Nové poznatky:
tak jsem si myslel, že to bude tedy nekompatibilitou disku (je to samozřejmě stále možné, že ta 80-ka mi tam nejde kvůli tomu) ALE, zkusil jsem zklonovat disk i na tu 40-ku, která byla původně v tom IBMku a znovu stejný problém, naskočí černá obrazovka a bliká kurzor...nic víc - a to jsem si myslel, že když to tedy hodím na ten menší, že mám vyhráno..... Ach jo.
(už jsem chtěl kupovat kompatibilní disk a ještě, že jsem to neudělal, stejně by to nešlo)
co používáte na klonování? napadlo mě, že se to asi správně nezkopíruje.... i když tedy Acronis True Image Home používám hodně dlouho a zatím byla vždy maximální spokojenost.
Tak jsem zkusil ještě další věc:
Vzal jsem instalační Windows XP - vložil do mechaniky, našel jsem v instalátoru nainstalovaný systém a dal jsem opravit....soubory se kopírovaly, ale po restartu - zase černá obrazovka a blikající kurzor (já už snad ani ten notebook nenainstaluji) - pozn. už mám za sebou asi tisíc instalací, ale s tímhle jsem se nesetkal.
ještě jsem tam pak dal zase instalační windows a dal příkazy: FIXBOOT a FIXMBR (pořád stejný, černý obraz s kurzorem)
Poraďte prosím, už nevím co mám zkoušet.....