Citace Původně odeslal andux
2Sasa: Podarilo sa mi uz nastavit 200 fsb, takze pamate mi uz hadzu aspon 2300, ale Sandra mi pise vo vysledkoch, ze odhadovany vysledok by mal byt 3200, co sa mi trochu nezda, ale.... 3dmark, ovladace na graficku, directx mame rovnake. Graficku som k nemu doniesol moju takze tam nebude problem. Jedine sa este vobec nevyznam v tych sis ovladacoch(doteraz som mal VIA chipset), tak ich skusim stiahnut a uvidim... Ten bios facha uplne vyborne, pomohlo mi hlavne AGP 77(thx). Ohladom toho cidla, ukazuje aspon priblizne spravnu teplotu? Lebo mi ukazuje pri zatazi asi 63C. Dufam, ze sa toho nemusim moc obavat. Chladic mam TITAN D4TB alebo take nieco - proste ten s automatickou regulaciou otacok.
Jo, tech 77MHz AGP je tam pro dosazeni 200MHz FSB, opravdu to ma zvysovat stabilitu v 3d (je to divny, ale je to tak).

Jinak to cidlo ukazuje skoro urcite dobre, podle ocworkbench i podle pozorovani, je to hodnota interni diody v procesoru zkorigovana tak, aby ty udaje odpovidaly udajum na ktery jsou uzivatele zvykli z K7S5A a dalsich desek... takze teplota 63oC je dost vysoka. Bejt tebou tak bych to rozebral a zkontroloval procak, jestli se nezmenila barva plastu kolem jadra. (nic se nedeje, ale je to dobrej indikator)
Vsimni si, ze ta teplota reaguje na zatez velmi rychle, takze je to urcite udaj z interni diody. Taky napovi to, ze v socketu zadny cidlo neni.

Ja sem trochu vylapoval XDream, mel docela priserny sramy, zapracoval Tital silver a mam o neco lepsi vysledky nez s bilou pastou dodanou k chladici.
V klidu jedu na 45oC /25oC okoli, pri zatezi BurnK7 tech 50-52, vetrak mam na 3500 otacek z rozsahu 3000-5000, takze s hlukem to celkem jde... ale jinak XDream neni tichej chladic.

Moje DLT ma navic tu vlasnost jakou maj asi vsechny DLT, ze s napetim velmi prudce stoupaji naroky na chlazeni... ale stabilita pri vysokejch tepotach je ok, takze jde hlavne o psychologickej problem.

Jestli mas 63oC tak to je fakt dost, ja bych to asi nevydrzel a neco bych s tim delal.