Myslím že ano, protože mám BIOS, který jsem si stáhl,dešifroval, vydumppoval sekce a převededl IFR extractorem,ve kterém jsou čitelné nastavení, stringy a čísla uefi proměnných včetně hodnot má stejnou verzi jako aktuální BIOS.

Možná jsem zapomněl nějakou UEFI proměnnou "odblokovat", ale projížděl jsem ten seznam asi 2x, hledal jsem řetězce :
lock, tdp, power, plane, limit, current, vr, icc, turbo, voltage, core, pl\d.

Taky jsem zkusil nastavit proměnnou VR Current value nastavit na 0x2A = 42A (pokud ovšem platí, že je to takovýto přepočet, mohla v tom být zrada, protože některé hodnoty jsou nelineární nějk), což by mělo stačit, ale notebook pak nenaběhl (jen svítilo tlačítko vypínače), tak jsem musel nechat chvíli vypojenou cmos baterku, aby se nvram hodnoty resetovaly.

Není třeba možné, že má deska jiný Embedded controller, který má jinak nastavené hodnoty a procesor si nechá nastavovat i hodnoty i jiným způsobem přes MSR, bios ,uefi a EC? Jde to nějak disablovat?

PS: Co je ze všeho nejzáhadnější, že přímo proud nikde nevidím, ani hwmonitor,hwinfo64,throttlestop tuto hodnotu neukazují. Pouze napětí a výkon. XTU jsem nezkoušel