Hledám co nejvhodnější SW (free) na úpravy audio-souború.
Nabízí se mi v první řadě 2: Audacity a WinAmp. Máte někdo zkušenosti, co by mi pomohly rozhodnout se pro jeden z nich? Popř. oba, a co múžu od jednoho očekávat lepší než od druhého?
A i jak se postupně vyvíjely? Třeba WinAmp jsem našel jako nejnovější kompatibilní s W98 verzi 5.35 z 15.5.2007 ( oldapps.com/de/winamp.php?system=Windows_98 ). Ale zrovna v minulých dnech jsem např. narazil na hranice se svým posledním FoxitReaderem pro 98 a zkusil o číslo novější, co na 98čkách údajně nejde. No a akorát pro instalaci jsem musel zapnout KernelEx, tzn. nabulíkovat jí, že mám XP, a pak jede i bez něj jak víno, problém vyřešen. To ovšem nemusí být vždy, tak by mě zajímalo co praktického ten WinAmp nad 5.35 efektivně umí navíc, jestli mi stojí za to vynakládat čas na hledání nejnovější verze, co mi pojede. Totéž pro Audacity 1.3.14 z 12.12.2011 ( oldapps.com/de/audacity.php?system=Windows_98 )
Jestli jsem správně pochopil, co píše de.wiki, tak co umí WinAmp nového ve verzích nad 2, je z hlediska technických možností - editace zvuku ap. - v podstatě především na zdroje náročná kosmetika. Je to skutečně tak?
A když treba vidím, že Audacity v souboru ke stažení od verze 1.3.0 z 19.11.2005 do té MB1.3.14 narostl z 2.49 MB na 18.38 MB ( oldapps.com/de/audacity.php?system=Windows_XP ) ...