Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: Jak zjednodusit XP?

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele Mikus
    Vliv
    284

Standardní Re: Jak zjednodusit XP?

Problém XP se bohuzel rozsiruje.

1. To první, co jsem uvedl, do té míry, ze se porád v jednom bode nemúzu zbavit nezádoucího obsahu v levo. Pro bezné pouzití si tam sice múzu hodit místo toho nesmyslného menu "svoji" prúzkumníkovou lištu, (jak tomu aspon v prekladu z nemciny rikaj Wokna) se slozkama, byt na rozdíl od 98cek, kde to jednou pro vzdy drzí, dokud to sám nezmenim, tady to po kazdém restartu - jak receno výse - a podle zatim nezjistených okolností casto i pri otevrení nového okna musim nastavovat znova.

Je ovsem prípad, kdy tam nechci vúbec nic, protoze chci, aby mi tohle okno na monitoru zabíralo co nejmín místa, a to jsou ovládací panely (snad to nazývám spávne, tak se to jmenuje v ceských 8ckách, prelozeno z nemeckých 98 a XP ovládání systému), jak na ne najedu pres Start. A tady si podle mých zjisetní múzu vybrat jen mezi morem a cholerou: Bud ono nezádoucí menu nebo v tomhle prípade taky nezádoucí prúzkumníkovou lištu.

2. Kdyz najedu v prúzkumníkovi na nejaký soubor, vyskocí mi k tomu popup s v daném momente naprosto nezajímavými vlastnostmi obsahu souboru a zakreje mnohem dúlezitejsí soubory pod tim.

X - 3. IrfanView: Mel jsem ho tu otevrená 4 okna a najednou koukám, v lište úloh je jen jedno. Po chvilce dumání jsem spoznal, ze mi to ty 4 grafiky stáhlo do jedné "skupiny", kde kdyz chci dostat navrch jednu urcitou, musim ji teprv hledat v seznamu jejího obsahu. Rovnez absolutne nezádoucí zpúsob pro me, já je chci mít v lište vsechny pred sebou a volne rychle se mezi nima pohybovat. I kdyz treba jsou ty knoflíky, pro nedostatek místa zkrácené, tak vim kde který je. Nic proti tomu, komu se tohle smrskávání do skupiny líbí, at si ho nekde nastaví, ale me to rusí a zdrzuje a ten automatizmus me s odpustením s., obzvlást kdyz nikde nenacházim, jak ho vypnout.

Mozná, ze to není zálezitost jen verze Woken, ze to je na prvnim míste vec Irfana, ale skutecnost je, ze v 98ckách jsem se s timhle problémem za 15 let nesetkal nikdy.

X-->> Vyřešeno: Pravym myšítkem na lištu -> Vlastnosti -> "Seskupovat podobná tlačítka hl. panelu" deaktivovat.

Takze pokud se tu nekdo jeste aspon trochu v XPckách vyzná, byl bych moc rád, kdyby mi mohl ríct, jak se tehle neduhú zbavím, popr. jestli 100% ví, ze se jich zbavit nelze a ze to jsou holt body, kde s 98ckama pojedu definitivne líp nez s XP.
    Naposledy upravil Mikus; 05.12.2016 v 08:56.
    .
    Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu bránit vaše právo říkat to. - podle Voltaira
    Moudřejší ustoupí. Věčné toť slovo. Založilo světovládu hlouposti. - Marie von Ebner-Eschenbach
    .
    Nechci žít ve světě, kde se všechno, co dělám a říkám, zaznamenává. - Ed Snowden

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání