Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: Totální amnézie disku

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele Mikus
    Vliv
    282

Standardní Re: Totální amnézie disku

Tak jsem zkusil ten Drive Rescue, ale nevim. Nekolik hodin sezralo uz jen prokousat se vsemi temi, z cást i si odporujícími informacemi na Netu o nem. Más s nim osobní zkusenosti, na základe kterých bys moh následující nejak okomentovat?

Predne bezí i na W98. Autor zastavil jeho vývoj pred 14 lety a tehdy prece jenom byly 98cky jeste svetove nejrozsírenejsí systém, takze by bylo divný, kdyby s nima nepocítal. Podle nekterých zdrojú se dnes ale od nej distancuje a výslovne ho nedoporucuje. Jiné zdroje uvádejí, ze funcí perfektne od W95 po W10. Taky se clovek docte, ze není vhodný pro vyssí procesory nez P-II. Takze smes informací je pestrá; ti, co to psali, mozná narázeli pri pouzití na rúzné problémy a prílis rychle bez velkého rozmyslu usuzovali na prícinu. Nekde taky stálo, ze dnes autor distribuuje následníka komercním zpúsobem, takze i to múze být dúvod, proc odrazuje uzivatele od téhle free-verze.

Po dobrých 2 hodinách mi vyplivl jako výsledek to, co je na obrázkách dole. C:, I: a J: je táz mechanika (sec-slave), D: + E: a F: + H: jsou dalsí 2 disky (mastery, HW identické, mely by být i obsahem; tady chybející G: je optika). Kdyz jsem jeden z tech logických drajvú, zacal ukládat, dalo mi to vyhlídku, ze s tim bude hotov asi za 2 dny. V náhledu delal dojem, ze na nem jsou rozumná data, ale pripadá mi, ze to je vsechno aktuální systémový oddíl - nalezl plno souború, co by mely být starsí, maj ovsem datum novejsí, nez co se stala ta nehoda. Navíc je to vsechno v takové forme, ze kdyby to nejak neco uzitecného zrekonstruovalo, tak jen tisíce souború v podstate jednotlive nic neríkajících slozkách pojmenovaných "cluster" a císlo (pod tim clusteren jsou vetsinou se svou plnou púvodní adresou). Pak si je clovek múze za dlouhých zimních vecerú prohledávat, kde v nich najde, co snad ztratil a rucne si to usporádával, pokud múze jeste ocekávat tak dlouhý zbytek zivota, tak z toho pri hodne trpelivosti asi fungující systémovou instalaci dohromady stejne nedá.

To ukládání jsem zarazil asi po púlhodine, kdyz mi sdelil, ze nasel slozku cluster s císlem, které tam uz jednou je a jestli jimá tedy prepsat.

Navíc mi to pripadá, ze nevidí, co je mimo ty 4 základní IDE-pozice na MB, po tom disku, o který mi jde a napojil jsem ho na prídavnou IDE-kartu, nenacházim stopy nikde. Zak mám taky dojem, protoze muj BIOS neumí víc nez 8 GB, nevidí u me DriveRescue taky obsah oddílú, které jsou nad tím (jejich existenci ukáze, stejne jako Ranish, který pri tom ale hlásí chybu v adresování a kdyz je jednou smazu, uz je neobnoví - to jde jen pres prídavnou IDE-kartu, jez má v tomhle BIOS lepsí).

Na druhou stranu, kdyz jsem na nej polozil ruku, prislo mi to, ze cítím chvení nejen ze se tocí, ale ze se v nem i hejbou hlavy (jsou to extrémne tiché disky, slyset není skoro nic).

Mezi tím jsem narazil taky na celkem slibne vypadající TestDisk - http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Step_By_Step , tak se jim ted - nejdrív teoreticky - probírám, a uvidim, jestli povede k cíli líp.
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky
    Naposledy upravil Mikus; 11.08.2016 v 18:17.
    .
    Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu bránit vaše právo říkat to. - podle Voltaira
    Moudřejší ustoupí. Věčné toť slovo. Založilo světovládu hlouposti. - Marie von Ebner-Eschenbach
    .
    Nechci žít ve světě, kde se všechno, co dělám a říkám, zaznamenává. - Ed Snowden

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Acer TravelMate 242X - upgrade paměti a disku
    Založil excmoudina v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 27.10.2007, 08:58
  2. Postupná ztráta místa na disku
    Založil gorge v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 18.05.2006, 15:56
  3. Ztrata dat z flash disku
    Založil aja v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 3