Ted jsem jeste zkusil - podle XP-Help-návodu - ty partisny udelat v DOSovém okne, tam se ten Mocrodrive ale neukáze vúbec.
A pokracuju: Ve správe nosicú dat jsem v jejich seznamu ve vlastnostech zjistil, ze má souborový systém RAW. V http://praxistipps.chip.de/raw-in-nt...so-gehts_39090 jsem se docet, ze jsou v podstate 2 moznosti:
1. V DOSovém okne príkaz "convert g: /fs:ntfs". Ten je prý sice hlavne na konverzi FAT32 -> NTFS, ale údajne funguje i na RAW. To ovsem asi nepocítá s USB napojením, které ani na NT-Woknech navlíknutý DOS jak vidno nevidí.
2. Formátování z RAW na NTFS: Na Pracovisti v prehledu mechanik na príslusnou pravocvaknout, zvolit souborový systém NTFS a formátovat. Jenze, zatímco kdyz ho takhle nechým formátovat ve správe nosicú dat, tam mi nabízí vzdy jen NTFS (i pro klasické disky, prestoze XPcka by do 32 GB mela umet formátovat i FAT32) s uz známým výsledkem, tady mi nabízí jen, pouze a výlucne exFAT, coz je mi rovnez platné jak mrtvému zimník (a velikost pameti tu taky udává 195 GB).
Pro tohle jsem mozná nasel vysvetlení zvlástní cestou: Aldi tu mel 1-denní mimorádnou nabídku SD-karty 64 GB za v preopctu 240 Kc. Tak jsem koupil a somozrejme ze nejde. Pri hledání proc jsem zjistil 2 príciny (hlavní zdroj informce de.wiki): jednak ze je to SDXC zformátovaná nejspís v exFAT, který obecne ani XP neumí, natoz W98, a druhak ze SDXT casto neprectou ani ctecky v novejsích notákách, tím méne pak moje ctecka Hama 35 in 1, kterou uz nevim presne, kdy jsem koupil, SW má ale z cervna 2006 a SDEX vznikly v r. 2009. A v rámci tohodle hledání jsem se dopátral, ze u SD-karet od 2 GB výse zacíná smerem nahoru se zvetsující obecný kompatibilnostní bordel se znacne komlpexními prícinami, jak technickými, tak licencne právními. (A to uz nemluvím o tom, co jsem se docet ve Wikipedii, ze SD-karty z principu nejsoui jen cisté pameti, jako treba diskety, ale ze obsahují software na blokování licencne chránených medií. Do sfér tohodle problému jsem se ale dosud nedostal.)

Odpověď s citací