Snad nejschúdnejsí by pro me bylo, kdybych moh - místo USB nebo CD - pouzít HD (tech mám, ze bych jima moh krmit prasata) napojenou na prídavné IDE-karte. Systémovýdisk na MB (sec-slave) múzu taky snadno odpojit a nahradit jiným, s temi dalsími dvema je to slozitejsí.
2. provozuschopný PC tu bohuzel nemám. A i kdybych nekterý z tech nefunkcních dal do kupy (jsou to vsechno z dnesního pohledu starsí stroje, i kdyz o kus novejsí nez ten, na kterém jedu ted), tak je jeste otázka optimální distribuce/verze Linuxu pro me a príslusný PC. Pocítám, ze tvuj komp je nejméne o 10 let mladsí nez muj, a podle toho je i aktuálnejsí Linux, co pouzívás - takze otázka, jel by tentýz i u me?
Dalsí vec je CD - nejede mi vypalovacka (DVD LG; mám na ni Nero Expres). Tutéz, ale asi jiný exemplár téhoz modelu, jsem mel na svém starém PC (asi o 1 - 2 roky starsí nez ten dnesní), co mi odesel nekdy asi pred 6 - 7 lety, kde taky nejdrív nesla (i kdyz si uz nevzpomínám presne jak), spravil to update firmwaru - ten se ale taky nenahraje jednim krokem jako jakýkoliv jiný soubor nekam, navíc práve nevím, jestli je chyba opravdu v tom; takze zatím jede jen jako CD-/DVD-ROM.
USB - mám 2 ctecky na karty, SD-karet taky pár, ale jelikoz je prakticky nepouzívám, jsou nekde rozkutálené, musel bych je nejdrív hledat. Navíc v provozu jen USB1.1; to by ale snad tak moc nevadilo, holt pomalé (HDD jsem uz pres ní v minulosti - pokud si dobre vzpomínám - jel, ale tady se mi mezi tím odporoucel adapter).
Takze vsechno tohle v mé situaci ted na hrozne dlouhé lokte. Kdybych se jen tak proste a jednoduse moh do tohodle (hlavne nahodit novejsí PC) pustit, tak jsem to udelal uz dávno a nejel bych na pomalu 19-letém kompu.
A zatim se mi tu bez ustání sune kazdodenní práce, ketrou nemúzu odkládat, aby mi z ní nevznikla dalsí hromada, kterou bych pak o to tíz odbourával. Musim být rád, ze zatim múzu aspon nejak v tomhle jet dál.