870 SCS3 pasiv, AMD X2 5000@6400 BlackEd MA790X-DS4 UD2, 4GB/1066, Win7 64bit, WD Raptor 74GB+WD 250GB, Samsung 206BW 16:10, Maya 44 MKII

Senior Member Avatar uživatele Mikus
    Vliv
    284

Standardní

Citace Původně odeslal greenhorn66
    není 100Hzovka jako 100Hzovka-nelze srovnávat Philipse s Finluxem-leda tak s LOËWE(tu mam já). FINLUX a LOËWE nejsou opravdu běžné 100Hzovky
    ...zatimco Philips laciny smejdy

Standardní

tak mam ten 9A+ a je to docela good - lcd ti sice neni, ale....

Standardní

ok tak tohle uýž je vyřešené protože tento thread sledují docela dobří odbornící tak sem hodím taky jeden dotaz (doufám že vám to nevadí) Mám dilema už sem se rozhodl pro lcd ale nevím jaký moji favoriti jsou
    http://www.czechcomputer.cz/inshop/s...4931&level=162
    a
    http://www.czechcomputer.cz/inshop/s...4145&level=162
    vyplatí se si připlatit na ten dražší máte s těmito modely zkušenost ?
    poraĎte pls
    Pašák erda.

Vliv
    284

Standardní

Rek bych podivej se predevsim na www.acer.cz a porovnej detailni udaje a jak moc nektere veci potrebujes ci ne (jestli jsem se neprekouk, tak ten drazsi nema repraky). Odezva je u jednoho 16 ms, u druhyho 20. Ja mam 35 o projevuje se to napr. tim, ze kdyz koleckem mysi scrolluju obraz, leze pomalu a postupne jak pidalka. Jestli na zmizeni tohodle efektu tech 20 staci nebo snad ani 16 ne, to ovsem nevim. Ten drazsi taky zabira o neco min mista a je uzpusobenej na poveseni na zed, dale ma digitalni vstup, o jehoz nejakych podstatnych vyhodach me osobne zatim nikdo nepresvedcil (osobne jsem nemel moznost primo porovnat obraz z digitalniho a analogoveho vstupu vedle sebe, ale znatelny rozdil si nedovedu predstavit).

Standardní

Rek bych podivej se predevsim na www.acer.cz a porovnej detailni udaje a jak moc nektere veci potrebujes ci ne (jestli jsem se neprekouk, tak ten drazsi nema repraky). Odezva je u jednoho 16 ms, u druhyho 20. Ja mam 35 o projevuje se to napr. tim, ze kdyz koleckem mysi scrolluju obraz, leze pomalu a postupne ja pidalka. Jestli na zmizeni tohodle efektu tech 20 staci nebo snad ani 16 ne, to ovsem nevim. Ten drazsi taky zabira o neco min mista a je uzpusobenej na poveseni na zed, dale ma digitalni vstup, o jehoz nejakych podstatnych vyhodach me osobne zatim nikdo nepresvedcil (osobne jsem nemel moznost primo porovnat obraz z digitalniho a analogoveho vstupu vedle sebe, ale znatelny rozdil si nedovedu predstavit).
    presne to jsem se jiz dozvedel na repraky kaslu nepotrebuju mam svy 5.1 sony ve dreve...
    spis by me zajimaly veci jako obraz...
    nemam sanci je porovnat, jsem z hodne maleho mesta daleko od prahy...
    Pašák erda.

Standardní

určitě ber co nejnižší dobu odezvy....

Vliv
    284

Standardní

Citace Původně odeslal eraser
    jsem z hodne maleho mesta daleko od prahy...
    Kolik maj Domazlice obyvatel? Hledal jsem to na www.domazlice.cz, u kazdy vesnice okolo to v popisu je, ale u regionalniho strediska samotnyho jsem to nenasel (i kdyz, abych zase nekecal, u kazdy vesnice to taky neni, jen u nekterejch )

Standardní

Citace Původně odeslal greenhorn66
    není 100Hzovka jako 100Hzovka-nelze srovnávat Philipse s Finluxem-leda tak s LOËWE(tu mam já). FINLUX a LOËWE nejsou opravdu běžné 100Hzovky
    ...zatimco Philips laciny smejdy
    Philips není šmejd,ale běžná 100Hzovka - což se o FINLUXech a LÖEWkách říci nedá.

Standardní

jsem z hodne maleho mesta daleko od prahy...
    Kolik maj Domazlice obyvatel? Hledal jsem to na www.domazlice.cz, u kazdy vesnice okolo to v popisu je, ale u regionalniho strediska samotnyho jsem to nenasel (i kdyz, abych zase nekecal, u kazdy vesnice to taky neni, jen u nekterejch )
    no to ti klidně řeknu 10k, proč?
    Pašák erda.

Vliv
    284

Standardní

Jen tak. Kdyz pises ze je to hodne maly mesto, povazoval jsem je vzdycky za stredisko a tim padem zas za tak maly ne (nikdy jsem tam nebyl ). Semozrejme ve srovnani s Prahou... Ale to jen na okraj

Standardní

Jen tak. Kdyz pises ze je to hodne maly mesto, povazoval jsem je vzdycky za stredisko a tim padem zas za tak maly ne (nikdy jsem tam nebyl ). Semozrejme ve srovnani s Prahou... Ale to jen na okraj
    máme tu dva prodejce pocitaci Rada comp a JAFA u rady maji jako novinku P4 533FSB za 10k a jafa ma dvojnasobny ceny co CC tak si vyber....
    Pašák erda.

Standardní

Vlastivedu tu snad nemusite resit ne? Jo. Jeden dotaz: o kolik % ma LCD nizsi vyzarovani nez CRT? PROSIM NEJAKE, JAKEKOLIV ODPOVEDI! DIKY!

Standardní

Vlastivedu tu snad nemusite resit ne? Jo. Jeden dotaz: o kolik % ma LCD nizsi vyzarovani nez CRT? PROSIM NEJAKE, JAKEKOLIV ODPOVEDI! DIKY!
    aha a ty vis vse, pochybuju ze si se ve vlastivede ucil kolik maji okresni mesta obyvatle... tak vidiz a nezacinej si flame...
    jaky maz na mysli vyzarovani elektrony , alektromagneticke, radiove? jake presne?
    je to asi jedno ale lcd plive jen fotony.... a nic vic tusim a vlaste i elektromagneticke vlneni o delce nejak 460 az 740 nanometru....
    hodnoty jsem odhadoval (asi se milim o +-100 nm a 250cd/m2 je taky vidc nez ert asi o 30%
    Pašák erda.

Vliv
    284

Standardní

Jsou lidi, co silej i kdyz jim vede pod posteli snura ke zhasnuty nocni lampicce. Ja bych se s timhle neunavoval. Neverim tomu, ze nejaky z tehle pristroju vytzaruje neco, co by bylo zdravi skodlivy vic nez naprosta vetsina veci a jevu, s kterejma se denne stretavame.
    To se driv z celyho pocitace a co s nim souvisi zblaznis nez abys onemocnel z nejakyho vyzarovani z monitoru

Senior Member mince Avatar uživatele Aliencz
    Věk
    58
    Vliv
    293

Standardní

ok tak tohle uýž je vyřešené protože tento thread sledují docela dobří odbornící tak sem hodím taky jeden dotaz (doufám že vám to nevadí) Mám dilema už sem se rozhodl pro lcd ale nevím jaký moji favoriti jsou
    http://www.czechcomputer.cz/inshop/s...4931&level=162
    a
    http://www.czechcomputer.cz/inshop/s...4145&level=162
    vyplatí se si připlatit na ten dražší máte s těmito modely zkušenost ?
    poraĎte pls
    Z těchhle dvou modelů je jasně lepší AL1721. Už jen to, že má DVI vstup je náznak toho, kam je tento modle směřován .... do profi třídy. V dnešní době, pokud bych tedy měl uvažovat o LCD (TFT) panelu, tak jedině s DVI vstupem ....

Jinak nejlevnější a přitom vynikající model TFT displeje s DVI dělá Gigabyte ....... odkaz viz a RSC ho má za neuvěřitelných 10900Kč bez DPH .... jinak je všude min o litr-dva dražší ..... a je to designový sqost (podle mého fkusu) ..... ten bych určitě doporučil ....

GIGABYTE 1701 DLU, DVI
    PC: HD3870 SCS3 pasiv, AMD X2 5000@6400 BlackEd MA790X-DS4 UD2, 4GB/1066, Win7 64bit, WD Raptor 74GB+WD 250GB, Samsung 206BW 16:10, Maya 44 MKII

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Kterej z nich je lepsi? Cooler Master HHC-001 nebo HHC-L61
    Založil Tranceman v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 06.03.2005, 02:55
  2. Je lepsi int.zvuk.AC97 v shit zakladce nebo SB16?
    Založil iRQ v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 23
    Poslední příspěvek: 18.06.2004, 15:12
  3. Co je lepsi G400 32MB nebo G450 DDR 32MB oba jsou DualHeady
    Založil Paja v sekci fóra Ostatní grafické karty
    Odpovědí: 20
    Poslední příspěvek: 31.08.2003, 02:38
  4. [OLD] 17" nebo 19"
    Založil Krupa v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 28
    Poslední příspěvek: 05.03.2003, 00:33
  5. co je lepsi na OC? celeronT 1.1G nebo 1.1G BOX