Citace Původně odeslal Darth Maul
Citace Původně odeslal greenhorn66
Citace Původně odeslal Darth Maul
Citace Původně odeslal greenhorn66
Maule, nevim co řešíš, vždyť máš ty zákony před sebou. Ty si si koupil věc s jistým ser. číslem a pokud ti nedají zpět tu samou zpět tak peníze(pokud to není koupený po novym roce-prý po změně zákona-tu jsem ještě neviděl) jinak asi ten samý typ nový.
Ale jinak pánové, jak to dělám já? Vy snad chcete čekat (u takových firem) na 30 dení lhůtu? Proč? V zákoně je napsáno, že prodejce má sice 30dní na reklamaci, ale já mam právo na náhradu škody spojené s reklamací, které neni dotčeno ani správným vyřízením reklamace(peníze nebo výrobek). Tudíž přídu k prodejci, dam mu věc do reklamace (samo o které vím že je oprávněná) a sdělim mu, že očekávám okamžité vyřízení reklamace. Pokud mi řeknou, že to bude trvat víc než týden(za který se to dá při dobré vůli vyřešit), tak jim řeknu, že pokud to do toho týdne nebude-tak po nich budu chtít zaplatit náklady spojené s reklamací (ušlý zisk,dopravu,nájem toho zařízení od někoho jiného atd.) a to si prodejce sakra rozmyslí- dávat prachy zpět a ještě k tomu pár tisíc za náklady.

Takže moje reklamace trvá vždy max. 1,5 týdne (než přídou peníze na účet) a proč taky čekat když nemusim.
Můžeš mi dát odkaz na zákon a paragraf v něm, který tohle říká?
Počkej tak max. hoďku-doufam, že si to kupoval minulý rok, nebo aspoň výroba je max 2002.
Ne, je to kupované i vyrobené letos, ale já jsem nikde nenašel změnu v tomhle paragrafu 622 zákona č. 40/1964 Sb. ani v jeho novele 88/2003 Sb.
Tak Maule - Obč. zákoník-Odpovědnost za vady paragr. 507,508,509,510.
Ale jak řikam novelu 2003 jsem ještě neštudoval.