Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: S čím nejlépe na audia?

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele Mikus
    Vliv
    288

Standardní Re: S čím nejlépe na audia?

Citace Původně odeslal Mikus Zobrazit příspěvek
    Zatim jsem najel na to Audacity. První, co teď dělám: Dochází mi volné místo v hudebním archivu, tak postupně všechny MP3 přes 128 kbps redukuju na těch 128 a kde najdu dlouhé tiché kraje (hlavně konce), zbytečný dlouhý potlesk atd, tak to ustřihnu. Současně se tim odstraní jeden častý problém: U plno titulů mi WMP6 hlásí "Class not registered" a musim na to vzít těžký WMP9 (i v základním modu zatěžuje CPU 2x tolik než WMP6), a po téhle konverzi je to OK. Taky některé online-konvertory Flash->MP3 stanoví pro WMP6 špatně celkovou dobu a i to se tím opraví.

Trvá to dost dlouho - import souboru asi jako doba hraní, export hotového 4x tolik - ale s tím jsem smířen, muj PC není z nejrychlejších, tohle je holt jedna z věcí, kde naráží na hranice.
    Tu pomalost, danou nízkým výkonem mého PC hlavně na zpětnnou komprimaci po úpravě (pro který mám i přehrávání v Audacity trhané), i problém s "Class not registered" mi řeší web online-convert.com (viz dole). Audacity tedy zatim užívám hlavně na analýzu zvukového souboru, a když to není moc velké, hodí se mi dobře na zesílení moc tiché nahrávky. Ten online-convert umí sice normovat, což tohle taky často udělá, zesílení ale někdy dá lepší výsledek (zachová poměr hlasitosti tichých a hlasitých pasáží a múžu mu dovolit i přebuzení, když ho není moc, tohle normování více méně rovnoměrně upraví hlasitost celé nahrávky na jakousi normovanou hodnotu - problematické např. u takových kouskú, jako je Ravelovo Boléro, které má začínat sotva slyšiteným pppp a graduje se do tkařka ohlušujícího ffff). A když redukuju (jak s Audacity, tak i s online-convertem), tak dnes většinou na proměnlivých 80 - 120 kbps, což bez zhoršení kvality ušetří další dobrou 1/3 objemu. Taky jsem tu už měl něco, kde jsem potřeboval z prostředka kus vystřihnout, i na to mi posloužil Audacity.

Teď ale dotaz:
    Frekvenční analýzou v Audacity jsem zjistil, že všechny platformy, které zvyšují komprimaci MP3-ek za účelem snížení objemu dat ořezávají frekvenci na 16 kHz. Je to nějak systémově podmíněné?

Zkoušel jsem:
    Audacity z originál 320 kbps na proměnlivých 80 - 120
    weby:
    convert2mp3.net - vytahuje zvuk z U2B a některých dalších a redukuje z 320kbps na 180
    youtubecomtomp3.com - vytahuje zvuk z U2B a redukuje z 320kbps na 128
    online-convert.com - konvertuje prakticky jakýkoliv audio a video formát na jakýkoliv jiný odkudkoliv z Netu (pokud se na to dostane, např. není to pod heslem) kromě u2b, stejně tak i z PC-média, má dobré možnosti nastavení parametrú výsledku; konkrétně jsem upravoval mp3 320 kbps z HD na proměnlivých 80 - 120

easy-youtube-mp3.com vytahuje zvuk z U2B beze změny 320kbps, frekvence zústává do ca. 21,5 kHz

U všech 320 kbps mi analýza v Audacity ukázala frekvence do ca. 21,5 kHz, po snížení kbps pak u všech asi 16 kHz s ostrým koncem
    Naposledy upravil Mikus; 31.12.2018 v 01:56.
    .
    Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu bránit vaše právo říkat to. - podle Voltaira
    Moudřejší ustoupí. Věčné toť slovo. Založilo světovládu hlouposti. - Marie von Ebner-Eschenbach
    .
    Nechci žít ve světě, kde se všechno, co dělám a říkám, zaznamenává. - Ed Snowden

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Enkodér audia
    Založil Špeta Marek v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 17.06.2009, 16:42
  2. PC na zpracování audia
    Založil Scorp v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 18.01.2007, 17:46
  3. Ake CD pouzivate na palenie audia??? (nie mp3)
    Založil **$][C/<** v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 13.10.2004, 21:27
  4. Win XP a programy na prevod audia.
    Založil Kositch v sekci fóra Zvukové karty
    Odpovědí: 14
    Poslední příspěvek: 19.12.2003, 23:33
  5. poradte svyběrem audia
    Založil JOHN v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 19
    Poslední příspěvek: 23.12.2002, 18:25

Pravidla přispívání