Výsledky 1 až 3 z 3

Téma: picoPSU

Standardní picoPSU

Planuju se zbavit poslednich ventilatoru v HTPC, on i pomalobezny 12cm vetrak v ATX zdroji je proste slyset... Bohuzel ThinITX desky pro Skylake v podstate neexistuji anebo se nedaji sehnat a mini-STX desky jsou taktez nedostupne. Planuju proto vzit obyc. H110 mATX desku a napajeni vyresit separatne.

Nabizeji se tri varianty:
    1. original picoPSU 80W, v cene kolem 900 - 1000 Kc
    2. cinska kopie picoPSU, v cenach kolem 400 - 500 Kc (napr. http://eurocase.cz/index.php?gid=3035)
    3. Eurocase DC-DC menic, s elektrolyty a tlumivkami, v cene cca 500 Kc (http://eurocase.cz/index.php?gid=3033)

Napajecim zdrojem bude nejspis nejaky Seasonic adapter. Rad bych neco nad 65W, precejen SSD je pri zapisu hodne zrave ve spickach.

Chtel jsem se poptat na zkusenosti, jde mi predevsim o spolehlivost. Nerad bych, aby mi vyhorel byt v dobe me nepritomnosti Dalsi potencialni problem vidim v ruznem bzuceni, syceni atd.
    Naposledy upravil Gargamel; 01.03.2016 v 11:27.
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Ostuda fakulty mince Avatar uživatele Rodeo65
    Věk
    39
    Vliv
    256

Standardní Re: picoPSU

Ahoj,
    měl jsem přes rok picoPSU 120W (asi kopie z číny) a moje HTPC/NAS to utáhlo v pohodě. Ale po nějaké době začalo bzučet trafo a začal jsem se bát o HW. Pak jednoho dne ráno v pět děsná rána a pojistky v bytě vypadly... Na vině to trafo. Nakonec jsem přešel na normální zdroj. Ale do té doby než to začalo blbnout naprostá spokojenost.

Proč jsem nekoupil nové picoPSU? Zatím tam mám 3xWD RED, chci další 2 a nevím zda by to utáhlo a i pro klid na duši...
    PC: Intel i7 4770 | Noctua NH-D14 | ASROCK Z97 EXTREME 4 | 16GB (KIT 4x4GB) DDR3 1600MHz CL9 Kingston HyperX Blu | MSI GTX 970 GAMING X | Asus Xonar DX | SAMSUNG SSD 1TB | Lian-Li PC-V335B @ 2x Noctua | Corsair HX750W | Logitech MX-518 | Logitech G15 | DELL U2713HM |
    NAS: Intel Celeron G1850 | Gigabyte H87N | 8GB RAM | SSD 40GB Intel 320 | 4x3TB RAID5
    NB: C2D T9400,4GB RAM DDR2,NViDiA 9650GT 1GB RAM,500GB HDD 7200ot/min. LCD 1680x1050

Standardní Re: picoPSU

Citace Původně odeslal Rodeo65 Zobrazit příspěvek
    Ahoj,
    měl jsem přes rok picoPSU 120W (asi kopie z číny) a moje HTPC/NAS to utáhlo v pohodě. Ale po nějaké době začalo bzučet trafo a začal jsem se bát o HW. Pak jednoho dne ráno v pět děsná rána a pojistky v bytě vypadly... Na vině to trafo. Nakonec jsem přešel na normální zdroj. Ale do té doby než to začalo blbnout naprostá spokojenost.
    Diky, to zni vcelku pozitivne. Sazim na spolehlivost Seasonic adapteru. Cenove to combo nebude nic extra (adapter cca 800 Kc a picoPSU taky 500-900 Kc).
    Nakonec jsem vzal plnotucny Celeron G3900, Tckove CPU se sehnat vpodstate nedaji a kdyz ano, tak maximalne v TRAY verzi. Takze 80W requirement bude minimum.

Citace Původně odeslal Rodeo65 Zobrazit příspěvek
    Proč jsem nekoupil nové picoPSU? Zatím tam mám 3xWD RED, chci další 2 a nevím zda by to utáhlo a i pro klid na duši...
    FYI, Seasonic S12-II 330W mi neutahl SandyBridge Xeon a 8x 3.5" HDD pri startu - jakmile se roztaceji vsechny disky naraz, je proudovy odber prilis velky. Vyresila to aktivace PUIS (Power-Up In Standby) v discich (hdparm -s1), v podstate SW obdoba staggered spin-up.

FYI: rozumne ThinITX Skylake desky nakonec asi nebudou: http://www.cnews.cz/konci-format-des...ji-ci-utlumuji
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání