me nikdy nezklama ani goldmemory ani mem test.... a to pouzivam obe docela casto..
me nikdy nezklama ani goldmemory ani mem test.... a to pouzivam obe docela casto..
Tak jsem otevřel komp a.. je to nějaká značka: VDATA A? Jak si tyto paměti stojí?
Nic moc, proste to nejlevnejsi co muze bejt, ale ne nutne nejhorsi. Kazdopadne je dukladne otestuj MemTestem!
WS: AMD Athlon 64 4000+/2.6GHz, Gigabyte GA-MA69GM-S2H, 4GB RAM, 80GB Seagate 7200.10, 160GB Samsung SP1614C, LG GSA-4163B, Int. VGA Radeon X1250, AOpen H500B 350W, EIZO S1910-K, MS Basic Keyboard, MS Laser Mouse 6000
SRVR: Intel Celeron 2.16GHz, Intel D865PERL, 1GB RAM, 2x320GB + 1x300GB Seagate SATA, AOpen H600A 350W, Inet 16Mbps/10GHz od www.lysafree.net
A jak v testech poznám jestli je dobrá, nebo špatná?
Treba MemTest ti zacne pri testovani vypisovat chyby. U GoldMemory jsem jeste chybu nevidel, protoze v tom mi projede celej test s mejma smejdskejma pametma na 180Mhz 2-2-2, kdezto v MemTestu uz chazi chyby.Původně odeslal Paradise
WS: AMD Athlon 64 4000+/2.6GHz, Gigabyte GA-MA69GM-S2H, 4GB RAM, 80GB Seagate 7200.10, 160GB Samsung SP1614C, LG GSA-4163B, Int. VGA Radeon X1250, AOpen H500B 350W, EIZO S1910-K, MS Basic Keyboard, MS Laser Mouse 6000
SRVR: Intel Celeron 2.16GHz, Intel D865PERL, 1GB RAM, 2x320GB + 1x300GB Seagate SATA, AOpen H600A 350W, Inet 16Mbps/10GHz od www.lysafree.net
Nemohl by jsi mi ty dva testy poslat mailem na k.knittel@technolen.cz?
jistě nebudou veliký.
Nemohl by mi někdo vysvětlit nastavování:
FSB?
poměr 1/4, 4/5, 4/6 atd.?
dále pak - když mám uzamčený násobič dá se s ním šoupnout směrem dolů?
nevím, ale myslím si, že by potom bylon snazší vytáhnout nahoru FSB?
AMD XP2500@3200(10.5*211 ,1.75V)/ABIT NF7-S(rev.2.0)/ 2*256MB3200 OCZ CL2Perf. Dual/Leadtek GeForce3 Ti500/ Seagate Barracuda IV 80GB+ Maxtor 30GB/ DVDToshiba 1612/EIZO F77S/Gmono BLACKJJ-2029+/FortronATV300W/Chlaz. Arctic Cooling SlimSilentProTC/Microsoft Wireless Optical Desktop Executive Edition CZ
Priklad: 1/4 PCI 33.3Mhz FSB 133 Mhz, tedy 133/33 = 4/1 pokud zvysis sbernici na napr. 145Mhz tak mas PCI sbernici 36Mhz na 166 mas dalsi prepinac, ktery te hodi zpatky na 33MHz - tedy fsb165Mhz=41Mhz ale fsb166Mhz = PCI 33Mhz nebot zde plati 1/5 To 4/5 se asi tyka asynchronniho behu pameti FSB133 Pamet 166, to same plati pro AGP - ta ma standart 66Mhz. Pokud mas ale chipset nforce2 tak se te to PCI a AGP netyka - nezavisle na FSB jsou totiz hodnoty nastaveny na 33 a 66( lze je ale menit). Celkem jednoduche. Nekdy byvaji na MoBo jumpery ktere nastavuji sbernici na tvrdo napr. na 133Mhz a s tim i delicku. Tohle te vlastne zajima jen kvuli stabilite desky - nektere grafarny nesnaseji vysokou sbernici AGP, TV tunery zase PCI, atd.Původně odeslal Paradise
Co se tyce toho multiplikatoru - ten je bud uzamceny , nebo neni. Takze musi jit zvysovat i snizovat( to take neni vzdy pravda - obcas je treba premapovat sadu nasobicu - aby jsi dostal -tusim - hodnotu nad 13*)
Jinak je opravdu lepsi mit vysokou FSB ( 100Mhz*20 je horsi nez 200Mhz*10)
Uf -to jsem se nejak rozepsal , doufam ze ti to pomuze
A jestli jsem tam napsal nejakou blbost, nebo nepresnost tak me nekdo prosim opravte
AMD XP2500@3200(10.5*211 ,1.75V)/ABIT NF7-S(rev.2.0)/ 2*256MB3200 OCZ CL2Perf. Dual/Leadtek GeForce3 Ti500/ Seagate Barracuda IV 80GB+ Maxtor 30GB/ DVDToshiba 1612/EIZO F77S/Gmono BLACKJJ-2029+/FortronATV300W/Chlaz. Arctic Cooling SlimSilentProTC/Microsoft Wireless Optical Desktop Executive Edition CZ
Tak to je divné že máš tolko marks lebo tolko mám skoro aj jaPůvodně odeslal Paradise
![]()
X2 6000+@3420Mhz(228x15)1.45V,BOX+Windtunnel,MSI K9A2 Platinium V2, 2x2GB A-DATA Vitesta 4-4-4-12, Gainward 4870 790/1063, Corsair 750W TXEU
Acer Travelmate 4102WLMi: Centrino 1.73Ghz, 1.25GB RAM, ATI X700, 120GB Samsung, Debian lenny
Zdravim, problem bych nevidel ani tak v tech pametech jako v te desce. Je to proste MSI, ale nezoufej fsb166 by mela zvladnout a mozna aji vic. Nekdo tady psal, ze pri zvednuti fsb musi na tedle desce prepnout jumper na 166 nebo tak nejak. Je to proste zas nejaka super originalita od MSI.
! Precti si manual, tam to urcite bude, jak menit fsb a delicka by tam mela taky bejt srozumitelne popsana!
Jinak zkus treba misto 11,5*133 nastavit 166*9,5 a pameti na 1/1 -> taky 166.
IBM X60
Proč? Možná by jste mi mohli pomoct.
Krajem tohoto roku jsem si koupil počítač z jedné firmy v Brně. Né proto, že bych si ho neuměl postavit sám, ale jako sestava to vycházelo levněji. Původně to byl P4 2,4GHz s nějakou ECS deskou. Z tohoto omylu jsem brzy přešel na AMD Athlon 2400XP+ a vyměnil GK na Radeona 9500. Nějaký čas to chodilo, ale přišlo mi, že má občas paměť problém(256MB DDR na 333MHz) a tak můj počítač opět jel k té firmě a vyměnil jsem paměť za 512MB DDR333 a zákl. desku za ABIT NF7. Kupoval jsem tu desku hlavně proto, abych měl sice integrovaný ale přesto zvuk 5.1 I to byl omyl. Hlavně, že mi to ta firma slibovala, že to umí, ale NE! Všude sice je, že by to měla zvládat, ale opak byl pravdou. Oželel jsem to a dále to nezkoušel, jenže se po čase stálo, že najednou paměti přibrzdily z 333MHz na 266MHz() a to jsem předtím žádné nastavování nedělal. Takže opět putoval počítač do Brna(to bylo před čtrnácti dny) a.. Vrátil se mi minulý týden v pátek. Hned první start se počítač sám resetoval. Pak tak nějak běhal až do včera(3 dny od opravy). To naběhl, ale po deseti poměrně nenáročných minutách se prostě najendou vypnul a bylo ticho. Po opětovném startu až ani nepípl. Osobně si myslím, že odešel procesor, ale z jakého důvodu? Nejde větrák na chladiči. Je toto (prý) značková firma?
Takže počítač zase jede směr Brno!
Dále jsou zajímavé jejich postupy. Už několikrát jsem chtěl poslat záručáky, ale prý ne, protože jsem to kupoval jako sestavu a mám záruku jako na sestavu, ikdyž jednotlivé díly mají ruzné zaruky. FUJ, FUJ!!!
Pokaždé, když jim tam ten počítač jede, tak platí, že platím jednu cestu, což je 225Kč. FUJ, FUJ!!!! Jakákoliv řeč s nimi prostě není. Takže suma sumárum, po celou dobu záruky nemám šanci se vymanit z jejich firmy!
Abych řekl pravdu, tak nastrkal jsem do toho počítače 40 000tis. a pak tohle?
Ptám se Vás, co by jste na mém místě dělali Vy? Děkuji za odpověď.
tak to nemuzu jinak nez dat jim za pravdu...protoze jsi si koupil sestavu a zaruka na jednotlive dily se nedava, pouze na sestavuPůvodně odeslal Paradise
to, ze si platis cestu je taky tvoje vec, prece by neplatili cestu pri reklamaci![]()
je blby, ze s nima neni jakakoliv rec, ale to uz takhle ma clovek kdyz si vybere blbou firmu
co bych delal ja? rozdhodne bych si komp stavel po komponentach, uz jenom kvuli tomu, ze pri reklamaci staci dopravit do firmy jednu komponentu
Pište česky: hold × holt
hold – projev pocty nebo úcty (další význam je výkupné, vynucený poplatek ve válce)
holt – povzdech; ve významu „inu, zkrátka a dobře“
A jaka firma to je? Sem taky ze Štatlu (Brno)
IBM X60
Neni nad to met to postaveny a zaruku na kazdou komponentu zvlast.. Zadna nalepka vzadu nic.. V PC se muzu hrabat jak chci. Kamos to ma z jine firmy a ma na celej komp zaruku 3 rokyKdyz porusi tu nalepku, tak mu plati na kazdou komponentu zvlast..
Jinak, kdyz se ti nezapne vetracek na procesoru, tak bych to videl spis na zdroj, nebo desku..
AMD mobile Barton 2500+@2430MHz 1,8V (1,76V real) watercooled || ABIT NF7-S V2.0 watercooled || Samsung 160GB SATA s NIDEC loziskama + Hitachi desktar 40GB || 512MB DDR500 A-DATA || ATI Original 9500@PRO 64MB @405/325 watercooled || Leadtek winfast 2000XP || CD-ROM Teac 40x || 4× DVD±R/RW Teac DV-W50D (pioneer 106D)|| Fortron 350W ATX FSP350-60PN(PF)
MSI KT3Ultra forever || NENAVIDIM lidi co maj nick Mirec
To Paradise: seš úplně mimo chlapče, já být tou firmou tak tě šoupnu ke konkurenci tolik výměň v tak krátké době)) asi sám nevíš co chceš a navíc proč si kupuješ sestavu když v tom chceš bastlit
měl sis pořídít díly a byl bys v pohodě, jinak není důvod aby ti firma platila přepravu když chceš úpravy to je snad tvoje věc ne ? a jinak příště si kup PCdlo někde blíž a né přes půl republiky.
Mimochodem vím o které firmě píšeš a jsou naprosto v pohodě mám od nich 3 PC a všechny běhaj skvěle i na deskách ECS.
btw: jak jsem četl už od nich budeš mít pokoj porušil plombu a tím pádem jsi přišel o záruku a věřím tomu že se s tebou už nebudou bavit a když tak jako placená oprava
No nevím, ale jak mohou vědět jestli jsem porušil blombu, když jsem ten počítač teprve dneska odesílal, protože mi od pondělí nebyli schopný objednat přepravu(vždy to dělají oni)Původně odeslal dovatron
Ty jsi nějaký jasnozřivec? Plomba je totiž nedotčená!!! Čistá a krásná, jako padlý sníh! Myslíš, že bych do toho lezl, když vím, že dokud mi nedají(a asi ani nedají) zaručáky, že bych přišel o veškerou záruku na vše. Nejsem tak bohatý, abych jen tak vyhodil 40tis., porušil blombu a pak čekal co mi odejde, abych to opět zaplatil..
![]()
Že často vyměňuji díly? Každý se stará, jak umí, nějaká koruna se občas najde!
Než něco napíšeš, tak si to nejdřív promysli a pořádně ověř, jinak ze sebe budeš dělat stále hlupáka, jako právě teď. OK?
s tim hlupakem opatrne...Původně odeslal Paradise
kdo si koupil sestavu a divi se, ze mu nedali zarucaky?
kdo se divi, ze mu firma neproplati postu?
Pište česky: hold × holt
hold – projev pocty nebo úcty (další význam je výkupné, vynucený poplatek ve válce)
holt – povzdech; ve významu „inu, zkrátka a dobře“
To Paradise: o kus výše píšeš že jdeš vyndat paměť jak jinak zjistíš že je od konkrétního výrobce ? SW MemTest ani GoldMemory to neumí nebno snad máš takový SW ? rád se dozvím jaký to je))
btw: Tak jsem otevřel komp a.. je to nějaká značka: VDATA A? Jak si tyto paměti stojí?
takže kdo je jasnovidec![]()
))
Rád mám ve svých věcech pořádek a tak si jednotlivé věci schovávám do různých složek podle oblastí. Jelikož se to s tím počítačem hromadí, mám na něho také složku. "Komp" = Computer, je tak? A stejně tak mám nazvanou i celou složku a tu můžu otevírat jak chci!Původně odeslal dovatron
Teď vysvětlím ty paměti: Firmu jsem přímo navštívil, krom jiného jsem se zeptal i na paměti, to dává smysl, asi by to chtěl vědět každý kdo se o to jen trochu zajímá, ale na neznámé značky nemám paměť a tak jsem si to spolu s dalšími věcmi raději napsal na fakturku, kterou jsem ten den platil.
Ale proč se tady vlastně obhajuju?
Jsem technikem jedne pocitacove firmy a takove zakazniky, jako je Paradise primo milujeme. Priteli, tak za prve: nevidim vubec, ale vubec nic zvlastniho na pristupu te firmy. U vetsich spolecnosti jako je nase mas hodinovou sazbu 1500,- a rozhodne nebude nikdo pracovat zadarmo a platit prepravu. Jestli Brnaci maji 500,- na hodinu, bud jen a jen rad, ze jsi to nekupoval v Praze, nebo u velke spolecnosti.Původně odeslal Paradise
Za druhe: pokud ses bastlir a pretaktovatel, okamzite bys mel prijit o zaruku, protoze pretaktovanim CPU muze dojit k jeho prehrati a zniceni.
Za treti: rozhodne bychom se u nas s tebou neparali a nemenili Ti desky, jak si usmyslis. Jednou sis neco vybral, tak zadny zameny, ledo koupis novou desku a my Ti ji tam dame, premontujeme a starou vratime, ale zadny zameny starou za novou s doplatkem. Zvlaste kdyz nevis co chces a nedas pokoj, dokud to nedostanes.
Za ctvrte: neni povinnosti firmy zajistovat dopravu zbozi od zakaznika do firmy. Toto je povinnosti zakaznika si zajistit prepravu a jestlize Ti vysli vztric a Ty na oplatku plyves na tuto firmu, tak Ti vazne nerozumim a rad bych vedel jmeno te firmy, abych jim mohl zavolat a poblahoprat k zakaznikum, jako ses Ty.
Zaverem: obhajovat se musis, protoze Tvoje chovani hranici s drzosti a jine membrs tady osocujes z hlouposti. Premyslej o sobe.....
Dopsano dodatecne: Vazne bych chtel znat jmeno te firmy, abych je upozornil tady na toto forum a na tvoje prizpevky. Take bych jim doporucil radne si prekontrolovat pecet, protoze to vypada, ze jsi tam lezl kvuli znacce pameti at rikas cokoliv.
jj
ked si sa v tom chcel rypat..mal si si to kupit po komponenoch
ja som tusim CASE este nemal zatvoreny![]()
![]()
a to us ho mam vjac jak 2 mesiace
a skor jak njeco kupis.... pozhanaj si info o tom co je GOOD a co tu skusenejsi pouzivaju / aj ked njekedy je to nemozne zohnat /
NTB - nejake Lenovo
PC - Intel i5 netaktovany
fotoze : Panasonic DMC-TZ20 + DMW-MCTZ20E
technical diver , deep full nitrox 75m :)
kamoš ma taky XP 2400+ a desku od MSI KT400 a taky jakkoliv zvysi FSB tak mu to spadne!!Maxmuže zvysit na 140 MHz.A toi ma pameti 400 MHz.Původně odeslal Paradise
AMD A64 3200+ Venice @ 2,7 GHz 1,575 V (TCaseMax 53°) + AC FREEZER 64 Pro | DFI nF4 ultra Infinity | PQI 2 x 512 MB RAM | Sapphire X1900 GT 256 MB no/OC | Seagate 7200.10 320 GB SATA II + Maxtor DiamondMax 10 250 GB PATA | Samsung SH-S182M | Fortron 400W - PNF | Logitech MX510 + Steelpad QcK | Sennheiser 212 PRO & Hercules XPS 2.100
Taky by me zajimalo meno te firmy!![]()
![]()
Byt tou firmou kera te tak ochotne obskakuje, tak ti dam PC-AT 286 nebo radsi nic, ani tak skvelej stroj jakym je (no asi uz byla) dvaosmsestka neni pro tebe hoden.
IBM X60
To Don: jsem rád že se někdo na tu věc dívá střízlivě, tu firmu znám i jejich technika mám od nic 3 PC a max. spokojenost, je to slušná firma a vždy se snaží vyjít lidem vstříc aspoň u mě to tak vždy bylo, fakt nechápu co si Paradise myslí a neboj se jejich technik tohle forum čte takže už o tom problému s taktováním i plombou určitě ví a nebude problém si dát dvě a dvě dohromady)).
To Paradise: s tou složkou kompl to byl dobrej pokus)) ale vážně silně pochybuju že ti do faktury napsali přesně výrobce paměti
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)